پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی

تعداد صفحات: 51 فرمت فایل: word کد فایل: 2639
سال: 1388 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: اقتصاد
قیمت قدیم:۱۹,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی

    چکیده

    در هر اجتماع و مجموعه ای از موجودات زنده بخصوص انسانها نیاز های غذایی و تولیدی شاخص ترین و اساسی ترین آنها هستند. زیرا سایر نیازها اگر مدتی فراهم نشوند و یا تدارک نبینند، چندان فطری به دنبال ندارد. اما حتی اگرفقط یک فقطبه جمع و گروهی مواد غذایی و تأمین کننده قوای جسمانی و روحی و روانی نرسد.تلف می شوند. بر این اساس در هر جامعه و ملتی رشد کشاورزی از اهمیت و حساسیت خاصی بر خوردار است. امروزه کشاورزی بر خلاف گذشته یک کشاورزی سنتی و کند و ساده نیست . زیرا اصولا این نوع کشاورزی قادر به تأمین میلیونها انسان در هر سال و هر کشوری نمی تواند ، موثر باشد. یعنی محصولات و عواید تولید کشاورزی سنتی و با حجم کم و محدود نمی تواند نیاز های بی شمار و بسیار جمعیت میلیاردی ساکنان زمین را مرتفع نماید. اما روش ها و متد های جدید کشاورزی که تلفیقی از کشاورزی و صنعت و مهندسی و پزشکی و دامپزشکی و آزمایشگاهی و ژنیتک و ....... است . توانسته است در سطح اندک و با هزینه کم تر در زمان کم تر و شرایط آب و هوایی به اصطلاح با موزون ان محصول صد ها بار بیشتر و مرغوب تر محصولات مورد نباز ساکنان کرهً خاکی را تأمین نماید و در بخش های مختلف کاشت و داشت و برداشت و بسته بندی و حمل و نقل و ..........زمان مانداری محصولات تا را تا سال بعد افزایش دهد. تحقیق حاضر با عنوان رشد اقتصادی در کشاورزی به تحلیل و تبین شاخص های مختلف رشد و توسعه اقتصادی پرداخته است .رشد و توسعه اقتصادی از اجزا و عناصر بسیار زیادی در بخش اقتصادی ، سیاسی ،فرهنگی، اجتماعی و حتی نظامی متأثر می شود. که هر چند به صورت خلاصه و فهرست وار در این تحقیق به آنها پرداخته شده است . و نظریه های مهم و مختلف تورم و توزیع و تولید و سرمایه و مصرف در آن نیز گزارش شده است . در بخش اول ارایه مقدمه و بیان مسئله و ذکر اهمیت و ضرورت و بیان  اهداف و توضیع متغیرها و سئولات ویژه به تعاریف واژ ها و اصطلاحات پرداخته شده است .در بخش دوم به مبانی نظری و تئوریک تورم و توزیع و نظریه های رایج و مفهوم توسعه اقتصادی ، و انواع توسعه و ارتباطات مثبت و منفی انواع توسعه ها در توسعه اقتصادی اشاره شده است .در ادامه به نحوه گردش اقتصادی و نحوهً توزیع در آمد و فرار سرمایه و سرمایه انسانی و انواع در آمد و سیاست های اقتصادی  و درآمد و سیاست های مالی و در آمدی اشاره شده است.که در دنباله مباحث به ارتباط اشتغال و در آمد و توزیع درامد و انواع اشتغال و ثأثیر انواع اشتغال بر درآمد ها اشاره شده است . [1]

    و سر انجام در پایا ن به برخی از تحقیقات انجام شده در زمینه رشد و تویعه اقتصادی اشاره شده است.

    پیشگفتار

    (( انٌ السٌرف یورت الفقر و ان القصد یورت الغنی ))

    اسراف فقر و میانه روی بی نیازی می آفریند           امام صادق (ع)

     

    موجودات زنده اعم از انسان و گیاه و حیوان نیازمند آفریده شده اند. نیازمندی در موجودات مختلف متفوت است . اما در موارد و نیازهای خاصر مشترک هستند ، انسان و حیوان و گیاه هر سه دسته برای ادامه حیات به آب و غذا و نور خورشید و حرکت نیاز دارند. و اگر هر یک از این نیازها را به موجودات پنپدیم موجود زنده حیات خود را از دست می دهد . مثلا اگر نور خورشید به گیاه نرسد ، گیاه رشد نمی کند و عدم رشد گیاه باعث می شود حیوانات گیاه خوار غذا پیدا نکرده و تلف شوند. و انسانها هم که از میوه ها و آب و فرآورده های مختلف گیاهی و جانوری استفاده می کند ، در اثر این فقدان می میرد. حتی اگر نورخورشید مدتی به انسانها نرسد ، بینایی و یا اعصاب مغزی خود را دست می دهند. بهرحال اقتصاد و رشد اقتصادی شامل بخش های مهم تولید و انواع محصولات کشاورزی ، اصطلاح بذر و افزایش سطح تولید، آماه سازی زمین و بذر و غیره و آبیاری و مراقبت در زمان داشت و برداشت اصولی برای استفاده هر جه بهتر و بیشتر و حتی بسته بندی و انبار داری و فقط و نگهداری محصول از افساد و تباهی و نفوذ حشرات و حیوانات موذی و حتی تبلیغ و بازاریابی و متناسب کردن محصول با ذائقه مردم در کنار قیمت و آسان بودن بدست آوردن آن از جمله اند روشهای توسعه اقتصادی در هر نظام و گروه اجتماعی تلقی می شود.[2]

    توسعه اقتصادی آنچان با مسایل سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و حتی اعتقادی و فردی آمیخته و پیچیده است . که کوچکترین تغییرات در سایر شاخص ها باعث تحولات عظیم اقتصادی در ساخت های تولید ، توزیع ، درآمد و حتی مصرف و مصر کننده می گردد. مثلا اخیرا شاهد بودیم بحران مسکن در امریکا ( ساخت ابوه مسکن برای مردم و اخذ اقساط ماهانه از درآمد های آنان )دچار رکورد شد و امریکاییان از باز پرداخت اقساط بازماندند . که سبب بحران در بانک های امریکا و سلب اعتماد سایر بانک های اروپایی از معامله با آنها و بی رونقی صادرات و واردات به امریکا و در نتیجه کل جهان از این ناحیه ضربه خورد و نفت بشکه ای 145 دلار و در عرض 8 ماه به بشکه ای 30 دلار رسید. مسافرت ها کاهش یافت ، شرکت ها ی هواپیمایی ورشکست شدند . کارگران اخراج شدند ، کارنجات تولیدات خود را کاهش دادند و سر رسید ها انباشته شد و اعترضات افزایش یافت و نا رضایتها افزونی گرفت . تا آنجا که باعث استعفی رؤسای وزارت خانه ها و بانک ها و هزاران تعبیر و تفسیر در این زمینه شد . در اقتصاد روان و متعادل را به یک ماشین مناسب و آماده فرض کنیم ، هر کدام از بخش های موتور و دلکو و سیلندر و سوپاپ ها و شمع ها و بدنه و سیم کشی و میل لنگ ها و فرمان و صندلی ها و اتاق به منزله بخش های اقتصادی هستند که باعث به حرکت در آمدن وسیله نقلیه می شود ، هر چند شمع به تنهایی نمی تواند در دست فرد فاقد ارزش حرکت اتومبیل است ولی حذف آن از سیستم و کارکرد موتور باعث می شود که وسیله نقلیه قادر به حرکت نباشد . و این مثال از آن جهت آورده شده که موضوع پیچیدگی و ارتباط اعضا و اجزای خرد و بزرگ اقتصادی در گردش اقتصاد معلوم گردد.

    در این تحقیق نیز پس از طرح مسئله و ذکر اهمیت و ضرورت ان و بیان متغیرها و اهداف تحقیق به طرح سوالاتی مبادرت کرده ایم که در فصل اول ذکر شده است . در فصل دوم به مبانی نظری عناصر اقتصادی به صورت تخصصی اشاره شده است که شامل :

    عوامل موثر بر توزیع در آمد

    الف - عوامل اقتصادی 

    ب - عوامل توزیعی

    روابط تولید ناخالص ملی و توزیع در آمد

    نظریه های اقتصادی ،

    الف – کوزنتس

        ب- کالدور

    مفهوم رشد اقتصادی

    تاریخچه روابطه رشد اقتصادی و تولید ناخالص با توزیع درآمد

    اقتصاد سیاسی رشد و توزیع در آمد ( رابطه منفی – رابطه مثبت - ، سرعت گردش در آمدی و توزیع در آمد ، در آمد سرانه و توزیع در آمد ، توزیع در آمد و فرار سرمایه ، سرمایه انسانی و در آمد )

    توزیع در آمد و سیاست های اقتصادی

    توزیع در آمد و یارانه ها

    سیاست های مالی و توزیع درآمد

    رابطه بیکاری و توزیع در آمد (اشتغال و ساختار بازارکار، توزیع سطح اشتغال بر توزیع در آمد، تأثیر تغییرات توزیع بر اشتغال ، مطالعات اشتغالی ، اشتغال ناقص و بیکاری در ایران و تورم و توزیع در آمد

    مطالعات انجام شده در زمینه توزیع و تورم

    نرخ ارز و توزیع در آمد

    موقعیت ارز در اقتصاد کشور

    تعیین عوامل موثر بر توزیع در آمد جهت استفاده در مدل تحقیق

    Gini= c+a1gdp+a2 cpi+a3ur+a4e*rm

    فرومول بلنجر و گورو (1990) با نام       Gixi در اقتصاد شهرت دارد . و از عوامل متعدد و عناصر و اجزای اقتصادی ترکیب یافته دارای عناصر و اجزای زیر است :

    تولید ناخالص ملی = GDP

    تورم 0 شاخص قیمت خرده فروشی ) = CPI

    بیکاری = UR

    نرخ برابری ارز و بازار آزاد = Exrm

    شاخص توزیع در آمد = Gixi

    Gixi = C+ a1GDP+a2CPI+ a3UR+a4exrm

    اهمیت و ضرورت مسئله :

    شاید بتوان با جرأت گفت ، امروزه اساسی ترین و اصلی ترین شاخص زندگی مردم جهان همان اقتصاد است و به در ستی پیامبر اکرم (ص) در این باره اشاره فرموده است :

    لا معاش له ، لا معادله . هر کس مغاش ندارد ، آخرت ندارد

    اگر خانواده ای در اداره خانواده دچار بحران شوند ، آیا به تربیت صحیح در خانواده صورت می گیرد ؟ آیا اگر پدری توانایی اداره فرزندان را نداشته باشد ، حوصله وتوانایی رسیدگی اخلاقی و عاطفی به فرزندان را دارد ؟

    آیا اگر فاصله طبقاتی زیاد باشد . امکان وحدت ملی تحقق می یابد ؟ مگر مردم ایران جز برای همین مسایل قیام نکرده بودند ؟

    آیا اگر کیفیت عرضه و تولید محصولات بالا باشد. اطمینان از مصرف چگونه تعریف می شود ؟ اگر رابطه در آمد خانواده ها با هزینه های نا برابر باشد . نتیجه آن چه می شود ؟

    اگر دولت و مسئولین  توان منترل بر بازار اقتصاد را نداشته باشند و سود و بهره و نرخ محصولات خود سرانه توسط افراد سودجو تعیین شود تکلیف مصرف کننده چه می شود ؟

    اگر همه شاخص ها اقتصادی از جمله سزمایه گذاریها ، نرخ زمانی و سرمایه ای و حتی هزینه های تولید و توزیع و خدمات  با قیمت و شاخص های ارزشی نظام اجتماعی نابرابر باشد .وضع بنگاه های تولیدی چه می شود ؟ و صد ها سوال از این قبیل روشن می کند که اهمیت وضع اقتصادی و حتی بیش از وضع سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی و ......می باشد زیرا تا این مسئله مورد توجه و عنایت واقع نشود ، اصلا سایر شاخص ها بدون توجه به مسئله اقتصادی آب در هاون کوبیدن است .

    اهداف تحقیق :

    هدف از تحقیق    ( رشد اقتصادی در کشاورزی ) شناخت و تبیین :

    عناصر موثر اقتصادی در رشد کشاورزی

    توزیع و توسعه کشاورزی

    تورم و توسعه کشاورزی

    در آمد و توسعه کشاورزی

    اشتغال و توسعه کشاورزی

    نظام های اجتماعی و توسعه کشاورزی

    ارز و پول و قیمت و نرخ و توسعه و کشاورزی طراحی شده است .

    متغیرها :

    متغیرمستقل: توزیع ،تورم ،درامد،اشتغال،نظام های سیاسی و اجتماعی وارز

    متغیروابسته: رشد اقتصادی

    روش تحقیق: قصد داریم تاثیر ومیزان تاثیر گذاری عوامل فوق(توزیع و درامد واشتغال و نظام ها و ارز پول را بر رشد اقتصادی بررسی کنیم.)

      (1-3) عوامل موثر بر توزیع در آمد

    الف ) عوامل اقتصادی موثر بر توزیع در آمد

    رشد تولید ناخاص داخلی

    ترکیب و ساختار بازار

    ساختار تولید

    میزان بهر ه وری

       شدن را بطه مبادله در بخش کشاورزی

    در آمد های شهری و درآمد های روستایی ( در آمد سرانه )

    تفاوت بین کارگر ماهر و غیر ماهر ( سرمایه انسانی )

    بهر ه مندی از امکانات و خدمات عمومی مانند برق و آب و مسکن

    بار تکفل اقتصادی

    میزان دسترسی به بازار

    کمیت سرمایه به ازاء هکتار

    توزیع اعتبارات

    تورم و افزایش  سطح عمومی قیمت ها

    مهاجرت

    کل مالیات در یافتی از هر خانوار

    هزینه دولتی و پرداخت های انتقالی

    سهم در آمد شخصی از تولید ناخالص داخلی

    میل نهایی به مصرف و پس انداز

    نرخ رسمی ارز

    میزان اشتغال و بیکاری

    ب ) عوامل موثر بر توزیع در آمد

    جنس

    سن

    رشد جمعیت

    بهداشت

    آموزش و پرورش

    تبعیض های نزادی

    عوامل حقوقی و اجتماعی

    مالکیت عوامل تولید

    همان طور که مشاهده می شود عوامل زیادی بر توزیع در آمد موثرند که ما به اختصار به بعضی از آنها اشاره می کنیم .

    3-2 رابطه بین تولید ناخالص ملی ( رشد اقتصادی ) و توزیع در آمد

    3-2-1 دو نظریه مهم در مورد اقتصادی و توزیع در آمد

    الف ) نظریه کوزنتس

    سیمون کوزنتس دریکی از مقالات خود به عنوان رشد اقتصادی و نابرابری در آمد (1955) این فرضیه را مطرح نمود که در مسیر رشد اقتصادی در کشورهای نا برابری درآمد سخت افزایش یافته و پس از ثابت ماندن از سطح معینی ، به تدریج کاهش می یابد. این الگو به نام منحنی u وارون کوزنتس (ku2cn's " u-Inverted curve ) معروف شد . کوزنتس توسعه اقتصادی را به عنوان فر/ایند گذر از اقتصاد معیشتی ( یا روستایی ) به اقتصاد نوین یا شهری نگاه می کند.( بحث دو گانگی اقتصادیو تقسیم اقتصاد به دو روش سنتی و نوین ، قبل از کوزنتس توسط بوئک (1953 J.H.Boche) و لوئیس (1954 W.A.Leuis) نیز مطرح شده است . همچنین بحث چهش اقتصادی پس از کوزنتس توسط هیرشمن (1958A.R.Hirshman ) ووروستو (1961 W.W.Rostom) مورد نقد و بررسی قرار گرفت .نکته قابل در فرضیه کوزنتس بیش از آنکه از شواهد تاریخی از عمالکرد اقتصادی کشور های در حال توسعه سرچشمه بگیرد از قدرت تحلیل وی سرچشمه گیرد نا برابری و توزیع در آمد در اوایل مراحل توسعه ، رشد اقتصادی را افزایش می دهد . چرا که با توجه به بالا بودن میل نهایی به مصرف خانوار های کم در آمد ، تلاش در جهت ایجاد برابری توزیع در آمد و تعدیل فقر اقتصادی خانوار ها ،سبب افزایش مصرف ، و در نتیجه کاهش پس انداز می گردد و این امر بر انباشت سرمایه تأثیر منفی خواهد داشت ، در حالی که میل نهائی ، انباشت سرمایه را به وجود آورد و به دنبال سرمایه گذاری بیشتر ، بیکاری و فقر را محدود خواهد کرد . استدلال این بود که بلافاصله بعد از اینکه اقتصاد مراحل اولیه توسعه را طی نمود مهارت نیروی کار افزایش یافته و سطح دستمزد ها بالا می رود این امر نهایتا باعث کاهش نا برابر ها را در بر خواهد داشت . بیان کاملا توصیفی کوزنتس در مقاله مشهور وی که عمدتا در یک تمثیل عددی مبتنی است توسط آناند و کانبور (1993 S.Anand and S.M.R.Kanbur ) صورت بندی مجدد شده است . این دو اقتصاددان مالزیایی ، نشان داده اند که برای مدل کردن حدس کوزنتس پذیرفتن چه فروض لازم است . و در چه مواردی ناچار از توسعه و گسترش منحنی کوزنتس به رابطه پیچیده تری  بین شاخص های نا برابری و توسعه یافتگی  هستیم و فرضیه کوزنتس ، به دلیل تأثیر عمیقی که بر مبنای نظری اقتصاد توسعه و نیز سیاستگذاری کشور های در حال توسعه داشت دستمایه بسیاری از پژوهش های اقتصادی در سال ها بعد شد . شاید یکی از مشهور ترین  آنها مطالعه آهلووالیا (1976)  بوده است . بررسی آماری اهلووالیا بر مبنای داده های مقطعی 60 کشور ( شامل 41 کشور در حال توسعه ، 13 کشور توسعه یافته و 6 کشور سوسیالیست ) به تأثیر قوی کوز نتس انجامید . این بررسی بعد ها در مطالعات و پیش بینی های بانک جهان بار ها مورد استفاده قرار می گیرد . با وجود این آناند و کانبور (1993) مطالعه آهلووالیا را نقد کده و نشان داده اند که تخمین رابطه کوزنتس به میزان قابل توجهی به نحوه اندازه گیری توزیع در آمد و انتخاب داده  حساس است . مطالعه مزبور نشان می دهد که گزینش فرم تابعی رابطه بین میزان در آمد و نحوهً توزیع ان و نیز مجموعه کشور های مورد بررسی ، می تواند رابطه بین توزیع درآمد و سطح توسعه یافتگی به شکل u وارون به شکل دیگر بیانجا مد به طوری که الگوهای رشد همه از نظر آماری معنادار باشد .

  • فهرست و منابع پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی

    فهرست:

    فصل اول

    چکیده                                                                                       2

    پیشگفتار                                                                                     4

    اهمیت و ضرورت مسئله                                                                  8

    اهداف تحقیق                                                                               9

    فصل دوم

    پیشینه و ادبیات تحقیق                                                                   10

    مفهوم رشد اقتصادی                                                                      16

    اقتصاد سیاسی رشد و توزیع در آمد                                                   23

    فصل سوم

    روش تحقیق                                                                                28

    ابزار جمع آوری اطلاعات                                                                 29

    روش جمع آوری اطلاعات                                                                29

    روش آماری                                                                                 29

    فصل چهارم

    تجزیه و تحلیل داده ها                                                          40

    فصل پنجم

    نتیجه گیری                                                                                 47

    پیشنهادات                                                                                   49

    منابع و ماخذ                                                                                50

     

    منبع:

    جریس هستون و اومانارولا----  تکنولوژی جدید ارتباطی ----- داود حیدری ---- مرکز مطالعات و رسانه ها 1384 تهران

     

    2-     سید صادق شیرازی-----  اقتصاد اسلامی-------  چاپخانه مهر 1354 تهران

     

    3-   سیمون کوزنتس ------  رشد اقتصادی و گستردگی ساختار-----  مرتضی قره باغیان    سال 1372 تهران

     

    4- مایکل تودارو ----- توسعه اقتصادی در جهان سوم---- دکتر فرجامی ----- سازمان برنامه بودجه  1370 تهران

     

    5- عدل اله – حیرونده----- توسعه اقتصادی ------  مجموعه عقاید،  تهران  

     

    6- هابول جونز-----  در آمدی به نظریه های جدید ----- صالح لطفی----  مرکز نشر دانشگاهی  1370 تهران

     

    7- میلی ، مسعود فرحبخش ----  ارتباط رشد اقتصادی و توزیع در آمد1377 ---- مجله برنامه و بودجه  ص134

     

    8- الونی ----  تحلیل توزیع در آمد و رشد اقتصادی----- احمد اخوی -------  پژوهشهای فرهنگی 1374 تهران

     

    9- عظیمی ، حسینی ------  مدارهای توسعه نیافتگی  در اقتصاد ایران  ------  نشرنی ،   تهران

     

    10- راستون ویلیام  ----- تئوری و سیاست های اقتصادی کلان ----- عباس شاکری-----  نشرنی  1376 تهران                       

پروپوزال در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, تز دکترا در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, رساله در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, پایان نامه در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, تحقیق در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, مقاله در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه رشد اقتصادی در کشاورزی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت