روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین

تعداد صفحات: 34 فرمت فایل: word کد فایل: 2861
سال: 1385 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۱۴,۴۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین

    مقدمه:

    در این تحقیق تلاش شده است راه های روابط زناشویی موفق را نشان دهیم و دستورالعملی برای ایجاد یک رابطه ی مبتنی بر عشق و علاقه را بازگو گردانیم. این تحقیق نشان می‌دهد که زن و مرد چگونه در همه زمینه ها تفاوت دارند. زن و مرد نه تنها متفاوت از یکدیگر با هم ارتباط برقرار می سازند، بلکه در احساس، اندیشه، درک، واکنش و عشق با هم تفاوتهایی اصولی دارند. و شاید بتوان گفت که زن و مرد حتی از دو سیاره متفاوتند. با درک تفاوتهای اصولی زن و مرد در موقعیتی قرار می گیریم که بسیاری از ناراحتی ها موجود میان خود و همسرانمان را از میان برداریم و می توان سوء تفاهم را تخفیف داد و یا حتی از آن به طور کلی اجتناب کرد. یا با استفاده از روش های مختلف، تنشها را تخفیف داد و در مقابل در روابط زناشویی عشق و مهر را بیشتر کرد.

    تنش های موجود در روابط زناشویی اغلب مردم از آن روست که یکدیگر را درک نمی‌کنند به همین علت بسیاری از زوج ها از مناسبات زناشویی خود ناراحتند. بسیاری از افراد صادقانه به شرکای زندگی خود عشق می ورزند ولی با این حال چون تنش از راه می رسد نمی دانند که برای رفع آن چه باید بکنند. غالب اختلاف های زندگی از عدم اطلاع افراد از نیرو های روحی سرچشمه می گیرد و اگر هر دو به هدف والای زندگی مشترک زناشویی به دیده احترام بنگرند و قدر زندگی خویش را بدانند و از جوانی هم لدت ببرند هرگز غبار کدورت آیینه پیونده مقدسشان را تیره و تار نخواهد کرد و باید تفاوت ها را شناخت و به آنها احترام گذاشت و این سبب کاسته شدن اختلاف ها می شود البته باید متذکر شد که این تحقیق به مدت تقریبی چهار ماه برای جمع آوری و تکمیل پرسشنامه و تهیه نهایی آن وقت صرف شده و بیش از بیست پرسشنامه تهیه گردید که هر دو پرسشنامه توسط یک زوج تکمیل شد و فقط دو پرسشنامه تکمیل نشده برگشت. نمودارهای آماری بر اساس اطلاعات همین پرسشنامه بوده که از اسفند سال هشتاد و چهار تا اول خرداد هشتاد و پنج بوده با امید اینکه مجموعه ایی از این اطلاعات راهنمای کوچکی به تحقق بهتر شدن زندگی افراد باشد.

    و در طول تحقیق از چندین کتاب و مجله نیز استفاده شده که به اختصار اسامی آنها را در فهرست مأخذ و منابع آمده است.

    حال فرضیه ها:

    1-اکثر افراد بعد از ازدواج دوست دارند مستقل زندگی کنند زیرا:

    آن را دلیلی برای عدم مشاجره می دانند

    2-اکثر افراد تصور می کنند مشاجره ها بعد از بچه دار شدن به وجود می آید.

    3-افرادی که از کتب آیین همسرداری استفاده می کنند در مشاجرات خود منطقی تر فکر می کنند.

    4-تعداد زیادی از افراد برای حل مشکلات خود مشاوره را راه خوبی نمی دانند.

     

    تفاوت های زن و مرد:[1]

    یکی از تفاوت های آشکاری که در زن و مرد وجود دارد کنار آمدن هر دو با استرس است. مردها تمایل دارند که در خود فرو روند و در سکوت به آنچه که آنان را آزار می‌دهد بپردازند ولی زن ها تمایل دارند در مورد آنچه که آنان را آزار می‌دهد حرف بزنند. یکی دیگر از تفاوت ها برانگیختن انگیزه است، مردها زمانیکه انگیزه پیدا می کنند که احساس کنند مورد نیاز هستند. حال آنکه زن ها وقتی احساس کنند دیگران آنان را گرامی می دارند برانگیخته می شوند. همینطور زن و مرد به دلیل طرز تکلم متفاوت، یکدیگر را درست درک نمی کنند، وقتی که زن و مرد برای نخستین بار همدیگر را ملاقات کردند متوجه این تفاوت شدند اما همین سبب ارتباط خوب آنان شد.

    امروز وقتی که زنان و مردان با هم صحبت می کنند کلمات واحدی را بر زبان می رانند ولی به ندرت منظورشان یکی است. زنان برای ابراز احساسات خود از انواع صفات عالی، استعاره ها و تعمیم های مبالغه آمیز استفاده می کنند اما مردان به اشتباه به معنای واقعی این کلمات توجه دارند و از آن جایی که منظور زن را به اشتباه فهمیده اند اغلب به گونه ای غیر حمایت گر واکنش نشان می دهند. مثال جملات زنان: ما هرگز از خانه بیرون نمی رویم، مثال جملات مردان: این حقیقت وجود ندارد و هفته پیش با هم بیرون رفتیم.همان طوری که ملاحظه می شود، مردان سخن زنان را با توجه به معنای لغوی آنان معنی می کنند که ممکن است موجب سوء تعبیرهایی شود زیرا مردان از زبان صرفاً برای مبادله حقایق و اطلاعات استفاده می کنند در عین حال می دانیم که چگونه واکنشهای مردان می تواند به مشاجره بینجامد. حال اگر مرد بتواند از معنای حقیقی سخنان همسرش آگاه شودو با رعایت علاقه زن به پاسخ به او پاسخ دهد کاری می‌کند که همسرش راضی شود و بداند که به گفته های او توجه می شود. از دیگر تفاوت ها اینکه زن و مرد برای صمیمی شدن نیازهای متفاوتی دارند، بسیاری از زنان تعجب می کنند که می بینند حتی وقتی که مرد زنی را دوست دارد. برای نزدیک شدن به او گاه عقب کشیده می شود مردان به غریزه این را خوب می دانند، مسئله تصمیم گیری یا انتخاب مطرح نیست، زنان عقب نشینی مرد را به درستی تفسیر نمی‌کنند زیرا معمولاً زنان خود به دلایل دیگری عقب نشینی می کنند. وقتی که رنجشی به دل دارد و از آسیب دیدن دوباره می ترسد و یا وقتی که کاری را به اشتباه انجام می‌دهد زن را مأیوس می‌کند و زن خود را عقب می کشد. مرد خود را عقب می‌کشد زیرا بع استقلال و خودمختاری علاقه دارد. وقتی که به اندازه کافی خود را به عقب کشید، مانند متر جمع می شود و به جلو می آید. مرد پس از فاصله گرفتن از زن، تحت تأثیر نیازی که به دوست داشتن و صمیمیت دارد مجدداً به جلو پرتاب می شود تا به صمیمتی که از قبل به آن نیاز داشت برسد. از تفاوت های دیگر این است که یکی از عجایب روابط زناشویی این است که وقتی همه چیز به خیر و خوشی جریان دارد و ما احساس می کنیم که مورد محبت همسرمان هستیم ناگهان احساس می کنیم که از همسر خود فاصله می گیریم و به گونه ای عاری از محبت به او واکنش نشان می دهیم. مثلاً: احساس می کنید همسرتان را تا حد پرستش دوست دارید و صبح روز بعد وقتی که بیدار می شوید احساس می کنید ناراحت هستید و از او رنجشی دارید و یا حتی فکر اینکه همسرتان را دوست ندارید به ذهنتان خطور نمی کند. آنگاه روز بعد با او مشاجره می کنید و ناگهان فکر متارکه ذهنتان را اشغال می‌کند و… زمانی که با یکی از این موارد رو به رو شدید، مدتی وقت بگذار و خوب فکر کنید. انگار احساسات نفی شده منتظر هستند تا عاشق شویم. همه ما احساسات سرکوب شده متعددی داریم. جراحات مربوط به گذشته ها در درون ما پنهان می مانند و به انتظار فرصت می‌نشینند. وقتی ما احساس محبت می کنیم، فرصت مناسبی برای خودنمایی این احساسات نهفته به دست می آید. وقتی احساس امنیت می کنیم، احساسات جریحه دار شده ما مطرح می شوند.

    چرا زوجها در شرایط خوشی با هم مشاجره می کنند:[2]

    احساسات ناخوشایند مربوط به گذشته ها، نه لزوماً وقتی عاشق می شویم بلکه وقتی احساس خوش، شاهانه یا مصیبت آمیز داریم نمایان می گردند. مثلاً: ممکن است وقتی زن و شوهری به خانه جدید اسباب کشی می کنند، وقتی تزئینات منزل خود را تغییر می دهند، وقتی در جشن فارغ التحصیلی شرکت می کنند، وقتی در مراسم جشنی حضور می یابند و یا در جشن نامزدی شرکت می کنند، در همه این مناسبت های ویژه زن یا شوهر یا هر دو آنها به اتفاق ممکن است به طور ناگهان روحیه و واکنشهای غریبی پیدا کنند این ناراحتی ها ممکن است به هنگام یا قبل یا بعد از مناسبت ویژه جلوه گه شود.

    زمانی که بدانیم احساسات ناخوشایند و سرکوب شده که نشتها گاه گاه ظاهر می شوند به سادگی می توانیم بفهمیم که چرا بی مقدمه با همسرمان اختلاف پیدا می کنیم. وقتی که ناراحت هستیم، 90% آنان مربوط به گذشته ها است و ارتباطی به آن چه که نظر می کنیم احساسات ما را جریحه دار کرده است ندارد و معمولاً 10% درصد ناراحتی‌ها به تجربه موجود ما ارتباط دارد. تمامی ناراحتی ها و توهین ها و سرزنش‌های دوران کودکی مان را شخصی قلمداد می کنیم و در ذهن خود به آن ها جایی می‌دهیم. وقتی که این احساسات ناخوشایند و حل و فصل نشده دوران کودکی جلوه گر شوند به سادگی اظهار نظر همسرمان را انتقاد تلقی می کنیم و آن را به این حساب می گذاریم که او ما را مورد سرزنش قرار داده است. در ابتدای ازدواج آن قدرها حساس نیستیم. مظرح شدن مسایل مربوط به گذشته به زمان احتیاج دارد اما وقتی آشکار شوند بر روی روابط ما با همسرمان تأثیر می گذارد. در بسیاری از روابط زناشویی اگر احساسات جریحه دار شده مربوط به دوران کودکی وجود خارجی نداشتند مشاجره ای میان زن و شوهر صورت خارجی پیدا نمی کرد.

    مهمترین چیزهایی را که اول باید انجام داد:[3]

    باید توجه داشت که مهمترین کارها را باید انجام داد. تمام کارها و وظایف ضروری خود را در لیستی یادداشت کنید و آنها را به ترتیب اولویت انجام دهید. بهتر است برنامه هر شب خود را شب قبل آماده کنید. اگر خود را از شب قبل آماده کار کنید ذهن نیمه آگاهتان حتی در خواب خود را برای انجام دادن آن آماده می‌کند. اول صبح، وقتی سر حال و پر نشاط هستید مهمترین کارهایتان را انجام دهید تا فشار روانی حاصل از آنها ازبین برود. تأخیر در انجام این کار باعث می شود فشار فکری بیشتری تحمل کنید و باعث می شود که این مسایل را سخت تر و مشکل تر از آنچه که هستند ببینید.

    اکثر یک مسئله را درست و به موقع رفع کنید پی خواهید برد که آنقدرها هم که فکر می کردید مشکلات بزرگ و جدی نیستند و می توان زودتر از آنچه که انتظار دارید رفع کنید. همسرتان دوست ندارد این برنامه را در زندگی روزمره خود بکار ببرند. شاید بهتر است در این کار با هم مشورت کنید و لیست مشترکی تهیه کنید و در انجام این کار به هم کمک کنید. استراحت یکی از ایستگاههایی است که برای رسیدن به هدف ضروری است. کارهای بزرگ را به اجزاء کوچکتر تقسیم کنید.

    راه حل ها: شوهر خود را تحسین کنید:[4]

    توده های بشر زندگی های آرام و ناامید کننده ای دارند. امشب در سراسر امریکا همه مردم زندگی آرام و بی دغدغه خود خو گرفته اند و تنهایی و کسالت زندگی را برای آنها غیر قابل تحمل ساخته است. یک مرد به خاطر موفقیتهایی که به دست می آورد از کودکی تا پیری توسط دیگران تحسین می شود. و به نظم کسی را نمی توان یافت که از تحسین صادقانه لذت نبرد. در تمام مراحل تحصیل به دانش آموزان برتر و کسانی که بهتر درس خوانده اند جوایزی به رسم یادبود اعطا می شود. کسانی که از نظر ورزشی نیز موفقیتی عادیشان می شود جوایز ارزنده ای دریافت می کنند و اگر دقت کنید خواهید دید که همسرانتان هدایا و جوایز را که دریافت کرده اند هنوز پیش خود نگه داشته اند.

  • فهرست و منابع روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین

    فهرست:

    -مقدمه.............................................................................................................

    فرضیه..............................................................................................................

    2-تفاوت های زن و مرد (مشاجره)................................................................

    3-چرا زوج ها در شرایط خوشی با هم مشاجره می کنند نه ناخوشی...........

    4-مهمترین چیزهایی را که اول باید انجام داد................................................

    5-راه حل ها:...................................................................................................

    شوهر خود را تحسین کنید..............................................................................

    خود را با همسرتان وفق دهید.........................................................................

    از شوهرتان قدردانی کنید...............................................................................

    لباس پوشیدن برای همسر...............................................................................

    6-یک رابطه خوب چگونه به وجود می آید.....................................................

    7-احترام به زن...............................................................................................

    8-چگونه از مشاجره بپرهیزیم........................................................................

    9-نمونه آمارگیری شده..................................................................................

    10-نتیجه گیری و پیشنهاد..............................................................................

    11-فهرست منابع و مآخذ...............................................................................

    12-نمونه پرسشنامه....................................................................................... 

    منبع:

    این تحقیق هم کتابخانه ایی بوده و هم از پرسشنامه و جمله استفاده شده.

    کتاب ها:

    (بر اساس تقدم الفبایی نام فامیلی نویسندگان)

    1)فوروارد، سوزان- نام کتاب: مردان زن ستیز- ترجمه: شیما نعمت اللهی- چاپ گلبان 1373

    3)گری، جان- نام کتاب:‌ مردان مریخی زنان ونوسی- ترجمه: مهدی قراچه داغی- نشر: پیکان، 1377

    3)مصطفوی، سید جواد- نام کتاب: بهشت خانواده (جلد اول)- انتشارات هاتف 1381

    4)مورگاتن، مارابل- نام کتاب: راز شاد زیستن و نشاط کامل- انتشارات جیحون ترجمه: صادق آسوده 1375

پروپوزال در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, گزارش سمینار در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, تز دکترا در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, رساله در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, پایان نامه در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, تحقیق در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, مقاله در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, پروژه دانشجویی در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, تحقیق دانشجویی در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, مقاله دانشجویی در مورد روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین, پروژه دانشجویی درباره روش تحقیق مشاجره و اختلافات زوجین
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت