پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل

تعداد صفحات: 103 فرمت فایل: word کد فایل: 433
سال: 1391 مقطع: کارشناسی دسته بندی: علوم اجتماعی و جامعه شناسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل

    پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی

    چکیده :

    هدف از پژوهش حاضر یافتن از علل فرار دختران از خانه در بین مدد جویان بند نسوان زندان مرکزی اردبیل می باشد . جامعه آماری این پژوهش جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه زنان و دخترانی که در بند نسبان در زندان اردبیل زندانی هستند . نمونه آماری این پژوهش شامل 30 نفر از زندانیان انتخاب شده است که با استفاده از نمونه گیری در دسترس استفاده شده است .. برای جمع آوری داده های این پژوهش از آزمون محقق ساخته استفاده شده است . برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون خی استفاده شده است . نتایج بدست آمده در بررسی فرضیه وضعیت اقتصادی خانواده در فرار دختران از منزل تأثیر دارد بدست آمد وضعیت اقتصادی در اقدام به فرار دختران تاثیر گذار است .در بررسی فرضیه فرار از خانه با سطح سواد والدین رابطه دارد بدست آمد سطح والدین در اقدام به فرار دختران تاثیر گذار است.در بررسی فرضیه میزان فرار از منزل با متارکه والدین رابطه دارد بدست آمد متارکه والدین در اقدام به فرار دختران تاثیر گذار است.در بررسی فرضیه در خانواده هایی که والدین اعتیاد دارند فرار از منزل در فرزندان بیشتر دیده می شود.بدست آمد اعتیاد والدین در اقدام به فرار دختران تاثیر گذار است

     

    مقدمه

     

    همه روزه شاهد درج عکس هایی از کودکان و نوجوانان در جراید رسمی کشور هستیم که بدون اطلاع والدین، خانه و کاشانه خود را ترک نموده و به دیگر سخن اقدام به فرار از خانه نموده اند و چشمان مضطراب خانواده ای را بی صبرانه در انتظار بازگشت خویش به دور انداخته اند البته این تنها بخش کوچکی از جامعه آشنا با مطبوعات را شامل شده که دسترسی به جراید را داشته و با درج آگهی در آن ملتسمانه مردم را در یافتن فرزند خویش به استمداد طلبیده اند در صورتیکه بسیاری از خانواده های بحران زده آشنایی چندانی با جراید نداشته تا بنابر دلایلی بالاخص در ترس از آبرواند درج آگهی در مطبوعات خودداری نموده اند. بعلاوه و هیچ آمار دقیقی از تعداد فراریان از منزل در ایران وجود ندارد.

    همچنین مشخص نیست از میان فراریان نوجوان چه تعدادی دوباره پس از برخورد با مشکلات خود به منزل مراجعت می کنند؟ یا آنکه به وسیله نیروهای انتظامی دستگیر شده و به والدین تحویل می گردند؟ یا با در پیش گرفتن کاری شرافتمندانه مستقل از والدین خانواده به زندگی خود ادامه می دهند؟ و تعداد زیادی نیز پس از ارتکاب جرمی دستگیر شده و پس از تشکیل پرونده تحویل کانون اصلاح و تربیت گردیده تا اقدامات تعلیمی و تربیتی لازم در مورد آنان صورت گیرد.

    به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران با توجه به وضعیت فرهنگی و اجتماعی ایران، پدیده دختران فراری انحراف اجتماعی است.

    از مواردی که در جامعه ایران به شدت مورد نکوهش قرار گرفته جدایی دختر خانواده به صورت سرکشی و گریز از کانون خانواده است البته این قاعده در خصوص فرزندان ذکور نیز صادق هست از آنجا که جایگاه و موقعیت دختران دارای حساسیت و اهمیت بیشتری است بروز این پدیده موجب مشکلات بیشتری برای دختر فراری و خانواده او می شود به همین دلیل است که بسیاری از خانواده ها پس از بازگشت دختر به خانه، خواه به صورت دلخواه و آزادانه و خواه توسط مأموران زیربط حاضر به پذیرش او نمی شوند نکته قابل توجه این که تا زمانی که یک دختر تصمیم به فرار از خانه می گیرد و مبادرت به انجام این کار می کند این مسئله یک مسئله فردی تلقی می شود اما پس از فرار به علت ایجاد تماس و ارتباط با گروه های همسال و افراد مختلف در محیط های خارج از خانه (خیابان و پارک و ...) این ارتباط موجب تأثیر و تأثر میان این افراد می شود و موجب انتقال برخی باورها و هنجارهای درون گروهی و رفتارهای عموماً منحرف میان این افراد می شود، دیگر این مسئله به عنوان امری فردی تلقی نخواهد شد. بلکه به عنوان یک مسئله اجتماعی مورد توجه قرار می گیرد.

    هر اجتماعی اگر بخواهد قوام و دوام داشته باشد و از زندگی سالم و صالحی برخوردار باشد باید خود را از بیماری مفاسد و انحراف برهاند بنابراین انحراف جنبه فردی و مشخصی ندارد بلکه دقیقاً یک بحث اجتماعی است

    روند رو به افزایش فرار دختران از خانه بر نگرانی های خانواده ها افزوده است و تبعات منفی آن تأثیرهای بسیار سوء و نامطلوب بر محیط گرم خانواده می گذارد یا به سختی جبران می شود و یا هرگز قابل جبران نیست

    ویرایش چهارم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی[1] (DSM-IV) پدیده فرار را جزء اختلالات رفتاری فرار داده و آن را تحت عنوان تیپ پرخاشگرانه نارس اجتماعی طبقه بندی کرده است

    هدف از بررسی علل و انگیزه های فرار دختران از خانه این است که در آن به شناخت علل و انگیزه ها، راههای پیشگیری، توصیه هایی به خانواده ها و راههای ترمیم حیران خسارت وارده از نظر روحی و روانی پرداخته شود تا در نتیجه به کاهش بزهکاری و اعمال مجرمانه دختران و جلوگیری از ورود آنان به زندان منجر گردد.

    بیان مسأله

     

    دختران فراری کسانی هستند که به دلایل مختلف و در اثر فشارهای ناشی از شرایط سخت زندگی، غالباً علیرغم میل باطنی اقدام به ترک خانه و کاشانه خود کرده و از کانون خانواده جدا می شوند و عموماً در شهری دیگر بدون داشتن مأمنی مناسب و خانه ای دائمی ساکن می شوند. این گروه دختران عموماً به دلایلی نظیر فقر، خشونت، محدودیت های غیرمنطقی، آزاردیدگی، رها شدن از سوی اطرافیان به خصوص خانواده روی به خیابان ها می آورند و اکثریت آن ها به تدریج مبدل به زنان خیابانی می شوند که راهی تاریک در پیش رو دارند دختران فراری غالباً برای زندگی و امرار معاش به کارهای ناپسند و نامشروع روی می آورند به عبارت دیگر، دختر فراری به دختران نوجوان و جوانی اطلاق می شود که به دلیل شرایط نامساعد زندگی در خانواده و در اثر فشارهای روحی، روانی و عاطفی و بعضاً دختران شهرستانی به دلیل عدم وجود اوقات فراغت و تفریحات سالم و فریب ظواهر شهرها به امید تشکیل یک زندگی بهتر از محل زندگی و خانواده خود فرار کرده و به شهرهای بزرگ پناه می آورند

     

    [1] Mental Disorders

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    زواره‌ای، فاطمه: بررسی علل خانوادگی و اجتماعی فرار دختران «2014» ساله از منزل.

     پایان‌نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی «نصرت‌الله نوروزی» با راهنمایی دکترمحمود ساعتچی در دانشگاه علامه‌طباطبایی تدوین شده است.

     گدازنده، زهرا: بحران و فرار «تعریف، علل و پیشنهادهایی برای پیشگیری و درمان»، مقاله، مرکز مداخله در بحرانهای اجتماعی شهیدنواب صفوی. 1380.

     اقلیما، مصطفی: بررسی عوامل مؤثر در بازگشت مجدد زنان و دختران آسیب‌دیده اجتماعی به مراکز بازپروری سازمان بهزیستی، معاونت پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی 1380.

    رفیع‌پور: فرامرز: کندوکاوها و پنداشته‌ها، تهران: شرکت سهامی انتشار، چاپ دهم 1378.

     توسلی، غلام‌عباس: نظریه‌های جامعه‌شناسی، انتشارات سخت، چاپ پنجم، بهار 74.

    دلاور، علی: مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی، تهران: انتشارات رشد، چاپ سوم 1378.

    پاکدل‌سلطانی، علی‌اصغر و پرویز شمس: ریشه‌های مفاهیم مدکاری اجتماعی در ادب فارسی، تهران: انتشارات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، چاپ اول 1374.

     ارونسون، الیوت: روانشناسی اجتماعی، ترجمه حسین شکرشکن، انتشارات رشد.

    آلافیلیپ، دانیل و دیگران، درآمدی بر روانشناسی اجتماعی، مجموعه ضرورت‌های جامعه‌شناسی‌روانی، ترجمه درتضی کتبی، تهران نشرنی، چاپ اول 1379.

    بولتن‌ها و مقالت سازمان بهزیستی، بررسی عوامل مؤثر در بازگشت مجدد دختران آسیب دیده اجتماعی «فراری» به مراکز بازپروری.

    دکتر محمود بهرانی عضوء هیأت علمی دانشگاه شیراز، بررسی چگونگی گذراندن اوقات فراغت در بین دختران و پسران. 

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, رساله در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, مقاله در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی علل فرار دختران در میان مددجویان بند نسوان زندان اردبیل
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت