فهرست و منابع پایان نامه ساخت و فرمولاسیون گرانول جوشان پوسته دانه اسفرزه
فهرست:
چکیده فارسی ........................................................................................
چکیده انگلیسی ......................................................................................
پیش گفتار ............................................................................................
بخش اول – مباحث نظری
فصل اول – اسفرزه
1-1 اسفرزه .........................................................................................
1-1-1- ریخت شناسی ............................................................................
2-1-1- زمان جمعآوری ..........................................................................
3-1-1- خرده نگاری ..............................................................................
4-1-1- طرز نگهداری ...........................................................................
5-1-1- دامنه انتشار ..............................................................................
6-1-1- مواد متشکله ...............................................................................
7-1-1- مواد مصرف گیاه ........................................................................
8-1-1- مهمترین اثرات گزارش شده اسفرزه ..................................................
1-8-1-1- بیماریهای قلبی – عروقی ...........................................................
9-1-1- نحوه مقدار مصرف به عنوان ملین گیاهی ...........................................
10-1-1- مکانسیم اثر .............................................................................
11-1-1- موارد عدم مصرف ....................................................................
12-1-1- در دوران بارداری و شیردهی .......................................................
13-1-1- تداخل دارویی ..........................................................................
14-1-1- موارد احتیاط ...........................................................................
15-1-1- اشکال دارویی ..........................................................................
2-1- کنترل کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه ........................................
فصل دوم – یبوست
1-2- یبوست ........................................................................................
2-2- اتیولوژی .....................................................................................
3-2- درمان .........................................................................................
1-3-2- درمان غیر دارویی ......................................................................
2-3-2- درمان دارویی ............................................................................
4-2- سوء مصرف ریلمینها .....................................................................
فصل سوم – کلیات فرآورده جوشان
1-3- مقدمه ..........................................................................................
2-3- تعریف پودر .................................................................................
1-2-3- انواع پودرها .............................................................................
3-3- تعریف گرانول ..............................................................................
1-3-3- انواع گرانولها ............................................................................
4-3- مزایای فرآوردههای پودری و گرانولی ..................................................
5-3- معایب پودرها و گرانولها ..................................................................
6-3- کلیاتی در مورد فرآوردههای جوشان .....................................................
1-6-3- مکانسیم ایجاد جوش در فرآوردههای جوشان .........................................
2-6-3- مواد بکار رفته در فرآوردههای جوشان ...............................................
1-2-6-3- منابع اسیدی ...........................................................................
2-2-6-3- منابع بازی ............................................................................
3-2-6-3- چسباننده ...............................................................................
4-2-6-3- ترکیبات شیرین کننده ................................................................
5-2-6-3- ترکیبات طعم دهنده ..................................................................
6-2-6-3- رنگ دهنده ............................................................................
7-2-6-3- مواد افزایش دهنده محلولیت ........................................................
8-2-6-3- مواد پایدار کننده ......................................................................
7-3- بستهبندی .....................................................................................
8-3- انواع فرآوردههای جوشان .................................................................
1-8-3- پودرهای جوشان .........................................................................
2-8-3- گرانولهای جوشان .......................................................................
1-2-8-3- گرانولاسیون مرطوب ...............................................................
1-1-2-8-3- مزایای گرانولاسیون مرطوب ...................................................
2-2-8-3- گرانولاسیون خشک ...................................................................
3-2-8-3- گرانولاسیون به روش ذوب ........................................................
9-3- آزمایشات کنترل فیزیکوشیمیایی گرانولهای جوشان ....................................
1-9-3- خصوصیات ظاهری ....................................................................
2-9-3- تعیین مقدار موثره دارویی ..............................................................
3-9-3- زمان جوشش و انحلال .................................................................
4-9-3- PH محلول ...............................................................................
5-9-3- تعیین مقدار رطوبت گرانولها ..........................................................
10-3- آزمایشات پایداری و تعیین غیر مفید دارو .............................................
1-10-3- آزمایش پایداری تسریع شده ..........................................................
2-10-3- آزمایش پایداری ادواری ..............................................................
3-10-3- عمر قفسهای ............................................................................
فصل چهارم – کار تجربی
بخش دوم : مباحث تجربی
1-4- مقدمه ..........................................................................................
2-4- وسایل و دستگاههای بکار رفته ...........................................................
3-4- مواد بکار رفته ...............................................................................
4-4- تهیه پودر پوسته دانه اسفرزه ..............................................................
1-4-4- کنترلهای کیفی و کمی شیمیایی پوسته دانه اسفرزه ................................
5-4- تعیین ریزش پودر ..........................................................................
6-4- تهیه گرانول جوشان ........................................................................
7-4- آزمونهای کنترل فیزیکوشیمیایی .........................................................
1-7-4- بررسی خواص ظاهری ................................................................
2-7-4- تعیین ریزش گرانولها ...................................................................
3-7-4- آزمون تعیین PH محلول ...............................................................
4-7-4- تعیین مدت زمان جوشش و چگونگی انحلال ........................................
5-7-4- آزمون تعیین مقدار موثر دارویی ......................................................
6-7-4- آزمایش پایداری ..........................................................................
1-6-4- انتخاب مخلوط اسید و باز در حضور اسفرزه .......................................
2-6-4- استفاده از سورفکتانتها ................................................................
3-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیونهای منتخب ..................................................
4-6-4- اصلاح طعم فرمولاسیون توسط شیرین کننده ........................................
5-6-4- انتخاب فرمولاسیون نهایی .............................................................
فصل پنجم – نتایج و بحث
1-5- مقدمه ..........................................................................................
2-5- نتایج و بحث مربوط به مطالعات انجام شده بر روی ریزش پودر اسفرزه ..........
1-2-5- تابعیت ریزش پودر اسفرزه ............................................................
2-2-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفرزه توسط دستگاه ریزش سنج ........
3-5- نتایج حاصل از بررسی ریزش پودر اسفرزه با محاسبه اندیس کار و ضریب هانسر
4-5- بررسی فرمولاسیونهای تهیه شده بررسی انتخاب منابع اسیدی و بازی ............
5-5- بررسی فرمولاسیونهای تهیه شده جهت دستیابی به PH مناسب ......................
6-5- بررسی فرمولاسیونهای تهیه شده از سورفکتانتهای مختلف ..........................
7-5- بررسی فرمولاسیون تهیه شده از منابع اسیدی و بازی، طعم دهنده و شیرین کننده
8-5- بررسی فرمولاسیون جدول (13-4) حاوی شکر و آسپارتام..........................
9-5- نتایج حاصل از نظر خواهی داوطلبین در مورد 3 فرمولاسیون .....................
10-5- آزمونهای پایداری تسریع شده ...........................................................
11-5- نتیجهگیری نهایی .........................................................................
منبع:
- زرگری ،ع.، گیاهان دارویی، جلد 4 ،انتشارات دانشگاه تهران؛تهران، 1369، صفحات105-95.
2-ایینه چی، ی.، مفردات پزشکی و گیاهان دارویی ایران، انتشارات دانشگاه تهران؛ تهران،1370 ،صفحات 138-136.
3-امین، غ. ،صالحی ،م. ح .،کاوه، ش .،در فارماکوپه گیاهی ایران، انتشارات وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی؛معاونت غذا و دارو، 1381، صفحات75-71.
4-امین ،غ. ، متداولترین گیاهان دارویی سنتی ایران، انتشار معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ؛تهران، 1384، صفحه 46.
5-Drug facts & Comparisons, wolters kluwer, united states ,2007,pp:1644-1645
6-Duk,J.A. ,Hand book of medicinal Herbs,CRC press LLC,2001,pp:386-387.
7-Ganji,V.,kuo,J., Serum lipid response to psyllium fiber,differences between pre-and post-meno pausal, hypercholesterolemic women, nutrition Journal,2008,pp:7-22.
8-Ziai,S.A., larijani,B., fakhrzadeh,H., et al., Study of psyllium (plantago Ovata)effects on diabetes and lipidemia in the Iranian type II diabetic patients, Journal of medicinal plants, Volume 3,Issue 12, 2004, pp:41-50.
9-شهراز،س.، غازیانی،ط.، انصاری،ش.، وهمکاران.، درسنامه جامع رسمی ایران، انتشارات تیمورزاده؛تهران، سال 1386،صفحات 768-767.
10-انجمن تولید کنندگان داروها و فراورده های گیاهان دارویی، دارونامه گیاهی ایران، انتشارات پروهان؛تهران، سال 1386،صفحات 136و70.
11-Sweeten,S.C., Parfitt,K., Blake,P.S., et al., Martindale, The complete Drug Refrence, royal pharmaceutical society publishing; London ,2007, 35th ed., pp:1134-5.
12-صالحی سورمقی ،م. ح.، گیاهان دارویی و گیاهان درمانی، جلد اول، انتشارات دنیای تغذیه؛ تهران، 1387، صفحات 67-64 .
13-The united states pharmacopeia-National Formulary, The united states pharmacopeial convention, Baltimore,2008, 31st ed., pp:3133.
14-koda-Kimble,M.A., Young,L.Y., Alldredge,B.K., et al., Applied theraptics, The clinical use of drugs, wolters kluwer; philadlphia, 2009, 9th ed., pp: 93-5, 6-31, 12-30.
15-Dipiro,J.T., Talbert,L.R., Yee,G.C., et al., Pharmacotherapy, A pathophysiologic approach, The McGraw-Hill companies; china, 2008, 7th ed., pp:623-629.
16-جعفرخانی، م.، مبانی طب داخلی سسیل ،بیماریهای گوارشی، کبد، مجرای صفراوی، انتشارات تیمورزاده ؛تهران، 1380، صفحات427-425 .
17-قدیمی ،ر.، محقق شلمانی، ح .،زاهدی ،ل .ن.، وهمکاران. هاریسون، دستنامه طب داخلی ،بیماریهای دستگاه گوارش، انتشارات تیمورزاده؛ تهران، 1381، صفحات 696-694.
18-O`connor,R.E., Schwartz,J.B., Felton,L.A., Powders, In:Remington,The science and practice of pharmacy, Hendrickson,R., lippincott Williams & wilkins; Philadelphia, 2005, 21st ed., pp: 716-719.
19-اولتون م .فارماسیوتیکس ترجمه افراسیابی ،ه .،تفقدی،م . ،سجادی ،س . ا .،وهمکاران .، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ مشهد، سال 1385،صفحات 75-70و99-95.
20-Reynols,JEF., Martindale, The extra pharmacopia, 3rd ed., pharmaceutical press; London, 1989.
21-Jiunn,H., Pharmacokinetic and parmacodynamic properties of histamine H2-receptor antagonist, clin pharmacokinetic, 20(3), 1991, pp:218-238.
22-Rowe,R.C., Sheskey,P.J., Weller,P.J., Hand book of pharmaceutical expients, Pharmaceutical press; London, 2003,4th ed., pp:250-251, 183-185, 390-392, 402-403.
23-Cooper, B.F., Gennaro,A.R.,Smith,W.E., Dispensing of medication, 1976, 8th ed.
24-سیه فام م. فرمولاسیون قرص جوشان فروس سولفات، پایان نامه دکترای داروسازی شماره 1166 ،واحد داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی،81-1380 صفحات52-51
25-رفیعی تهرانی ،م .،قرص سازی انتشارات دانشگاه تهران ؛تهران ،1377،صفحات90-73 ،219-215
26-رفاهی ،م.، فرمولاسیون و کنترل فیزیکوشیمیایی ORS ،پایان نامه دکترای داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی، شماره 681 ، 1382.
27-Gerbino,P.P., Pharmaceutical necessities, In:Remington,The science and practice of pharmacy, Wolter Kluwer co; Philadelphia, 2005, 11th ed., pp:1286-1329.
28-Adjei,A.L., Doyle,R.,and Reiland,T., Flavors and flavor modifier, In:Encyclopedia of pharmaceutical technology, Swarbrick,J., and Boylan,J.C., et al., Vol.6, Marcel Dekker, New York, 1998, pp:101-141.
29-Sheth,B.B., Bandelin,F.J., Compressed tablets, In:Pharmacetical dosage forms tablets, Lieberman,H.A., Lachman,L.,eds., Marcel Dekker, New Yok, 1st edn., pp:109-186.
30-Aulton,M.E., Pharmaceutical practice, Churchill Livingstone; London, 2002, pp:86-95, 89-151, 528-529.
31-Alfred,M., James,S., Arthor,C., Physical pharmacy, Lea & febiger., Philadelphia, 1983, 3rd ed., pp:289-294, 295-302.
32-Dingerman,Th., Steinhilber,D., Folkers,G., Molecular biology in medicinal chemistery, Wiley-VCH, 2004, pp:140,186.
33-Torres,A.I., Esther,M., Wet granulation, In:Encyclopedia of pharmaceutical technology, Swarbrick,J., boylon,J.C.,eds., Marcel Dekker, New York,1994, 1st ed., pp:363-373.
34-اسکوگ ،وست ،هالر،مبانی شیمی تجزیه، جلد دوم، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی؛ تهران ،1384، صفحات 478-476.
35-Mohler,R., Effervescent tablets, In:Pharmaceutical dosage forms tablets, New York, 1st edn., 1980, pp:225-258.
36-Ansel,H.C., Peroral solids and tablets, In:pharmaceutical dosage forms and drug delivery systems, Lippincott Williams and Wilkins, Philadelphia, 2000, 7th edn., pp:196-228.
37-Forsworth,N.R., Screening plants for new medicines, In:Wilson,E.O., biodiversity, Part II, National academy press, Washington, 1989, pp:83-97.
38-Staniforth,J.N., Powder fiow, In:Pharmaceutics the science of dosage form design, Aulton,M.E., Curchill livingstone; London, 1988, 1st ed., pp:600-615.
39-Howard,C.A., Nicholas,G.P., Loyd,V.A., Pharmaceutical dosage forms and drug delivery systems, Willliams & Wilkins; United States, 1995, 6th ed., pp:163-165.
40-Who Export committee on specifications for pharmaceutical preparation, 3rd report, Who technical report series, No.70,1990.