پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا

تعداد صفحات: 107 فرمت فایل: word کد فایل: 1246
سال: 1387 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم سیاسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد   (M.A)

     

    چکیده : مساله و سرنوشت آن

    دموکراسی در سده ی نوزدهم ابتدا در آمریکا و اروپای غربی بوجود آمد و سپس به نقاط دیگر گسترش یافت و جهانی شدن نیز سبب تسریع روند رشد دموکراسی در این نقاط شد و یکی از مهمترین دلایل اضمحلال حکومتهای غیر دموکراتیک بود . پرسش اصلی پایان نامه این است که 1- چرا فرآیند دموکراتیک در کشورهای اروپایی سریع تر از از کشورهای آسیایی از سال 2005 تا 1997 بوده است ؟ و 2- آیا جهانی شدن بر روند اضمحلال حکومتهای اقتدارگرا و رشد دموکراسی موثر بوده است ؟

    پاسخ پرسش اول این است که چون در اروپای غربی عوامل مساعد دراز مدت ، میان مدت و کوتاه مدت چندی در قوام دموکراسی مبتنی بر نمایندگی موثر بوده اند توزیع عادلانه تر زمین ، فقدان سابقه فئودالیسم و اثر امنیت زمین دار همراه با سنت لیبرالیسم انگلیسی در آمریکا از جمله عوامل مساعد دراز مدت بوده‌اند .

    در انگلستان پیدایش جنبش اصلاح دین و گسترش اخلاق پروتستانی ، جنبش دیوار کشی و ضعف طبقه دهقان و انقلاب صنعتی در 1970 از جمله عوامل و زمینه های ساختاری مهم درگذار به دموکراسی در اروپای غربی و آمریکا به شمار می آید .

    در این پایان نامه فرضیه اصلی این است که دموکراسی دستاورد جوامع پیشرفتۀ غربی است که موج اول آن در اروپای غربی و آمریکای شمالی و در طی سده ی نوزدهم رخ داد و می توان گفت که دموکراسی ابتدا در جوامع غربی و سپس به نقاط دیگر جهان گسترش پیدا کرد . در این پژوهش اثبات شد که دموکراسی دستاورد جوامع غربی و مناسب کشورهای غربی است ولی می تواند در جوامع دیگر نیز بوجود آید . به شرط آنکه خود الزامات آن را به وجود آورند و این مستلزم گذر زمان است .

     

     

     

     

     

     

    مقدمه

    در این پژوهش ، در فصل اول که شامل کلیات است با توجه به عنوان پایان نامه  «مبانی حکومتهای دموکراتیک و اقتدارگرا» به بیان مسئله ، محدود زمانی و مکانی ، تاریخچه و ضرورت انجام تحقیق ، اهداف پژوهش، پیشینه ی تحقیق ، مفاهیم بنیادین ، پرسش اصلی و پرسش های فرعی، روش گردآوری اطلاعات، چارچوب نظری تحقیق و محقق و ترسیم نمودار با توجه به موضوع پرداخته ایم. در بیان مسئله به تشریح الزامات و مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا و سپس به تاریخچه دموکراسی که ابتدا از یونان باستان و در قرن نوزدهم در اروپای غربی و آمریکا آغاز شد و پس از آن به نقاط دیگر جهان بسط و گسترش یافت، پرداخته‌ایم. در چارچوب نظری تحقیق به نظریه اقتدارگرایی لینتز و پرل موتر و نظریه اقتدارگرایی دوتوکویل و مارکس پرداخته و در چارچوب نظری محقق با توجه به چارچوب نظری تحقیق ، (رویکرد پژوهش) بیان شده است که عبارت است از : بوجود آمدن دموکراسی و پا برجاماندش در داخل کشورها نیازمند بسیج فراگیر و گسترده ی تشکیلات و نهادهایی است که توسط توده ی مردم اداره شود و در عرصه ی بین الملل نیز کشورها باید بر طبق موازین جهانی در همه ی عرصه های فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی فعالیت گسترده داشته باشند و سپس با توجه به چارچوب نظری نمودار تحقیق رسم شده است .

    فصل دوم به نظریه های حکومت های غیر دموکراتیک و توتالیتاریسم هانا آرنت، اقتدارگرایی لینتز و نظریه های مربوط به حکومت های دموکراتیک و دموکراسی (کارل پوپر و دوتوکویل) پرداخته و سپس پژوهشگر تحلیل خود را با توجه به این چهار نظریه بیان نموده است . در فصل سوم ابتدا به مقدمه ای از امواج دموکراتیزاسیون که توسط ساموئل هانتینگتون بیان شده بود پرداخته و سپس به محرک های اصلی دموکراسی ، توسعه اقتصادی و عملکرد (اقتصادی) تغییر نقش کلیسای کاتولیک و تغییر هنجارهای بین المللی اشاره و پس از آن به تاثیر جهانی شدن بر دولت_ ملت و دموکراسی بر اساس نظریه ی دیوید هلد پرداخته شده است . این تاثیرات عبارتند از : حقوق بین الملل ، بین المللی شدن تصمیم گیری سیاسی ، هویت ملی و جهانی شدن فرهنگ ، اقتصاد جهانی . موانع مهم سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی دموکراسی مورد نظر قرار گرفت و در پایان به تاثیر جهانی شدن بر اضمحلال حکومت های اقتدارگرا پرداخته شده است . یک جمع بندی تحلیلی در هر فصل و پاسخ به سوال فرعی و اثبات فرضیه مرتبط با آن صورت گرفته شده است . فصل چهارم ابتدا به بیان درآمدی بر دموکراسی و سپس به محدوده های تحقق دموکراسی پرداخته است .

    در فصل پنجم به دموکراسی در خاورمیانه پرداخته و دیدگاه ایالات متحده آمریکا در مورد لیبرالیسم و دموکراسی در خاورمیانه پس از 11 سپتامبر 2001 را شرح داده است و سپس در قسمت بعد ریشه های اقتصادی دموکراسی و در انتهای

    فصل تاثیر جهانی شدن بر روند دموکراسی در ایران توضیح داده شده است .

    1 بیان مسأله

    از نظر تاریخی قدیمی ترین شکل ثبت شده از دموکراسی دولت شهرهای یونان بویژه آتن است . در قرن پنجم قبل از میلاد ، آتن در میان سایر اجتماعات شهری و قدرت های رقیب به عنوان اولین دولت شهر به وجود آمد. «بسط و گسترش دموکراسی در آتن یکی از سرچشمه های الهام بخش اندیشه های سیاسی جدید بوده و آرمانهای سیاسی آن از قبیل برابری در میان شهروندان آزادی و احترام به قانون و عدالت ، در گذر از قرون و اعصار به اندیشه سیاسی در غرب شکل بخشیده است. دموکراسی در یونان به معنای حکومت خود مردم بود ، یعنی همان چیزی که اینک دموکراسی مستقیم نامیده می شود.» البته باید یاد آوری کرد که این دموکراسی شامل زنان و بردگان نمی شده است. (بلاغی غزنوی، 1382،ص 33)

    در واقع سیاست مردمی و در رأس همه آنها آتشفشان مردم فرانسه و گرایش آنها به سیاست در سالهای انقلاب ، تاریخ دموکراسی را دگرگون ساخته است. می‌توان گفت اندیشه های سیاسی که در اذهان فلاسفه و رادیکال های محبوب مردم، آرزو و رویایی بیش نبود، ناگهان نه تنها در فرانسه و حتی اروپا، بلکه در سراسر جهان در دستور کار سیاست واقعی قرار گرفت.

    به گفته ارنست ویکلی:  «دموکراسی تا زمان انقلاب فرانسه فقط واژه ای ادبی بود ، اما از آن زمان به بعد بخشی از واژگان سیاسی شد.» (آربلاستر، 1379،65 )

    در مقابل رژیم های مردم سالار، رژیم های اقتدار طلب*  قرار دارند . واژه ی اقتدار از ریشه لاتین واژه‌ی (اتوریته**)، که به سنای روم مربوط بوده گرفته شده است. مفهوم اقتدار با مفهوم قدرت و نفوذ پیوندی تنگاتنگ دارد. رابرت دال، در توضیح اقتدار گفته است که «نفوذ رهبران سیاسی زمانی بر حق دانسته می‌شود که به سوی اقتدار معطوف می‌گردد.» به عقیده ی رابرت دال: «اقتدار نوع ویژه‌ای از نفوذ یا نفوذ مشروع میباشد.» (عالم، سال 1380 ص‌100) اقتدار به معنی قدرت قانونی سلسله مراتبی و مشروع است و اقتدار یکی از اشکال بسیار کار آمد نفوذ است و نه تنها مطمئن تر و پردوام تر از اجبار میباشد بلکه عاملی است که به رهبر کمک می کند تا بتواند با کمترین استفاده از منابع سیاسی براحتی حکومت کند .

    اقتدار را میتوان آن قدرتی دانست که باسلسله مراتب روابط مردم همراه است و کسانی را که در بالای سلسله مراتب قرار دارند قادر می سازد بر کسانی که در مراتب پائین تر قرار دارند فرمان برانند و آنها را وادار به اطاعت کنند. این قدرت دو جنبه دارد : یکی جنبه ی زور است و جنبه ی دیگر قانون. اقتدار ممکن است انحصاراً بر این یا آن جنبه یا بر ترکیب های گوناگون زور و قانون متکی باشد. (عالم، 1380، 100) حکومت غیر دموکراتیک ، خواه به رهبری ریش سفیدان، روسای قبایل، پادشاهان و اشراف زادگان، امپراطوری‌ها، رژیم های نظامی یا دولتهای تک حزبی، در بخش اعظم تاریخ بشری نوعی هنجار به شمار می آمده است . تا دهۀ 1970 م سلطه ی حکومتهای غیر دموکراتیک ، شایع تر از دموکراسی های بوده و در بخش عمده ی قرن بیستم به نظر می رسید ابتدا فاشیسم و سپس کمونیسم به عنوان موج آینده جایگزین دموکراسی شده باشند . با وجود این که جهان وارد عصر دموکراسی شده است ، ولی هنوز رژیم های غیر دموکراتیک موجودیت خود را از دست نداده اند. (بروکر، 1384، 23)

    در این پژوهش پژوهشگر سعی دارد : علل زوال حکومتهای اقتدارگرا و رشد دموکراسی و رژیم های دموکراتیک را درجهان از سالهای 1997 تا 2005 (1376 تا 1384) مورد بررسی قرار دهد و نوآوری پژوهشگر بررسی تاثیر جهانی شدن بر روند دموکراسی و زوال اقتدارگرایی است .

     

    2-1 ضرورت انجام تحقیق

    در این پژوهش سعی بر آن است که باتوجه به حدود مطالعاتی و پرسش های مطرح شده و همچنین تحقیق و تعاریف و مفاهیم اساسی موضوع ، با روش های مقایسه ای و تحلیلی ، به بررسی حکومت های دموکراتیک و اقتدارگرا پرداخته شود و همینطور به بررسی فرآیند دموکراتیک شدن در عرصه ی بین الملل در سالهای 2005 تا 1997 نیز پرداخته خواهد شد . و در پایان هدف آن است که میزان تاثیر جهانی شدن بر اضمحلال حکومتهای اقتدارگرا و بر رشد دموکراسی مشخص شود در ضمن در این پژوهش به بررسی الزامات و مقدمات برقراری دموکراسی نیز خواهیم پرداخت.

     

    3-1 اهداف پژوهش

    پژوهشگر امید دارد در طی این پژوهش به اهداف ذیل دست یابد ؛

    الف – اهداف کلی

    بیان مبانی حکومتهای دمکراتیک و اقتدارگرا و بررسی رشد روند دمکرابتزاسیون در عرضه نظام بین‌الملل و علل آن است که در نتیجه آن تاثیر جهانی شدن بر اضمحلال حکومتهای اقتدارگرا و رشد دموکراسی نیز مشخص خواهد شد .

    ب – اهداف جزئی

    دلایل زوال حکومتهای اقتدارگرا و علل زوال آن

    مبانی و الزامات حکومت دموکراتیک و علل رشد و گسترش آن

    جهانی شدن و تاثیر آن بر حکومت های اقتدارگرا و رشد دموکراسی در جهان

    4-1 محدوده زمانی و مکانی تحقیق

    این پژوهش روند رشد فرآیند دموکراسی در اروپای غربی و آمریکای شمالی را از سالهای 2005 تا 1997 بررسی می کند .

     

     

     Authoritarian Regime  *

      Authority **

  • فهرست و منابع پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا

    فهرست:

     

    چکیده.............................................. 1

    مقدمه ............................................. 2

    فصل اول کلیات

    1-1 بیان مساله .................................... 5

    2-1 ضرورت انجام تحقیق.............................. 7

    3-1 اهداف پژوهش    ................................ 7

    1-3-1 اهداف کلی     ............................... 7

    2-3-1 اهداف جزئی................................... 7

    4-1 محدوده ی زمانی و مکانی تحقیق................... 7

    5-1 پیشینۀ تحقیق................................... 8

    6-1 کلید واژه‌ها.................................... 9

    1-6-1  دموکراسی.................................... 9

    2-6-1  اقتدارگرایی................................ 10

    3-6-1  جهانی شدن.................................. 10

    7-1 موج جدید دموکراسی............................. 11

    8-1 پرسش اصلی..................................... 12

    1-8-1  پرسشهای فرعی............................... 12

    9-1 روش تحقیق..................................... 12

    10-1 روش گردآوری اطلاعات........................... 12

    11-1 چارچوب نظری تحقیق ........................... 13

    1-11-1 نظریه اقتدارگرایی لینتز (Lints) و پرل موتر (Perl moter)   14

    2-11-1 نظریه دموکراسی : دوتوکویل و مارکس.......... 14

    12-1 چارچوب نظری محقق............................. 15

    13-1 نمودار ...................................... 15

     

    ­­­­­­­­­­­­­­(فصل دوم)

    بخش اول

    1-2 دموکراسی چیست ................................ 19

    2-2 مبانی حکومت دموکراتیک ........................ 20

    1-2-2 حقوق مدنی .................................. 21

    2-2-2 اصل نمایندگی ............................... 21

    3-2-2 حکومت جمهوری ............................... 22

    4-2-2 تفکیک قوا .................................. 22

    5-2-2 نظارت قوا بر یکدیگر ........................ 22

    6-2-2 پارلمان و پارلمانتاریسم .................... 23

    7-2-2 ساختار پارلمان ............................. 23

    8-2-2 دموکراسی پارلمان و دموکراسی ریاستی ......... 23

    9-2-2 فرآیند تشکیل دولت .......................... 24

    10-2-2 کابینه دولت ............................... 24

    11-2-2 تشکیل ائتلاف ............................... 25

    12-2-2 اشکال تصمیم گیری در دموکراسی‌ها ............ 25

    13-2-2 مسئولیت پذیری حکام و مقامات سیاسی ......... 25

    الف – مسئولیت مقامات انتفاعی ..................... 25

    ب – مسئولیت مقامات غیر انتفاعی ................... 25

    3-2مبانی حکومت اقتدارگرا.......................... 26

    1-3-2 اقتدار ..................................... 26

    2-3-2 منابع اقتدار ............................... 26

    3-3-2 ضمانت اجرای اقتدار.......................... 27

    4-3-2 ویژگیهای اقتدار............................. 27

    5-3-2 اقتدارگرایی ................................ 28

    بخش دوم

    نظریه های حکومتهای غیر دموکراتیک.................. 29

    4-2  هانا آرنت (توتالیتاریسم)..................... 29

    5-2   لینتز (اقتدارگرایی)......................... 30

    نظریه های حکومتهای دموکراتیک...................... 31

    6-2  پوپر (دموکراسی).............................. 31

    7-2 دوتوکویل (دموکراسی)........................... 33

    نتیجه گیری ....................................... 35

     

    (فصل سوم)

    1-3  مقدمه........................................ 37

    2-3 تعریف جهانی شدن .............................. 39

    3-3 شاخصهای جهانی شدن ............................ 40

    4-3 نظریه‌های مختلف درباره جهانی شدن و تاثیر آن بر دموکراسی 41

    1-4-3 رویکرد مثبت نسبت به تاثیر جهانی شدن بر دموکراسی 41

    2-4-3 رویکرد منفی نسبت به تاثیر جهانی شدن بر دموکراسی 42

    3-4-3 رویکرد بینابین نسبت به تاثیر جهانی شدن بر دموکراسی   42

    5-3  محرکهای دموکراتیزاسیون ...................... 44

    1-5-3 توسعه اقتصادی .............................. 44

    2-5-3 عملکرد (اقتصادی) ........................... 45

    3-5-3 نقش کلیسایی کاتولیک ........................ 46

    4-5-3 تغییر هنجارهای بین المللی .................. 47

    6-3 موانع مهم بر سر راه رشد دموکراسی ............. 48

    7-3 تاثیر جهانی شدن بر اضمحلال حکومتهای اقتدارگرا . 50

    جمع بندی ......................................... 51

     

     (فصل چهارم)

    تحقق دموکراسی..................................... 53

    1-4 درآمدی بر دموکراسی ............................ 53

    2-4 محدوده های تحقق دموکراسی ..................... 55

    جمع بندی ......................................... 59

    (فصل پنجم)

    موانع گذار به دموکراسی د رخاورمیانه و ایران ...... 60

    1-5 دموکراسی د رخاورمیانه ........................ 61

    2-5 دیدگاه ایالات متحده آمریکا از لیبرالیسم و دموکراسی 61

    3-5 دموکراسی د رخاورمیانه پس از 11 سپتامبر ....... 61

    4-5 ریشه‌های اقتصادی دموکراسی ..................... 63

    5-5 تاثیر جهانی شدن بر دموکراتیزاسیون در ایران ... 67

    جمع بندی ......................................... 71

     

    (فصل ششم)

    نتیجه گیری نهائی _ دلایل تایید یا عدم تایید فرضیه ها و پیشنهادات .................................................... 73

    1-6 نتیجه گیری نهائی ............................. 73

    2-6 دلایل اضمحلال رژیم های اقتدار گرا  ............. 78

    3-6 دلایل تایید یا عدم تایید فرضیه ها  ............ 84

    4-6 پیشنهادات .................................... 86

    کتاب نامه ........................................ 87

    منبع:

    آربلاستر ، آنتونی (1379) دموکراسی ، ترجمه حسن مرتضوی ، تهران ، انتشارات آشیان .

    آرنت، هانا (1366). ریشه‌های توتالیتارمیم، ترجمه محسن ثلاثی، تهران، نشر جاویدان.

    اخوان زنجانی، داریوش (1381) جهانی شدن و سیاست خارجی، تهران، دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه.

    انصاری، منصور (1382)، فرآیند جهانی شدن وباز سازی نظریه دموکراسی، ماهنامه علمی، فرهنگی، خبری، سال دوم .

    بروکر ، پل (1384) نظریه رژیم های غیر دموکراتیک ، ترجمه علیرضا سمیعی اصفهانی ، تهران ، نشر کویر .

    بشیریه، حسین (1374)، جامعه شناسی سیاسی، تهران، نشر نی.

    بشیریه، حسین (1380)، «جهانی شدن و دولتهای ملی» نشریه آبان، شماره 4. شهریور.

    بشیریه، حسین (1381) دیباچه‌ای بر جامعه شناسی سیاسی ایران دوره جمهوری اسلامی، تهران، موسسه پژوهشی نگاه معاصر

    بشیریه، حسین (1384)، گذار به دموکراسی، تهران: نگاه معاصر .

    بلاغی غزنوی ، حیات الله (1382) ، درآمدی بر دموکراسی ، قم : انتشارات قم .

    بیتهام، دیویدوکوین بویل، (1379) دموکراسی چیست؟ ترجمه شهرام نقش تبریزی، تهران، نشر ققنوس.

    بیر، پیتر، (1378) «شاخصه‌های جهانی شدن، ترجمه احمد گل محمدی، روزنامه ایران30/8.

    پوپر، کارل (1377) جامعه باز و دشمنانش، عزت اله فولادوند: تهران خوارزمی

    ترنس بال، ریچاردگر (1382) ایدئولوژی های سیاسی و آرمان دموکراتیک، احمد صبوری، تهران وزارت امور خارجه .

    توحید فام، محمد (1381)، دولت و دموکراسی در عصر جهانی شدن، تهران، روزنه

    توحید فام، محمد (1382)، باز اندیشی درباره ی دولت و دموکراسی در آغاز سده بیست و یکم، مجله سیاسی، اقتصادی، سال 18.

    توحید فام، محمد، (1382)، «پایان تاریخ در عصر جهانی شدن دموکراسی» تهران، نشر روزنه.

    جاگرز، گیت و تدرابرت گر، (1376) «موج سوم دموکراسی». ترجمه پیروز ایزدی، روزنامه همشهری، 7/7.

    دبنوا، آلن، «مشاله دموکراسی»، ترجمه بزرگ نادرزاده، مجله اطلاعات سیاسی- اقتصادی شماره 77-78.

    دوبنوا، آلن، (1378)، تأهل در مبانی دموکراسی، ترجمه بزرگ نادرزاده، تهران، نشر چشمه.

    رجبی، مهدی (1386)، تاریخ دموکراسی در اروپا، تهران، کویر .

    سلیمی، حسین، (1380)، «جهانی شدن، برداشتها و مصداقها»، فصلنامه مطالعات ملی، سال سوم، شماره 10.

    شومپیتر، جوزف، (1375)، کابیتالیسم، سوسیالیسم، دموکراسی. ترجمه حسن منصور، تهران، نشر مرکز.

    شهرام نیا، سید امیر مسعود (1385) جهانی شدن و دموکراسی در ایران، تهران: نگاه معاصر

    صبوری، منوچهر (1381)، جامعه شناسی سیاسی، تهران: سخن.

    عاصم اقلو، درون، رابینسون جیمز (1386)، ریشه های اقتصاد دموکراسی، www.tisri.com

    عالم، عبدالرحمن(1380) بنیادهای عالم سیاست،تهران: نشر«نی»

    عظیمی، فخرالدین، (1374) بحران دموکراسی، ترجمه عبدالرضا هوشنگ مهدوی و بیژن نوذری، تهران، نشر البرز.

    کوهن، کارل، (1373). دموکراسی، ترجمه فریبرز مجیدی، تهران، انتشارات خوارزمی.

    معنوی، علی (1382)، دموکراسی و جوامع غیر دموکراتیک: آرمان، شماره 18.

    مک لین، ایان (1381)، فرهنگ علوم سیاسی (آکسفورد)، ترجمه حمید احمدی، تهران: نشر میزان .

    مکفرسون، سی بی، (1379) جهان واقعی دموکراسی، ترجمه علی معنوی تهرانی، تهران، نشر آگاه

    مهر عطا، رضا (1382) خلیج فارس و امنیت، ماهنامه 37 ، سال چهارم .

    نش، کیت (1384) ، جامعه شناسی سیاسی، ترجمه محمد تقی دلفروز، تهران: کویر .

    نعیمی، وحید رضا (1383)، دموکراسی در خاورمیانه بزرگ، سال دهم .

    نقیب زاده، احمد، (1379)، درآمدی بر جامعه شناسی سیاسی، تهران، انتشارات سمت.

    هابرماس، یورگن (1380)، جهانی شدن و آینده دموکراسی ، ترجمه کمال پولاد، تهران: نشر کویر.

    هابرماس، یورگن، (1380) جهانی شدن و آینده دموکراسی، ترجمه کمال پولادی، تهران، نشر مرکز.

    هانتینگتون، ساموئل، (1381)، موج سوم دموکراسی در پایان سده ی بیستم، ترجمه احمد شهسا، تهران: روزنه.

    هانیتگتون، ساموئل، (1378) برخودر تمدنها و بازسازی نظم جهانی، ترجمه محمد علی رفیعی، تهران، دفتر پژوهشهای فرهنگی

    هلد، دیوید، (1369)، مدلهای دموکراسی، ترجمه عباس مخبر، تهران، نشر روشنگران

    www.google.com

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , گزارش سمینار در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , تز دکترا در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , رساله در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , پایان نامه در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , تحقیق در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , مقاله در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مبانی حکومت دموکراتیک و اقتدارگرا
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت