پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران

تعداد صفحات: 69 فرمت فایل: word کد فایل: 2789
سال: 1390 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مدیریت
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران

    (M.A) پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد

    رشته مدیریت بازرگانی

    چکیده:

    دو عامل مهم که موجب بالارفتن عملکرد بازارگرایی شرکت ها در دو دهه گذشته شده است ؛

    جهانی ش دن و افزایش تغییرات در فناوری می باش د. در چنین محیطی سرمایه فکری و

    دارایی های نامشهود از عوامل مهم موفقیت بشمار م یروند.

    تحقیق حاضر رابطه بین بازارگرایی (با تکیه بر سه مفهوم توجه به مشتری، توجه به رقبا و

    هماهنگی بین بخشی) و سرمایه فکری را در صنعت بیمه بررسی م یکند

    سرمایه فکری به عنوان دارایی نامشهود یک سازمان م ی باشد و شامل دانش، تجربه، مهارت

    شخصی، روابط خوب و یا توانایی فناوری است ،سرمایه انسانی ؛ترکیبی از دانش ، م هارت ها و

    تجربیات کارکنان یک بنگاه ، سرمایه مشتری (رابطه ای) ؛ عبارت است از روابط با افرادی که

    بنگاه اقتصادی با آن ها به کار تجاری می پردازد که شامل مشتریان و عرضه کنندگان م ی باشد.

    سرمایه ساختاری؛ دارای ی های غیرمرتبط با نیروی انسانی را شامل م ی شود که عبار ت ند از

    فناوری ها، فرآیندها، ابدا ع ها، اموال فکری، دارایی های فرهنگی و روش هایی که شرکت را قادر

    به انجام وظایف می سازد

    مقدمه

    با توجه به موضوع، بررسی ادبیات تحقیق به دو بخش کلی تقسیم می شود. بخش اول مربوط به بازارگرایی و مبانی نظری و پژوهشی آن و بخش دوم مربوط به سرمایه فکری می باشد.

    در بخش اول بررسی ادبیات تحقیق مربوط به بازارگرایی با توجه به بیان مسئله ارائه شده در فصل  1 و جهت داشتن چهارچوبی کاربردی، از متدولوژی استفاده می کنیم که راج[1] جهت بررسی ادبیات تحقیق مربوط به بازارگرایی استفاده کرده است. در متدولوژی او جهت بررسی ادبیات تحقیق بازارگرایی چهار دسته کلی از تحقیقات شناسایی شده اند که هر کدام پاسخگوی یک مسئله ویژه بوده اند.

    در دسته ى اول بعضی از تحقیقات به تعریف ساز ه ى تحقیق که بازارگرایی باشد، پرداخته اند. بنابراین در این بخش تمرکز بروی تفهیم وتعریف سازه بوده و در این ادبیات به این پرسش پاسخ داده شده است: بازارگرایی چیست؟

    در دسته ی دوم به مسئله ى اندازه گیری پرداخته می شود. در اینجا تمرکز بروی توسعه و ساخت مقیاس ها می باشد. این ادبیات به این موضوع می پردازد که چگونه سازه ی بازار گرایی را می توان عملیاتی و سنجش کرد.

    در دست هى سوم موضوع مد لهای مفهومی در رابطه با بازارگرایی جا ی م یگیرد. در اینجا تمرکز عمده بروی علت و معلول های بازارگرایی می باشد. در این ادبیات با پیش نیازها و پیامدها و نتایج بازارگرایی و همچنین با متغیرهای تعدی لکننده یا میانجی سروکار داریم[2].

    در دسته ى چهارم به مسئله ى پیاده سازی پرداخته می شود. در اینجا تمرکز بروی اقدامات مدیریتی جهت پیاده سازی بازارگرایی می باشد. این ادبیات پاسخگوی این مسئله است:

    شرکت ها چگونه می توانند بیشتر بازارگرا شوند؟

    در بخش دوم نیز بحث سرمایه فکری، مدل ها و نظریات مربوط به آن و نیز رابطه و تاثیر آن با سایر مولفه های مربوطه و نیز نحوه اندازه گیری آن مطرح می شود.

    بخش اول : ادبیات مرتبط با بازار گرایی

    مروری بر بازارگرایی

    مفهوم بازارگرایی از فلسفه مدیریتی که به « مفهوم بازاریابی» مشهور بود، ریشه گرفته است. این فلسفه سنگ بنای رشته ى بازاریابی بوده است؛ همانطوریکه پیتر دراکر بازاریابی را بدین گونه معرفی می نماید :

    مشاهده ى کلیت یک تجارت را از نقطه نظر نتایج نهایی اش که این نتایج نهایی همان مشتریان می باشند همچنین اظهار می دارد که تنها یک تعریف از مقصود یک تجارت وجود دارد: خلق مشتری  در طول سالیان مختلف تئوری پیش فرض بازاریابی شرکت ها،  فلسفه ی بازاریابی بوده است و محققان بدنبال اثبات ارتباط سطوح متفاوت عملکرد شرکت با درجات مختلف بازارگرایی بوده اند. این ایده ى مرتبط بودن سطوح مختلف عملکرد با سطوح مختلف بازارگرایی شرکت ها، چندین نسل از مدیران شرکتها را تحت تاثیر قرار داده است و تا به امروز یکی از تاثیرگذارترین مفاهیم بازاریابی بوده است. با این حال هیچ گونه تحقیقات  رسمی تا زمان بازخوانی آکادمیک این مفهوم انجام نگرفته بود.

    با آنکه در ادبیات تحقیق تفاوتهایی راجع به استفاده از بازاریابی گرایی[3]  در مقابل بازارگرایی[4] وجود دارد، اما بازاریابی گرایی بیشتر طبق تعریف مک کارتی[5] و پریالت[6]  به پیاده سازی مفهوم بازاریابی در بخش بازاریابی سازمان اشاره می کند.  لذا، تاکید سنتی بازاریابی گرایی بیشتر بروی مشتر ی گرایی به معنای تمرکز بیشتر برروی نیازهای مشتری و تولید درآمد و سود از طریق ایجاد رضایت مشتری می باشد. از طرف دیگر، اخیرا بازارگرایی، بیشتر برای برقرار کردن مفهوم بازاریابی در کل سازمان استفاده شده است. کوهلی و جاورسکی (1990)  برای استفاده از برچسب بازارگرایی اولویت و اهمیت بیشتری قائل هستند، به این  مضمون که استفاده از این اصطلاح آنرا از غلبه ى واحد بازاریابی خارج ساخته و مسئولیت آنرا متوجه کلیه واحد ها در سازمان می کند. با این تغییر ظاهر، رویکرد بازارگرایی احتمالاً مورد پذیرش واحد های غیر بازاریابی نیز قرار گیرد. همچنین واژه بازارگرایی در مقایسه با بازاریابی گرایی به نظر برخی از محققان بر مفهومی گسترده تر دلالت دارد که به یک میزان به هردوی مشتریان و رقبا توجه دارد، در حالیکه در نگاه سایر محققان بازاریابی[7]  بازارگرایی، بصورت عمده ای مشتری گرایی تعریف شده است. با این وجود در بین محققان بازاریابی اجماعی وجود دارد که بازارگرایی، منعکس کننده ی نیاز یک سازمان برای بازار محور بودن[8] یا تحریک پذیری توسط بازار  است[9] . در این زمینه، پنج دیدگاه اخیراً در ادبیات بازارگرایی معرفی شده اند که هر کدام رویکردی متفاوت را جهت تعریف مفهوم بازارگرایی در پیش گرفته اند:

    علاوه بر پنج دیدگاه فوق سه دیدگاه دیگر نیز در زمینه بازارگرایی وجود دارد که عبارتند از:

    1- دیدگاه ترکیبی

    2- دیدگاه قابلیتهای سازمانی

    3- دیدگاه فرهنگ سازمانی بازارگرا

    اینک مروری مختصر بر هر یک از دیدگاه های فوق داشته و عناصر تشکیل دهنده ى سازه ی بازارگرایی را در هر دیدگاه مورد بررسی قرار می دهیم.

     

    دیدگاه تصمیم گیری از نظر شاپیرو[1] (1988)

    واژه بازارگرایی بسیار فراتر از اصطلاح سطحی و مبتذل نزدیک شدن به مشتری است. واژه بازارگرایی منعکس کننده مجموع های از فرآیندهاست که همه ى ابعاد یک شرکت را در می نوردد.

    دیدگاه تصمیم گیری در ادبیات بازارگرایی توسط شاپیرو (1988) مطرح شد. در حقیقت شاپیرو اولین کسی است که بدنبال مفهومی کردن سازه ى بازارگرایی و تعریف آن برآمده است. شاپیرو (1988) جهت عملیاتی کردن سازه ى بازارگرایی، آنرا فرآیند تصمیم گیری در سازمان می داند که در کانون این فرآیند، تعهد قوی مدیریت جهت به اشترا ک گذاشتن اطلاعات بین بخشی و تمرین تصمیم گیری مشارکتی بین پرسنل صف و ستاد می باشد.

    شاپیرو  سه خصوصیت، برای شرکتهای بازارگرا برمی شمرد:

    1-  اطلاعات حاصل از مشتری و مربوط به مشتری برای سازمان بسیار حیاتی بوده و بر کلیه بخشهای سازمان اثر می گذارد.

    2- تصمیم گیری های انجام گرفته در سطح استراتژیک و تاکتیکی در سازمان بصورت بین بخشی و بین وظیفه ای گرفته می شود.

    3- بخشها و واحدهای سازمان بصورت هماهنگ تصمیم گیری کرده و خود را در مقابل تصمیمهای گرفته شده متعهد می دانند.

    به دلایل فوق سازمان نیاز به شناخت بازار و مشتریان دارد و مهمترین منبع جهت کسب این اطلاعات مشتریانی هستند که شکایات خود را ابراز و نیازها و ایده های خود را طرح می کنند، اما سازمان نیز مسئول است تا زمینه ی طرح ایده های مشتریان را از طریق راهکارهایی همچون تحقیقات بازاریابی، صدای مشتری، تجزیه و تحلیل صنعت فراهم نماید و سپس این اطلاعات را از طریق مدیریت ارشد سازمان در سراسر آوندهای سازمان منتشر نماید.

    ویژگی دوم شرکتهای بازارگرا، تصمیم گیری مشارکتی اعضای سازمان است؛ بگونه ای که تصمیم گیری ها در کلیه سطوح استراتژیک و تاکتیکی به نحوی انجام گیرد که تضاد در منافع و اهداف حداقل شود. جهت تصمیم گیری، دوایر و واحدهای سازمان به مسائل و مشکلات یکدیگر گوش فرا داده و همچنین فضایی را ایجاد می نمایند که موجب تشویق ابراز عقیده و ایده ها شود. در همان حین، تمایلات بخشها و واحدها نیز در فرآیند تصمیم گیری دخیل می شود. بر اساس دیدگاه شاپیرو جهت اتحاذ تصمیمات عاقلانه، واحدها و فرآیندها باید تفاوت هایشان را شناسایی کرده و با آگاهی از وجود این تفاو تها از فرآیند تصمیم گیری باز استفاده کنند.

    سومین ویژگی شرکتهای بازارگرا، هماهنگی در تصمیم گیری ها می باشد. هماهنگی در فرآیند تصمیم گیری موجب ایجاد تعهد مشترک جهت اجرای تصمیم ها در بین واحد های مختلف کاری شده و همچنین باعث بوجود آمدن هم افزایی در میان واحدها می شود. کارکنان در شرکتهای بازارگرا با مشارکت در تصمیم گیری ها و پیشنهاد راه حل ها و ارزیابی آنها موجب  می شوند که از کلیه اطلاعات مربوط به مشتری، که توسط واحدها با توجه به نقش واحد در سازمان به شکل خاصی تفسیر می شود، استفاده شده و تصمیم های سازگارتر با مشتریان اخذ شود. شاپیرو  متذکر می شود که هماهنگی قوی در تصمیم گیری ها، موجب تعهد بالاتر، ارتباطات روشنتر و روانتر در بین کارکنان و شناسایی بهتر نقاط قوت و ضعف رقبا می شود و بصورت مشابه هماهنگی ضعیف موجبات اتلاف منابع سازمان و از دست رفتن فرصتهای بالقوه ى بازار می شود.

    با اینکه این خصوصیات بازارگرایی به روشنی نشان دهنده مشتری می باشد، اما شاپیرو بصورتی تمثیل وار اذعان می دارد که شناسایی و فهم نقاط قوت و ضعف سازمان در رقابت نیز بخشی از بازارگرا بودن سازمان می باشد.

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران

    فهرست:

     

    فصل اول: کلیات تحقیق.................................................................................................................

    ) مقدمه ............................................................................................................................................... 2

    ) بیان مسئله پژوهش.......................................................................................................................... 3

    ) اهمیت و ضرورت پژوهش ................................................................................................................ 6

    )فرضیات پژوهش ............................................................................................................................... 8

    ) اهداف تحقیق ................................................................................................................................. 8

    ) تعاریف اصطلاحات و متغیرهای تحقیق .......................................................................................... 9

    فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق...............................................................................................

    2-1 )مقدمه ................................................................................................................................................ 11

    بخش اول : ادبیات مرتبط با بازار گرایی ................................................................................................... 12

    2-2 ) مروری بر بازارگرایی ....................................................................................................................... 12

    15................................................................................................ 2-3 ) دیدگاه تصمیم گیری از نظر شاپیرو – 1988

    17 .......................................................... 2-4 ) دیدگاه هوشمندی بازار از نظر کوهلی و جاورسکی - 1990

    19 ............................................................................... 2-5 ) دیدگاه فرهنگی از نظر نارور و اسلیتر- 1990

    21 ............................................................................ 2-6 ) دیدگاه کانون استراتژیک از نظر روکرت- 1992

    22 ............................................................... 2-7 ) دیدگاه مشتری گرایی از نظر دشپاند و همکاران - 1993

    30 ....................................... 2-8 )رویکرد فرهنگ سازمانی چند لایه از دیدگاه هامبورگ و پفلسر - 2000

    2-9 )مروری بر مد ل های بازارگرایی.......................................................................................................... 35

    2-10 )مروری برپیاده سازی بازارگرایی.................................................................................................... 40

    2-11 ) رویکرد پردازش اطلاعات کوهلی و جاورسکی............................................................................. 45

    2-12 )رویکرد هنجار مبنای لیچتنهال و ویلسون................................................................................... 46

    2-13 )رویکرد تغییر فرهنگی – نارور و اسلیتر....................................................................................... 49

    خ

    2-14 ) رویکرد دگرگونی فرهنگی کندی، گولزی و آرنولد....................................................................... 52

    2-15 ) رویکرد دگرگونی فرهنگی گبهاردت، کارپنتر و شری ................................................................ 53

    بخش دوم : ادبیات مرتبط با سرمایه فکری ...................................................................... 63

    2-16 ) معرفی سرمایه فکری..................................................................................................................... 63

    2-17 )جایگاه سرمایه فکری در میان جنبش های مختلف ...................................................................... 70

    2- )معرفی مدلهای مختلف سرمایه فکری ......................................................................................... 72 18

    2-18-1 )مدل ادوینسون و مالون ............................................................................................................ 72

    2) مدل بروکینگ ............................................................................................................................ 75 ‐18‐2

    2) مدل روس و همکاران ................................................................................................................ 77 ‐18‐3

    )مدل استیوارت........................................................................................................................... 80 ‐18‐4

    2-18-5 ) مدل سالیوان............................................................................................................................ 81

    2)مدل بونفرر ................................................................................................................................. 82 ‐18‐6

    2) مدل بنتیس................................................................................................................................ 84 ‐18‐7

    2) مدل هانس و لاوا......................................................................................................................... 85 ‐18‐8

    2) مدل لین ..................................................................................................................................... 86 ‐18‐9

    2)شباهت موجود در تعاریف واجزای مدلهای سرمایه های فکری..................................................... 87 ‐19

    2-20 )مدل مفهومی پژوهش...................................................................................................................... 91

    2-21 ) سابقه مطالعات انجام شده ................................................................................................................................... 91

    فصل سوم: روش تحقیق ..........................................................................................................................

    3-1 )مقدمه.............................................................................................................................................. 95

    3-2 ) نوع و روش تحقیق......................................................................................................................... 95

    3-3 )جامعه ى آماری مورد مطالعه ............................................................................................................ 96

    3-4 ) نمونه ى آماری............................................................................................................................... 96

    3-5 ) متغیرهای تحقیق ........................................................................................................................... 97

    3-6 )ابزار جمع آوری اطلاعات ................................................................................................................. 98

    3-7 ) پایایی و روایی ابزار سنجش ........................................................................................................... 101

    د

    3-8 )روش گرد آوری اطلاعات................................................................................................................... 102

    3-9 ) شیوه های تجزیه و تحلیل اطلاعات ............................................................................................... 103

    3-10 )مراحل اجرای پژوهش ..................................................................................................................... 103

    فصل چهارم: یافته های تحقیق.........................................................................................................................

    4-1 ) مقدمه .............................................................................................................................................. 105

    4-2 ) بررسی توصیفی داده های تحقیق .................................................................................................. 105

    4-3 ) تحلیل داده های تحقیق ................................................................................................................. 113

    فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری .....................................................................................................

    5-1 )مقدمه............................................................................................................................................... 119

    5-2 )بحث در نتایج توصیفی داده های تحقیق........................................................................................ 120

    5-3 ) بحث در نتایج تحلیلی داده های تحقیق........................................................................................ 121

    5-4 ) تفسیر یافته های تحقیق................................................................................................................. 121

    5-5 ) محدودیتهای پژوهش...................................................................................................................... 121

    5-6 )پیشنهادهای تحقیق......................................................................................................................... 122

    5-7 ) پیشنهاد برای محققان آتی ............................................................................................................ 123

    5-8 ) منابع و ماخذ ................................................................................................................ 

    منبع:

    منابع فارسی

    . 1. " سازماندهی سرمایه های فکری". 1384 . ماهنامه تدبیر، سال شانزدهم ، شماره 158

    . http:// atalebi.com/ articles. " 2. "مدیریت، بازاریابی، تجارت

    3. آقایی فیشانی، تیمور. 1377 . خلاقیت و نوآوری در انسان ها و سازمان ها، تهران، نشر ترمه.

    4. ادوینسون، لیف. خرداد 1386 . "مدیریت سرمایه فکری ". گروه مترجمان میثاق مدیران . نشریه میثاق

    . مدیران ، شماره 22

    5. انواری رستمی، علی اصغر و محمدرضا رستمی. زمستان 1382 . "ارزیابی مدل ها وروش های سنجش و

    ، ارزش گذاری سرمایه های فکری شرکت ها"، بررسی های حسابداری و حسابرسی، سال دهم ، شماره 34

    . 51- صص 75

    6. انواری رستمی، علی اصغر و حسن سراجی. بهار 1384 . " سنجش سرمایه فکری و بررسی رابطه میان

    سرمایه فکری و ارزش بازار سهام شرکت های بورس اوراق بهادار تهران" ، بررسی های حسابداری و

    .49 - حسابرسی، سال دوازدهم، شماره 39 ، صص 62

    7. بازرگان، عباس، زهره سرمد و الهه حجازی. 1381 . روش تحقیق در علو مرفتاری، تهران، نشرآگاه، چاپ

    ششم .

    8. بطحایی، عطیه . 1385 ." بررسی اثرات سرمایه های فکری بر عملکرد سازمانی شرکت های تحت پوشش

    سازمان گسترش و نوسازی صنایع و معادن"، پایا ننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید بهشتی.

    ثیر بازارگرایی بر عملکرد کسب و کار با توجه به Ĥ 9. خائفالهی ح .ر .( 1385 ) مدلی برای تعیین میزان ت

    قابلیتهای بازاریابی در صنایع شیمیایی . فصلنامه مدرس علوم انسانی 141

    10 . خاکی ، غلامرضا . 1378 . روش تحقیق با رو ی کردی به پایان نامه نویسی، تهران، مرکز تحقیقات علمی

    کشور با همکاری کانون فرهنگی انتشاراتی درایت ، چاپ اول .

    11 . خاکی ,غ .( 1379 ) . روش تحقیق در مدیریت.تهران: مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی.

    12 . دلاور ,ع .( 1380 ) . روش تحقیق در روانشناسی و علوم تربیتی .تهران :انتشارات نشر ویرایش.

    13 . رابینز،استفن. 1374 . مدیریت رفتار سازمانی. تهران. ترجمه علی پارسائیان و محمد اعرابی. موسسه

    125

    مطالعات و پژوهش های بازرگانی.چاپ اول.

    14 . روابط عمومی سازمان بیمه مرکزی ایران . 1387 .برنامه تحول در صنعت بیمه کشور.

    . 15 . ساسان گهر ، پرویز. 1375 ." مقدم های بر بهبود سازمان" ، مجله مدیریت امروز، دوره نهم، شماره 3و 4

    16 . سرمد, ذ., بازرگان, ع., & حجازی, ا. ( 1380 ). روشهای تحقیق در علوم رفتاری. تهران: انتشارات آگاه.

    تهران :نشر , Trans.) 17 . سکاران ,ا .( 1382 ) . روشهای تحقیق در مدیریت).م .صائبی & ,م .شیرازی

    مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی.

    18 . عمیدی،علی. 1378 . نظریه نمونه گیری و کاربردهای آن. مرکز نشر دانشگاهی تهران.جلد اول. چاپ اول.

    . 19 . فخرآرا ، امین . آذر 1378 . " نگرش جدید در مدیریت منابع انسانی "، مجله استاندارد ، شماره 99

    20 . فرشادفر، عزت اله. 1380 . اصول و روش های آماری پیشرفته آماری(تجزیه واریانس و طرح آزمایش ها).

    انتشارات طاق بستان. کرمانشاه.

    21 . فرشادفر،عزت اله. 1380 . اصول و روش های آماری پیشرفته آماری(تجزیه رگرسیون). انتشارات طاق

    بستان. کرمانشاه.

    22 . قلیچ لی ، بهروز . تابستان 1385 ." تبین نقش سرمایه فکری و سرمایه اجتماعی در مزیت رقابتی

    (مطالعه موردی شرکت های ایران خودرو و پارس خودرو)" ، رساله دکترا ، دانشگاه تربیت مدرس .

    . 23 . کردستانی ، غلامرضا . 1387 . "اندازه گیری و گزارشگری سرمایه انسانی" ، حسابرس ، شماره 41

    24 . کامنا، یوجین. 1380 . دیوانسالاری. ترجمه خسرو صبری .تهران ، انتشارات شیرازه.چاپ اول .

    تهران :کتاب نو. SPSS. 25 . مؤمنی ,م & ,.فعال قیومی ,ع .( 1387 ) .تحلیلهای آماری با استفاده از

    . 26 . مجتهدزاده، ویدا. 1382 . "نقش حسابداری مدیری تدر انعکاس سرمایه فکری"، سال هفدهم، ش 152

    27 . منصور فر، کریم . 1376 . روش های آماری .تهران. انتشارات دانشگاه تهران ، چاپ چهارم.

    1345 )، پایان نامه - 28 . مهدی پورتملی، فاطمه. 1380 . "تاثیر سرمایه انسانی بر رشد اقتصادی در ایران( 1375

    کارشناسی ارشد، دانشگاه الزهرا.

    29 . یزدانی، حمیدرضا. 1385 ." بررسی روابط متقابل میان اجزای سرمایه فکری(سرمایه انسانی، سرمایه

    ساختاری ، سرمایه مشتری) و اثرات آن بر عملکرد سازمانی شعب بانک ملت استان تهران "، پایان نامه

    کارشناسی ارشد ، دانشگاه تهران.

    126

    Refrence :

    1. "Intellectual Capital Accounts .Reporting and managing intellectual capital

    ", http://www.oecd.org/dataoecd/16/30/1948022. pdf.

    2. "Intellectual Capital Reporting" .www. journals.uzpi.cz/uniquefiles /00831. pdf.

    3. Aboody, D. and B. Lev. 2000." Information asymmetry, R&D and insider

    gains", Journal of Finance, 55(6): 2747-2766.

    4. Anghel, I. 2008. "Intellectual Capital and Intangible Assets Analysis and

    Valuation", Theoretical and Applied Economics, 75-84.

    5. Appiah-Adu, K. (1998). Market Orientation and Performance: emprical tests

    in a transition economy. Journal of Strategic Marketing , 25-45.

    6. Atuahene-Gima, K. (1996). Market orientation and innovation. Journal of

    Business Research , 93-103.

    7. Avlonitis, G., & Gounaris, S. (1999). Market orientation and its determinants: an

    emprical analysis. European Journal of Marketing , 1003-37.

    8. Baker, W., & Sinkula, J. (1999). The synergistic effect of market orientation

    and learning orientation on organizational performance. Journal of Academy

    of Marketing Science , 411-27.

    9. Baker, W., & Sinkula, J. (2002). Market Orientation, learning orientation

    and product innovation: delving into the organization's black box. Journal of

    Market-Focused Management , 5-23.

    10. Becker, J., & Homburg, C. (1999). Market-oriented management: a systemsbased

    perspective. Journal of Market-Focused Management , 17-41.

    11. Bontis, N .1998. "Intellectual Capital: An exploratory study that develops

    measure and models ", Management Decision, 36.2. 63-76.

    127

    12. Bontis, N. 2004. "National Intellectual Capital Index A United Nations

    Initiative for the Arabic Region", Journal of Intellectual Capital, Vol 5, No

    1, pp 13-39.

    13. Bontis, N. and J. Fitez – enz. 2002." Intellectual Capital ROI: a casual map

    of human capital antecedents and consequents", Journal of Intellectual

    Capital, Vol 3, No 3, pp 203-247.

    14. Bontis, N., W. Chua Chong Keow and S. Richardson .2000. "Intellectual

    Capital and Business Performance in Malaysian Industries", Journal of

    Intellectual Capital, Vol 1, No 1, pp 58-100.

    15. Bose, S. and K. Thomas . 2007. "Applying the Balanced Scorecard for

    better Performance of Intellectual Capital", Journal of Intellectual Capital,

    Vol 8, No 4, pp 653-665.

    16. Brooking, A. 1997. "Intellectual capital". International Thomson Business

    Press, London, Vol 8, No 12 -13, p 76.

    17. Cadogan, J., Diamantopoulos, A., & Martanges, C. (1999). A measure of

    export market orientation: scale development and cross cultural validation.

    Journal of International Business Studies , 689-707.

    18. Calori, R., & Sarnin, P. (1991). Corporate culture and economic

    performance. Organizational Studies , 49-74.

    19. Cohen, S. and N. Kaimenakis .2007." Intellectual capital and corporate

    performance in Knowledge – intensive SMSs", The Learning Organization,

    Vol 14, No 3, pp 241-262.

    20. Day, G. (1990). Market Driven Strategy: processes for creating value. New

    York, NY.: The Free Press.

    128

    21. Day, G. (1994a). The capabilities of market driven organization. Journal of

    Marketing , 37-52.

    22. Day, G. (1994b). Continuous learning about markets. California

    Management Review , 9-31.

    23. Day, G. (1999). Creating a market-driven organization. Sloan Management

    Review , 11-22.

    24. Day, G., & Wensley, R. (2004). Assessing advantage: a framework for

    diagnosing competetive superiority. Journal of Marketing , 1-20.

    25. Deng, S., & Dart, J. (2007). Measuring market orientation: a multi-factor,

    multi-item approach. Journal of Marketing , 725-42.

    26. Deshpande, R., & Farley, J. (2000). Understanding Market Orientation: A

    prospectively designed meta analysis of three market orientation scales.

    Marketing Science Institute , 1-22.

    27. Deshpande, R., & Farley, J. U. (2003). The market orientation construct:

    construct, correlations, culture and comprehensiveness. Journal of Market-

    Focus Management , 237-40.

    28. Deshpande, R., & Farley, J. U.(2006).Measuring Market Orientation:

    Generalization and Synthesis. Journal of MArket-Focused Management ,

    213-232.

    29. Deshpande, R., & Webster, F. E. (2008). Organizational culture and

    marketing: defining the research agenda. Journal of Marketing , 3-15.

    30. Dess, G., & Robinson, J. (2001). Measuring organizational performance in

    the absence of objective measures: The case of the privately held firm and

    conglomerate business unit. Strategic Management Journal , 265-273.

    129

    31. Drucker, P. F. (1997). The practice of Management. New York: Harper & Row.

    32. Edvinsson, L. and M. Malone .1997. "Intellectual Capital", Harper

    Business, New York.

    33. Erving, E. (1995). Marketing Quality Practices. Unpublished Disseration,

    University of North Carolina, Business School .

    34. Garavan, T.N., M. Morley, P. Gunnigle and E. Collins .2001. "Human

    Capital Accumulation : The Role of Human Resource Development" ,

    Journal of European Industrial Training

    35. Gay, L.R. , L. P. Diehl .1999. "Research Methods for Business and

    Management". Maxwell Macmillan International Editions.

    36. Gebhardt, G., Carpenter, G., & Sherry, J. (2006). Creating a market

    orientation: a longitudinal, multifirm, grounded analysis of cultural

    transformation. Journal of Marketing , 37-55.

    37. Gray, Brenden, Matear, S., Boshoff, C., & Matheson, P. (1998). Developing a

    better measure of market orientation. European Journal of Marketing , 884-903.

    38. Greenley, G. (1995). Market Orientation and company performance: emprical

    evidence from UK companies. British Journal of Management , 1-13.

    39. Guthrie, J., Petty, R. and Johanson, U. 2001."Sunrise in the knowledge

    economy". Accounting, Auditing & Accountability Journal, Vol. 14 No. 4,

    pp. 365-82.

    40. Han, J., Kim, N., & Srivastava, R. (2003). Market Orientation and

    organizational performance: Is innovation a missing link? Journal of

    Marketing , 30-45.

    130

    41. Harris, L. (2001). Market Orientation and performance: objective and

    subjective emprical evidence from UK companies. Journal of Management

    Studies , 17-43.

    42. Harris, L. (2002a). Developing market orientation: an exploration of differences

    in management approaches. Journal of Marketing Management , 603-32.

    43. Harris, L. (2002b). Sabotaging market-oriented culture change: an

    exploration of resistance justification and approaches. Journal of Marketing

    Theory and Practice , 58-74.

    44. Harris, L. C. (2000). The organizational barriers to developing market

    orientation. European Journal of Marketing , 598-624.

    45. Harris, L. C. (2005). Cultural domination: the key to market-oriented

    culture? European Journal of Marketing , 354-73.

    46. Harris, L. C. (2006). Benchmarking against the theory of market orientation.

    Management Decision , 25-9.

    47. Harris, L. C., & Ogbonna, E. (1999). Developing a market oriented culture:

    a critical evaluation. Journal of Management Studies , 177-96.

    48. Harris, L. C., & Ogbonna, E. (2000). The responses of fron-line employees

    to market-oriented culture change. European Journal of Marketing , 318-40.

    49. Harris, L., & Ogbonna, E. (2001a). Leadership stype and market orientation:

    an empirical study. European Journal of Marketing , 744-64.

    50. Harris, L., & Piercy, N. (1999). Management behaviour and the barriers to

    market orientation. Journal of Service Marketing , 113-31.

    51. Hart, S., & Banbury, C. (1994). How strategy making processes can make a

    difference. Strategic Management Journal , 251-269.

    131

    52. Haugland, S. A., Myrtveit, I., & Nygaard, A. (2007). Market Orientation and

    performance in the service industry: A Data Envelopment Analysis. Journal

    of Business Research , 1191-1197.

    53. Heiens, R. A. (2000). Market Orientation: Toward an Integrated Framework.

    Academy of Marketing Science Review .

    54. Hennestad, B. (1999). Infusing the organization with customer knowledge .

    Journal of Service Marketing , 17-41.

    55. Homburg, C., & Plfesser, C. (2000). A multiple layer model of market

    oriented organizational culture: measurement issues and performance

    outcomes. Journal of marketing research , 449-62.

    56. Homburg, C., Krohmer, H., & Workman, J. (2004). A strategy

    implementation perspective of market orientation. Journal of Business

    Research , 1331-40.

    57. Homburg, C., Workman, J. P., & Jenson, O. (2000). Fundamental changes in

    marketing organization: the movement toward a customer focused

    organizational structure. Journal of Academy of Marketing Science , 459-78.

    58. Hooley, G. J., Greenley, G. E., Cadogan, J. W., & Fahy, J. (2005). The

    performance impact of marketing resources. Journal of business research , 18-27.

    59. Huang, C.F. and S.L. Hsueh. 2007. "A Study on the Relationship Between

    Intellectual Capital and Business Performance in the Engineering Consulting

    Industry: A Path Analysis", Journal of Civil Engineering and Management,

    Vol XIII, No 4, pp 265-271.

    132

    60. Hult, G., Ketchen, D., & Slater, S. (2005). Market orientation and

    performance: an integration of desparate approaches. Strategic Management

    Journal , 1171-1181.

    61. Hunt, S., & Lamb, C. (2000). Marketing's contribution to business strategy:

    market orientation, relationship marketing and resource-advantage theory.

    International Journal of Management Reviews , 17-43.

    62. Hurley, R. F., & Hult, G. T. (1998). Innovation, market orientation, and

    organizational learning : an integration and emprical examination. Journal of

    Marketing , 42-54.

    63. Jaworski, B. J., & Kohli, A. J. (1993). Market orientation: antecedents and

    consequences. Journal of Marketing , 53-70.

    64. Jaworski, B. J., & Kohli, A. K. (1996). Market Orientation: review, refinement,

    and roadmap. Journal of Market Focused Management , 119-135.

    65. Kennedy, ,. K., Goolsby, J. R., & Arnould, E. J. (2003). Implementing a

    customer orientation: extension of theory and application. Journal of

    Marketing , 67-81.

    66. Kirca, A. H., Jayachandran, S., & Bearden, W. O. (2005). Market

    Orientation: A Meta-Analytic Review and Assessment of its Antecedents

    and Impact on Performance. Journal of Marketing , 24-41.

    67. Kohli, A. J., & Jaworsky, B. J. (1990). Market Orientation: the construct,

    research propositions, and managerial imlications. Journal of Marketing , 1-18.

    68. Kohli, A., Jaworski, B. J., & Kumar, A. (1993). MARKOR: a measure of

    market orientation. Journal of Marketing , 467-77.

    133

    69. Kotler, P., & Armstrong, G. (1994). Principals of Marketing (7th ed.).

    Englewood Cliffs, NJ.: Prentice-Hall.

    70. Kumar, Jamalesh, Subramanian, R., & Yauger, C. (1998). Examining the

    Market Orientation-Performane Relationship: A Context-Specific Study.

    Journal of Management , 201-233.

    71. Lado, N., Maydeu-Olivares, A., & Rivera, J. (1998). Measuring market

    oreintation in several polulations. European Journal of Marketing , 23-39.

    72. Lafferty, B. A., & Hult, G. T. (1999). A synthesis of contemporary market

    orientation perspectives. European Journal of Marketing , 92-109.

    73. Langerak, F., Hultink, E., & Robben, H. (2004). The impact of market

    orientation, product advantage, and launch proficiency on new product

    performance and organizational performance. Journal of Product Innovation

    Management , 79-94.

    74. Leary, Mark R. 1995. "Behavioral Research Methods ".cole Publishing

    Company.

    75. Li, L., R. Pike and R. Haniffa. 2006." Intellectual Capital Disclosures in

    Corporate Annual Reports: A European Comparison ", Working Paper, No

    6/24.

    76. Lichtenhal, J. D., & Wilson, D. T. (1992). Becoming market Orientation.

    Journal of Business Research , 191-207.

    77. Maltz, E., & Kohli, A. K. (1996). Market intelligence dissemination across

    functional boundaries. Journal of Marketing Research , 47-61.

    78. Martin, J., & Grbac, B. (2003). Using supply chain management to leverage

    a firm's market orientation. Industrial Marketing Management , 25-38.

    134

    79. Matsuno, K., & Mentzer, J. (2000). The effects of strategy type on the

    market orientation-performance relationship. Journal of Marketing , 1-16.

    80. Menzies, M. 2003. "Capital Development Research. Science and

    Technology". Online www. Google. Com.

    81. Nahapiet, J. and S. Ghosal. 1998. "Social Capital .Intellectual Capital and

    the Organization Advantage ", The Academy of Management Review, Vol

    23, No 2, pp 242-266.

    82. Narver, J. C., & Slater, S. F. (1990). The effect of a market orientation on

    business profitibaility. Journal of Marketing , 20-35.

    83. Narver, J. D., & Slater, S. F. (1998). Additional thoughts on the

    measurement of market orientation: a comment on Deshpande and Farley.

    Journal of Market-Focused Management , 233-6.

    84. Narver, J. D., Slater, S. F., & Tietje, B. (1998). Creating a market

    orientation. Journal of Market-Focused Management , 241-56.

    85. Neely, A. and C. Adams .2002. "Perspectives on performance: The

    performance prism", forthcoming in Journal of Cost Management.

    86. Pearce, J., Robinns, D., & Robinson, R. (1987). The impact of grand strategy

    and planning formality on financial performance. Strategic Management

    Journal , 125-134.

    87. Pelham, A., & Wilson, D. (1996). A longitudinal study of the impact of

    market structure, firm structure, strategy and market orientation culture on

    dimensions of small-firm performance. Journal of Academy of Marketing

    Science , 27-43.

    135

    88. Petty, R. and J. Guthrie. 2000." Intellectual Capital literature review:

    Measurement". Reporting and Management. Journal of Intellectual Capital,

    Vol. 1, No 2, pp 155-176.

    89. Pitt, L., Caruana, A., & Berthon, P. (1996). Market Orietnation and business

    performance: some european evidence. International marketing review , 5-18.

    90. Qiu, S., & Chen, B. (2005). Efficiencies of Life Insurers in China - An

    Application of Data Envelopment Analysis. 1-40.

    91. Roos, G., J. Roos, L. Edvinsson and N.C. Dragonetti. 1997. "Intellectual

    Capital ". Navigating in the New Business Landscape, New York University

    Press, New York, NY.

    92. Ruekert, R. W. (1992). Developing a market orientation: an organizational

    strategy perspective . International Journal of Research in Marketing , 225-45.

    93. Schein, E. (1984). Coming to a new awareness of organizational culture.

    Sloan Management Review , 3-16.

    94. Schein, E. (1992). Organizational culture and leadership. San Francisco:

    Jossey-Bass Publishers.

    95. Sekaran, James. 1997. "A field Research Guide to Observation" .Falmer Press.

    96. Selnes, F., Jaworski, B. J., & Kohli, A. K. (1996). Market orientation in

    United States and Scandiavian companies: a cross-cutural study. Marketing

    Science Institute Report , 97-107.

    97. Shapiro, B. (1988). What the hell is Market-Orientation? Harward Business

    Review .

    136

    98. Siguaw, J., Brown, G., & Widing, R. (1994). The influence of the market

    orientation of the firm on sales force behaviour and attitude. Journal of

    Marketing Research , 106-16.

    99. Siguaw, J., Simpson, P., & Baker, T. (1998). Effects of supplier market

    orientation on distributor market orientation and the channel relationship:

    The distributer perspective. Journal of Marketing , 99-111.

    100. Sin, L. Y., Tse, A. C., Heung, V. C., & Yim, F. H. (2005). An analysis of

    the relationship between market orientation and business performance in the

    hotel industry. International Journal of Hospitality Management , 555-577.

    101. Slater, S. F., & Narver, J. C. (1992). Superior Customer value-based theory

    of the firm. Marketing Science Institute Report , 92-115.

    102. Slater, S. F., & Narver, J. C. (1994). Does competitive environment

    moderate the market orientation-performance relationship? Journal of

    Marketing , 46-55.

    103. Slater, S. F., & Narver, J. C. (1995). Market Orientation and learning

    organization. Journal of Marketing , 63-74.

    104. Slater, S., & Narver, J. (2000). Intelligence generation and superior

    customer value. Journal of the Academy of Marketing Science , 120-7.

    105. Slater, S., Olson, E., & Reddy, V. (1997). Startegy based performance

    measurement. Business Horizens , 37-44.

    106. Srivastava, R., Shervani, T., & Fahey, L. (1998). Market-based assets and

    shareholder value: a framework for analysis. Journal of Marketing , 2-18.

    137

    107. Srivihok, A. 2008. "Intellectual Capital of Enterprises in Thailand:

    Measurement Model by Baysean Network Algorithm". Communications of

    the IBIMA, Vol 3, pp 193-199.

    108. Starovic, D., and Marr, B. 2003. “Understanding corporate value:

    Managing and reporting intellectual capital”. London: Chartered Institute of

    Management Accountants.

    109. Stewart, T. 1997. "Intellectual Capital: The New wealth of Organizations".

    Currency Doubleday, New York.

    110. Stiles, P and Kulvisaechana. 2004." Human Capital and Performance: A

    Literature Review". Judge Institute of Management, University of

    Cambridge.

    111. Sveiby, K.E .1996. "The New Organizational Wealth: Managing and

    Measuring Knowledge –Based Assets ".Berrett – Koehler, New York, N Y.

    112. Tayles, M., R. Pike and S. Sofian .2007. "Intellectual Capital,

    management accounting practices and corporate performance". Accounting.

    Auditing & Accountability Journal, Vol 20, No 4. pp 522-548.

    113. theory‐‐market‐product‐orientation‐‐211.php. (n.d.). Retrieved from

    http://www.thetimes100.co.uk/.

    114. Tovestiga, G. and E. Tulugurova. 2007. "Intellectual Capital Practice and

    Performance in Russian enterprise". Journal of Intellectual Capital, Vol 8,

    No 4, pp 695-707.

    115. Tse, A. C. (1998). Market orientation and performance of large property

    companies in Hong Kong. International Journal of Commerce &

    Management , 57-69.

    138

    116. Van der Meer-Kooistra, J. and S. Zijlstra. 2001."Reporting on intellectual

    capital ". Accounting. Auditing and Accountability Journal, Vol 14, No 4, pp

    456-476.

    117. Van der Zahn, M.J-L. 2008. " Determinants of intellectual capital

    disclosure in prospectuses of initial public offerings". Accounting and

    Business Research, Vol 38, Iss 5, p 409-431.

    118. Van Raaij, E. M., & Stoelhorst, J. (2008). The implementation of a market

    orientation - a review and integration of the contributions to date. European

    Journal of Marketing , 1265-1293.

    119. van Raaij, E. M., & Stoelhorst, J. W. (2008). The Implementation of a

    Market Orienation: A Review and Integration of the contributions to date.

    European Journal of Marketing , 1265-1293.

    120. Vasquez, R., Santos, M. & Alvarez, L.(2001).Market orientation and

    competative strategies in industrial firms.Journal of Strategic Marketing , 69-

    90.

    121. Wrenn, B. W. (1997). The Market Orientation Construct: Measurement

    and Scaling issues. Journal of Marketing Theory and Practice , 31-54.

    122. Zahirul Islam, M. and M. Nazurl Islam. 2007." Intellectual Capital

    Accounting and Contemporary Accounting Practice" .Journal of Business

    and Economics, Vol 2, No 2

    139

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, رساله در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, مقاله در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی رابطه سرمایه فکری با بازارگرایی در صنعت بیمه ایران
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت