فهرست و منابع پایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کورههای دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره
فهرست:
چکیده......................................... 1
مقدمه......................................... 2
فصل1: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا 4
فصل دوم: اجزاء سیستم پخت..................... 13
1-2- مشخصههایی از کوره دوار سیمان............ 14
1-1-2- غلطکها................................. 15
2-1-2- غلطک بالابر............................. 15
3-1-2- سیستم چرخاننده کوره.................... 16
4-1-2- آببندی سر و ته کوره.................... 16
2-2- نسوزکاری کوره........................... 17
3-2- مشخصههایی از پیش گرمکن.................. 18
4-2- مسیر فرعی............................... 20
5-2- سیستم تکلیس(Calciner)...................... 21
6-2- مشخصههایی از خنککن...................... 22
7-2- انواع خنککنها........................... 24
1-7-2- خنککن مشبک............................. 27
8-2- اتاق کنترل.............................. 30
9-2- سوخت رسانی و مشعل....................... 30
1-9-2- اصول سوختن و کنترل شعله................ 32
2-9-2- شعله................................... 33
3-9-2- درجه حرارت شعله........................ 34
فصل 3: پروژه................................. 40
فصل 4: شناخت متغیرهای کنترل سیستم پخت........ 42
1-4- کنترل کوره.............................. 43
2-4- خنک کردن کلینکر......................... 44
3-4- سوخت کوره............................... 45
4-4- تغذیه کوره.............................. 46
5-4- متغیرهای راهبری کوره.................... 46
6-4- مکانیک کوره............................. 48
7-4- شرایط خاص راهبری کوره................... 51
1-7-4- کلیات.................................. 51
2-7-4- تجزیه شیمیایی گاز خروجی کوره........... 51
3-7-4- حجم هوای اولیه......................... 52
4-7-4- درجه حرارت گاز خروجی پیش گرمکن......... 52
5-7-4- درجه حرارت یاتاقانها................... 52
6-7-4- الکتروفیلترها.......................... 52
7-7-4- گرفتگی سیکلونها........................ 53
8-7-4- گرفتگی در رایزر پایپ و ورودی کوره...... 53
9-7-4- نسوزکاری کوره.......................... 53
8-4- چرخاندن کوره با موتور کمکی.............. 54
9-4- تحلیل گزارشات ساعتی سیستم پخت........... 54
فصل 5: رعایت اصول کوره بانی.................. 59
1-5- مشخصههایی از سیستم پخت.................. 60
1-5-1- جلو شعله............................... 60
1-5-2- هوای ثانویه............................ 63
2-5- کوره بان وکوتینگ(استر کوره)............. 65
3-5- عقب کوره................................ 68
1-3-5- درجه حرارت عقب کوره.................... 69
2-3-5- مکش عقب کوره........................... 71
3-3-5- اکسیژن عقب کوره........................ 72
4-5- کنترل مقدار سوخت........................ 73
5-5- کنترل مقدار خوراک کوره و دور کوره....... 74
6-5- کنترل متغیرهای خنک کن گریت.............. 76
1-6-5- کنترل مکش درب کوره..................... 77
2-6-5- فشار زیر صفحات خنک کن.................. 78
3-6-5- کنترل درجه حرارت هوای ثانویه........... 78
7-5- بیست و هفت حالت اساسی کوره.............. 79
1-7-5- سه متغیر و کنترل کننده اساسی........... 81
2-7-5- شرح بیست و هفت حالت- راهحلها و دلایل.... 85
3-7-5- حالات اضطراری........................... 92
فصل 6: اولین گرم کردن سیستم پخت............. 102
1-6- خشک کردن پیش گرمکن...................... 103
2-6- خشک کردن درب کوره و کانال هوای سوم و خنک کن 106
1-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن درب کوره...... 108
2-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن کانال هوای سوم 108
3-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن........ 108
3-6- گرم کردن کوره دوار...................... 113
1-3-6- آماده سازی............................ 113
2-3-6- گرم کردن تمام سیستم پخت............... 113
3-3-6- کنترل درجه حرارت...................... 115
4-3-6- چرخاندن کوره در مرحله گرم کردن........ 116
5-3-6- وقفه در گرم کردن...................... 116
4-6- خواباندن کوره........................... 117
5-6- نکات مهم................................ 117
فصل 7: اولین راهاندازی سیستم پخت............ 119
1-7- اولین باردهی کوره....................... 120
2-7- مقدمات تغذیه کوره....................... 120
3-7- راهاندازی موتور کوره.................... 120
4-7- فراهم کردن شرایط تولید عادی............. 121
5-7- راهاندازی خنک کن........................ 122
6-7- آماده شدن برای راهاندازی کلساینر........ 125
7-7- رسیدن به باردهی عادی.................... 125
8-7- حالات غیرعادی خنک کن..................... 126
فصل 8: گرفتگیهای سیستم پخت.................. 130
1-8- قلیائیها................................ 131
2-8- پاک کردن پیش گرمکن...................... 134
3-8- عوامل گرفتگی عقب کوره................... 134
1-3-8- توازن چسبندگی و فرسایش................ 134
2-3-8- چسبندگی چیست؟......................... 136
3-3-8- چسبندگی جامد به جامد.................. 137
4-3-8- جذب سطحی.............................. 137
5-3-8- نتیجهگیری............................. 138
4-8- ماهیت جرم گرفتگی عقب کوره............... 138
1-4-8- مشخصات ظاهری گرفتگی................... 138
2-4-8- ترکیب شیمیایی......................... 138
3-4-8- ترکیب مینرالوژیکی..................... 144
4-4-8- مکانیزم تشکیل......................... 144
5-8- عوارض گرفتگی عقب کوره................... 145
1-5-8- عقب کوره.............................. 145
2-5-8- عوارض گرفتگی.......................... 147
فصل 9: نسوزکاری سیستم پخت سیمان............. 149
1-9- مواد نسوز در نقاط مختلف سیستم پخت....... 150
فصل 10: فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت........ 160
1-10- مقدمه.................................. 161
2-10- عوامل مختلف فرسایش آجر منطقه پخت....... 162
1-2-10- زیاد داغ شدن آجر..................... 163
2-2-10- نفوذ املاح قلیائی..................... 167
3-2-10- فرسایش ناشی از احیاء................. 172
4-2-10- فرسایش مکانیکی....................... 175
3-10- سیکل قلیائی در سیستم پخت سیمان......... 180
4-10- شکفتگی قلیائی.......................... 183
5-10- فرسایش بدنه کوره....................... 185
فصل 11: رعایت نکات ایمنی سیستم پخت........... 186
1-11- کوره................................... 187
2-11- سیکلونها............................... 187
3-11- الکتروفیلتر............................ 188
فصل 12: عوامل موثر بر راندمان کورههای دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره.......................... 191
1-12- مقدمه.................................. 192
1-1-12- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان...... 192
2-1-12- سیمان................................ 192
2-12- مشخصات شیمیائی و فیزیکی سیمان.......... 195
1-2-12- آلیت................................. 196
2-2-12- بلیت................................. 198
3-2-12- فاز الومینات......................... 198
4-2-12- فاز فریت............................. 198
5-2-12- ترکیبات فرعی......................... 198
6-2-12- سنگ گچ............................... 202
3-12- محاسبه فازهای سیمان.................... 203
4-12- مشخصات از انواع سیمان.................. 203
5-12- چگونگی پخت مواد........................ 206
1-5-12- فعل و انفعالات مواد در پیش گرمکن...... 206
2-5-12- فعل و انفعالات مواد در داخل کوره...... 208
6-12- عوامل موثر در پختن مواد................ 211
1-6-12- ترکیب شیمیایی مواد اولیه............. 211
2-6-12- ترکیب مینرالی مواد اولیه و خوراک کوره 217
3-6-12- دانهبندی خوراک کوره.................. 218
4-6-12- همگن بودن مواد خام................... 218
5-6-12- شرایط پخت............................ 219
7-12- میکروسکوپی کلینکر...................... 219
1-7-12- کلینکر نرمال......................... 219
2-7-12- کلینکر آهسته خنک شده................. 219
8-12- مراحل فیزیکی و شیمیائی مواد در حین پخت. 223
1-8-12- خشک شدن.............................. 223
2-8-12- دهیدراته شدن مواد رسی................ 223
3-8-12- تجزیه کربناتها....................... 223
4-8-12- واکنشهای جامد........................ 223
5-8-12- واکنشهایی که در حضور فاز مایع رخ میدهد 224
9-12- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره 224
10-12- اقدامات موردنیاز در جهت کاهش نوسان کیفیت خوراک کوره 226
1-10-12- تدوین استراتژی نمونهگیری............ 226
2-10-12- مطالعات تفصیلی معادن................ 227
3-10-12- جلوگیری از عوامل نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی 227
منابع و مراجع............................... 229
چکیده انگلیسی .............................. 230
.
منبع:
1- Duda ‘Cement Data Book’.
2- Cement Course Spring 2001 ‘Holder bank.swetzerland’.
3- RHI Seminar ‘in iran October 2008’.
4- International Cement Review.
5- هندبوک مهندسی سیمان "مهندس منوچهر بکائیان".
6- مواد نسوز در کورههای دوار "مهندس منوچهر بکائیان".
7- کورههای دوار "مهندس حسینقلی شفیعی- دکتر مصطفی خانزادی".
8- سیمان "دکتر عباس طائب- فرشته کوهی".
9- ماهنامه سیمان.
10- نشریه صنعت سیمان "احداث صنعت".
11- فصل نامه سیمان تهران.
12- جزوات آموزشی مربوط به کورههای دوار سیمان موجود در شرکت سیمان هگمتان.
13- کاتالوگها و پروندههای مربوط به کوره دوار ساخت شرکت F.L.S دانمارک.
14- اطلاعات و یادداشتهای شخصی.
.