پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی

تعداد صفحات: 134 فرمت فایل: word کد فایل: 19
سال: 1387 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: ادبیات فارسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ( M.A )

    گرایش :جغرافیای طبیعی ، اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی 

    هدف از این تحقیق بررسی تغییرات و روند میانگین دراز مدت سالیانه ،  فصلی و ماهانه دمای حداکثر ،  دمای حداقل و بارش از طریق روشهای آماری سری زمانی و گرافیکی با استفاده از آزمون من کندال است. در این تحقیق 5 ایستگاه سینوپتیکی در استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفت. سری های همگون بوسیله rans test تصحیح و شناسایی گردید . آزمون تصادفی بودن داده ها از طریق من کندال ( mann - kendall ) صورت گرفت . سری هایی که تغییرات و روند قابل توجهی در سطح اطمینان 5% = نشان دادند ،  با استفاده از آزمون u و u' من کندال ،  شکل تغییر ( کاهشی یا افزایشی ) نوع تغییر ( ناگهانی یا روند ) و زمان تغییر تعیین شد سپس با استفاده از معادله رگرسیون خطی و ضریب همبستگی ،  میزان تغییرات هر سری در طول دوره آماری و تحلیل ارتباط هر متغیر با زمان بدست آمد در نهایت به جهت آشکارسازی معناداری نتایج در صورت نرمال بودن داده ها از آزمونهای پارامتریک T-Test و F و در صورت نرمال نبودن آنها از آزمونهای ناپارامتریک من ویتنی و کروسکال والیس استفاده گردید. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در سریهای سالیانه و فصلی دما در همه ایستگاهها روند گرمایشی در فصول تابستان ،  پائیز و زمستان مشاهده می شود همچنین در داده های حداکثر دما شکل غالب با افزایش درجه حرارت فصل پائیز
    ( بجز تربت حیدریه ) می باشد در سری های ماهانه سری حداقل دما تمامی ایستگاهها دارای سیر صعودی می باشد و نیز سری حداکثر دما ( بجز تربت حیدریه ) نرخ افزایشی دما را نشان می د هد ( تغییر محل ایستگاه ) . نرخ افزایشی حداقل دما بارزتر از نرخ افزایشی حداکثر آن است و می تواند به عنوان نمایه ای از تغییر اقلیم در استان باشد.  

    در سری های بارش روندهای افزایشی در فصل تابستان و اوایل پائیز مشاهده می شود که بیانگر افزایش بارش های تابستانه و تغییر الگوی بارش است. اگرچه روندهای افزایشی در بارش از سطح معنادار قابل قبولی برخوردار نیست اما نشانگر تغییر رژیم بارش به سمت بارش های مونسونی می باشد.

     

    1-1- مقدمه

    1-1-1- کلیات و تعاریف

    اقلیم از واژه یونانی کلیما گرفته شده و به طور کلی عبارت از : شرایط غالب هوا در دراز مدت است در واقع اقلیم یک مکان،  از مجموعه عناصر و عوامل تشکیل شده است که نسبت تغییرات عناصر به عوامل اقلیمی بیشتر می باشد که برآیند آنها شرایط خاصی را از لحاظ آب و هوا ایجاد می کند که معرف مکان خاص خود می باشد .( علیجانی ،  1383 ،  5 )

    اقلیم مهمترین عامل دگرگونی و تکامل موجودات زنده و خاک می باشد بنابراین تغییر اقلیم به معنای تغییر نوع و فراوانی موجودات است البته موجودات زنده قادر به سازگاری با محیط می باشند اما با افزایش سرعت تغییرات،  از این توانایی کاسته شده و اثرات زیانبار تغییر اقلیم که افزایش ناپایداری ناشی از حذف برخی گونه ها و نیز نامساعد شدن شرایط برای گونه های باقیمانده می باشد،  بیشتر آشکار می شود. به طور مسلم زیان وارده به گیاهان بیش از سایر موجودات می باشد،  گیاهان حلقه اول زنجیره مواد غذایی بوده و لذا نوسان آنها سبب تشدید اثرات در سایر حلقه ها و نهایتاً انسان خواهد شد و تصور چنین اثرات زیانباری سبب شده است تا مقوله تغییر اقلیم مجدداً مطرح،  پیگیری و راه حلهایی جهت مقابله با آن ارائه شود ( ذوالفقاری ،  1374 ،  52 )

    بررسی جزئیات اقلیم های گذشته نشان می هد که اقلیم در رده های زمانی اعم از دوره های چند دهه ای تا چند میلیون سالی تغییر نموده است. پس این مسأله که اقلیم آینده متفاوت با اقلیم حال باشد،  متحمل به نظر می رسد تا اینکه مشابه اقلیم امروزی باشد.  بررسی های تمرکز یافته روی فعالیت های انسانی و تاثیر آن بر روی محیط ثابت می کند،  تغییرپذیری اقلیم جهانی بیشتر شده است. ( عزیزی ،  1383 ،  12 )

    تا کنون نظریات مختلفی جهت توجیه روند این تغییرات ارائه شده است که از آن جمله می توان به تئوری چگالی انرژی خورشید،  تئوری گلخانه ای و گرد و غبار آتشفشانی اشاره کرد. معتبرترین نظریه،  تئوری گلخانه ای است. مهمترین این گازها دی اکسید کربن ( 61% ) متان ( 15% ) و CFC
    ( هالوکربن ها ) (11% ) می باشد که در مجموع 87% از تغییرات را سبب می شود. این گازها اگرچه از منابع طبیعی نیز تولید می شوند اما افزایش ناگهانی آنها به واسطه تشدید فعالیتهای بشر می باشد. ( کوچکی ،  1376 ،  29 ) شواهد بسیار قوی وجود دارد که گرمایش جهانی در پنجاه سال اخیر به دلیل فعالیتهای انسانی است.

    با افزایش دما،  آینده ها و گازهای گلخانه ای ،  مناطق متعددی از کره زمین دستخوش تغییرات شگرف اقلیمی شده اند. وقوع طوفانهای سهمگین در اقصی نقاط جهان و همچنین وقوع سایر
    پدیده های حدی اقلیمی از تغییرات اقلیمی گسترده در کره زمین حکایت دارند. این تغییرات
    می توانند روی زیست بوم طبیعی و فعالیت جوامع بشری تاثیرگذار باشند. تغییر دمای پیش بینی شده جهانی در قرن بیست و یکم حدود 2 تا 10 برابر بزرگتر از افزایش دمایی است که در صد سال گذشته رخ داده است. تغییرات فوق الذکر منافع و مضراتی برای انسان و طبیعت دارد،  اما اگر سرعت افزایش دما بزرگتر باشد،  مضرات آن نیز گسترده تر و بیشتر خواهد بود. ( بابائیان ،  1385 ،  118 )

     بر اساس مطالعات انجام شده در سنجش مستقیم میزان گاز کربنیک جو از اوایل 1957 در ایستگاه مونالوا ( mouna – loa ) در هاوایی ( که در معرض تاثیر فعالیتهای صنعتی قرار ندارد ) تغییرات افزایشی این گاز را نشان می دهد. ( شکل 1-1 )

    ملاحظه می شود که میزان گاز کربنیک در 1957 حدود 314 قسمت در میلیون  ppm  بوده است در حالی که حدود 20 سال ،  مقدار آن به ppm 330 رسیده است احتمالاً مقدار گاز کربنیک جو در قرن گذشته ppm 290 ،  یعنی 029/0 درصد حجمی بوده است. البته مقداری از این گاز را اقیانوسها جذب می کند،  اما باید توجه داشت که قدرت جذب اقیانوس محدود است،  بنابراین می توان تصور کرد که با اشباع شدن آب اقیانوس از این گاز ،  روند افزایش مقدار گاز کربنیک جو شتابی قابل ملاحظه بیابد. برای آگاهی از میزان تغییر احتمالی اقلیم ،  مدلهای بسیاری از فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی در جو با توجه به رابطه متقابل جو با آب اقیانوسها،  پوشش گیاهی ،  پهنه های یخ و برف لازم است . در عین حال ،  رطوبت جو و میزان بارندگی رو به فزونی خواهد رفت و در حالی که تغییرات اقلیمی در عرضهای جغرافیایی پایین چندان زیاد نخواهد بود،  در عرضهای بالا به دلیل کاهش میزان آلبدو،  شدیدترین تغییرات اقلیمی پدید خواهد آمد.

    بنابر اظهارات نظر کارشناسان محیط زیست آمریکا ،  از آنجا که افزایش دما در مناطق قطبی می تواند بیش از دو برابر میانگین ( سال 2100 حدود 5 درجه سلسیوس ) یاد شده باشد،  پهنه های یخ در ابعادی وسیع ذوب خواهد شد و این پدیده بسیاری از کرانه های ساحلی را به زیر آب خواهد کشید. تغییرات اقلیمی بسیار متنوع محلی ممکن است توزیع کشت و سیستمهای کشاورزی راکاملاً در هم بریزد. در دنیایی که فضای زندگی انسانها در آن تثبیت شده است و امکان مهاجرت و جا به جایی وسیع همچون گذشته وجود ندارد،  نوسانها و تغییرات اقلیمی ،  حتی اگر جنبه های منفی تغییر اقلیم در یک منطقه بتواند با جنبه های مثبت آن در منطقه ای دیگر برابری کند،  باعث ایجاد مسائل و مصایب بغرنج و پیچیده ای خواهد شد. تنها با هشیاری و کنترل و اجرای طرحهای جامع توأم با برنامه ریزی های دقیق و صحیح و سرانجام مشارکت همه مردم جهان می توان از ابعاد اینگونه ضایعات کاست و به آینده زمین امید داشت. ( علیجانی ،  1383 ،  425-424 )

     

    1-1-2- بیان ضرورت و انگیزه انتخاب موضوع

    امروزه تغییر اقلیم یک موضوع اصلی در مجامع علمی و دانشگاهی است اما از ابتدای قرن بیستم تا کنون این روند نیز شدت پیدا کرده است که علت این تغییرات طبیعی نبوده،  بلکه ناشی از
    فعالیت های مختلف بشری می باشد. جهت درک بهتر تعریفی از آن ارائه می کنیم. تغییر اقلیم عبارت از تعیین بین میانگین مقادیر طولانی مدت یک پارامتر اقلیمی و آماری است که در اینجا میانگین در فواصل زمانی خاص ،  مثلاً چندین دهه گرفته می شود. ( غلامی ،  بیرقدار ،  1374 ،  43 )

    بدین ترتیب هر گونه تغییر در هر پارامتر اقلیمی همراه با روند است که این روند می تواند در جهت مثبت یا منفی باشد. جهت بررسی تغییرات اقلیمی اخیر بیشتر از دو پارامتر دما و بارش استفاده می شود،  زیرا متغیرترین پارامتر اقلیمی نسبت به پدیده اقلیم این دو عنصر هستند و از آن جایی که مسئله تغییر اقلیم و تمایل زمین به گرم شدن و کاهش بارش های به هنگام و مفید و پیامدهای اکولوژی ،  اقتصادی ،  اجتماعی و سیاسی ناشی از آن علاوه بر صاحبان علم،  افکار دولتمردان و سیاستمداران را در سراسر دنیا به خود جلب کرده است،  تا جایی که مسئله تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از آن با توجه به جمعیت رو به افزایش جهان مهمتر جلوه می نماید،  و از طرفی بدون شناخت و آگاهی از وضعیت اقلیمی گذشته ،  حال و آینده مدیران و برنامه ریزان قادر به اجرای برنامه های خود در زمینه های مختلف نیستند. همچنین اجرای طرحهای عمرانی . . . نیاز به شناخت تغییرات اقلیمی جهت برنامه ریزی صحیح و قابل قبول داشته و از این رو ضرورت و اهمیت مطالعات اقلیمی در کالبد برنامه ریزی خرد و کلان کشور قابل لمس است. از طرفی استان خراسان رضوی بعنوان یکی از قطبهای مهم اقتصادی ،  صنعتی بالاخص کشاورزی در منطقه شمال شرق کشور محسوبمی شود . بررسی شناخت تغییرات اقلیمی این استان می تواند برنامه ریزان را قادر به اجرای برنامه آنها در زمینه های مختلف نماید.

     

    1-1-3- سوالات تحقیق

    به منظور بررسی روند تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی سوالات زیر برای بحث و بررسی بیشتر مطرح گردید :

    1 – آیا زمان وقوع تغییر در عناصر اقلیمی یکسان است ؟

    3 – آیا نقاط تغییر  ( ناگهانی ،  روند ) از سطح معناداری برخوردار می باشد ؟

    2  - آیا در سالهای اخیر عناصر اقلیمی روند افزایشی یا روند کاهشی داشته اند ؟  

    4 – آیا نمایه ای از تغییر اقلیم در استان مشاهده شده است ؟

    لازم به ذکر است که این تحقیق جنبه شناختی داشته و هیچ فرضیه ای ،  در راستای انجام آن وجود ندارد.

     

    1-1-4- اهداف تحقیق :

    این تحقیق در جستجوی شناخت تغییرات اقلیمی دما و بارش ،  طی دوره آماری مشخص ،  در راستای آگاهی از وجود یا عدم وجود تغییر دما و بارش می باشد تا ضمن شناخت تغییرات،  نتایج حاصل از تحقیق در امور مختلف محیطی برای تدوین برنامه های منطقه ای مورد استفاده قرار گیرد. چنانچه که امروزه بیشتر مسائل اقتصادی اجتماعی بر اساس پروژه های دراز مدتی نظیر مدیریت منابع،  آب ،  آبیاری و خشکسالی ،  احداث سد ،  کشاورزی و . . . بر مبنای متوسط های اقلیمی در نظر گرفته می شود و بر اساس تجزیه و تحلیل میانگین داده ها ،  صورت می گیرد . در صورتی که میانگین حداکثر و حداقل دما برای فهم اثرات تغییر اقلیم بر روی موضوعاتی مانند کشاورزی ،  منابع آب و . . . بسیار مهم است هدفهای کلی این طرح بررسی تغییرات دما و بارش می باشد که اهداف مرحله ای آن به شرح ذیل می باشد :

    1 – بررسی و شناخت تغییرات ماهانه ،  فصلی و سالانه در پارامترهای دما ( حداکثر و حداقل ) و بارش مشخص شود .  

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی

    فهرست:

    چکیده .............................................................................................. 1

    فصل اول : کلیات طرح

    1-1- مقدمه ........................................................................................ 3

    1-1-1- کلیات و تعاریف ........................................................................ 3

    1-1-2- بیان ضرورت و انگیزه انتخاب موضوع ........................................... 6

    1-1-3- سوالات تحقیق .......................................................................... 7

    1-1-4- اهداف تحقیق ........................................................................... 8

    1-1-5- مشکلات تحقیق ........................................................................ 8

     

    فصل دوم : مطالعات نظری

    2-1- پیشینه تحقیق .............................................................................. 11

    2-1-1- بررسی تغییر اقلیم در سطوح جهانی و منطقه ای ................................ 12

    2-1-2- بررسی تغییر اقلیم در ایران ......................................................... 14

    2-2- مبانی نظری تحقیق ...................................................................... 17

    2-3- تغییر اقلیم ................................................................................. 19

    2-3-1- علل تغییرات اقلیم ..................................................................... 21

    2-3-2- تغییرات کنونی اقلیم .................................................................. 24

    2-3-3- عوامل مشخص کننده تغییرات اقلیمی .............................................. 26

    2-3-3-1- دما ................................................................................... 26

    2-3-3-2- بارش ................................................................................ 28

    2-3-3-3- تغییرات در پدیده های اقلیمی .................................................... 29

    2-3-3-4- ترکیبات جو و ارتباط آن با تغییر اقلیم .......................................... 31

    2-3-3-5- باد .................................................................................... 35

    2-3-3-6- یخبندان .............................................................................. 36

    2-3-3-7- تابش   ............................................................................... 36

     

    فصل سوم : جغرافیای منطقه

    3-1- موقعیت و وسعت ......................................................................... 39

    3-2- توپوگرافی ................................................................................. 40

    3-2-1- ناهمواری های شمالی ................................................................ 42

    3-2-2- ناهمواریهای مرکزی ................................................................. 43

    3-2-3- ناهمواریهای جنوبی .................................................................. 44

    3-3-ریخت شناسی .............................................................................. 44

    3-4- پوشش گیاهی.............................................................................. 46

    3-5- اقلیم ........................................................................................ 46

    3-5-1- عوامل موثر در اقلیم استان خراسان رضوی ...................................... 48

    3-5-1-1- عوامل محلی ........................................................................ 48

    3-5-1-2- عوامل منطقه ای ................................................................... 50

    3-6- جریانهای آب و هوایی استان خراسان رضوی ...................................... 51

    3-6-1- کم فشار مدیترانه ای .................................................................. 52

    3-6-2- جریانهای شمال و شمال غربی ...................................................... 53

    3-6-3- جریانهای هوایی بیابانی .............................................................. 53

    3-7- بارش ...................................................................................... 54

    3-7-1- رابطه بارندگی با ارتفاع ،  طول و عرض جغرافیایی ........................... 58

    3-8- دما .......................................................................................... 58

     

    فصل چهارم : روش کار و تجزیه و تحلیل

    4-1- روش کار .................................................................................. 64

    4-1-1- جمع آوری داده ها .................................................................... 64

    4-1-2- آزمون همگنی ......................................................................... 65

    4-1-3- آزمون بازسازی داده ها .............................................................. 66

    4-1-4- آزمونهای آماری و بررسی سریهای زمانی ........................................ 67

    4-1-4-1- آزمون رتبه ای من کندال ( mann - kendall ) ............................ 68

    4-1-4-2- تصادفی و غیر تصادفی بودن داده ها ( آماره t ) .............................. 69

    4-1-5- آزمون نوع و زمان تغییر ............................................................ 70

    4-1-6- مراحل انجام آزمون من کندال ....................................................... 70

    4-2- شرح و تفسیر تعیین آماره t کندال ..................................................... 73

    4-2-1- متوسط حداقل دما ( سالیانه - فصلی - ماهانه ) ................................... 73

    4-2-2- متوسط حداکثر دما ( سالیانه - فصلی - ماهانه ) .................................. 74

    4-2-3- بارش ( سالیانه - فصلی - ماهانه ) ................................................. 75

    4-3- ترسیم نموداری u و u' از آزمون من - کندال ....................................... 81

    4-3-1- خلاصه نتایج آزمون من - کندال ................................................... 111

    4-3-2- نوع تغییر و زمان تغییر ............................................................ 116

    4-3-2-1تغییرات سریهای زمانی حداکثروحداقل درجه حرارت و بارندگی (سالانه و فصلی) 116

    4-3-2-2- تغییرات سریهای زمانی حداکثر و حداقل درجه حرارت و بارندگی ( ماهانه )          117

    4-3-3- تعیین میزان و سطح معنی داری تغییرات ........................................ 118

    4-3-3-1- تغییرات سریهای زمانی حداکثر و حداقل درجه حرارت ( سالیانه و فصلی ) 124

    4-3-3-2- تغییرات سریهای زمانی بارش ( سالیانه و فصلی ) .......................... 125

    4-3-3-3- تغییرات سریهای زمانی حداکثر و حداقل درجه حرارت ( ماهانه ) ....... 125

    4-3-3-4- تغییرات سریهای زمانی بارش ( ماهانه ) ..................................... 127

     

    فصل پنجم : نتایج و پیشنهادات

    5-1- خلاصه بحث و نتایج ................................................................... 130

    5-2- پیشنهادات ................................................................................ 134

    فهرست منابع و ماخذ ........................................................................... 137

    چکیده انگلیسی

     

     

    منبع:

     - آریایی ،  علی اصغر . ،  1378 ،  ژئومورفولوژی خراسان ،  سمینار درسی ضمن خدمت فرهنگیان ،  مشهد

    2 - احمدیان ،  جواد . ،  شیبانی ،  داریوش . ،  1383 ،  طبقه بندی اقلیمی کشاورزی در جهت مدیریت منابع آب و توسعه پایدار کشور ،  مجموعه یازدهمین همایش کمیته ملی آبیاری و زه کشی ایران ،  انتشارات دانشگاه تهران .

    3 - آسیایی ،  مهدی . ،  1380 ،  امکان سنجی تعدیل آب و هوا با استفاده از بارورسازی ابرهای ابر سرد در استان خراسان ،  مرکز ملی اقلیم شناسی .

    4 - بابائیان ،  ایمان . ،  نجفی نیک ،  زهرا . ،  1385 ،  همایش پیش بینی عددی وضع هوا دوره 2010 تا 2039 ،  اداره کل هواشناسی خراسان رضوی .

    5 - براتیان ،  علی . ،  رحیم زاده ،  فاطمه . ،  1377 ،  پارامترهای موثر بر تغییر اقلیم ،  نیوار ،  شماره 37 .

    6 - جداری عیوضی ،  جمشید . ،  1378 ،  ژئومورفولوژی ایران ،  انتشارات دانشگاه پیام نور .

    7 - جوانمرد ،  سهیلا . ،  شهاب فر ،  علیرضا . ،  1382 ،  الگوهای سینوپتیکی آسیا و خاورمیانه ،  فصلنامه تحقیقات جغرافیایی،  شماره 71 .

    8 - جعفرپور ،  علی محمد . ،  1385 ،  کاربرد اقلیم در برنامه ریزی محیطی ،  جزوه درسی ،  دانشگاه تهران مرکز .

    9 - ذوالفقاری ،  حسن . ،  1374 ،  نظری به تغییرات آب و هوا ،  نیوار ،  شماره 26 .

    10 - رستمیان ،  حمید . ،  1377 ،  بررسی تغییرات سواحل جنوبی دریای خزر ،  پایان نامه کارشناسی ارشد ،  دانشگاه تربت معلم .

    11 - روشنی ،  محمود . ،  1382 ،  بررسی تغییرات اقلیمی دما و بارش در سواحل دریای خزر ،  پایان نامه ،  کارشناسی ارشد ،  دانشگاه تهران .

    12 - زمردیان ،  محمدجعفر . ،  1381 ،  ژئومورفولوژی ایران ،  انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد .

    13 - زینل زاده قوچانی ،  1354 ،  تاریخچه هواشناسی جهان ،  انتشارات طوس مشهد .

    14 - صمدی ،  سینا. ،  1383 ،  مطالعه و بررسی همدیدی سامانه تاثیرگذار بر وقوع سیل در استان خراسان سازمان هواشناسی مشهد

    15 - طباطبایی ،  علی . ،  حسینی ،  مهرداد . ،  1382 ،  بررسی تغییر اقلیم در شهر سمنان ،  سومین کنفرانس منطقه ای و اولین کنفرانس ملی تغییر اقلیم . ( سازمان هواشناسی کشور )

    16 - عزیزی ،  قاسم . ،  1383 ،  تغییر اقلیم ،  انتشارات قومس .

    17 - علیجانی ،  بهلول . ،  1375 ،  تغییرات زمانی دمای تهران ،  اولین کنفرانس تغییر اقلیم.

    18 - علیجانی ،  بهلول . ،  1381 ،  آب و هوای ایران ،  انتشارات پیام نور .

    19 - علیجانی ،  بهلول . ،  کاویانی ،  محمدرضا. ،  1383 ،  مبانی آب و هواشناسی ،  انتشارات سمت .

    20 - علایی طالقانی ،  محمود . ،  1384 ،  ژئومورفولوژی ایران ،  انتشارات قومس .

    21 - عشقی ،  ابوالفضل . ،  1379 ،  کارست ژئومورفولوژی ایران حوضه کارده در کپه داغ و مدیریت منابع آب کارست ،  رساله دکتری ،  دانشاگه آزاد واحد علوم و تحقیقات .

    22 - علیزاده ،  امین . ،  1384 ،  اصول هیدرولوژی کاربردی ،  دانشگاه امام رضا

    23 - علیزاده ،  امین . ،  1381 ،  اثرات تغییر اقلیم بر افزایش مصرف آب کشاورزی در دشت مشهد،  فصلنامه تحقیقات جغرافیایی ،  شماره 66-65 .

    24 - عارف زاده ،  فرخی ،  امین . ،  1384 ،  جغرافیای استان خراسان رضوی ،  شرکت چاپ و نشر کتابهای درسی ایران .

    25 - غلامی بیرقدار ،  علی . ،  1374 ،  سازمان هواشناسی و تغییر اقلیم ،  نیوار ،  شماره 26 .

    26 - غیور ،  حسنعلی . ،  1375 ،  نگرش تحلیلی بر چند نظریه تغییر اقلیم ،  خلاصه مقالات اولین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم.

    27 - کوچکی ،  شریفی ،  حمیدرضا . ،  1376 ،  تغییر اقلیم ،  پیدایش و گسترش ،  نیوار ، شماره 33 .

    28 - نوریان ،  علی محمد. ،  1366 ،  تاریخچه مختصر هواشناسی جهان و هواشناسی ایران ،  فصلنامه تحقیقات جغرافیایی شماره چهارم

    29 - وحیدی اصل ،  محمدقاسم . ،  1375 ،  آمار و احتمال در جغرافیا ،  جلد دوم ،  دانشگاه پیام نور

    30 - Barry , R.G. & chorley , R.J., 1992 , Atmosphere , weather & limate , 6 thedn . Routledge , London , pp : 392

    31 - climate change , 1995 , Cambridge , university press .

    32 - Filippo , Giorgi ., Lindao , Means ., and eta , 1996 , journal of climate .

    33 - Kenneth hare , F., 1985 , climate variations , drought and desertification , WMO . No. 653 .

    34 - Genkins , j.T., Ephraums , G.j ., 1990 , climate change , IPCC scientific Assessment , Cambridge university press , Cambridge , UK , pp : 365 .

    35 - http : // www.fazae khorasan . BLOGFA . com

    36 - sik kang ., 1993 , journal of climate .

    37 - Kruskal , W.H., 1952 , A nonparametric test for the several problems . Annals of mathematical statistics 23 ,pp : 525 - 540 .

    38 - Kruskal , W.H ., and wallis W.A ., 1952 , use of rankin one - criterion variance analysis , jornal of American Association , 47 pp : 583 - 627 .

    39 - Maidment , D.R., 1993 , Handbook of Hydrology , MC - Grawhill mansel , M.G., 1997 the effect of climat change on rainfall trends and flood risk in the west of scotkand , Nordic Hydrolory pp : 28 , 37 , 50.

    40 - Ramanathan , V., Barkstrom , B.R. and eta ., 1989 . climate and the Earth's radiation budget , physics today , May , pp : 22-23 .

    41 - sherhag , R., 1975 , kilimatologi , westermann - verlag LONDON 1991 the potertial effects of climate change in the united kingdom .

    42 - WMO ., 1997 , climate change , un TAR - UNDP - UN - UNEP - UNFCCE .

    43 - WMO , January ., 1990 , Global climate change .

    44 - Loaiciga , H . A . 1991 , the potential effects of climate change in the united kingdom

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , رساله در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , تحقیق در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , مقاله در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی تغییرات اقلیمی در خراسان رضوی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت