پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد

تعداد صفحات: 250 فرمت فایل: word کد فایل: 1376
سال: 1387 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حقوق
قیمت قدیم:۴۱,۷۶۰ تومان
قیمت: ۳۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد

    پایان نامه برای دریافت درجۀ کارشناسی ارشد(LMA)

    رشتۀ حقوق و جرم شناسی

    چکیده

    قسمت عمده افغانستان امروزی ( منطقه هرات ولایت‌های قندهار، هزاره و ... ) در ادوار مختلف و تاریخی از دوره ایران باستان تا این دو صده اخیر تحت فرمانروایی ایرانیان اداره می شده است (به جزء 7 سال حکمرانی این قوم به سرکردگی محمود خان در خاک ایران،1722میلادی 22اکتبر) که در این میان عهدنامه پاریس مانند دیگر قردادهای ننگین دوران قجری، موجب پیوستن منطقه هرات به خاک آن سرزمین شده اگرچه این سرزمین سال‌های سال نتوانست استقلال را درکشور خود به معنای واقعی کلمه بشناسد و یا تحت استعمار انگلیس یا شوروی و بعد از آن با جنگ‌های داخلی نژادها، اقلیت ‌ها که با اشغال ایالات متحده همراه بود و مردم این سرزمین را مجبور به ترک وطن و پناهندگی به سایر کشورها نمود و از آن‌جا که مرزهای وسیع همجوار با ایران دارد مهاجرت بیشتر آنان درسه دهه اخیر به کشورمان علی الخصوص منطقه کلان شهر مشهد می‌باشد.

    مهاجرت افاغنه به داخل کشور به صور مختلف است، پناهندگی دسته اقل به صورت قانونی بوده و گروه اکثر آنان به صورت غیر قانونی به مرزهای کشور داخل شده‌اند که از گروه اخیر به نام پدیده غیر مجازین نام برده شده است. به دلایل عمده‌ای بستر مناسبی برای بزهکاری را فراهم می‌نموده‌اند که از نوع بزهکاری ساده که مرتکب فاعل اصلی جرم، شریک یا معاون است و یا تبعه افغان از نوع بزهکاری‌هایی مرتکب می‌شود که به اهداف خاص و از پیش تعیین شده با گروه‌ها، جمعیت‌ها وتشکل‌هایی که بعضاً ایرانی یا خارجی‌اند و غالباً با حمایت کشور ثالثی که منافع فراوان می‌برد به بزهکاری های سازمان‌یافته مشهورند، دست می‌زند. که در این رساله سعی می شود با بسط موضوع از جمله بررسی بزهکاری‌های انجام شده توسط اتباع افغانی در سال‌های اخیر و در ثانی عوامل موثر در بازگشت مهاجرین و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران و مقامات مسئول در خراسان رضوی نسبت به این افراد و آمار بزهکاری‌های اتباع افغانی در خاتمه با دامنه پیشگیری و راه‌حل‌هایی از مساله بحران بزهکاری در شهر مشهد امیدوارم بتوانم شایسته مطلوب را فراهم نموده باشم.

     

     

     

    فصل اول کلیات

    1-1 طرح مسئله

    پدیده مهاجرت مردم افغانستان به کشورهای همسایه به ویژه ایران که یکی از اشکال مهاجرت بین‌المللی می‌باشد در سه دهه اخیر روند صعودی داشته است این نوع مهاجرت ازآن نظر که زاییده عوامل اجتماعی، سیاسی،و اقتصادی موثر می‌باشد قابل توجه است آغاز مشکلات و مسائل اجتماعی در افغانستان همزمان با فروپاشی ساخت سنتی مبتنی بر سلطنت و رعایت قوم پشتون و اعلام جمهوری در سال 1352 در این کشور است تجاوز شوروی به این کشور سبب شد اقوام مختلف مانند(هزاره‌ها، تاجیک، از بک، پشتون) هر یک به نوعی فریاد خود مختاری سر دهند و فرآیند جدایی گزینی خود را از سایر اقوام آغاز کنند . در نتیجه ساختی جدید و پراکنده از قدرت در افغانستان ایجاد شد که بر دامنه مشکلات این کشور افزود . رویاروئی‌ها و رقابت‌های قومی برای کسب قدرت در این کشور منجر به مهاجرت افراد زیادی از افغانستان به سوی کشورهای دیگر به‌ویژه ایران گردیده بعد فروپاشی شوروی سابق و کناره‌گیری این کشور از صحنه وقایع کشورهای همسایه اوضاع افغانستان رو به بهبودی نهاد .

    اما دیری نپایید که تفوق طلبی‌های قومی و مذهبی همچنین قدرت‌ طلبی‌ها حزبی ا‌فراطی و در عقاید غیر اصلی به نام مذهب اسلام به نام  طالبان این کشور را صحنه جنگ‌های خونین داخلی کرد یکی از پیامدهای مهم جنگ داخلی در افعانستان کوچ یا مهاجرت تعداد زیادی از مردم این کشور شد. و همچنین بعد از ورود ایالت‌متحده و اشغال نظامی توسط دولت مزبور امنیت به طور کامل رخت بست و مهاجرت بی رویه و فراوان‌تر گردید . با تشکیل دولت اتحاد ملی هر چند وضعیت آرام‌تر شده ولی بهتر نشده از آن‌جا که از جمله پیامدهای مهاجرت به کشوری که خود تازه از بستر بسیاری از مشکلات با بحران انقلاب و نیز شروع جنگ و بعد از آن مشکلات اقتصادی مهاجرت این گروه نیز موجب فقر بیشتر و سایر علل دیگر موجب بزهکاری اتباع افاغنه در ایران را بیشتر فراهم می‌کرد.

    با توجه به عبور غیر قانونی اتباع افغانی به کشورمان در دهه‌های اخیر و با عنایت به  این که این دسته از از آوارگان سال‌های سال در کشورمان ماندگار شده و اغلب با زنان تبعه کشور خودیا بیگانه و اکثر با زنان ایرانی ازدواج نموده‌اند و اقل زنان افغان با مردان ایرانی ازدواج و صاحب اولاد و خانواده شده‌اند و فرزندان آنان به گونه‌ای تبعه ایران نام گرفته‌اند . و اکثرا" از نظر اقتصادی فقیر و در منطقه‌های حاشیه شهرهای ایران زندگی می‌کنند که علل بعدی موجبات بزهکاری را فراهم نموده(محیطی ، اقتصادی) و مهاجرین اخیر اندکی که به صورت غیر قانونی داخل کشور سکونت گرفته‌اند ، بدون هیچ مدرک هویتی که در حال حاضر در بسیاری از مناطق شهر مشهد زندگی می‌کنند و به دلیل نبودن برج کنترل کننده‌ای بر آنان به علت نداشتن هیچ مدرک شناسایی آزاد در شهر سکونت دارند و به دلیل نداشتن مدارک هویتی اکثراً مرتکب بزهکاری‌های فراوان می‌شوند که بیشتر مقامات مسئول از این دسته از مهاجرین غیر قانونی ترس و واهمه دارند. زیرا دسته دیگر که به صورت قانونی با داشتن مدارک اقامتی چه موقت یاد دائم منسجم‌تر و در قالب یک مرجع هدایت شده‌ای قرر گرفته‌اند . با توجه به بروز بزهکاری افغان‌ها در سال‌های اخیر لااقل در نزد افکار عمومی اینجانب را مجاب کرد که رساله خود را در این رابطه بنویسیم که هدف اصلی این پژوهش پاسخ به این پرسش است که مهاجرت اتباع افغانی چه تاثیراتی در افزایش بزهکاری در شهر مشهد داشته است یا به عبارتی آیا اکثریت مهاجرین افغانی در مشهد مرتکب بزهکاری شده اند ؟ هدف دیگر این است که اتباع افغانی تحت چه عواملی دست به ارتکاب جرم زده و بیشتر چه نوع بزهکاری هایی انجام می دهند ؟ و در خاتمه راه‌های پیشگیری و تقلیل از مساله بحران‌زای مهاجرت افغان‌ها به داخل خاک کشور و پیامد های آن که مهمترین آن بزهکاری اتباع افاغنه چه می‌باشد؟

    در این پژوهش ابتدا بررسی جنبه‌های مهاجرت از نظر علوم مختلف انسانی ضمن این‌که رابطه مهاجرت و بزهکاری می‌پردازیم به پدیده مهاجرت خارجی پیامدهای مهاجرت افاغنه به ایران و نتایج بین المللی ورود افاعنه به ایران، بررسی قوانین مختلف در این زمینه، با تحقیق در خصوص بزهکاری‌های انجام شده توسط اتباع افغانی در مشهد، کمیت بزهکاری ونوع بزهکاری‌های انجام شده توسط اتباع افغانی، جرایم صورت گرفته با چه کیفیت‌های انجام شده علل و موجبات بزهکاری دسته‌بندی جرایم شرایط و کیفیت بزهکاری و نیز راههای پیشگیری و تقلیل از مساله بحران‌زای مهاجرت افغان‌ ها به داخل کشور علی‌الخصوص به مشهد و اینکه چه نوع بزهکاری‌هایی به وفور دیده می شود؟ بزهکاری ساده یا اعتیادی و یا بزهکاری‌های سازمان‌یافته یا دائم که بیشتر به چشم می‌آید یا بزهکاری که معمول‌تر است از نوع عمومی یا اختصاصی است خواهم پرداخت .

     

     

    1- 2  سابقه پژوهش

    سابقه پژوهش در رابطه با موضوع مورد بحث را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد اول سابقه تحقیق در حوزه ورود غیر قانونی اتباع افغانی در ایران و نتایج بین المللی ورود افاغنه و بررسی بزهکاری‌های انجام شده توسط انان در مشهد به طور عام و سیاست جنایی ایران در قبال این بحران با ذکر راهکارهای پیشگیری و تقلیل از آن به طور خاص که در فصل سوم این پژوهش به این مقوله‌ها توجه شده است . سابقه تحقیق مهاجرت افاغنه به مشهد پیامدهای مهاجرت که در رابطه با مورد اخیر باید گفت علی رغم این‌که دو کشور ایران و افغانستان همسایه یکدیگرند و مرزهای مشترک و طولانی با هم دارندو اشتراکات تاریخی و فرهنگی آن‌ها را به هم پیوند داده است با این همه در ایران شناخت کافی نسبت به مسائل و شرایط سیاسی اجتماعی وجود ندارد و تلاش های انجام گرفته برای تعیین این شرایط نیز بسیار محدود بوده است. با مشکلات موجود جنگ‌های داخلی و نیز مهاجرت دو میلیون مهاجر افغانی زمینه ارتباط نزدیک بین دو کشور را به وجود نیاورد. و به این دلیل که اغلب قشر فقیر و تحصیل نکرده به ایران روی آورند.و اغلب تحصیل کرده ها و متخصصین افغانی در اثر مواجه با شرایط دشوار در ایران به خصوص بیکاری و عدم بهره‌گیری از تخصص آنان به سمت دیگر کشورها روی آوردند وقوع انقلاب در ایران با اشغال افغانستان توسط شوروی سابق ، شروع جنگ‌های داخلی ، سقوط شوروی ظهور مسائل دینی و مذهبی(طالبان) و ائتلاف ضد طالبان ، پیامدهای امنیتی سیاسی ظهور طالبان بر ایران و سقوط آنان با حمله نظامی آمریکا هیچ موقع مهاجرت بی رویه مردمان این سرزمین مخصوصاً قشر ضعیف و بی‌پول که فقط می توانستند از سرزمین خود فراری شوند ولی ایران هم مشکلات خاصه خودش را دانست که کمتر از فقر و هلاکت افغانستان نبود .

     

     

     

     

     

    1-3 تعریف واژگان

    در این پژوهش بیشتر با واژه های بزهکاری، عوامل بزهکاری ، مهاجرت ، پناهنده و اتباع بیگانه مواجه ایم که در این جا لازم است مفاهیم و اصطلاحاتی که در پژوهش به کار رفته تعاریف مختصری را عنوان و روشن سازیم .

    1 بزه ، مترادف کلمه جرم ( crime ) عملی که قانون آن را از طریق تعیین کیفر منع نموده باشد .[1] مطابق ماده 2 قانون مجازات اسلامی ( هر فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد جرم محسوب می شود .)  بزهکار ، فردی است که مرتکب بزه می‌شود و در لغت همان گناه کار ،خطا کار و مجرم نامیده می شود .[2] بزهکاری را می توان با بررسی و تحقیق قوانین کشورها و جوامع، تفاوت فراوان برداشت‌ها و تعابیر مقررات جزایی برداشت نمود  و امکان دارد عمل از لحاظ حقوق جزا مجرمانه باشد ولی اخلاقاً فاقد قباحت اجتماعی باشد علی رغم اختلافات موجود در مفهوم بزهکاری حقوق کیفری اکثر ممالک در برابر آن مواضع مشترکی دارند این مواضع عبارتنداز: الف) غیر قابل بخشش بودن جرم به طور کلی ب) متناسب نمودن مجازات با هرج‌ومرج اجتماعی ناشی از جرم ج) پیش بینی عکس‌العمل برای ارتکاب عمل مجرمانه،با توجه به این مفاهیم باید در هر زمان و مکان و در هر شرایطی که عمل بزهکارانه اتفاق می افتد باید قبل از انجام هر کاری مبادرت به شناسایی همه جانبه شخصیت مجرم و گذشته وی، امیال و هواهای سر کوفته، شرایط زندگی و بالخره علل وقوع جرم ورزید.

    2 مهاجرت ( migration ) ، از نظر لغوی ، کسی را گویند که از موطن خود به جایی نقل مکان کرده باشد.[3] یا رفتن از محلی به محلی دیگر برای مدت نسبتاً طولانی ( خواه محدود باشد خواه نا محدود ) جهت ترک یک محل و منشأ مهاجرت ( emigration )و از حیث ورود به محل معین و مقصد مهاجرت                          ( immigration  ) نامیده شده است .[4]

     

    از نظر حقوقی و جامعه شناسی نیز تعاریف متفاوت است از نظر حقوقی به فردی که موطن اصلی خود را ترک و در کشور دیگری برای دائم مقیم گردد مهاجر اطلاق می‌شود.[5] در صورتی که در جامعه‌شناسی مهاجرت به حرکت مردم از یک نقطه جغرافیایی به نقطه دیگر اطلاق می‌شود. دلایلی که آدم‌ها برای مهاجرتشان به پیش می‌کشند متفاوتند و از کمبود منابع غذایی در یک منطقه تا آزارها و تعقیب‌های سیاسی و مذهبی را در بر می‌گیرند. آدم‌ها اساساً برای یافتن فرصت‌های زندگی بهتر و سازنده‌تر مهاجرت می‌کنند .[6]

     

     

  • فهرست و منابع پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    - منابع داخلی ( کتب و قوانین ترجمه شده )

    امامی ، حسام الدین ، افغانستان و ظهور طالبان ، انتشارات شاب 1375

    توانا ، علی ، جرم شناسی ، ناشر خط سوم ، چاپ 81

    توسعه و تحول حقوق پناهندگان ، گردآورنده دفتر سیاسی وزارت امور خارجه ، تهران 1373

    جعفری لنگرودی ، محمد جعفر ، ترمینولوژِی حقوق ، انتشارات گنج دانش ، چاپ ششم ، سال 1372

    دانش ، تاج الزمان ، مجرم کیست ؟ جرم شناسی چیست ؟ ، چاپ اول ، پاییز 1366

    ساروخانی ، باقر ، درآمدی به دایره المعارف علوم اجتماعی ، تهران ، انتشارات کیهان ، 1370

    شیخاوندی ، داوود ، جامعه شناسی انحرافات آسیب شناسی ، چاپ سوم دقت 1373

    شابیاتی ، هوشنگ ، جرایم بر ضد مصالح عمومی کشور ، جرایم امنیتی ، اقتصادی ، اجتماعی ، چاپ تهران ، 1376

    صفایی ، جواد ، توسعه و تحول حقوق پناهندگان ، تهران ، وزارت امور خارجه ، 1374

    عبادی ، شیرین ، حقوق پناهندگان و نگاهی به مسائل حقوقی پناهندگان در ایران ، تهران ، 1373

    کی نیا ، مهدی ، مبانی جرم شناسی ، جلد اول ، دانشگاه تهران ، مهر 1372

    محمدی ، ابوالحسن ، حقوق کیفری اسلام ، مرکز نشر دانشگاهی ، تهران ، چاپ اول ، 1367

    معین ، محمد ، فرهنگ فارسی ، یک جلد ، انتشارات سراشین ، چاپ ششم ، سال 1372

     

     

    2- منابع خارجی و یا ترجمه شده

    اچ وورما راوی ولی ، آنتونی ، انطباق اقتصادی مهاجرین بین المللی ، ترجمۀ عبدالعلی لهسائی زاده ، از مجموعه مقالات نظریات مهاجرت ، چاپ اول ، انتشارات نوید شیراز ، 1368

    استالکر ، پیتر ، کار در غربت ، ترجمۀ فرهنگ و ارشاد ، مؤسسۀ کار و تأمین اجتماعی ، سال 1380

    بروس کوئن ،  در آمدی به جامعه شناسی ، ترجمۀ محسن ثلاثی ، چاپ پنجم ، پاییز 1377

    بوریس گرومف ، ارتش سرخ در افغانستان ، ترجمۀ عزیز آریانفر ، دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه تهران ، 1371

    جرم شناسی نظری ، ترجمۀ علی شجاعی

    ژان میشل بست ، جامعه شناسی جنایت ، ترجمۀ فریدون وحیدی ، ناشر : آستان قدس       رضوی ، 1372

    رابین جی پریور ، یگانه سازی نظریات مهاجرت ، ترجمۀ عبدالعلی لهسائی زاده ، از مجموعه مقالات نظریات مهاجرت ، چاپ اول ، انتشارات نوید شیراز ، 1368

    عهد عتیق و جدید ، ترجمۀ فارسی کتاب مقدس انجمن پخش کتب مقدس

    لی اورت ، یک نظر به مهاجرت ، ترجمۀ بیژن زارع ، عبدالعلی لهسائی زاده ، چاپ اول ، انتشارات نوید شیراز ، 1368

    ویلهم بتل ، گذرگاه افغانستان ، ترجمۀ سید محمد محسنیان ، معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی ، 1365

    هیمن ، آنتونی ، افغانستان زیر سلطۀ شوروی ، ترجمۀ اسدالله طاهری ، چاپ صنوبر ، 1364

     

     

     

    3 - جزوات ، مقالات ، پایان نامه ها و قوانین مرجوعی

    آیین نامۀ اجرایی قانون برنامۀ سوم توسعۀ اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی گشور ، مصوب هیأت وزیران ، 1379

    اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب 1948

    بلاغی ، فاطمه ، ازدواج و تابعیت زن ایران ، نشریۀ کتاب زنان ، تابستان 1383

    تبریز نیا ، شکوه ، بررسی وضعیت مهاجرین افغانی مقیم ایران ، پاین نامه کارشناسی علوم اجتماعی ، دانشگاه فردوسی مشهد ، سال 76

    ترابی ، یوسف ، گودرزی ، آیت ، کالبد شکافی رهیافت ، محرومیت نسبی در پیدایش  نوین و شورش های اجتماعی ، قطعنامۀ دانش انتظامی ، زمستان 1383

    تهرانی ، مهدی ، بررسی علل و عوامل مهاجرت افاغنه به ایران و پیامد های ناشی از آن ، روزنامۀ جام جم ، 22 دی 1379 ، شمارۀ 211

    حیدری ، محمد ، هویت و امنیت ملی ، مبانی نظری هویت و بحران هویت ، پژوهشکدۀ علوم انسانی و اجتماعی ، 1378

    جمشیدی ها ، غلامرضا ، علی بابایی ، بررسی عوامل مؤثر بر بازگشت مهاجرین افغانی ، فصلنامۀ علوم اجتماعی ، شمارۀ 20 ، پاییز و زمستان 1381

    رحیمی ، رضا ، جامعه پذیری فرهنگی ، ماهنامۀ جامعۀ سالم ، شمارۀ 39 ، 1377

    رودکی ، فاطمه ، وضعیت حقوقی آوارگان افغانی در ایران ، پایان نامۀ کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی ، دانشکدۀ حقوق ، 1383

    سنجولی ، دولت علی ، حاکمیت افغان ها بر ایران ، پایان نامۀ کارشناسی ارشد ، دانشگاه شهید بهشتی ، 1376

    شیخ الاسلامی ، عباس ، جزوۀ درس جرم شناسی ، کارشناسی ارشد ، سال 1384

    صدری ، محمد ، هویت و امنیت ملی ، مجموعه مقالات هویت و بحران ، پژوهشکدۀ مطالعات راهبردی ، 1378

    طالبیان ، امیر ، مهاجران افغانی و تغییر فرهنگی مطالعۀ موردی مهاجران کوی مطهری شهرستان مشهد ، پایان نامۀ کارشناسی ارشد دانشگاه تهران ، 1360

    طولانی ، قاسم ، کشور میزبان کشوری دیگر ، روزنامۀ حیات نو ، بهمن 1380 ، سال دوم ، شمارۀ 501

    علوی ، محمود ، تأثیر مهاجرت افاغنه بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ( با تأکید بر مسئلۀ اشتغال ) ، پایان نامۀ کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس ، دانشکدۀ علوم انسانی ، 1381

    غلامی ، علی ، نحوۀ کنترل نظارت ناجا بر افاغنه و تأثیر آن بر جرایم و مقایسۀ تطبیقی آن با کشور پاکستان ، پایان نامۀ کارشناسی ارشد ، دانشگاه تربیت مدرس ، دانشکدۀ علوم انسانی ، 1381

    قانون راجع به ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران ، مصوب 19/2/1310

    قره باغیان ، رضا ، تأثیر برخی از علل مهاجرت نیروی کار در ایران ، مؤسسۀ تحقیقات اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس ، چاپ اول ، بهار 1375

    کاظمی ، امیر ، پیامد های مهاجرت و بزهکاری ، تحقیق درس جرم شناسی کارشناسی ارشد ، زمستان 84 ، استاد مربوطه عباس شیخ الاسلامی

    کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد وضعیت پناهندگان مصوب 1951

    گزارش پروژۀ مهاجرت اتباع خارجی به ایران به ادارۀ کل امور اتباع و مهاجرین خراسان ، 1383

    نظری تاج آبادی ، حمید ، بررسی جنبه های مختلف حقوقی مسئلۀ پناهندگی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجۀ تهران ، 1363

    هدایت ، محمود ، اثرات مهاجرت های خارجی در ایران ، دفتر جمعیت و نیروی انسانی سازمان برنامه و بودجه ، 1369

    منطقی ، مرتضی ، بحران های هویتی در جوامع در حال گذر ، مجموعه مقالات مبانی نظری هویت و بحران هویت ، پژوهشگاه علوم انسانی ، جهاد دانشگاهی ، 1382

    متن صد و پنج توصیۀ کمیتۀ مطالعات پیرامون خشونت و بزهکاری

     

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, تز دکترا در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, رساله در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, پایان نامه در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, تحقیق در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, مقاله در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه تأثیر مهاجرت اتباع افغانی در بزهکاری آنان در شهر مشهد
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت