روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی

تعداد صفحات: 72 فرمت فایل: word کد فایل: 1477
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۱,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۸,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی

    چکیده:

    موضوع تحقیق حاضر با توجه به اهمیت بیماری روانی خصوصاً افسردگی در جوامع امروز انتخاب گردیده هدف اصلی مورد نظر در این مطالعه تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی تعیین گردیده است.

    نمونه انتخاب شده شامل 60 نفر می باشد که به روش خوشه­ای و تصادفی انتخاب گردیده است. در هر مقطع تحصیلی اول و دوم و سوم دبیرستان 20 نفر انتخاب گردیده است. بعد از انتخاب گروهها تست افسردگی بک (فرم 21 سوالی) در بین گروهها اجرا گردید بعد از جمع آوری داده های خام و تحلیل آماری نتایج به روش تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام گرفت. نتایج حاکی از آن است که بین میانگین افسردگی دانش آموزان بر اساس پایه تحصیلی آنها رابطه معناداری مشاهده نگردیده است.

    فصل اول

    مقدمه

    بیان مسئله

    ضرورت انجام تحقیق

    اهداف تحقیق

    بیان فرضیه

    متغیرها

    واژه های کلیدی

     

    مقدمه

    شاید بتوان به جرأت گفت که افسردگی شایعترین بیماری قرن حاضر است که باعث افت کاری، افت تحصیلی، اعتیاد، پیدایش مشکلات شغلی، خانوادگی، زناشویی و غیره .... می گردد. در هر لحظه از زمان 15 تا 20 درصد افراد بزرگسال جامعه ممکن است عوارض و نشانه های مختلف افسردگی شدید را از خودنشان دهند.

    حداقل 12 درصد از جمعیت کشورهای پیشرفته در طی عمر خود برای معالجه علائم افسردگی شدید به متخصصان روانی مراجعه می کنند و حدس زده می شود که 75 درصد افرادی که در مؤسسات درمان روانی بستری می شوند دچار افسردگی هستند. مطالعاتی که در سالهای اخیر از طرف متخصصان سازمان جهانی بهداشت در کشورهای در حال توسعه آسیا و آفریقا انجام گرفته، از افزایش دامنه شیوع افسردگی در میان ملل در حال رشد حکایت می کند. (ملکی و دیگران)

    افسردگی دانش آموزان و عدم توجه به تشخیص و درمان آنان می تواند موجب آسیب های اجتماعی فراوان در آینده گردد. افسردگی می تواند در خلق و رفتار، نگرش، تفکر و کارایی دانش آموزان تأثیر منفی گذاشته و باعث افت تحصیلی، اعتیاد و ... شود. تعیین میزان شیوع افسردگی در یک جامعه می تواند بعنوان حداقل یکی از فاکتورهای روانی آن جامعه بکار آید. بنابراین لزوم تحقیقاتی در رابطه با افسردگی که می تواند به تشخیص و ارتقاء اطلاعات عمومی از بیماری گردد ضروری به نظر می رسد. (همان منبع)

    زندگی ماشینی و دور از طبیعت، افزایش فضشارهای روانی ناشی از شرایط اقتصادی و اجتماعی نظیر بیکاری، فقر و اعتیاد در جامعه زمینه ساز یکی از شایعترین اختلالات روان پزشکی بنام افسردگی می باشد که با وجود شیوع بسیار زیاد آن در جوامع مختلف و خصوصاً جامعه ما همچنان شاهد هستیم که بسیاری از بیمارانی ای که از این مشکل خلقی رنج می برند به علت عرف و فرهنگ جامعه و یا عدم اطلاع و آموزش صحیح و یا از ترس بیمار روانی خوانده شدن و طرد شدن از اجتماعی که در آن زندگی می کنند به پزشک مراجعه نمی کنند. (حمیدرضا رصافیانی)

    بیان مسئله

    بیماری های روانی از بدو پیدایش بشر وجود داشته و هیچ خردی در مقابل آن مصونیت ندارد و این خطری است که مرتباً بشر را تهدید می کند. شاید کمتر کسی که در طول زندگی خود لحظاتی نگرانی و افسردگی را احساس نکرده باشد.

    فراموش کردن جزء روانی بهداشت و سایر جنبه های رفتاری بیماری و اساسی ترین خطای موجود در نظام بهداشتی محسوب می شود  . بعضی آمارها نشان می دهد که حدود 30 درصد از مردم در طول حیات خود به افسردگی مبتلا می شوند.

    افکار خودکشی در همه سنین دیده می شود و بیشترین میزان آن هنگامی است که با یک اختلال افسردگی شدید همراه باشد. خطر خودکشی که علت 12 درصد مرگ ومیرها در دوره نوجوانی است در نوجوانان مبتلا به اختلالات افسردگی بالاست.

    در دانش آموزانی که دچار تعارض و عدم امنیت روانی هستند به ناچار بخشی از نیروی فکری خود را صرف حل مسایلی خواهند کرد که باعث خستگی آنان شده و لذا دامنه توجه و دقت فرد افت کرده وتوجهی به مسائل کلان نخواهند کرد که در نهایت به افت تحصیلی می شود و این چرخه سبب افت تحصیلی وعدم امنیت روانی خواهد شد. دانش آموزان بعنوان نسل آینده ساز یکی از سرمایه های بنیادی جوامع محسوب می شوند که توجه به بهداشت روانی آنان از اهمیت زیادی برخوردار است.(حمید رضا رصافیانی)

    در این پژوهش به بررسی میزان شیوع افسردگی در دانش آموزان مقطع دبیرستان در شهر بهران می پردازیم. تا آماری دقیق از شیوع علائم افسردگی در مقاطع ذکر شده و بررسی عوامل مؤثر در ایجاد آن می باشد بدست آوریم. امید است تا مسائل و مشکلات مختلفی را که دانش آموزان را به سوی افسردگی سوق می دهد شناسایی کرده و بتوانیم با توسل به راه حلهای مناسب با آنها مقابله کنیم . همچنین تعیین میزان شیوع افسردگی در یک جامعه می تواند به عنوان حداقل یکی از فاکتورهای روانی آن جامعه بکار آید.

    بنابراین لزوم تحقیقاتی در رابطه با افسردگی که می تواند به تشخیص و ارتقاء اطلاعات عمومی از بیماری گردد، ضروری به نظر می گردد.

     

    ضرورت انجام تحقیق:

    افسردگی بیماری جدی است که هر سال 5/1 میلیون آمریکایی را مبتلا می کند و موجب می شود که نه تنها خود آنها، بلکه خانواده و دوستان آنها نیز رنج ببرند. خبر خوب اینکه افسردگی نیز مانند سایر بیماریها قابل درمان است، با این حال بیشتر افراد افسرده (نزدیک به 3/2 آنها) متوجه بیماری خود نمی شوند و در نتیجه درمان مورد نیاز را دریافت نمی کنند. اکثر مردم نیز افسردگی را یک بیماری نمی دانندبلکه آن را ضعف یا نقص شخصیتی می پندارند[1]. (انجمن پزشکی امریکا). افراد افسرده و خانواده هایشان نیاز دارند و مایلند در مورد عوامل بروز افسردگی اطلاعاتی بدست آوردند.

    وجود چنین تحقیقاتی ضرورت بررسی بیشتر اختلالات روانی ناشی از افسردگی را در دانش آموزان توجیه می نماید. چرا که این مطالعات تا روشن تر نمودن مسائل، رهنمودهای لازم برای برنامه ریزی آتی را در اختیار مسئولین قرار خواهد داد. به علاوه اینگونه تحقیقات، زمینه مناسبی برای مطالعات بعدی تلقی شده و افراد علاقمند را قادر خواهد ساخت تا از نتایج بدست آمده استفاده نموده و در صورت لزوم به انجام پژوهش های مشابه بپردازند. بنابراین نتایج این تحقیق در راستای تکمیل مطالعات پیشین ضمن آشکار نمودن میزان افسردگی در دختران مقطع دبیرستان، اطلاعات لازم را در اختیار برنامه ریزان قرار خواهد داد که متناسب با نتایج حاصله اقدامات مورد نیاز را نیز به عمل بیاورند.

    علاوه بر این علاقمندان به مسائل تعلیم وتربیت نیز می توانند از این مطالب سود برده و در صورت تمایل چنین مطالعاتی را دنبال نمایند.

     

    اهداف تحقیق:

    هدف کلی:

    این تحقیق به بررسی میزان افسردگی در دختران دبیرستان منطقه 15 شهر تهران پرداخته است. بنابراین بررسی و مقایسه افسردگی این 3 مقطع در رابطه با میزان شیوع افسردگی ، کلی ترین هدف تحقیق محسوب می گردد. به عبارت دیگر، تحقیق حاضر ضمن آشکار نمودن چگونگی میزان افسردگی 3 گروه مذکور، آنها را با یکدیگر مقایسه می کند با توجه به مطالب فوق دستیابی به دانش و بینش جدیدی که از طریق بررسی این موضوع حاصل می گردد از مهمترین اهداف تحقیق حاضر به شمار می رود.

    هدف جزیی:

    تعیین میزان افسردگی در دانش آموزان دختر مقاطع تحصیلی دبیرستان شهر تهران

     

    بیان فرضیه:

    بررسی میزان افسردگی دانش آموزان دختر مقاطع تحصیلی دبیرستان بر اساس پایه تحصیلی

     

     

    متغیرها:

    متغیر مستقل:

    در این پژوهش متغیر مستقل مقطع تحصیلی دانش آموزان دختر می باشد.

    متغیر وابسته:

    در این پژوهش متغیر وابسته افسردگی می باشد.

    واژه های کلیدی:

    میزان: به وسیله این میزان وفور کلیه موارد بیماری (جدید و قدیم) اندازه گیری می شود.

    تعریف نظری افسردگی: حالت روانی که با احساس غمگینی، تنهایی، ناامیدی، ضعف عزت نفس و تقبیح خود شخص است، علائم همراه مشتمل­اند بر کندی روانی – حرکتی یا گاهی تهییج، کناره گیری از تماس میان فردی و نشانه های نباتی از قبیل بی خوابی و بی اشتهایی ، این اصطلاح به چنین خلقی یا به اختلال خلقی اشاره دارد.

    تعریف عملیات افسردگی: در این پژوهش بر اساس نمره تست (بک)(21 سوال) درجات مختلف افسردگی تعیین میگردد.

  • فهرست و منابع روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ملکی، حسین، متقی پور، یاسمن و صادقی فر، مجید: بررسی شیوع میزان اضطراب و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان. خلاصه مقالات چهارمین کنگره پژوهشهای روان پزشکی و روان شناسی در ایران، تهران، آذرماه 1342، ص 10 .

    حمیدرضا رصافیانی، (80 – 1379)، پایان نامه­ای در جهت بررسی میزان شیوع افسردگی و عوامل مؤثر بر آن در دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی در شهر کازرون، ص 1.

    راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی PSM – TV – TR (1374)، انجمن پزشکی آمریکا، مترجم محمدرضا نیکخواه، نشر سخن، ص 644 – 533  .

    انجمن پزشکی آمریکا، (1381) ، راهنمای علمی درمانی افسردگی، مترجم مهدی گنجی، ویراستار مالک میرهاشمی، تهران، ناشر موسسه نشر ویرایش ، ص 32 – 50 .

    دکتر حسین آزاد (1380)، آسیب روانی (1)، تهران، [ناشر دانشگاه پیام نور] ص 11- 37 .

    مامک اعتصام،گلبرگ مودب (80 – 1379)، پایان نامه­ای درجهت بررسی شیوع افسردگی و عوامل موثر آن در دانش آموزان مقطع متوسطه در شهر تهران، ص 4 تا 8 .

    7)     Harold L. Kaplan and Benjamin J. Sadock, V and Jack A . Greeb/ Kaplan f Sadock's synopsis of psychiatry.

    Behaioral sciences and Glinical psychiatry / 8th edition, 1998.

    file: // H : / افسردگی – Persian Discussion Society . htm

    file: // H / : Irankhabar . com news . htm

    http : // www . Iranian. Belgium news / bazaar . htm

    .

پروپوزال در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, گزارش سمینار در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, تز دکترا در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, رساله در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, پایان نامه در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, تحقیق در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, مقاله در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, پروژه دانشجویی در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, تحقیق دانشجویی در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, مقاله دانشجویی در مورد روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی, پروژه دانشجویی درباره روش تحقیق تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت