پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر

تعداد صفحات: 53 فرمت فایل: word کد فایل: 218
سال: 1388 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۱۹,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر

    چکیده :

     هدف از تحقیق حاضر بررسی را رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر است. جامعه مورد مطالعه دانش آموزان سال سوم راهنمایی شهرستان ابهر بودند که 70 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردیده و آزمون کمال گرایی و سلامت روانی بر روی آزمودنی ها اجرا گردید. جهت آزمون فرضیه ها از روش آماری ضریب هم بستگی پیرسون استفاده گردید نتیجه بدست آمده نشان می دهد که بین سلامت روانی دختران و کمال گرایی مادران رابطه معنی داری وجود دارد.

    مقدمه :

    خانواده نخستین کانون های زندگی جمعی، جلوگاه های عشق آفرینی و نهادهای تربیتی هستند، بنابراین تمدن انسانی از دل «خانواده» به عنوان هسته های اولیه تعلیم و تربیت سربرآورده است. انتقال سنتهای فرهنگی ارزشیابی رشد میزان فرهنگی و حتی گسترش فرهنگی، نخست به وسیله خانواده ها انجام پذیرفته است. خانه و خانواده آسایشگاهی است که کودک در آنی، همه افتخارات و موفقیتهایش را به نمایش می گذارد در آنی در به درمان و مرهمی برای دردها، شکستها و زخمهای وارد برخود می گردد تا دردهای خود را آرامش بخشد به بیان دیگر خانه برای کودک جایگاهی است که از تجربه اجتماعی رندانه خود را با شتاب به درون آن می آورد، تا آن تجربه را ارزیابی کند به خاطر آن ستایش و تحسین و تشویق شود، یا آن را به بوته فراموشی سپارد و به عنوان یک قد به از آن درس بیاموزد (نوابی نژاد 1373).

    در واقع خانواده اولین نهاد و کانونی است که محیطی امن و مناسب برای رشد کودک فراهم می کند. خانواده نه تنها در رشد تک تک اعضاء می تواند مؤثر باشد، بلکه می تواند جامعه ای را سالم سازد. زیرا خانواده کوچکترین جزء اجتماع است و اجتماعی که از جامعه ای را سالم سازد. زیرا خانواده کوچکترین جزء اجتماع است و. اجتماع که از خانواده های سالم تشکیل شده باشد مسلماً اجتماعی سالم خواهد بودند برای رسیدن به رشد و تکامل و بهبود وضع اجتماعی تلاش برای بهبود وضع خانواده و افراد آن مهم ترین ساله است (سیتر ربرسک نیکلی (1971)). به نقل از بردمنه نسب (1373). اظهار می دارد که جو حاکم بر خانواده و رفتار والدین می تواند در چگونگی احساس فرد از خود توانایی های وی مؤثر باشد. وی معتقد است که حمایت افراطی والدین باعث می شود که کودک احساس بی کفایتی و عدم مقبولیت کند، زیرا که فرصت مستقل بودن و احساس مسئولیت از او گرفته می شود. هم چنین نیکلی معتقد است که سلطه والدین معتقد است که سلطه والدین نیز همین واکنشها را در کودک ایجاد می کند. هرچند در ظاهر، حمایت افراطی و سلطه گری در صنعت متفاوت و متضاد هستند، ولی هر دو صنعت این ویژگی را دارند و در کودک این احساس را به وجود می آورند که دیگران برای او تصمیم گیرنده هستند و خودش مسئولیتی در قبال شکستها و پیروزی هایش ندارد. خانواده اولین پایه گذار شخصیت، ارزشها و معیارهای فکری فرد است و نقش مهمی در تعیین سرنوشت و سبک و خط زندگی فرد در آینده دارد. و اخلاق و صحت و سلامت روانی فرد تا حد زیادی به آن وابسته است واکنش کودک نسبت به محیط خود تأثیر نموازین اجتماعی و فرهنگی گروهی که کودک در میان آن بزرگ شده است و همۀ موارد و عملکردهای والدین در کشل گیری شخصیت کودک اثر دارد. در ارزیابی های به دست آمده ار تحقیقی تحت عنوان بررسی رابطه سبکهای فرزند پروری با سلامت روان نوجوانان توسط جوهاکسیار همکاران (2002) به نقل از ابوطالبی احمدی (1382 مشخص می شود و در خانواده هایی که نوجوانان احساس طردشدگی دارند والدین از آنها مراقبت نمی کنند و یا از محبت و گرمای لازم در زندگی خانوادگی و پذیرش والدین خود برخوردار نیستند فرزندان، علائم روان تنی داشته و از رتبه های پایین شاخص سلامت روانی برخوردار هستند. به طور کلی رشد و تکامل شخصیت کودک تحت تأثیر روش های والدین در نگهداری از آنها انضباط و شیوه های زندگی قرار می گیرد. رشد سالم و بهتر شخصیت کودک در سن پیش از مدرسه نیز به دوست داشتن، فهمیدن، تهیه امکانات، تعبیر مربیان افکار و احساسات دارد (شعاری نژاد 1373).

     

     

     

     

     

    بیان مسأله :

    سازه کماال گرایی در ادبیات روان شناختی 40 ساله اخیر افزایش مورد توجه یافته است اگرچه تعریف اصلی کمال گرایه – گرایش به داشتن معیارهای بالای افراطی – در این دوره تغییرات اندکی کرده است. با این حال بیشتر تلاشها جنبه های بیشتر تلاشها جنبه های مضر این سازه را جنبه های مفید آن متمایز کرده اند (ماماچاک به نقل از شعاری نژاد 1373).

    فرهنگ و بستر کمال گرایی را عقیده و باوری می دارند که براساس آن اصلاح آرمانی منش اخلاقی هدف اصلی تلاشهای اخلاقی است و یا کمال گرایی، در حکمت الهی به این معنا است که معصوم بودن در زندگی امکان پذیر است. (ویزمن 1980 به نقل از لطف آبادی 1380) معتقد است کمال گرایی نیاز شدید به پیشرفت است و این گرایش به گونه معیارهای شخصی بالا و غیر واقع بنیانه آشکار می شود (لکی اینک 1998 به نقل از مهرابی زاده هنرمند 1382) کمال گرایی را اعتقاد فرد به کامل بودن و احساس اضطراب و فشار روانی بالا و ترس از اینکه نتواند مطابق انتظارات خود زندگی کند تعریف می نماید و اینطور بیان می دارد که پایه های کمال گرایی، حداقل در قسمتی در تعادل با والدین کمال گرا می باشد در این رابطه، کودک به طور مثبت با عملکردهای عالی تقویت می شود، بنابراین وقتی اودویک کوشش شکست می خورد، والدینش به شکست به عنوان مهاتهای پرورش کودک خودشذان می نگرند به جای اطمینان دهی و آرامش به کودک، آنان بانا امیدی اضطراب یا آشفتگی واکنش می دهند. در نتیجه در کودک ترس از اشتباهات شکل می گیرد. و واکنشهایش توسط رفتار والدین تقویت می شود. یافته های میچل سن و برنز 1998 به نقل انسیاسی 1380) حاکی از این است که اشکال منفی کمال گرایی به طور مستقیم با عیب جویی، فرسودگی شغلی و با درماندگی والدین در خانه همبسته است و نیز کمال گرایی منفی و القاء شده اجتماعی با کاهش رضایت از خود و زندگی هم بسته است. 

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ابوطالبی احمدی، تقی. (1382). روان شناسی خودباوری و ارتباط آن با موفقیت. تهران : وحید.

    ابوطالبی احمدی، تقی. (1384). بررسی رابطه شیوه فرزند پروری با عزت نفس و سلامت روانی دانش آموزان سال سوم دبیرستان های شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی.

    آزاد، حسین (1379). آسیب شناسی روانی. تهران : بعثت.

    اسلامی، عبداله. (1380). رابطه ساختار تعاملات خانواده با سبک های مقابله، با فشارهای روانی و تفاوتهای جنسی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی شهر کاشان. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه تربیت معلم.

    اسماعیل خانی، فرشته. (1377). ساخت و اعتبار یابی مقیاسی برای سنجش خودشکوفایی و بررسی رابطه آن با سرسختی روان شناختی، کمال گرایی و عملکرد تحصیلی دانشجویان دختر و پسر. پایان نامه کارشناسی ارشد. چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.

    برجعلی، احمد. (1380). تحول شخصیت در نوجوانان.

    برومند نسب، مسعود. (1373). بررسی رابطه نگرش ها و شیوه های فرزند پروری با جایگاه مهار و رابطه جایگاه مهار با عملکرد تحصیلی. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی : دانشگاه شهید چمران اهواز.

    بشارت، محمد علی. (1381). ابعاد کمال گرایی در بیماران افسرده و مضطرب مجله علوم روان شناختی. دوره اول شماره 3.

    بلانچارد، ادوارد و آندراسیک، فرانک. (1380). سردرد و درمان های روان شناختی آن. ترجمه (یداله زرگر و محمود براتوند). تهران : بهینه.

    بنی جمالی، شکوه السارات، احدی، حسن. (1380). بهداشت روانی و عقب ماندگی ذهنی. تهران : نشر نی.

    بهار لویی، رویا. (1378). رابطه کمال گرایی، هماهنگی های مؤلفه های خود پنداشت، جایگاه مهار با اضطراب اجتماعی در دانشجویان دختر دانشگاه آزاد. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز.

    بیدلی مامنی، مسعود. (1382). بررسی رابطه بین عملکرد خانواده با سازگاری فردی، اجتماعی و تحصیلی فرزندن. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز.

    تشکر، بهرام. (1377). بررسی رابطه بین عملکرد خانواده با سازگاری فردی، اجتماعی و تحصیلی فرزندان. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز.

    تشکر، بهرام. (1377). بررسی رابطه نگرش های فرزند پروری. الگوی شخصیتی A، کمال گرایی و جزم گرایی والدین با اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانش آموزان پسر سوم راهنمایی شهرستان آباده. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه شهید چمران اهواز.

    تودر، کیت. (1382). ارتقای سلامت روان. ترجمه (مرتضی خواجوی و همکاران). تهران : سازمان بهزیستی کشور، معاونت امور فرهنگی و پیشگیری. تاریخ انتشار به زبان اصلی (1996).

    جمشیدی عینی، شیرین. (1375). بررسی رابطه شیوه ها و نگرش های فرزند پروری و خلاقیت. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه علامه طباطبایی.

    جنانی، کتایون (1380). بررسی رابطه تعاملات درون خانواده و سلامت روان دانش آموزان پایه سوم دوره راهنمایی شهرستان بروجرد. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه تربیت معلم.

    حاجی زاده، خلیل. (1382). برسی و مقایسه رابطه بین میزان سلامت روانی و عملکرد تربیتی فرزندان ارشد دختر و پسر خانواده های مناطق جنوبی شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات.

    حیدری، اکرم. (1374). اختلالات روانی رایج در کودکان. تهران : گستر.

    خدا رحیمی، سیامک. (1374). مفهوم سلامت روان شناختی. تهران : جاودان خرد.

    خدیوی زند، محمد مهدی. (1373). مباحث روان شناسی تربیتی.

    دلاور، علی (1381). احتمالات و آمار کاربردی در روان شناسی و علوم تربیتی. تهران : رشد.

    دلاور، علی (1383). مبانی نظری و پژوهشی در علوم انسانی و اجتماعی. تهران : رشد.

    زارب، م. ژانت. (1383). روش های ارزیابی و درمان شناختی – رفتاری نوجوانان. مترجمان محمد خدایاری فرد و یاسمین عابدینی. تهران : رشد.

    ستیر، ویرجینیا. (1373). آدم سازی در روان شناسی خانواده. ترجمه بهروز بیرشک. تهران : رشد.

    سعادتمند، نیره السادات. (1376). بررسی رابطه کارایی خانواده و سلامت عمومی فرزندان. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.

    سورشجانی، لیلا. (1379). بررسی رابطه کمال گرایی با افسردگی و عملکرد تحصیلی و رابطه دو متغیر اخیر با وضعیت اجتماعی اجتماعی – اقتصادی والدین دانش آموزان دختر مراکز پیش دانشگاهی شهر اهواز. پژوهشکده تعلیم و تربیت.

    سیاسی، علی اکبر. (1352). نظریه های شخصیت. تهران : دانشگاه.

    سیف، علی اکبر. (1373). تغییر رفتار و رفتار درمانی نظریه های و روش ها. تهران : دانا.

    شاملو، سعید. (1381). بهداشت روانی. تهران : رشد.

    شعاری نژاد، علی اکبر. (1373). روان شناسی رشد. تهران : اطلاعات.

    شفیع آبادی، عبداله و ناصری، غلامرضا (1371). نظریه های مشاوره و روان درمانی. تهران : مرکز نشر دانشگاهی.

    شکرکن، حسین و حقیقی، جمال. (1375). بررسی رابطه جو عاطفی خانواده با سازگاری فردی – اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر سال سوم راهنمایی شهرستان اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه شهید چمران اهواز.

    شولتز، دوان (1375). روان شناسی کمال. تهران : البرز. (تاریخ انتشار به زبان اصلی 1977).

    شولتز، دوان. شولتز، سیدنی الن. (1381). نظریه های شخصیت. ترجمه یحیی سید محمدی. تهران : موسسه نشر وایریش (تاریخ انتشار به زبان اصلی 1988).

    صداقت، مهری. (1381). رابطه شیوه های فرزند پروری با هوش و عزت نفس با اضطراب امتحان در دبیرستانهای دخترانه شهرستان ری. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.

    صیادی، علی. (1381). بررسی تأثیر اثرات متقابل کارایی خانواده در بروز مشکلات روانی نوجوانان. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه علامه طباطبایی.

    کارور، چارلز. اس و شی پر، مایکل، اف. (1375)، نظریه های شخصیت. ترجمه احمد رضوانی. مشهد : آستان قدس رضوی (تاریخ انتشار به زیان اصلی 1994 ).

    گنجی، حمزه. (1376). بهداشت روانی. تهران : ارسباران.

    گنجی، لیلا. (1383). بررسی رابطه میزان و ابعاد گرایی با عملکرد تحصیلی، افسردگی و اضطراب دانش آموزان دبیرستانی شهر تهران در سال 84 – 1383 . پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه علامه طباطبایی.

    ماسن، پاول هنری و همکاران. (1380). رشد و شخصیت کودک. تهران : نشر مرکز.

    محمد خانی، پروانه. (1371). برنامه آموزش مهارت های زندگی. سازمان بهداشت جهانی، واحد بهداشت و روان و پیشگیری از سوء مصرف مواد.

    محمد زاده، مریم. (1382). رابطه بین عملکرد خانواده با خلاقیت در دانش آموزان دبیرستانی دختر و پسر ورامین. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی.

    مظلوم، اشرف. (1382). ارتباط شیوه های فرزند پروری والدین با پایگاه هویت در دانش آموزان پیش دانشگاهی شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه تهران.

    مهرابی زاده هنرمند، مهناز. وردی، مبنا. (1382). کمال گرایی مثبت، کمال گرایی منفی. اهواز : رسش.

    میرزا کمسفیدی، رضا. (1381). بررسی رابطه ابعاد کمال گرایی و ابعاد شخصیت در دانشجویان دانشگاه تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه تهران.

    میلانی فر، بهروز. (1378). بهداشت روانی. تهران : نشر قومس.

    نجات، حمید. (1379). مفهوم سلامت روانی در مکاتب روان شناسی. فصل نامه علمی پژوهشی اصول بهداشت روانی، شماره سوم.

    نجاتی، حسین. (1376). روان شناسی نوجوانی، چگونگی رفتار با نوجوان. تهران : بیکران.

    Ø نجاریان، بهمن، عطاری، یوسفعلی و زرگر، یداله. (1380). ساخت و اعتبار یابی مقیاس کمال گرایی اهواز. مجله علوم تربیتی و روان شناسی. دوره سوم. شماره 3 و 4 .     58 – 43 . دانشگاه شهید چمران اهواز.

    نجمی، بدرالدین. (1375). ارتباط بین عملکرد خانواده و محبوبیت اجتماعی نوجوانان در گروه همسال. پایان نامه کارشناسی ارشد. چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.

    نظیری، سیما. (1373). پی ریزی سازگاری اجتماعی کودکان در خانواده. تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.

    نظیری، قاسم، بیرشک، بهروز و محمدیان، مهرداد (1378). شیوه فرزند پروری کمال گرا و ویژگی های کمال گرایانه پدران و مادران. عامل زمینه ساز اختلال وسواسی – اجباری. فصل نامه اندیشه و رفتار. 3 ، 30 – 36 .

    نوابی نژاد، شکوه. (1373). سه گفتار درباره راهنمایی و تربیت فرزندان. تهران : انتشارات انجمن اولیاء و مربیان جمهوری اسلامی ایران.

    نوروزی، مهدی. (1377). بررسی تأثیر عملکرد خانواده در ابتلاء به اختلالات روانی نوجوانان سنی 15 الی 18 ساله در شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن.

    هومن، عباس. (1376). هنجاریابی پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) بر روی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه تربیت معلم. موسسه تحقیقات تربیتی تهران.

    وردی، مینا، مهرابی زاده هنرمند، مهناز و نجاریان، بهمن. (1380). رابطه کمال گرایی و سرسختی روان شناختی با سلامت روانی و عملکرد تحصیلی. مجله علوم تربیتی و روان شناسی. دوره سوم، شماره 1 و 2 .  70 – 51 . دانشگاه شهید چمران اهواز. 

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , رساله در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , تحقیق در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , مقاله در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی رابطه بین کمال گرایی مادران و سلامت روانی دختران مقطع سوم راهنمایی شهرستان ابهر
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت