پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی

تعداد صفحات: 176 فرمت فایل: word کد فایل: 2263
سال: 1389 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حسابداری
قیمت قدیم:۴۱,۷۶۰ تومان
قیمت: ۳۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

     گرایش: حسابداری

    چکیده:

    رسوائی اخیر در انرون و ورلدکام وسایرشرکتهای آمریکائی ،موجب برانگیخته شدن احساسات  عمومی جامعه گردید.بنابراین عموم جامعه براین باورشدن که  مدیریت سود اعمال شده  توسط مدیران شرکت ها ، به مدیریت سود فرصت طلبانه گرایش دارد ، تا  منافع شخصی آنها بیشینه گردد.

    هدف پژوهش  ، بررسی نوع  مدیریت سود اعمال شده ( مدیریت سود فرصت طلبانه یا مدیریت سود کارآ) و تاثیر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر پیش بینی سودآوری آتی درشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و همچنین ترغیب وتشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری باتوجه به  وضعیت شرکت ازنظراطلاعات ارائه شده درپیش بینی سودآوری آتی می باشد.

    از این رو از مجموع 321 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تا قبل از سال 1381 ، تعداد 99 شرکت از طریق نمونه گیری به روش  حذف سیستماتیک در طی سالهای 1382 تا 1385 انتخاب و با استفاده از رگرسیون چندگانه مورد آزمون  قرار گرفتند . متغیرهای این پژوهش عبارتند از : اقلام تعهدی اختیاری ، اقلام تعهدی غیر اختیاری ، مالکیت نهادی ، مالکیت خانوادگی ، اندازه شرکت و سودآوری آتی .

    یافته های پژوهش نشان می دهد که نوع مدیریت سود اعمال شده بوسیله شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار به مدیریت سود کارآ گرایش دارند .همچنین بین اندازه شرکت وپیش بینی سودآوری آتی رایطه مثبت (مستقیم ) و بین ساختار مالکیت خانوادگی وپیش بینی  سودآوری آتی رابطه منفی (معکوس) وجود دارد.در خصوص تاثیر ساختار مالکیت نهادی برپیش بینی سودآوری آتی شواهدی مشاهده نگردید.

    مقدمه:

    وجود بازارهای سرمایه، یکی از ابزارهای توسعه اقتصادی می باشد. بازارهای سرمایه و شرکت های سهامی این امکان را فراهم می آورند که تعداد زیادی از صاحبان سرمایه، با سرمایه های کوچک و بزرگ، در یک واحد اقتصادی مشارکت کنند وبه این ترتیب ، مشکل تأمین سرمایه های کلان برای ایجاد طرحهای صنعتی بزرگ برطرف می گردد. هر کشوری می تواند با ایجاد بازار بورس مطمئن وامن، سرمایه های سرگردان جامعه را جمع آوری کرده و آن را در مسیرهای  تولید و ایجاد ارزش افزوده  هدایت کند و از طریق این ارزش افزوده (حقوق ، سود سهام و سهم دولت به عنوان مالیات و...) گامی به طرف توسعۀ اقتصادی کشور بردارد.

    پژوهش هایی که درمورد مسائل  مختلف مربوط به بورس صورت می گیرد، می تواند نقاط ضعف و قوت را مشخص نموده و کمک شایانی به سازمان بورس اوراق بهادار- در ایفای نقش بزرگی  که به عهده دارد- بنماید، همچنین این پژوهش ها می تواند به تصمیم گیری صحیح سهامداران کمک کند و تخصیص بهینۀ منابع اقتصادی، به نحو مطلوبتری صورت گرفته و وضع سرمایه گذاری بهتر گردد.

     

    فصل اول

    کلیات تحقیق

     

    1-1-مقدمه:

    در سامانه اقتصادی امروز دنیا، انتقال و گزارش اطلاعات صحیح مالی به مراکز تصمیم گیری، اهمیت بسیار زیادی دارد. سهامدارانی که اندوخته های خود را به شکل سرمایه در اختیار شرکتها قرار می دهند، برای آگاهی از چگونگی اداره سرمایه های خود و اطمینان از صحت عمل و کارآیی مدیران، وسیله دیگری جز صورت حساب ها و گزارشهای سالانه شرکتها دراختیار ندارند. دولت نیز به دلایل مختلفی از جمله، اطمینان از صحت مصرف وجوه و منابع کسب  درآمد از طریق وصول مالیات و... نیازمند گزارشهای دقیق و صحیح مالی است. از طرف دیگر، اطلاع دقیق از نتایج فعالیت های مختلف اقتصادی و دقت در اجرای اصول حسابداری و برقراری سامانه  مناسب انتقال اطلاعات به صورت گزارشهای مالی، عامل مؤثری دردست یابی  برنامه های اقتصادی کشور به حساب می آید.

    در ارزیابی عملکرد و توان سودآوری یک شرکت، علاوه بر اینکه رقم سود گزارش شده برای سرمایه گذاری مهم است و بر تصمیم های آنها تأثیر دارد، ارتباط سود با سایر اجزای صورت های مالی نیز،   مورد  توجه خاص سرمایه گذاران است. بنابراین پژوهش هایی که در مورد سود انجام می گیرد، دارای اهمیت زیاد است. امروزه مدیریت سود یکی از موضوعات بحث انگیز و جذاب در پژوهش های حسابداری به شمار می رود. به دلیل این که سرمایه گذاران به عنوان یکی از عوامل  مهم تصمیم گیری به رقم سود توجه خاصی دارند و با توجه به بیان اهمیت پژوهش در مورد مسائل مختلف مربوط به بورس و مدیریت سود، پژوهش حاضر با ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت برروی مدیریت سودآوری آتی ، در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، گامی بسیار کوچک برای  شفاف سازی اطلاعات مالی می باشد. امید است که مشوق گامهای بزرگتر و پربارتر باشد.

     

    2-1 بیان مسأله

    در اواخر دهه 1920 رایج شدن صورت حساب سود و زیان همراه با فشارهای قابل توجه از سوی افراد برون  از حرفه حسابداری و نیز عدم رضایت دست اندرکاران حرفه ای و دانشگاهیان از روش جاری، تغییرات نهادی مهمی را در تفکر ونظریه حسابداری به وجود آورد. یکی از مهمترین این تغییرات ، تأکید و توجه بیشتر به صورت سود و زیان که پیش تر معطوف به ترازنامه بود، سبب شده تا مقوله ای به نام «مدیریت سود»[1] متولد ومطرح شود. مدیریت سود به عنوان فرآیند برداشتن گام های آگاهانه در محدوده اصول پذیرفته شده حسابداری برای رساندن سود گزارش شده به سطح موردنظر تعریف شده است. عمل نزدیک کردن سود گزارش شده به سطح سود هدف، از طریق دستکاری[2] انجام می شود (ملانظری و کریمی زند، ،1386،ص84)3.

    سود از جمله برترین شاخص های اندازه گیری فعالیت یک واحد اقتصادی است. درک و شناخت رفتار سود حسابداری مقوله ای است که بر اثر گسترش فنون کمی مدیریت و ضرورت توجه به نیاز استفاده کنندگان صورت های مالی شکل گرفته است. این امر از محدوده  اندازه گیری فعالیت های گذشته فراتر رفته و حسابداری را برای یاری رساندن به تصمیم گیرندگان تواناتر ساخته است. با وجود این که نظریه فراگیری در زمینه سود حسابداری وجود ندارد که مورد توافق همگان باشد، باز هم به عنوان یکی از معیارهای تصمیم گیری مالی از اعتبار ویژه ای برخوردار است. در این راستا هر جریانی که سود را به طریقی دست خوش تغییر کند نیز اهمیت می یابد . زیرا پیامدهای اقتصادی بر آن مترتب می شود و این مسئله، به ویژه ممکن است در بازارهای با کارآیی ضعیف سرمایه از درجه اهمیت بیشتری برخوردار باشد. رسوائی اخیر در انرون4 و ورلدکام5 و جاهای دیگر یک احساس عمومی ایجاد کرد که مدیریت سود به کار رفته توسط مدیران شرکت ها به سمت مدیریت سود فرصت طلبانه، گرایش بیشتری دارد تا منفعت شخصی مورد انتظار مدیران تأمین شود، و این مدیران اهمیت کمی به منافع سهامداران قائل شده اند. عمل نزدیک کردن سود گزارش شده به سطح هدف از طریق دستکاری انجام می شود. مدیران به دلایل و انگیزه های گوناگون از قبیل پاداش، بدهی و هزینه های سیاسی و غیره  دست به مدیریت سود و یا درمواردی هموارسازی سود6 می زنند. حال اگر این مدیریت سود در جهت افزایش ارزش شرکت باشد به نوعی می توان گفت لا اقل از نظر سهامداران مورد قبول است، اما در بعضی مواقع مدیران به صورت فرصت طلبانه از این راهکار استفاده کرده و مطلوبیت خود را بیشینه  می کنند.

    اسکات[3] (2000) مدیریت سود رابه دونوع مدیریت تقسیم بندی کرد(سیلویاورونیکا ، سیدهارتایودم ،  2008،ص2) [4].

    1- مدیریت سود فرصت طلبانه[5]: (یعنی مدیریت، سود را بصورت  فرصت طلبانه دستکاری و گزارش می کند تا بیشترین  منافع را برای خودش کسب کند.)

    2- مدیریت سودکارآ(سودمند)[6] : (یعنی مدیریت ، سود را با اطلاعات محرمانه و خصوصی که دارد اصلاح و بهبود و گزارش می کند تا بیشترین  منافع را برای سهامداران داشته باشد.

    مطالعات موجود درباره مدیریت سود عموما  متوجه اقلام تعهدی بوده است . اقلام تعهدی از تفاوت بین سود و وجوه نقد حاصل ازعملیات حاصل می گردد ، که شامل هزینه استهلاک ، تغییرات در دارائیها و بدهی های جاری به غیر از وجوه نقد (از قبیل حساب های دریافتنی ، موجودی کالا و حسابهای پرداختنی ) می باشد . در نتیجه ،با این فرض که جریان وجه نقد دستکاری نمی شود ، تنها راه باقیمانده برای دستکاری سود ، افزایش یا کاهش اقلام تعهدی است . بسیاری از مطالعات دهه 90 به بعد ، از روش شناسی " جونز " برای تخمیین اقلام تعهدی اختیاری و غیر اختیاری استفاده کرده اند (مشایخی و دیگران ، 1385 ،ص 38 )5.

    یک عامل بنیادی در آزمون مدیریت سود در شرکت ها ، تخمین عامل اختیار و اعمال نظر مدیران در تعیین سود است . بررسی ادبیات مبتنی بر مدیریت سود ، بیانگر وجود رویکرد های متفاوت با شناسه ای مختلف در تخمین و اندازه گیری اختیار مدیریت در تعیین سود گزارش شده است . یکی از مهمترین این رویکردها ، مبتنی بر کاربرد اقلام تعهدی اختیاری به عنوان شاخصی برای تعیین و کشف مدیریت سود در واحدهای تجاری است.بحث ساختار مالکیت و اندازه شرکت و نحوه تاثیر آنها بر عملکرد شرکت، موضوعی است که برای چندین دهه مورد توجه پژوهشگران بوده است .

    پژوهشگر در این پژوهش تلاش دارد به پرسش های زیر پاسخ دهد:

    آیا سیاست مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران فرصت طلبانه می باشد ؟ که درصورت  پیدا کردن پاسخ مناسب ، می توان به دنبال عواملی  بود تا مدیریت سود فرصت طلبانه را مهار کرد.

    با توجه به اینکه برای کشف مدیریت سود از اقلام تعهدی اختیاری استفاده می کنیم آیا رابطه معنی داری بین اقلام تعهدی اختیاری و پیش بینی  سودآوری آتی وجود دارد؟

    مطابق  بحث ساختار مالکیت و اندازه شرکت آیا ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر پیش بینی سودآوری آتی تاثیر می گذارد ؟

    این پژوهش ، با این دیدگاه که مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از منظر عمومی فرصت طلبانه می باشد ، انجام می پذیرد.

     

    3-1 اهداف پژوهش

    پژوهش حاضر، در راستای احساس نیاز به غنی تر نمودن پژوهش حسابداری در زمینه مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفته است که شامل اهداف زیر می باشد:

    - هدف نخست : ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثرساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی

    - اهداف بعدی عبارتند از :

    1- بررسی تاثیر ساختار مالکیت واندازه شرکت  بر پیش بینی سودآوری آتی

    2-ترغیب وتشویق سرمایه گذاران باتوجه به وضعیت شرکت ازنظراطلاعات ارائه شده درپیش بینی سودآوری آتی 

     

    4- ا اهمیت و ضرورت پژوهش

    میلیونها نفر که پس اندازهای خود را از راه سرمایه گذاری در اوراق بهادار شرکتها به آنها سپرده اند، برای اطمینان از این که وجوه سرمایه گذاری شده آنان به طور درست و مؤثر استفاده می شود به صورت های مالی سالانه و میان دوره ای شرکت ها اتکاء می کنند. حتی افراد بیشتری، پس اندازهای خود را به بانکها و مؤسسات دیگر می سپارند که آنها نیز به نوبه خود، این وجوه را در سهام شرکت ها سرمایه گذاری می کنند. بنابراین تقریباً هر فردی به طور مستقیم یا غیرمستقیم منافعی در شرکت ها دارد و حفظ منافع عمومی مستلزم گزارشهای مالی قابل اتکاء و به موقع از عملیات و سلامتی مالی شرکت های سهامی عام است.

    در ارتباط با هدف مطلوب شرکت دو دیدگاه وجود دارد: عده ای می گویند هدف مطلوب شرکت سودآوری است. اما سودآوری نمی تواند هدف مطلوب شرکت باشد .

    بزرگترین ایراد هدف سودآوری ، این است که سود مبهم بوده و به علت این که تحت تأثیر رویه های حسابداری قرار دارد، قابل دست کاری می باشد (قالیباف اصل، 1387،ص2-1)1 .

    هنگامی که شرکت ها در وضعیت نامطلوب اقتصادی تحت فشار فزاینده قرار می گیرند، مدیران آنها از حسابداری درخواست می نمایند که سطر آخر صورت های مالی (یعنی سود) را بهبود ببخشند، و بدین وسیله محتوای اطلاعاتی آنها را تغییر دهند. حسابداری با وجود تمامی انعطاف پذیری اش ، به نظر نمی رسد قادر به فراهم آوردن داده های مفید برای مدیریت در این قبیل شرایط باشد. داده های مورد نیاز تصمیم گیری ، مقوله ای بسیار پیچیده می باشد، زیرا طیف متنوع استفاده کنندگان از آن، نظیر سرمایه گذاران ( از آن جایی که نیاز به دانستن میزان سودآوری و ثبات شرکت قبل از سرمایه گذاری در آن دارند)، مدیران ( نیاز به اطلاع از وضعیت مالی شرکت دارند ) ، بانک ها و تأمین کنندگان مالی (نیاز به اطلاع از توانایی شرکت در بازپرداخت وام) به اطلاعات گوناگونی نیاز دارد (نوروش و دیگران، 1384،ص166 )2.

    یکی از روش هایی که گاهی اوقات برای آرایش اطلاع رسانی وضعیت مطلوب شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد، مدیریت سود می باشد. مدیریت سود به مداخله عمومی مدیریت در فرآیند تعیین سود که غالباً در راستای اهداف دلخواه مدیریت می باشد، اطلاق می گردد. مدیریت سود روشی است که توسط مدیریت جهت دستکاری داده ها به کار می رود. به عنوان مثال هموار نمودن سود برای کسب اطمینان بیشتر سرمایه گذاران از پایداری سود، نمونه ای از دستکاری داده ها محسوب می شود. این قبیل اقدامات ممکن است داده های موجود در صورت های مالی را به میزان قابل ملاحظه ای تحت تأثیر قرار دهد.

    بازی با «ارقام مالی » می تواند تأثیر کاملاً منفی، درهنگام کشف شدن باقی گذارد. با استفاده از حسابداری مدیریت سود، مدیریت می تواندتصورات سایرین نسبت به عملکرد شرکت اش را تغییر دهد. ارزیابی قدرت سودآوری شرکت ممکن است به اشتباه تعبیر شود و باعث تعیین نامناسب  قیمت اوراق بدهی و سرمایه شود. هنگامی که اشتباهاتی کشف می شود. شرکت دیگر اطمینان بازار را به

    دست نخواهد آورد.پژوهش ها نشان داده است که نوسان کم و پایدار سود، حکایت از کیفیت آن دارد. به این ترتیب ، سرمایه گذاران با  اطمینان خاطر بیشتری در سهام شرکت هایی سرمایه گذاری می کنند که روند سودآنها با ثبات تر است. همچنین پژوهش های وسیعی در مدیریت سود انجام شده است، اما پژوهش درخصوص عوامل تأثیرگذار در انتخاب نوع خاصی از مدیریت سود کاملاً کم است .و بطور کلی اهمیت و ضرورت این پژوهش این است که به گونه تجربی به سرمایه گذاران و صاحبان سود نشان دهد که مدیران شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار چه نوع مدیریت سود را اعمال می کنند.و قبل از سرمایه گذاری به ترکیب سهامداران نیز توجه داشته باشند . با توجه به موارد ذکر شده می توان به اهمیت و ضرورت پژوهش حاضر پی برد و انجام اینگونه پژوهش ها را ضروری دانست.

     

    5-1فرضیه پژوهش

    با توجه به پرسش های پژوهشگر و برای پاسخ به آنها فرضیه زیر تدوین یافته است :

    « بین نوع مدیریت سود ، ساختار مالکیت ، اندازه شرکت و پیش بینی سودآوری آتی رابطه معنی داری وجود دارد»

    -1 چارچوب نظری ومدل پژوهش 

    محورمباحث این پژوهش مدیریت سود وفرصت طلبانه یاکارآ بودن آن می باشد.دراین پژوهش تلاش می شود تا نوع مدیریت سود اعمال شده توسط مدیران شرکتها بررسی شود.فلسفه مدیریت سود، بهره گیری از انعطاف روش استاندارد و اصول پذیرفته شده حسابداری می باشد. البته تفسیرهای گوناگونی که می توان از روشهای اجرایی یک استاندارد حسابداری برداشت کرد، از دیگر دلایل وجود مدیریت سود می باشد. این انعطاف پذیری دلیل اصلی تنوع موجود در روش های حسابداری است. در زمانی که تفسیر یک استاندارد بسیار انعطاف پذیر است، یکپارچگی داده های ارائه شده در صورت های مالی کمتر می شود .این پژوهش با بررسی ابعاد مختلف مدیریت سود به ارتقای سطح دانش بازارسرمایه کمک خواهد کرد.پژوهش های متعددی درزمینه مدیریت سودانجام شده است که چارچوب نظری پژوهش برگرفته ازاین پژوهش هامی باشد.

    در این پژوهش برای کشف مدیریت سود از مدل تعدیل شده جونز (دچو و همکاران،1995)[7] استفاده شد . آنها استدلال کردند که درآمدها عاری از آزادی عمل ودستکاری نیستند  بنابراین پیشنهاد کردند که تغییرات درآمد را از طریق کسر تغییرات حساب های دریافتی تعیین کنند .

    Abstract:

    The recent scandals  at the Enron، worldcom and other u.s.a companies caused to excite general feelness of the community. therefor the public believe that the acted earnings management by the managers of companies tends toward the opportunistic earning management، for enlarging their privat benefits .

    The aime of the study is to inspect type of acted earning management (opportunistically or efficient earning management ) and effective of the ownership structure and firm size on the next prediction of the accepted companies in the stok exehange . also to eager capitalist to capitalize  Acording companies situations in the opinion of the presented  informations in the prediction of the future profitability .

    From 321 accepted companies in Thehran stock exchange befor 2003، 99 companies in 2004 – 2007 were selected and examined by the multiple regressions . the variables of study including : discretionary accruals، non discretionary accruals ، institutional ownership، family ownership، frim size and future profitability .

    The finds of the study refer to that the Type of acted earning management by the accepted companies in the stock exchange tends toward efficient earning management . Also there is positive relation ship between firm size and prediction of the future profitability  and there is Negative relationship between family ownership and prediction of the future profitability . there is not evidence abaut effective of institutional owner ship Stracture on the prediction of the future profitability . 

  • فهرست و منابع پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی

    فهرست:

     

    چکیده:

    مقدمه:

    فصل اول: کلیات تحقیق

    1-1-مقدمه:

    2-1 بیان مسأله

    3-1 اهداف پژوهش

    4- ا اهمیت و ضرورت پژوهش

    5-1فرضیه پژوهش

    6-1 چارچوب نظری ومدل پژوهش

    7-1 متغیرهای پژوهش

    8-1 قلمرو پژوهش

    1-8-1- قلمرو موضوعی پژوهش

    2-8-1- قلمرو مکانی پژوهش

    3-8-1- قلمرو زمانی پژوهش

    9-1- واژگان کلیدی و اصطلاحات به کار رفته در پژوهش

    فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق

    1-2- مقدمه :

    2-2 گفتار نخست:مدیریت سود

    1-2-2 مفاهیم سود برای گزارشگری

    2-2-2   مفهوم مدیریت سود

    3-2-2  انگیزه های مدیریت سود

    4-2-2-   طبقه بندی مدیریت سود

    1-4-2-2 - انواع روشهای مدیریت سود:

    2-4-2-2 انواع مدیریت سود:

    5-2-2- هموارسازی سود

    3-2  گفتار دوم:اقلام تعهدی اختیاری

    1-3-2 حسابداری تعهدی و مدیریت سود

    2-3-2 اقلام تعهدی :

    3-3-2 کشف و اندازه گیری مدیریت سود با اقلام تعهدی اختیاری

    4-2- گفتار سوم:ساختار مالکیت

    1-4-2حاکمیت شرکتی

    1-1-4-2مفهوم حاکمیت شرکتی :

    2-1-4-2 تئوری نمایندگی:

    2-4-2- مالکیت نهادی

    1-2-4-2نظارت نهادی و مدیریت سود:

    3-4-2- نقش سرمایه گذاران نهادی در انگیزش مدیران

    4-4-2- ساختار مالکیت و ارزش گذاری اقلام تعهدی اختیاری

    5-4-2- مالکیت خانوادگی

    6-4-2 - ساختارمالکیت و مدیریت سود

    5-2 گفتار چهارم:اندازه شرکت

    1-5-2 اندازه شرکت و مدیریت سود

    2-5-2 شاخص های اندازه :

    6-2 گفتار پنجم :پیشینه پژوهش

    1-6-2  پژوهش های مرتبط در برون کشور

    2-6-2 پژوهش های مرتبط در درون کشور

    فصل سوم: روش اجرای تحقیق

    1-3- مقدمه :

    2-3 جامعه آماری

    3-3 تعیین حجم نمونه

    4-3 فرضیه پژوهش

    5-3 روش پژوهش

    6-3 گردآوری اطلاعات

    7-3 تابع آماره

    1-7-3 آزمون کولمو گوروف-اسمیرنوف (ks )

    2-7-3 آزمون دوربین - واتسون (DW)

    8-3 رگرسیون چندگانه ومنطق آزمون فرضیه

    1-8-3 آزمون برای معنی دار بودن رگرسیون وتایید  یا  رد  فرضیه

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داه ها

    1-4-‏ مقدمه‏:

    2-4 شاخص های توصیفی متغیرها

    4-4 آزمون نرمال بودن متغیر پاسخ ( وابسته )

    1-4-4 آزمون جریان وجوه نقد حاصل از عملیات در سال t+1

    2-4-4آزمون سود خالص اقلام تعهدی غیر اختیاری در سال t+1

    3-4-4آزمون تغییرات سود در سال t+1

    5-4 آزمون فرضیه پژوهش

    1-5-4 رگرسیون چندگانه با متغیر پاسخ جریان وجوه نقدحاصل از عملیات در سال t+1(CFOt+1)

    2-5-4 رگرسیون چند گانه با متغیر پاسخ سود خالص اقلام تعهدی غیر اختیاری در سال t+1 (NDNIt+1)

    3-5-4 از رگرسیون چندگانه با متغیر پاسخ تغییرات سود در سال t+1 ( EARNt+1∆)

    فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

    1-5-مقدمه:

    2-5 ارزیابی وتشریح نتایج آزمون فرضیه

    1-2-5 ارزیابی وتشریح نتایج آزمون فرضیه وبررسی اثرات ساختارمالکیت واندازه شرکت با شاخص جریان وجوه نقدحاصل ازعملیات سال t+1(CFOt+1)

    2-2-5 ارزیابی وتشریح نتایج آزمون فرضیه وبررسی اثرات ساختارمالکیت و اندازه شرکت با شاخص سودخالص اقلام تعهدی غیراختیاری سال t+1 (NDNIt+1)

    3-2-5 ارزیابی وتشریح نتایج آزمون فرضیه وبررسی اثرات ساختارمالکیت واندازه شرکت با تغییرات سودسال t+1 (EARNt+1 ∆)

    4-2-5جمع بندی نتایج آزمون فرضیه بارهرسه شاخص سودآوری آتی

    3-5-نتیجه گیری کلی پژوهش :

    4-5 پیشنهادها

    1-4-5 پیشنهادهایی در راستای یافته های پژوهش

    2-4-5 پیشنهادهایی برای پژوهش های آتی :

    5-5 محدودیت های پژوهش :

    پیوستها:

    پیوست شماره 1

    پیوست شماره 2

    پیوست شماره 3

    پیوست شاره 4 :

    پیوست شماره 5

    منابع و ماخذ:

    منابع فارسی:

    منابع لاتین:

    چکیده انگلیسی 

    .

    منبع:

    منابع فارسی:

    آذر ، ع.  و منصور مؤمنی  ،1385 ،²آمار و کاربرد آن در مدیریت جلد دوم تحلیل آماری²، تهران ، انتشارات سمت.

    اقوامی ، د. و جعفر باباجانی،1377 ،² اصول و کاربرد حسابداری در سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی² ، انتشارات سمت.

    احمدوند ،ژ. ،1385 ، "بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران" ، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد ،دانشگاه الزهراء (س).

    پور حیدری ، الف و داود همتی،1383 ،"بررسی اثر قراردادهای بدهی ، هزینه های سیاسی، طرح های پاداش ، و مالکیت بر مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران "، بررسیهای حسابداری و حسابرسی ،سال یازدهم ،شماره 36.

    جلالی ، ف. ،1387 ،² حاکمیت شرکتی و حرفه حسابداری ²، ماهنهمه انجمن حسابداران خبره ایران ( مجله حسابداری) ،شماره 196 .

    حساس یگانه ، ی .،1384 ،² فلسفۀ حسابرسی ²، انتشارات علمی و فرهنگی ، تهران .

    حساس یگانه ، ی . و همکاران،1387 ،" بررسی رابطه بین سرمایه گذاری نهادی و ارزش شرکت "، بررسیهای حسابداری و حسابرسی ، دوره 15 ، شماره 52 .

    حسینی، و. ،1385 ،"تاثیر کیفیت اقلام تعهدی بر هزینه سرمایه شرکتها" ، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری دانشکده علوم اقتصادی و اداری ، دانشگاه مازندران .

    خاکی ،غ .،1386 ،²روش تحقیق با رویکردی به پایان نامه نویسی²، انتشارات بازتاب ، تهران .

    شباهنگ ،ر. ،1387 ،² تئوری حسابداری ( جلد اول )² ، انتشارات مرکز تحقیقات تخصصی حسابداری و حسابرسی سازمان حسابرسی .

    شباهنگ ، ر. ، 1387 ،² مدیریت مالی (جلد اول)² ، انتشارات مرکزتحقیقات تخصصی حسابداری و حسابرسی سازمان حسابرسی.

    قالیباف اصل ، ح. ،1387 ،² مدیریت مالی²، انتشارات پوران پژوهش.

    کرباسی یزدی ،ح .،1387 ،²تئوری حسابداری (1 )² ، دانشگاه آزاد اسلامی واحدبروجرد .

    گودرزی ، الف ،1387 ،²حسابداری ساختگی و تاثیر حاکمیت شرکتی²، ماهنامه انجمن حسابداران خبره ایران (مجله حسابداری ) ، شماره 196.

    مرادی ،م.  و همکاران،1387 ، ²اثر چرخه های بازار سهام بر واکنش سرمایه گذاران نسبت به تغییرات غیره منتظره اقلام تعهدی² ، مجلۀ دانش و توسعه (علمی پژوهشی) سال پانزدهم، شماره 25 .

    مهرانی ، ک.  و زهره عارف منش ،1387 ، "بررسی هموار سازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران " ، بررسی های حسابداری و حسابرسی ،دوره 15  شماره 51.

    ملا نظری ،م.  و سعید کریمی زند ،1386 ،" بررسی ارتباط بین هموارسازی سود با اندازه شرکت و نوع صنعت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران "، بررسی های حسابداری و حسابرسی ،شماره 47.

    مومنی ، م. ، 1386 ،² تحلیل داده های آماری با استفاده از spss ²، انتشارات کتاب نو.

    مشایخی ، ب.  و مریم صفری ، 1385 ، " وجه نقد ناشی از عملیات و مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران "، بررسی های حسابداری و حسابرسی ، شماره 44.

    مران جوری ، م. ،1385 ،"بررسی رابطه بین اندازه شرکت با سود غیره منتظره در شرکتهای سهامی عام " ، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری ،دانشکده مدیریت ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک.

    مونتگمری،د.، ترجمه ابراهیم رضوی پاریزی،1386،"مقدمه ای برتحلیل رگرسیون خطی"، ،انتشارات دانشگاه شهیرباهنرکرما ن .

    نوروش ، الف و همکاران،1384 ، " بررسی مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران " ، مجله علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز ، دوره 22 ، شماره2 .

    نمازی ، م. و احسان کرمانی،1387 ، "تاثیر ساختار مالکیت بر عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران " ،بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره 15  شماره 53.

    یزدانی ،آ. ،1385 ،" بررسی نقش ترازنامه در محدود کردن مدیریب سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران " ، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد ، دانشگاه الزهراء (س).

    منابع لاتین:

    Adams،Brean،A.Kenneth،carow،perry،Tod,2009،" Earnings management and initial puplic offerings : The case of the depository industry "  ، journal of Banking & finance، 33، 2363- 2372

    Bikki Jaggi ، Sidney leung ، (2007) " impaet of family dominance on monitoring of earnings management by audit committees : Evidence from Hong kong "،  Journal of International Accounting  Auditing  Taxation ، 16،  27- 50.

    Christian leuz ،  Dhananjay Nanda، peter D.Wysocki ،(2003) "Earnings management and investor protection : an international comparison "، Journal of financial Economics، 69 ،505-527.

    Erling Barth ،Trygve Gulbrandsen، pal schone، (2005)  "family ownership and productivity : the role of owner –management ، Journal of corporate finance،11، 107 -127 .

    pornsit jiraporn ، G. A. Miller ، soon suk yoon ،young s. k. ، (2008) " is earnings management opportunistic or beneficial ? An agency theory perspective "  ، International Revew of financial Analysis 17 ،622- 634 .

    par falkman،t. ، Torbjorn Tagesson ، (2008 ) " Accounting does not necessarily mean accounting : Factors that counteract compliance with accounting " ، Journal of management , 24 ، 271-283.

    RichaD chung ، Mhchael firth ،Jeong –Bon kim، (2002) "Institutional monitoring and      opportunistic earnings management "، Journal of corporate finance، 8، 29، 48.

    Richard chung ، Sandra  Ho  , Jeony – Bon  kim ، (2004)، " ownership  structure and the pricing of  discretionary accruals in Japan "، Journal  of  International Accounting Auditing   Taxation ، 13، 1-20.

    Sylvia veronica، s. ، sidharta utama،a. ، (2008) ، " Type of earnings management and the effect of ownership strueture , firm size , and corporate governance practices :Evidence form Indonesia "  ،the International  journal of accounting 43 ، 1-27.

    Sugata Roychowdhury  (2006) ،" Earnings management through real activities manipulation "،  journal of Accounting and Economics ، 42 ، 335-370.

    Taewoo park ، myung seok park، (2004)، " Insider sales and earnings management " ،Journal of Accounting and public policy ،23، 381-411.

    uma Velury  David s . Jenkins ، (2006) " institutional ownership and the quality of earnings " ، Journal of Business Research ،  59، 1043- 1051.

     

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, تز دکترا در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, رساله در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, پایان نامه در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, تحقیق در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, مقاله در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه ارزیابی نوع مدیریت سود و بررسی اثر ساختار مالکیت و اندازه شرکت بر روی مدیریت سودآوری آتی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت