روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران

تعداد صفحات: 64 فرمت فایل: word کد فایل: 1602
سال: 1386 مقطع: کارشناسی دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران

    چکیده پژوهش

    در این پژوهش به منظور بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران از یک پرسشنامه محقق ساخته که دارای 21 سئوال است استفاده شد. بعد از اعتباریابی این پرسشنامه بر روی یک گروه نمونه این مقیاس برروی دو گروه نمونه دانش آموزان مردود و قبول که هر گروه شامل 40 نفر بودند اجرا شد. با استفاده از آزمون خی دو (K) داده های پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آماری به دست آمده از این بررسی نشان داد که میزان روابط صمیمی والدین با دانش آموزان مردود و کمتر از روابط صمیمی والدین دانش آموزان قبول است. علاقه و انتظار به تحصیل والدین دانش آموزان مردود کمتر از والدین دانش آموزان قبول است. وجود منابع خواندنی موجود در خانه (روزنامه، مجله، کتاب) دانش آموزان مردود کمتر از دانش آموزان قبول است.

     

    فصل اول

    طرح پژوهش

    مقدمه:

    انسان در درون خانواده متولد می شود، رشد می یابد و بسیاری از امور و مفاهیم را از خانواده می گیرد و همواره با آن سر و کار دارد، بنابراین مهمترین تجربیات انسانی که اساسی ترین عوامل شکل دهنده شخصیت محسوب می شود در درون خانواده شکل می گیرد. خانواده نخستین مدرسه و مهد اصلی تربیت است، کارگاه اصلی الگوسازی است، زمینه ساز تحول و تکامل است. ما هیچ بنیادی را نمی شناسیم که جنبه سرنوشت سازی و تربیت از خانواده مؤثرتر باشد. کودک درسهای اصلی و اساسی خود را از خانواده می گیرد هر سازندگی یا اشتباهی که در آن واقع گردد مستقیماً در کودک اثر می گذارد.

    خانواده عامل انتقال فرهنگ، تمدن، ادب و سنن است و اهمیت آن همیشگی است و برای دوام و بقای جامعه و تمدن و فرهنگ راهی جز آن وجود ندارد. از لحاظ واحد می یابیم که خانواده کوچک است ولی از لحاظ اهمیت بسیار مهم و بزرگ است. زیرا هسته اصلی و زیرساز جامعه های بشری است.

    خانواده در کودکان دارای دو گونه تأثیر است: وراثتی و محیطی

    در بعد وراثت باید گفت کودکان وارث بسیاری از صفات و ویژگیهایی از والدین خویشند، ازجمله: ساخت و اسکلت بندی بدن، مسائل مربوط به جنبه های هوشی و استعدادی، بیماریهای جسمی و روانی، مخصوصاً آنها که مزمن بوده اند، جنبه های مربوط به فیزیولوژی و وظایف اعضا و قد و رنگ و طول عمر و حتی طاسی سر، ویژگیهای مربوط به خون و ارهاش آن.

    در جنبه محیط باید گفت طفل تحت تأثیر محیط داخل رحم و محیط بیرون است. سلامت یا عفونت های رحمی به کودک سرایت کرده و اثرات کشنده ای می تواند داشته باشد. محیط خارج رحمی برای او امری حتمی و اجتناب ناپذیر و حتی غیرقابل انتخاب و نوع تربیت آن تحمیلی و اجباری است. طبیعی است که کودک در چنین محیطی شکل گیرد و نتواند از جبر محیط لااقل در دوران کودکی رهایی یابد.

    افراد یک خانواده، ساخته و پرداخته عوامل محیطی وراثتی هستند و به همین دلیل شخصیت شان شدیداً تحت تأثیر این عوامل است تا حدی که می توان گفت کودک آئینه‌ای تمام نما از معجون و ترکیب شخصیت والدین است. شرایط عادی و یا بحرانهای خانوادگی در او شدیداً اثر گذارده و رشد آنان را تحت نفوذ قرار خواهد داد. (قائمی، 1374)

    خانه مکانی است که شخصیت اولیه انسان در آنجا شکل گرفته و سنتها و الگوها، قوانین و همین طور ضوابط آن، در کودک اثر داشته و برای او می تواند مثبت یا منفی باشد. زمانی بیشتر می توان به اهمیت خانواده واقف شد که فردی عاری از خانواده بشود و به خاطر مسائلی همچون طلاق، مرگ، و ... از خانواده جدا شود. خانواده می تواند عامل سازندگی یا ویرانی و نابودی اعضا خود مخصوصاً کودکان شود، خانواده می تواند سلامت و شرافت و یا انحرافات و اختلال در فرد ایجاد کند. خانواده همچنین در تذهیب اخلاق، حفظ سلامت جسمی و روانی و تربیت افراد تشکیل دهنده خود مؤثر است، در صورت موجود بودن کانون گرم خانوادگی همراه با سلامت و تربیت صحیح، می تواند عامل پیشرفت و تکامل هر یک از اعضای خود باشد.

    بطور کلی می توان اینگونه بیان کرد که خانواده جایی است که تعلیم و تربیت همه جانبه کودک در آنجا صورت می گیرد. کودک طی تماسهای روزانه خود با اعضای خانواده با دنیای اطراف خویش آشنایی حاصل می کند و در معرض تجربیات جدید و فراگیری قانونمندی و اصول زندگی می باشد. اکثر متخصصین امور تربیتی، به نقش اساسی والدین در شکل گیری شخصیت کودک تأکید ورزیده و خانواده را به عنوان هسته اجتماعی معرفی می کنند. (نجاتی، 1371)

    یکی از مهمترین مشکلاتی که معمولاً نظامهای آموزش و پرورش جهان، با آن روبرو می باشند و به عنوان عمده ترین معضل نظام آموزش محسوب می گردد افت تحصیلی است که هر سال بگونه های مختلف مقدار قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جامعه را تلف نموده و موجب آثار زیانبار و جبران ناپذیری در حیات فردی و خانوادگی افراد مردود برجای گذارده و نابسامانی های اجتماعی فراوانی نیز به وجود آورده و کارایی و باروری نظامها را با نقصان روبرو می سازد.

    با توجه به مهم بودن این مسئله خاص و عام هر یک به دلایلی چند به این مسئله توجه داشته و غالباً از بهای سنگین این ضایعه و یا اتلاف منابع عظیم مالی و انسانی صحبت می کنند و در این میان مجامع علمی و فرهنگی بخصوص دست اندرکاران تعلیم و تربیت با تحقیقات و پژوهشهای پر دامنه خود سعی در کاهش انواع افت تحصیلی دارند که علاوه بر جلوگیری از خسارتهای اقتصادی و مالی باعث تخفیف مشکلات روانی و اجتماعی در سطح خانواده ها و جامعه می گردد و گاهی انتقال میراث فرهنگی جامعه، پرورش استعدادهای دانش آموزان و آماده سازی آنان برای شرکت فعال در جامعه را سبب می شوند.

    امروزه در کشور ما نیز این پدیده به میزان چشمگیری رقم بالایی را به خود اختصاص داده و موجب تلف شدن استعدادهای بالقوه انسانی و توان مالی خانواده ها و جامعه می گردد که شناخت انواع و ابعاد این افت، و تحلیل این مسئله و تجسس در علل بوجود آورنده آن و راههای مقابله با آن یکی از مهم ترین موضوع‌های پژوهشی و تحقیقی نظامهای آموزش و پرورش است. بسیاری از افراد ناتوانی دانش آموز در یادگیری مواد درسی را افت تحصیلی می دانند به نظر می رسد که این تصور درست نباشد چرا که ناتوانی کودک در فراگیری دروس ممکن است از نقصان ذهنی و محدودیتهای آن ناشی شود درحالیکه افت تحصیلی به معنای نزول از سطح بالاتر به سطح پایین تر در تحصیل و آموزش است.

    به منظور تمایز بین این قبیل ناتوانیها و افت تحصیلی ارائه تعریفی از افت تحصیلی لازم و ضروری است. «افت تحصیلی به کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطحی رضایت بخش به سطحی نامطلوب گفته می شود» توجه به تعریف فوق نشان می دهد که مقایسه دو بخش عملکرد تحصیل قبلی و فعلی دانش آموز بهترین شاخص از افت تحصیلی است. (لیامی، نجاریان، مکوندی 1373)

    از آنجا که افت تحصیلی علاوه بر نظام آموزش (هدفها و برنامه های آموزش، مواد درسی، برنامه درسی، وضعیت و نقش معلمان و مدیریت آموزش، روشهای تدریس ...) با فرهنگ و نظام اجتماعی، ساختار سیاسی و نظام خانوادگی هر کشور رابطه تنگاتنگی دارد، محقق را بر آن می دارد تا در تحقیق و پژوهش خود ارزیابی های دقیقی از عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان مقطع راهنمایی داشته باشد.

     

     

    بیان مسئله

    افت تحصیلی را به دو صورت کمی و کیفی طبقه بندی می کنند. افت کمی به صورت نسبت دانش آموزانی که نمی توانند یک دوره آموزشی را بر اساس هدفهای آموزشی آن دوره بگذرانند به کل دانش آموزانی که وارد دوره آموزشی مذکور می شوند تعریف می شود. و افت کیفی منظور درصد معینی از دانش آموزان هستند که از عهده گذراندن امتحانهای رسمی برمی آیند اما مهارتها و توانائیهای لازم را آنچنان که در هدفهای آموزشی و پرورشی پیش بینی شده است، به دست نمی آورند. (شریفی، 1369)

    در این تحقیق نیز به مسئله تکرار پایه تحصیلی یا مردودی که فقط جنبه کمی بازدهی نظام آموزش و پرورش که در چارچوب نمرات درس دانش آموزان است می پردازیم تا با بررسی آماری درصد دانش آموزان مردود به نتایجی مثمر ثمر رسیده و آن را مورد استفاده قرار دهیم.

    در تعریف مردودی یا تکرار پایه تحصیلی می توان گفت که «تکرار یک کلاس برای دانش آموزی که در خلال یک سال تحصیلی در همان کلاس و پایه که در سال قبل به سر می برده به تحصیل ادامه می دهد و همان کاری را انجام می دهد که در سال گذشته نیز انجام داده است» (امین فر، 1365)

     

    ضرورت پژوهش

    امروزه یکی از مشکلات عمده نظام آموزشی کشور ما پدیده مردود شدن دانش آموزان است که علاوه بر خسارات اقتصادی که رقم قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد و با توجه به تأثیرات فراوان مردود شدن در حیطه فردی و اجتماعی می توان برخی از علل این پدیده را شناسایی کرده و به دنبال آن با ارائه راه کارهای مناسب با این معضل فردی، اجتماعی مقابله کرد و موجب جلوگیری از هدر رفتن نیروی بالقوه انسانی و مالی گردید.

    چاره اندیشی در این زمینه:

    موجب جلوگیری از هدر رفتن نتایج مادی و معنوی و نجات انسانهایی است که پس از شکست تحصیلی زمینه مساعدی برای بزهکاریهای اجتماعی دارند.

    جلوگیری از این امر با کاهش تعداد مردودین باعث خواهد شد که نظام آموزشی بتواند امکانات تحصیلی در اختیار افرادی که این مردودین جای آنها را اشغال کرده اند قرار دهد.

    از تراکم کلاسها کاسته شود و کیفیت آموزشی بهبود یابد.

    منابع را در اختیار بهبود برنامه های تربیت معلم و مواد آموزشی، کمک آموزشی و غیره قرار دهد که ضعف و کمبود آنها عامل اصلی افت تحصیلی و مردودی به شمار می آید.

     

    سئوالهای[i] پژوهش

    پژوهش حاضر به دنبال پاسخ برای پرسشهای مطروحه زیر است.

    آیا بین میزان تحصیلات والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین میزان درآمد والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین عدم روابط صمیمی والدین با فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین جداییهای والدین (فوت، طلاق) و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین علاقه و انتظار کمتر والدین به تحصیل فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین عدم روابط والدین دانش آموز با معلم دانش آموز و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین مهاجرت و جابه‌جایی خانواده و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین عدم وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین عدم آموزشهای درسی و غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی و متفرقه و کمک خانواده) و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین تعداد فرزندان خانواده و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟

    آیا بین ترتیب تولد فرزندان و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟

     

    فرضیه های[ii] پژوهش

    فرهنگ وبستر2 فرضیه را چنین تعریف می کند: «فرضیه عبارت است از حالت یا اصلی که اغلب بی آنکه اعتقادی نسبت به آن موجود باشد، پذیرفته می شود تا بتوان از آن نتایج منطقی استخراج کرد، و بدین ترتیب مطابقت آن را با واقعیتهائی که نزد ما معلوم است یا می توان آنها را معلوم ساخت آزمود.» 0(هومن 1380)

    فرضیه های پژوهش به شرح زیر می باشد:

    میزان تحصیلات والدین دانش آموزان مردود کمتر از تحصیلات والدین دانش آموزان عادی است.

    میزان درآمد والدین دانش آموزان مردود کمتر از درآمد والدین دانش آموزان عادی است.

    روابط صمیمی والدین با دانش آموزان مردود کمتر از روابط صمیمی والدین با دانش آموزان عادی است.

    میزان جدایی (فوت، طلاق) والدین دانش آموزان مردود بیشتر از والدین دانش آموزان عادی است.

    میزان علاقه و انتظار تحصیل والدین دانش آموزان مردود کمتر از والدین دانش آموزان عادی است.

    میزان روابط والدین با معلم دانش آموزان مردود کمتر از روابط والدین با معلم دانش آموزان عادی است.

    میزان مهاجرت و جابه جایی والدین دانش آموزان مردود بیشتر از والدین دانش آموزان عادی است.

    میزان وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) دانش آموزان مردود کمتر از منابع موجود در خانه دانش آموزان عادی است.

    میزان آموزشهای درسی غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی و متفرقه و کمک خانواده) دانش آموزان مردود کمتر از دانش آموزان عادی است.

    میزان جمعیت خانواده دانش آموزان مردود بیشتر از جمعیت خانواده دانش آموزان عادی است.

    فرزندان غیر اول بیشتر از فرزندان اول خانواده مردود می شوند.

     

     

  • فهرست و منابع روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران

    فهرست:

    * چکیده پژوهش

     

    فصل اول: طرح پژوهش

     

    مقدمه

     

    بیان مسئله

     

    ضرورت پژوهش

     

    سئوالهای پژوهش

     

    فرضیه های پژوهش

     

    تعریف مفاهیم و اصطلاحات

     

    فصل دوم: پیشینه پژوهش

     

    مقدمه

     

    عوامل ایجاد کننده افت تحصیلی و تکرار پایه

     

    تحقیقات جهانی انجام شده

     

    وضعیت مطالعات در ایران

     

    فصل سوم: روش پژوهش

     

    مقدمه

     

    روش پژوهش

     

    جامعه آماری و گروه نمونه

     

    روش نمونه گیری

     

    ابزار پژوهش

     

    اعتبار و روایی ابزار سنجش

     

    روش گردآوری داده ها

     

    روش تحلیل آماری

     

    کیفیت تحلیل

     

    فصل چهارم: تحلیل داده ها

     

    مقدمه

     

    جداول فراوانی

     

    نمودار فراوانی

     

    تحلیل داده ها

     

    خلاصه نتایج به دست آمده از آزمون فرضیه های تحقیق

     

    فصل پنجم: تفسیر یافته های پژوهش

     

    بحث و نتیجه گیری

     

    محدودیتهای پژوهش

     

    پیشنهادات

     

    منابع

     

    پیوستها

     

    پرسشنامه

     

    پاسخنامه

     

    فهرست جدولها

    جدول 1-4

    توزیع فراوانی دانش آموزان قبول و مردود

     

    جدول 2-4

    توزیع فراوانی تحصیلات پدر دانش آموزان

     

    جدول 3-4

    توزیع فراوانی تحصیلات مادر دانش آموزان

     

    جدول 4-4

    توزیع فراوانی ترتیب تولد دانش آموزان

     

    جدول 5-4

    توزیع فراوانی تعداد افراد خانواده دانش آموزان

     

    جدول 6-4

    توزیع فراوانی میزان درآمد والدین

     

    جدول 7-4

    توزیع رابطه والدین با دانش آموزان

     

    جدول 8-4

    توزیع فراوانی علاقه و انتظار والدین به تحصیل دانش آموزان

     

    جدول 9-4

    توزیع فراوانی زندگی والدین با دانش آموزان

     

    جدول 10-4

    توزیع فراوانی زندگی والدین با هم

     

    جدول 11-4

    توزیع فراوانی ارتباط والدین با مدرسه

     

    جدول 12-4

    توزیع فراوانی بومی بودن دانش آموزان

     

    جدول 13-4

    توزیع فراوانی فعالیتهای غیردرسی دانش آموزان

     

    جدول 14-4

    توزیع فراوانی فعالیت فوق برنامه دانش آموزان

     

    جدول 15-4

    توزیع فراوانی مطالعه مجله، روزنامه و کتاب دانش آموزان

     

    جدول 16-4

    توزیع فراوانی فعالیت ورزشی دانش آموزان

     

    جدول 17-4

    توزیع فراوانی دیدار با آشنایان و بستگان

     

    جدول 18-4

    توزیع فراوانی داشتن معلم خصوصی

     

    جدول 19-4

    توزیع فراوانی شرکت در کلاس تقویتی و متفرقه

     

    جدول 20-4

    توزیع فراوانی استفاده از کتاب کمک درسی

     

    جدول 21-4

    توزیع فراوانی مباحثه و همخوانی دانش آموزان

     

    جدول 22-4

    مربوط به میزان تحصیلات والدین

     

    جدول 23-4

    مربوط به میزان درآمد والدین

     

    جدول 24-4

    مربوط به روابط والدین با فرزندان

     

    جدول 25-4

    مربوط به زندگی والدین با فرزندان

     

    جدول 26-4

    مربوط به علاقه و انتظار والدین به تحصیل فرزندان

     

    جدول 27-4

    مربوط به روابط والدین با معلم دانش آموز

     

    جدول 28-4

    مربوط به بومی بودن دانش آموزان

     

    جدول 29-4

    مربوط به منابع و مواد خواندنی در خانه

     

    جدول 30-4

    مربوط به آموزشهای غیرکلاسی (معلم خصوصی – کلاس تقویتی)

     

    جدول 31-4

    مربوط به تعداد افراد خانواده

     

    جدول 32-4

    مربوط به ترتیب تولد دانش آموزان

     

    فهرست نمودارها

    نمودار 1-4

    توزیع فراوانی دانش آموزان قبول و مردود

     

    نمودار 2-4

    توزیع فراوانی تحصیلات پدر دانش آموزان

     

    نمودار 3-4

    توزیع فراوانی تحصیلات مادر دانش آموزان

     

    نمدار 4-4

    توزیع فراوانی ترتیب تولد دانش آموزان

     

    نمودار 5-4

    توزیع فراوانی تعداد افراد خانواده

     

    نمودار 6-4

    توزیع فراوانی درآمد والدین

     

    نمودار 7-4

    توزیع فراوانی روابط والدین با فرزندان

     

    نمودار 8-4

    توزیع فراوانی علاقه و انتظار والدین به تحصیل فرزندان

     

    نمودار 9-4

    توزیع فراوانی زندگی والدین با فرزندان

     

    نمودار 10-4

    توزیع فراوانی زندگی والدین با هم

     

    نمودار 11-4

    توزیع فراوانی ارتباط والدین با مدرسه

     

    نمودار 12-4

    توزیع فراوانی بومی بودن دانش آموزان

     

    نمودار 13-4

    توزیع فراوانی فعالیت غیردرسی دانش آموزان

     

    نمودار 14-4

    توزیع فراوانی شرکت در فوق برنامه  مدرسه

     

    نمدار 15-4

    توزیع فراوانی مطالعه روزنامه و مجله و کتابهای مختلف

     

    نمودار 16-4

    توزیع فراوانی فعالیتهای ورزشی

     

    نمودار 17-4

    توزیع فراوانی دیدار با آشنایان و بستگان

     

    نمودار 18-4

    توزیع فراوانی استفاده از معلم خصوصی

     

    نمودار 19-4

    توزیع فراوانی شرکت در کلاسهای تقویتی و متفرقه

     

    نمودار 20-4

    توزیع فراوانی استفاده از کتابهای کمک درسی و کمک خانواده

     

    نمودار 21-4

    توزیع فراوانی مباحثه و همخوانی با دوستان

     

    .

    منبع:

     

    امین فر، مرتضی. (1365). علل و عوامل افت تحصیلی و چگونگی آن. فصلنامه تعلیم و تربیت. شماره 7 و 8

    آیزمن، تاماس اون یونسکو (1997). راهبردهایی برای کاهش تکرار پایه، ترجمه محمدی، منصورعلی، پژوهشگر تعلیم و تربیت

    ثنایی، باقر. (1375). ازدواج و پرتگاههای آن. مجله پژوهشهای تربیتی. شماره 4

    دانش پژوه، زهرا. (1373). ویژگی دانش آموزان ممتاز و عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی آنان در مناطق نوزده گانه تهران، پژوهشنامه آموزشی شماره 18. فصلنامه خبری آموزش و پرورش

    دلاور، علی. (1378). مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی. (چاپ سوم). تهران: انتشارات رشد

    سلیمانیان، محمد. (1375). رابطه پیشرفت تحصیلی نوجوانان پسر دبیرستانی و ویژگیهای خانوادگی آنان در شهرستان نهاوند. کارشناسی ارشد مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.

    سمواتیان، مریم (1373). بررسی رابطه بین فشارهای روانی حاصل از وضعیت خانواده و افت تحصیلی دانش آموزان سال اول دبیرستان در شهر همدان. کارشناسی ارشد مشاوره، تهران: انتشارات تربیت معلم.

    شریفی، حسن پاشا. (1369). افت تحصیلی و عوامل مؤثر در آن. مجله رشد معلم. سال نهم شماره 1 الی 6، دفتر انتشارات کمک آموزشی وزارت آموزش و پرورش

    عیاری، رحیم. (1375). بررسی علل زیست شناختی و خانوادگی پدیده مردودی در دوره راهنمایی. کارشناسی ارشد. تهران دانشگاه آزاد اسلامی

    قائمی، علی. (1374). نقش پدر در تربیت. تهران. انتشارات تربیت معلم.

    کیوز، جان پی. (1998). دنیای یادگیری در مدرسه. ترجمه لقاء رئیس دانا،‌ فرخ. پژوهشکده تعلیم و تربیت.

    لاجوردی، محمد. (1367). بررسی طلاق و مشکلات روانی – اجتماعی ناشی از آن برروی جوانان، کارشناسی ارشد. تهران دانشگاه آزاد اسلامی.

    لیامی، نجاریان، مکوندی. (1373) افت تحصیلی. نشریه پیوند، شماره 181. انجمن اولیا و مربیان جمهوری اسلامی ایران.

    نفیسی، عبدالحسین. (1365). فصلنامه تعلیم و تربیت، سال دوم شماره 2.

    نفیسی، عبدالحسین. (1371). خسارتهای اقتصادی ناشی از شکست تحصیلی باز هم افزایش یافته است، وضعیت در سال 1369. فصلنامه تعلیم و تربیت سال هشتم، شماره 3. تشریه علمی کاربردی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش

    هومن، حیدرعلی. (1378). راهنمای تدوین گزارش پژوهشی، رساله و پایان نامه تحصیلی. (چاپ اول). تهران: انتشارات پارسا

    هومن، حیدرعلی. (1380) شناخت روش علمی در علوم رفتاری (پایه های پژوهش) (چاپ چهارم.). تهران: نشر پارسا

    .

پروپوزال در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, گزارش سمینار در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, تز دکترا در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, رساله در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, پایان نامه در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, تحقیق در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, مقاله در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, پروژه دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, تحقیق دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, مقاله دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران, پروژه دانشجویی درباره روش تحقیق بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت