پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم

تعداد صفحات: 58 فرمت فایل: word کد فایل: 343
سال: 1393 مقطع: کاردانی دسته بندی: مهندسی کامپیوتر
قیمت قدیم:۱۹,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم

    بررسی پروتکل های شبکه های  بیسیم

    -1مقدمه

     

    امروزه امنیت شبکه یک مسأله مهم برای ادارات و شرکتهای دولتی و سازمان های کوچک و بزرگ است. تهدیدهای پیشرفته از سوی تروریست های فضای سایبر، کارمندان ناراضی و هکرها رویکردی سیستماتیک را برای امنیت شبکه می طلبد. در بسیاری از صنایع، امنیت به شکل پیشرفته یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است.

    در این سلسله مقالات رویکردی لایه بندی شده برای امن سازی شبکه به شما معرفی می گردد.  این رویکرد هم یک استراتژی تکنیکی است که ابزار و امکان مناسبی را در سطوح مختلف در زیرساختار شبکه شما قرار می دهد و هم یک استراتژی سازمانی است که مشارکت همه از هیأت مدیره تا قسمت فروش را می طلبد.

    رویکرد امنیتی لایه بندی شده روی نگهداری ابزارها و سیستمهای امنیتی و روال ها در پنج لایه مختلف در محیط فناوری اطلاعات متمرکز می گردد.

    ۱- پیرامون

    ۲- شبکه

    ۳- میزبان

    ۴- برنامه  کاربردی

    ۵- دیتا

    در این سلسله مقالات هریک از این سطوح تعریف می شوند و یک دید کلی از ابزارها و سیستمهای امنیتی گوناگون که روی هریک عمل می کنند، ارائه می شود. هدف در اینجا ایجاد درکی در سطح پایه از امنیت شبکه و پیشنهاد یک رویکرد عملی مناسب برای محافظت از دارایی های دیجیتال است. مخاطبان این سلسله مقالات متخصصان فناوری اطلاعات، مدیران تجاری و تصمیم گیران سطح بالا هستند.

    محافظت از اطلاعات اختصاصی به منابع مالی نامحدود و عجیب و غریب نیاز ندارد. با درکی کلی از مسأله،  خلق یک طرح امنیتی استراتژیکی و تاکتیکی می تواند تمرینی آسان باشد. بعلاوه، با رویکرد عملی که در اینجا معرفی می شود، می توانید بدون هزینه کردن بودجه های کلان، موانع موثری بر سر راه اخلال گران امنیتی ایجاد کنید.

     

     

     

     

     

     

    1-2 افزودن به ضریب عملکرد هکرها

     

    متخصصان امنیت شبکه از اصطلاحی با عنوان ضریب عملکرد (work factor) استفاده می کنند که مفهومی مهم در پیاده سازی امنیت لایه بندی است. ضریب عملکرد بعنوان میزان تلاش مورد نیاز توسط یک نفوذگر بمنظور تحت تأثیر قراردادن یک یا بیشتر از سیستمها و ابزار امنیتی تعریف می شود که باعث رخنه کردن در شبکه می شود. یک شبکه با ضریب عملکرد بالا به سختی مورد دستبرد قرار می گیرد در حالیکه یک شبکه با ضریب عملکرد پایین می تواند نسبتاً به راحتی مختل شود. اگر هکرها تشخیص دهند که شبکه شما ضریب عملکرد بالایی دارد، که فایده رویکرد لایه بندی شده نیز هست، احتمالاً شبکه شما را رها می کنند و به سراغ شبکه هایی با امنیت پایین تر

     می روند و این دقیقاً همان چیزیست که شما می خواهید.

    تکنولوژی های بحث شده در این سری مقالات مجموعاً رویکرد عملی خوبی برای امن سازی دارایی های دیجیتالی شما را به نمایش می گذارند. در یک دنیای ایده آل، شما بودجه و منابع را برای پیاده سازی تمام ابزار و سیستم هایی که بحث می کنیم خواهید داشت. اما متأسفانه در چنین دنیایی زندگی نمی کنیم. بدین ترتیب، باید شبکه تان را ارزیابی کنید – چگونگی استفاده از آن، طبیعت داده های ذخیره شده، کسانی که نیاز به دسترسی دارند، نرخ رشد آن و غیره – و سپس ترکیبی از سیستم های امنیتی را که بالاترین سطح محافظت را ایجاد می کنند، با توجه به منابع در دسترس پیاده سازی کنید.

     

    1-3 مزایا

     

    تکنولوژی های ایجاد شده سطح پیرامون سال هاست که در دسترس هستند، و بیشتر خبرگان IT با تواناییها و نیازهای عملیاتی آنها به خوبی آشنایی دارند. بنابراین، از نظر پیاده سازی آسان و توأم با توجیه اقتصادی هستند. بعضیاز فروشندگان راه حل های سفت و سختی برای این تکنولوژیها ارائه می دهند و بیشتر آنها به این دلیل پر هزینه هستند.

    ·     معایب

    از آنجا که بیشتر این سیستم ها تقریباً پایه ای هستند و مدت هاست که در دسترس بوده اند، بیشتر هکرهای پیشرفته روش هایی برای دور زدن آنها نشان داده اند. برای مثال، یک ابزار آنتی ویروس نمی تواند ویروسی را شناسایی کند مگر اینکه از قبل علامت شناسایی ویروس را در دیتابیس خود داشته باشد و این ویروس داخل یک فایل رمزشده قرار نداشته باشد. اگرچه VPN رمزنگاری مؤثری ارائه می کند، اما کار اجرایی بیشتری را برروی کارمندان IT تحمیل می کنند، چرا که کلیدهای رمزنگاری و گروه های کاربری باید بصورت مداوم مدیریت شوند.

    ·                     ملاحظات

    پیچیدگی معماری شبکه شما می تواند تأثیر قابل ملاحظه ای روی میزان اثر این تکنولوژی ها داشته باشد. برای مثال، ارتباطات چندتایی به خارج احتمالاً نیاز به چند فایروال و آنتی ویروس خواهد داشت. معماری شبکه بطوری که تمام این ارتباطات به ناحیه مشترکی ختم شود، به هرکدام از تکنولوژی های مذکور اجازه می دهد که به تنهایی پوشش مؤثری برای شبکه ایجاد کنند.

    انواع ابزاری که در DMZ شما قرار دارد نیز یک فاکتور مهم است. این ابزارها چه میزان اهمیت برای کسب و کار شما دارند؟ هرچه اهمیت بیشتر باشد، معیارها و سیاست های امنیتی سفت و سخت تری باید این ابزارها را مدیریت کنند.

    1-4  امنیت شبکه

     

    سطح شبکه در مدل امنیت لایه بندی شده به WAN و LAN داخلی شما اشاره دارد. شبکه داخلی شما ممکن است شامل چند کامپیوتر و سرور و یا شاید پیچیده تر یعنی شامل اتصالات نقطه به نقطه به دفترهای کار دور باشد. بیشتر شبکه های امروزی در ورای پیرامون، باز هستند؛ یعنی هنگامی که داخل شبکه قرار دارید، می توانید به راحتی در میان شبکه حرکت کنید. این قضیه بخصوص برای سازمان های کوچک تا متوسط صدق می کند که به این ترتیب این شبکه ها برای هکرها و افراد بداندیش دیگر به اهدافی وسوسه انگیز مبدل می شوند. تکنولوژی های ذیل امنیت را در سطح شبکه برقرار می کنند: 

    IDSها (سیستم های تشخیص نفوذ) و IPSها (سیستم های جلوگیری از نفوذ) تکنولوژیهای IDS و IPSترافیک گذرنده در شبکه شما را با جزئیات بیشتر نسبت به فایروال تحلیل می کنند. مشابه سیستم های آنتی ویروس، ابزارهای IDS و IPS ترافیک را تحلیل و هر بسته اطلاعات را با پایگاه داده ای از مشخصات حملات شناخته شده مقایسه می کنند. هنگامی که حملات تشخیص داده می شوند، این ابزار وارد عمل می شوند. ابزارهای IDS مسؤولین IT را از وقوع یک حمله مطلع می سازند؛ ابزارهای IPS یک گام جلوتر می روند و بصورت خودکار ترافیک  آسیب رسان را مسدود می کنند. IDSها و IPSها مشخصات مشترک زیادی دارند. در حقیقت، بیشتر IPSها در هسته خود یک IDS دارند. تفاوت کلیدی بین این تکنولوژی ها از نام آنها استنباط می شود. محصولات IDS تنها ترافیک آسیب رسان را تشخیص می دهند، در حالیکه محصولات IPS از ورود چنین ترافیکی به شبکه شما جلوگیری می کنند. پیکربندی های IDS و IPS  استاندارد در شکل نشان داده شده اند:  

     مدیریت آسیب پذیری – سیستم های مدیریت آسیب پذیری دو عملکرد مرتبط را انجام می دهند: (۱) شبکه را برای آسیب پذیری ها پیمایش می کنند و (۲)روند مرمت آسیب پذیری یافته شده را مدیریت می کنند. در گذشته، این تکنولوژی VA )تخمین آسیب پذیری( نامیده می شد. اما این تکنولوژی اصلاح شده است، تا جاییکه بیشتر سیستم های موجود، عملی بیش از تخمین آسیب پذیری ابزار شبکه را انجام می دهند.

    سیستم های مدیریت آسیب پذیری ابزار موجود در شبکه را برای یافتن رخنه ها و آسیب پذیری هایی که می توانند توسط هکرها و ترافیک آسیب رسان مورد بهره برداری قرار گیرند، پیمایش می کنند. آنها معمولاً پایگاه داده ای از قوانینی را نگهداری می کنند که آسیب پذیری های شناخته شده برای گستره ای از ابزارها و برنامه های شبکه را مشخص می کنند. در طول یک پیمایش، سیستم هر ابزار یا برنامه ای را با بکارگیری قوانین مناسب می آزماید.

    همچنانکه از نامش برمی آید، سیستم  مدیریت آسیب پذیری شامل ویژگیهایی است که روند بازسازی را مدیریت می کند. لازم به ذکر است که میزان و توانایی این ویژگی ها در میان محصولات مختلف، فرق می کند.

       تابعیت امنیتی کاربر انتهایی – روش های تابعیت امنیتی کاربر انتهایی به این طریق از شبکه محافظت می کنند که تضمین می کنند کاربران انتهایی استانداردهای امنیتی تعریف شده را قبل از اینکه اجازه دسترسی به شبکه داشته باشند، رعایت کرده اند. این عمل جلوی حمله به شبکه از داخل خود شبکه را از طریق سیستم های ناامن کارمندان و ابزارهای VPN و RAS می گیرد.  روش های امنیت نقاط انتهایی براساس آزمایش هایی که روی سیستم هایی که قصد اتصال دارند، انجام می دهند، اجازه دسترسی می دهند. هدف آنها از این تست ها معمولاً برای بررسی  (۱) نرم افزار مورد نیاز، مانند سرویس پک ها، آنتی ویروس های به روز شده و غیره و (۲) کاربردهای ممنوع مانند اشتراک فایل و نرم افزارهای جاسوسی است.   کنترل دسترسی\تأیید هویت – کنترل دسترسی نیازمند تأیید هویت کاربرانی است که به شبکه شما دسترسی دارند.  هم کاربران و هم ابزارها باید با ابزار کنترل دسترسی در سطح شبکه کنترل شوند.

    نکته: در این سلسله مباحث،  به کنترل دسترسی و تأییدهویت در سطوح شبکه، میزبان، نرم افزار و دیتا در چارچوب امنیتی لایه بندی شده می پردازیم. میان طرح های کنترل دسترسی بین لایه های مختلف همپوشانی قابل توجهی وجود دارد. معمولاً تراکنش های تأیید هویت در مقابل دید کاربر اتفاق می افتد.

     

      1-5 استاندارد شبکه های محلی بی سیم

     

    در ماه ژوئن سال 1997 انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) استاندارد IEEE 802.11-1997 را به عنوان اولین استانداردِ شبکه‌های محلی بی‌سیم منتشر ساخت. این استاندارد در سال 1999 مجدداً بازنگری شد و نگارش روز آمد شده آن تحت عنوان IEEE 802.11-1999 منتشر شد. استاندارد جاری شبکه‌های محلی بی‌سیم یا همانIEEE 802.11 تحت عنوان ISO/IEC 8802-11:1999، توسط سازمان استاندارد سازی بین‌المللی (ISO) و مؤسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) پذیرفته شده است. تکمیل این استاندارد در سال 1997، شکل گیری و پیدایش شبکه سازی محلی بی‌سیم و مبتنی بر استاندارد را به دنبال داشت. استاندارد 1997، پهنای باند 2Mbps را تعریف می‌کند با این ویژگی که در شرایط نامساعد و محیط‌های دارای اغتشاش (نویز) این پهنای باند می‌تواند به مقدار 1Mbps کاهش یابد. روش تلفیق یا مدولاسیون در این پهنای باند روش DSSS است. بر اساس این استاندارد پهنای باند 1 Mbps با استفاده از روش مدولاسیون FHSS نیز قابل دستیابی است و در محیط‌های عاری از اغتشاش (نویز) پهنای باند 2 Mbpsنیز قابل استفاده است. هر دو روش مدولاسیون در محدوده باند رادیویی 2.4 GHz عمل می‌کنند. یکی از نکات جالب توجه در خصوص این استاندارد استفاده از رسانه مادون قرمز علاوه بر مدولاسیون‌های رادیویی DSSS و FHSS به عنوان رسانهانتقال است. ولی کاربرد این رسانه با توجه به محدودیت حوزه عملیاتی آن نسبتاً محدود و نادر است. گروه کاری 802.11 به زیر گروه‌های متعددی تقسیم می‌شود. شکل‌های 1-1 و 1-2 گروه‌های کاری فعال در فرآیند استاندارد سازی را نشان می‌دهد. برخی از مهم‌ترین زیر گروه‌ها به قرار زیر است:

    کمیته 802.11e کمیته‌ای است که سعی دارد قابلیت QoS اِتِرنت را در محیط شبکه‌های بی‌سیم ارائه کند. توجه داشته باشید که فعالیت‌های این گروه تمام گونه‌های 802.11 شامل a، b، و g را در بر دارد. این کمیته در نظر دارد که ارتباط کیفیت سرویس سیمی یا Ethernet QoS را به دنیای بی‌سیم بیاورد.

    کمیته 802.11g کمیته‌ای است که با عنوان 802.11 توسعه یافته نیز شناخته می‌شود. این کمیته در نظر دارد نرخ ارسال داده‌ها در باند فرکانسی ISM را افزایش دهد. باند فرکانسی ISM یا باند فرکانسی صنعتی، پژوهشی، و پزشکی، یک باند فرکانسی بدون مجوز است. استفاده از این باند فرکانسی که در محدوده 2400 مگاهرتز تا 2483.5 مگاهرتز قرار دارد، بر اساس مقررات FCC در کاربردهای تشعشع رادیویی نیازی به مجوز ندارد. استاندارد 802.11g تا کنون نهایی نشده است و مهم‌ترین علت آن رقابت شدید میان تکنیک‌های مدولاسیون است. اعضاء این کمیته و سازندگان تراشه توافق کرده‌اند که از تکنیک تسهیم OFDM استفاده نمایند ولی با این وجود روش PBCC نیز می‌تواند به عنوان یک روش جایگزین و رقیب مطرح باشد.  
    کمیته 802.11h مسئول تهیه استانداردهای یکنواخت و یکپارچه برای توان مصرفی و نیز توان امواج ارسالی توسط فرستنده‌های مبتنی بر 802.11 است.

    فعالیت دو کمیته 802.11i و 802.11x در ابتدا برروی سیستم‌های مبتنی بر 802.11b تمرکز داشت. این دو کمیته مسئول تهیه پروتکل‌های جدید امنیت هستند. استاندارد اولیه از الگوریتمی موسوم به WEP استفاده می‌کند که در آن دو ساختار کلید رمز نگاری به طول 40 و 128 بیت وجود دارد. WEP مشخصاً یک روش رمزنگاری است که از الگوریتم RC4 برای رمزنگاری فریم‌ها استفاده می‌کند. فعالیت این کمیته در راستای بهبود مسائل امنیتی شبکه‌های محلی بی‌سیم است.

  • فهرست و منابع پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم

    فهرست:

    الف

     

     

     

    فهرست مطالب

     

    فصل اول بررسی شبکه های بی سیم..................................................................................................................................1

    1- 1 مقدمه. 2

    1 -2 افزودن به ضریب عملکرد هکرها. 3

    1 -3مزایا. 3

    1-4  امنیت شبکه. 4

    1-5 استاندارد شبکه های محلی بی سیم.. 4

    1-6 مقدمه ای بر شبکه خصوصی مجازی (VPN). 7

    1-7 دسته بندی VPN براساس رمزنگاری... 8

    1-8 دسته بندی VPN براساس کارکرد تجاری... 9

    1-9 تفاوت شکلی تشخیص با پیش گیری... 9

    1-10 پیش گیری از نفوذ. 10

    1-11  مقدمه ای بر تشخیص نفوذ (Intrusion Detection). 11

    1-12 انواع حملات شبکه ای با توجه به طریقه حمله. 11

    1-13  حملات از کار انداختن سرویس.... 11

    1-14 حملات دسترسی به شبکه. 12

    1-15 انواع حملات شبکه ای با توجه به حمله کننده. 12

    1-16 پردازه تشخیص نفوذ. 13

    1-17 مقدمه ای بر IPSec. 14

    ببب

     

     

     

     

     

    1-18 انواع IPSec VPN... 14

    1-19 ساختار IPSec. 15

    1-20 کاربرد پراکسی در امنیت شبکه. 15

    1-21 برخی انواع پراکسی... 16

    1-22 امنیت و پرتال.. 17

    1-23 امنیت و پرتال Pars CMS.. 18

    1-24  راه کارهای شبکه های بیسیم.. 19

    1-25آشنائی با عناصر یک شبکه محلی... .........20

     فصل دوم بررسی شبکه های بیسیم.........................................................................................................25

    2-1 شبکه های بی سیم. ...........26

    2-2 انواع شبکه های بی سیم.. 27

    2-3 شبکه های بی سیم Ad hoc خود  بر 2 نوع می باشند...............................................................................27

    2- 4 شبکه ی  Mobile ad hoc  (MANET). 27

    2-5 کاربرد های شبکه Mobile ad hoc : 28

    2-6 پروتکل های مسیر یابی (Routing Protocols). 29

    2-7 معرفی پروتکل TCP/IP .......................................................................................................................30

    2-8  لایه های پروتکل TCP/IP ...................................................................................................................30

    2-9 لایه اینترنت.... .....31

    2-10 آدرسIP..................................................................................................................................................32

    2-11 پورت TCP/UDP..............................................................................................................................32

    2-12 سوکت (Socket).................................................................................................................................33

     

    ج

     

     

     

     

     

    2-13 پروتکل TCP : لایه Transport.......................................................................................................33

    2-14  ارسال اطلاعات با استفاده از TCP........................................................................................................34

    2-15  پروتکل UDP : لایه Transport......................................................................................................17

    22-16 پروتکل IP : لایه Internet ...............................................................................................................35

    2-17 عملیات انجام شده توسط IP...................................................................................................................35

     2-18 پروتکل ICMP : لایه Internet..........................................................................................................35

    2-19 پروتکل IGMP : لایه Internet...........................................................................................................36

    2-20 پروتکل ARP : لایه Internet............................................................................................................36

    2-21 مسیریابی... 37

    2- 22 معنای حمل.. 37

    2- 23 توزیع توپولوژی... 37

    2- 24 الگوریتم برداری راه دور. 38

    2-25  الگوریتم حالت لینک.... 38

    2-26  پروتکل بردار مسیر. 38

    2-27  مقایسه الگوریتم مسیریابی... 39

    2-28  انتخاب مسیر. 39

    2-29 عوامل چندگانه. 39

    2-30 شبکه های حسگر بی سیم.. 40

    2-31  نگاهی به شبکه‌های بی‌سیم حسگر. 40

    2-32  ویژگی‌های عمومی یک شبکه حسگر. 41

    2-33 ساختار ارتباطی شبکه‌های حسگر. 42

    2-34  فاکتورهای طراحی... 43

    د

     

     

     

     

     

    2-35  تحمل خرابی... 43

    2-36 هزینه تولید.. 43

    2-37  ویژگی‌های سخت‌افزاری... 44

     

    2-38  نتیجه نهایی... 45

    2-39 سخن پایانی... 45

    منابع.. 46

    .

    منبع:

     

     

    www.aftab.ir/articles/computer_internet_infortmation_technology/computer_sci-1

    2-http://networkinfo.blogfa.com/post-16.aspx

    3-http://ebooks.ketabnak.com/comment.php?dlid=1322

    4-http://confbank.um.ac.ir/modules/conf_display/csicc2003/pdf/160.pdf

    .

پروپوزال در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, گزارش سمینار در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, تز دکترا در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, رساله در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, پایان نامه در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, تحقیق در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, مقاله در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, پروژه دانشجویی در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, تحقیق دانشجویی در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, مقاله دانشجویی در مورد پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم, پروژه دانشجویی درباره پروژه بررسی پروتکل های شبکه های بیسیم
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت