فهرست و منابع پایان نامه اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسیان از ابتدا تا سال 656 ه.ق
فهرست:
چکیده .................................................................................................................................................................................. و
مقدمه ................................................................................................................................................................................... ک
هدف از پژوهش .................................................................................................................................................................. م
فصل اول: کلیات
معرفی منابع ......................................................................................................................................................................... 2
فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه ................................................................................................................................. 10
1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه ............................................................................... 12
زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری .................................................................................................................................. 14
فایدههای ظاهری و باطنی کم خوری ............................................................................................................................... 19
2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه .................................................................. 20
الف) آداب غذا خوردن .................................................................................................................................................... 21
ب) آداب سفره .................................................................................................................................................................. 24
3- آداب آشامیدن ............................................................................................................................................................. 25
- آب .................................................................................................................................................................................. 25
- شیر .................................................................................................................................................................................. 26
- عسل ................................................................................................................................................................................ 27
- سرکه ............................................................................................................................................................................... 27
آداب آشامیدنیها از نظر معصومین علیهم السلام ......................................................................................................... 28
4- غذاها و آشامیدنی های حرام ...................................................................................................................................... 29
از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار میگیرد ........................................................................................................... 31
الف- خمر ........................................................................................................................................................................ 32
خمرازدیدگاه آیات و روایات ........................................................................................................................................... 33
انواع خمر و حکم آنها ...................................................................................................................................................... 37
ب- خون ............................................................................................................................................................................ 38
ج- گوشتهای حلال و حرام .............................................................................................................................................. 38
خوردن محرمات در وقت اضطرار ................................................................................................................................... 40
فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان
1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام ............................................................... 43
2- محصولات ................................................................................................................................................................... 46
3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ....................................................................................................................... 55
شکل بازارها ....................................................................................................................................................................... 66
نقش زنان در بازارها .......................................................................................................................................................... 67
4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ....................................................................................................................................... 68
5- جشن ها ....................................................................................................................................................................... 80
جشنهای دینی اسلامی ....................................................................................................................................................... 80
جشن های محلی ................................................................................................................................................................ 84
فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی
1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ................................................................................................................ 93
آداب المائده،آداب سفره ................................................................................................................................................. 108
2-شرابخانه ها .................................................................................................................................................................. 117
شربت خانه(خزانه الشراب) .............................................................................................................................................. 120
شرابکده ها ........................................................................................................................................................................ 123
3- مجالس شراب ............................................................................................................................................................ 126
استعمال حشیش ............................................................................................................................................................... 135
تریاک ................................................................................................................................................................................ 136
فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی
ادویه و خوشبوکننده ها ................................................................................................................................................... 138
اجزای خوشبوکننده ......................................................................................................................................................... 140
ظروف و وسایل آشپزخانه .............................................................................................................................................. 141
غذای اعراب ..................................................................................................................................................................... 154
خوراکهای گوشتی ............................................................................................................................................................ 156
ماهی و خوراکهای آن ...................................................................................................................................................... 163
خوراکهای گیاهی .............................................................................................................................................................. 165
خوراک تنگدستان ............................................................................................................................................................ 170
خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان ...................................................................................................................... 174
از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ........................................................................................................... 175
روغن وپیه ........................................................................................................................................................................ 176
نان ..................................................................................................................................................................................... 177
برنج ................................................................................................................................................................................... 182
مشاغل مربوط به اغذیه .................................................................................................................................................... 184
بهای خوراکی ................................................................................................................................................................... 185
قیمتها در زمانهای عادی ................................................................................................................................................... 187
بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ...................................................................................................................................... 188
کارکنان آشپزخانه ............................................................................................................................................................ 193
هزینه آشپزخانه سلطنتی ................................................................................................................................................... 194
نوشیدنیها در این دوره ..................................................................................................................................................... 198
نوشیدنیهای حلال و حرام ................................................................................................................................................ 199
شیر و محصولات آن ....................................................................................................................................................... 202
آب .................................................................................................................................................................................... 204
شیرینیها و حلویات .......................................................................................................................................................... 205
مواد شیرینکننده .............................................................................................................................................................. 208
نقل .................................................................................................................................................................................... 210
ترشیها و چاشنیها ......................................................................................................................................................... 211
میوه ................................................................................................................................................................................... 212
زمانبندی غذاها ................................................................................................................................................................ 216
پرهیز و علوم غذایی ......................................................................................................................................................... 217
نگاهداری و حفاظت ......................................................................................................................................................... 220
سوخت .............................................................................................................................................................................. 223
نتیجهگیری ......................................................................................................................................................................... 225
فهرست منابع .................................................................................................................................................................... 227
چکیده انگلیسی ................................................................................................................................................................ 239
.
منبع:
ندارد.