پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت

تعداد صفحات: 107 فرمت فایل: word کد فایل: 1134
سال: 1385 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت

                 مهندسی برق قدرت

    فصل اول: انرژی بیوماس

    1  مقدمه

    یکی از مناسبترین منابع انرژی تجدید شونده انرژی بیوماس است.این انرژی علاوه بر خاصیت تجدیدپذیر بودن سازگار با محیط زیست است.منابع انرژهای بیوماس می توانند به انرژی الکتریسیته یا به صورت حاملهای از انرژی مانند سوختهای گازی یا مایع با توجه به نیاز بخشهای مختلف جامعه تبدیل شوند.

    منابع انرژی بیوماس به طور کلی به موادی از گیاهان و موجودات زنده بدست می آید اطلاق می شود. منابع انرژی بیوماس برخلاف سوختهای فسیلی رایج که به صورت     لایه های متمرکز در جهان یافت می شود بیشتر به صورت پراکنده هستند.

    و در نتیجه جمع آوری منابع انرژی بیوماس در حجمهای بالا قابل ملاحظه است . ازاینرو انرژی بیوماس به عنوان چهارمین منبع اصلی انرژی بشر و به عنوان بزرگترین انرژی تجدیدپذیر در جهان در تامین برق نزدیک به 14 در صد از برق و 18 در صد از کل انرژی اولیه جهان در سال 1998 مشارکت داشته است. این انرژی برای کشورهای در حال توسعه دارای اهمیت می باشد به خصوص اینکه انرژی بیوماس در این کشور ها قابل دسترس و هم قابل تهیه می باشد.

    ایران نیز که یک کشور درحال توسعه است فعالیتهایی در این زمینه انجام داده است. قدیمی ترین سابقه استفاده از انرژی بیوماس در ایران مربوط به تولید بیوگاز و تهیه سوخت متان جهت انرژی حرارتی مورد نیاز در حمام شیخ بهایی اصفهان می باشد.

    از فعالیتهایی که ایران در این زمینه انجام داده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    _نصب یک واحد راکتور بیوگاز در جزیره کیش به ظرفیت12/2مترمکعب توسط سازمان انرژی اتمی و  با همکارهای شرکت خدماتی کیش

    _انجام مطالعات امکان سنجی جهت احداث نیروگاه بیوگاز ظرفیت 200کیلووات در شهر ساوه توسط سازمان انرژی اتمی

    _نصب یک واحد راکتور بیوگاز در شهر ساوه به ظرفیت 24مترمکعب توسط سازمان انرژی اتمی

    _نصب دستگاههای تولید بیوگاز در چند منطقه شمال کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی

    _بررسی امکان تولید برق با استفاده از زباله های شهر تهران توسط شهرداری و برق منطقه ای تهران

    2_1 منابع بیوماس:

    منابع بیوماسی که برای  تولید انرژی مناسب هستند طیف وسیعی از مواد را شامل     می شوند . این مواد چوبهای سوختی جمع آوری شده از مزارع و درخستانهای طبیعی تا محصولات کشاورزی وجنگلی به خصوص آنهایی که برای تولید انرژی رشد داده شده اند و همچنین ضایعات شهری و ضایعات کشاورزی و فاضلابها را شامل می شوند.

    3_1  محصولات انرژی زا

     در سالیان اخیر زراعت محصولات انرژی زا توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. یکی از نیروهای محرک اصلی پشتیبان این توجه بحرانی است که بسیاری از کشورهای صنعتی جهان به دلیل مازاد تولید خود در بخش کشاورزی با آن روبه رو شده اند. لغو حفاظت وحمایت از بخش کشاورزی موجب بلا استفاده گذراندن روز افزون مقدار متنابهی زمین در کشورهای صنعتی گردیده است. لذا اختصاص دادن بخشی از زمینهای کشاورزی به تولید انرژی لااقل برای تامین انرژی خود این بخش منطقی به نظر می رسد.

    از محصولات انرژی زا می توان به درختستانهای انرژی با دوره گردش کوتاه مانند کاشت درخت اوکالیپتوس و محصولات گیاهی مانند نیشکر وگیاهان حاوی روغن نباتی مانند سویا و بادام زمینی و گیاهان هیدروکربن اشاره کرد. لذا کاشت این محصولات می تواند یکی از راهکارهای بشر برای تامین انرژی آینده خود محسوب گردد.

     

    1_3_1 ضایعات شهری وصنعتی

    ضایعات شهری در برگیرنده انواع مختلفی از ضایعات نظیر مقوا وکاغذ و نخاله های ساختمانی زباله های منازل و فاضلابهای خانگی می گردند.یکی از مشکلات مشترک همه جوامع شهری صنعتی مساله دفن این مواد زاید از چرخه طبیعت می باشد.

    در کشور ایران طبق آمار سال 1378روزانه حدود 40هزار تن زباله با چگالی 350 کیلوگرم بر متر مکعب و سالانه حدود 4/6 ملیارد متر مکعب فاضلاب شهری صنعتی تولید می شود .بیش از 15 در صد از زباله های شهر ایران در تهران تولید می شود با توجه به ترکیب زباله ها و فاضلابهای کشور ,طرح یک مدریت جامع برای استفاده اقتصادی از آنها از طریق استحصال انرژی و با تولید کود و غیره در کشور کاملا ضروری می باشد.

    ارزش حرارتی زباله ها و فضولات خانگی به طور چشم گیری از منطقه ای به منطقه دیگر تفاوت می کند این مقدار در کشور آمریکا حدود 7تا 14 مگاژول بر کیلو گرم می باشد و در آلمان غربی 4/2تا 10مگاژول بر کیلو گرم است میانگین ارزش حرارتی شهر تهران در حدود 6/5 مگاژول بر کیلوگرم است. رطوبت بالای  زباله تهران که ناشی از وجود درصد بالای از مواد فساد پذیر در آن است که همین سبب پایین آمدن ارزش حرارتی زباله در شهر تهران گردیده است.

    2_3_1  ضایعات جامد شهری

    ضایعات جامد شهری(MSW) عبارت از ضایعات جامدی است ,که از عملیات تجاری اداری خانگی و بعضی از صنایع به دست می آید. در حال حاضر حجم قابل توجهی از ضایعات عمدتا در زمین در دفن می شوند اما با مدیریت صحیح می توان بخش بسیاری از آن را به عنوان ماده اولیه در تولید سوخت و یا تولید کود مورد استفاده قرار داد و مقداری از آن را نیز بازیافت کرد و مورد مصرف مجدد قرار داد . گاز متان حاصل از محل دفن منابع  MSW می تواند برای تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار گیرد .

     

    3_3_1  ضایعات مایع

    فاضلاب ناشی از زیستگاه های انسانی دارای انرژی قابل ملاحظه ای می باشند و همانند   فضولات حیوانی می توانند به طور غیر هوازی تخمیر یافته و گاز متان تولید کنند. در گذشته بخش بسیاری از گاز تولید شده ناشی از تخمیر غیر هوازی فاضلاب جهت استفاده در ماشینهای توان ده و یا تامین انرژی برای روشنایی خیابانها مورد استفاده قرار می گرفت. با پیشرفت تکنولوژی از این گاز جهت تولید انرژی الکتریکی نیز استفاده    می گردد.

    4_3_1  فضولات دامی

    یکی از منابعی که به عنوان منابع بیوماس محسوب می گردند فضولات دامی می باشند این منابع بخصوص در مناطق روستایی و نیز در مراکز دامپروری و دامداری یافت        می شوند و می توانند نقش مهمی در تامین انرژی و تولید کود ایفا کند.

     

    4_1  تکنولوژیهای تبدیل انرژی بیوماس

    تکنولوژیهایی که برای تبدیل و آزاد سازی انرژی بیوماس بکار برده می شوند ، از بخاریهای باز ساده که در جهان در حال توسعه برای پخت و پز مورد استفاده قرار       می گیرند ، تا واحد های پیرولیز پیشرفته تولید کننده سوختهای جامد ، مایع و گازی را شامل می شوند . تکنولوژیهای تبدیل بیوماس به سه دسته اساسی احتراق مستقیم ، بیوشیمیایی,ترمو شیمیایی تقسیم میشوند .

    5_1  فرآیند های احتراق مستقیم

    احتراق مستقیم ، قدیمی ترین روشی است که بشر برای تبدیل ا نرژی شیمیایی نهفته در سوختهای فسیلی به انرژی گرمایی به کار گرفته است . این فرآیند در حال حاضر از اساسی ترین فرآیند ها برای تبدیل بیوماس به انرژی حرارتی محسوب می گردد و برای انواع سوختهای جامد شامل چوب و ضایعات چوبی ، بقایای کشاورزی و باغی ( کاه ، سبوس ، برگ خشک ، ترکه ها ، پوست ساقه درختان ) و ضایعات جامد شهری ( زباله های شهری ) قابل استفاده می باشد . گرمای تولید شده در این فرآیند می تواند برای تولید برق و یا تامین حرارت مورد نیاز مصارفی نظیر فرآیندهای صنعتی ، گرمایش فضا ، پخت و پز و یا گرمایش نواحی مختلف شهری مورد استفاده قرار گیرد . وجود رطوبت نسبتا بالا در بسیاری از منابع بیوماس و نیز تنوع ترکیبات آنها ، باعث گران بودن تکنولوژیهای احتراق مستقیم گردیده است و استفاده از آنها را بدلیل اقتصادی با مشکلاتی مواجه ساخته است . با توجه به آنکه کوره ها و بویلرهای مصرف کننده سوخت جامد از سالها پیش برای بکار بردن زغال سنگ طراحی و ساخته شده اند و روند توسعه و بهبود را پیوسته طی نموده اند ، با کمی تغییر و یا حتی بدون تغییر می توان همین تاسیسات را برای تغذیه با زغال چوب ، هیزم و بقایای کشاورزی و جنگلی به کارگرفت . به موازات این تاسیسات ، در سالیان اخیر کوره هایی نیز برای سوزاندن زباله های شهری ساخته شده اند ، که قابلیت مصرف سوختهای مخلوط مانند زباله و لجن فاضلاب ، زباله و چوب یا زباله و زغال را دارا می باشند . سیستمهای احتراق مستقیم بطور کلی مجهز به کوره بستر ثابت و یا کوره های بستر سیال می باشند . 

  • فهرست و منابع پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت

    فهرست:

    فصل اول: انرژی بیوماس

    1_1 مقدمه..............................................................................................................6

    2_1 منابع بیوماس ...............................................................................................8

    3_1  محصولات انرژی زا......................................................................................8

    1_3_1 ضایعات شهری وصنعتی .......................................................................8

    2_3_1  ضایعات جامد شهری ............................................................................9

    3_3_1  ضایعات مایع.........................................................................................10

    4_3_1  فضولات دامی .......................................................................................10

    4_1  تکنولوژیهای تبدیل انرژی بیوماس ........................................................10

    5_1  فرآیند های احتراق مستقیم ...................................................................11

    6_1  سیستمهای احتراق زیست توده سوز با کوره های بستر ثابت...........12

    7_1   کوره های احتراق بستر سیال ( FBC ) ............... ......... ...................14

    8_1  فرآیند های ترمو شیمیایی ....................................................................15

    1_8_1  تولید سوختهای جامد      ...................................................................17

    2_8_1  تولید سوختهای مایع.........................................................................17

    3_8_1  انواع راکتورهای گازی کننده براساس نوع راکتور ........................20

    1_3_8_1  راکتور بستر ثابت  ..........................................................................20

    2_3_8_1 راکتور بستر سیال...........................................................................21

    9_ 1  فرآیندهای بیوشیمیایی ............................................................................22

    1_9_1 تخمیر بیهوازی برای تولید بیوگاز...........................................................22

    2_9_1  تولید بیوگاز از فضولات دامی و پسمانهای کشاورزی ......................27

    3_9_1 تولید بیوگاز از زباله های شهری ...........................................................30

    4_9_1 تخمیر اتانول  ..........................................................................................32

    10_1 مقایسه نقاط قوت و ضعف فن آوری تبدیل انرژی...................................35

    11_1 مقایسه سازگاری فن آوریها با انواع مختلف منابع زیست توده............36

    12_1 تبدیل بیوماس به الکتریسیته ...................................................................37

    1_12_1 نیروگاههای با موتورهای احتراقی ........................................................38

    2_12_1  نیروگاههای بیوماس بخاری .................................................................39

    3_12_1  نیروگاههای بیوماس توربین گازی .......................................................41

    4_12_1 نیروگاههای بیوماس سیکل ترکیبی ....................................................41

    13_1  بررسی بیوماس از دیدگاه اقتصادی ..........................................................42

    14_1 بررسی زیست محیطی منابع بیوماس .....................................................43

     

     

              

     

     فصل دوم:   انرژی جزر ومد

    .

    1_2  انواع نیروگاههای جزرومدی .......................................................................44

    2_2 نیروگاههای جزرومدی دارای مخزن .........................................................45

    3_2 انواع نیروگاههای جزر و مدی دارای مخزن .............................................46

    1_3_2  یک مخزن برای جزر : ...........................................................................46

    2_3_2یک مخزن برای مد : ..............................................................................48

    3_3_2 یک مخزن دو طرفه : .............................................................................48

    4_3_2  دو مخزن یکی برای جزر و دیگری برای مد : ...................................49

    5_3_2 دو مخزن یکی بلند و دیگری کوتاه با سیستم یک طرفه : ............49

    4_2  مشخصات نیروگاه جزر و مدی دارای مخزن لارانس ...........................50

    5_2 نیروگاههای جریان جزر و مدی ...............................................................52

    1_5_2  مشخصات طرح نیروگاه جریان جزر و مدی تنگه مسینا ............53

    6_2  بررسی ایجاد نیروگاههای جزر ومدی در ایران ..................................53

    7_2 بررسی اقتصادی نیروگاههای جزر و مدی ...........................................55

    8_2 بررسی زیست محیطی نیروگاههای جزر و مدی ................................56

    9_2 نیروگاههای جریان دریایی.....................................................................57

     1_9_2 شرایط لازم برای ایجاد تأسیسات جریان دریایی .........................60

    2_9_2 تکنولوژیهای تولید برق از انرژی جریانهای دریایی .......................60

    10_2  بررسی اقتصادی نیروگاههای جریان دریایی  ......................................63

    11_2 بررسی زیست محیطی نیروگاههای جریان دریایی ...........................63

     

      فصل سوم : انرژی زمین گرمایی

    1_3 مقدمه....................................................................................................................65

    2_3 منبع حرارتی و مناطق مهم زمین گرمایی جهان و ایران....................66

     3_3 انواع منابع زمین گرمایی ........................................................................70

    1_3_3 منابع هیدروترمال.................................................................................71

     2_3_3 منابع لایه های تحت فشار  ............................................................72

    3_3_3 تخته سنگهای خشک و داغ .............................................................74

    4_3_3 توده های مذاب ....................................................................................78

    4-3 موارد کاربرد انرژی زمین گرمایی ...........................................................78

    5_3 کاربردهای مستقیم انرژی زمین گرمایی ..............................................79

    6_3 موارد کاربرد ...............................................................................................80

    1_6_3 استفاده های گرمایشی : .....................................................................80

    2_6_3 کاربردهای کشاورزی : .........................................................................82

    3_6_3  کاربردهای صنعتی : ..........................................................................84

    7_3  پمپ حرارتی زمین گرمایی : .................................................................84

    8_3 بررسی اقتصادی کاربرد مستقیم انرژی زمین گرمایی ..........................85

    9_3 استفاده مستقیم از انرژی زمین گرمایی در ایران....................................87

    10_3 استفاده از انرژی زمین گرمایی برای تولید نیروی برق .........................89

    11_3 انواع نیروگاههای زمین گرمایی .................................................................90

    1_11_3 نیروگاههای بخار خشک.........................................................................90

    2_11_3 نیروگاههای بخار انبساط آنی ..............................................................92

    3_11_3 نیروگاههای سیکل دو مداره : ............................................................94

    4_11_3 نیروگاههای با توربین تفکیک دورانی : .............................................96

    5_11_3 نیروگاههای سیکل ترکیبی : ...............................................................97

    12_3 بررسی اقتصادی انرژی زمین گرمایی برای تولید برق ........................98

    1_12_3  هزینه سرمایه گذاری : .......................................................................98

    13_3 بررسی نیروگاه 100 مگاواتی زمین گرمایی مشکین شهر ..................99  

    2_12_3 هزینه تعمیرات و نگهداری و بهره برداری : .....................................99

    1_13_3 بررسی اقتصادی نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر....................100

    14_3 بررسی اثرات زیست محیطی استفاده از انرژی زمین گرمایی..........102

    منابع .....................................................................................................................

    منبع:

    _منابع تولید انرژی الکتریکی قرن 21 ,تالیف دکتر سید مسعود مقدس تفرشی

     

    _گزارشهای سازمان سانا

     

    _سایتwww.iranenergy.ir 

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, تز دکترا در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, رساله در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, پایان نامه در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, تحقیق در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, مقاله در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه تولید برق بدون مصرف سوخت
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت