فهرست و منابع پایان نامه بررسی اثرات تنش خشکی در مراحل انتهایی رشد بر صفات زراعی و شاخص های رشد ارقام بهاره کلزا
فهرست:
چکیده......................................................................................................................... 1
مقدمه.......................................................................................................................... 3
فصل اول: کلیات........................................................................................................ 6
1-1- تاریخچه............................................................................................................ 7
1-2- کلیاتی درباره کلزا.............................................................................................. 8
1-3- اهمیت وجایگاه کلزا در ایران.............................................................................. 10
1-4- سطح زیرکشت، تولید وعملکرد کلزا در جهان و ایران........................................... 12
1-5- ترکیب شیمیایی دانه کلزا..................................................................................... 14
1-6- خصوصیات گیاه شناسی...................................................................................... 16
1-6-1- ریشه........................................................................................................ 16
1-6-2- ساقه......................................................................................................... 17
1-6-3- برگ......................................................................................................... 18
1-6-4- گل........................................................................................................... 18
1-6-5- میوه.......................................................................................................... 18
1-6-6- دانه کلزا.................................................................................................... 19
1-7- مراحل فنولوژی.................................................................................................. 19
1-8- اکولوژی کلزا..................................................................................................... 19
1-9- کاشت .............................................................................................................. 22
1-9-1- آماده سازی زمین....................................................................................... 22
1-9-2- تاریخ کاشت.............................................................................................. 22
1-9-3- میزان بذر وتراکم بوته................................................................................. 23
1-9-4- عمق و ابعاد کاشت.................................................................................... 23
1-9-5- روش کاشت............................................................................................. 23
1-10- داشت............................................................................................................. 24
1-10-1- نیازهای غذایی........................................................................................ 24
1-10-2- علفهای هرز......................................................................................... 24
1-10-3- آفات و بیماریها.................................................................................... 25
1-11- برداشت.......................................................................................................... 26
1-11-1- خرمن کوبی............................................................................................ 26
1-12- انبار کردن....................................................................................................... 27
فصل دوم : بررسی منابع.............................................................................................. 28
2-1- تنش................................................................................................................. 29
2-2- تنش خشکی یا تنش آبی.................................................................................... 29
2-3- مکانیزمهای مقاومت به خشکی............................................................................ 30
2-4- تنظیم اسمزی..................................................................................................... 33
2-5- تأثیر تنش خشکی بر رشد برگ........................................................................... 34
2-6- تأثیر تنش خشکی بر رشد ساقه و برگ................................................................ 35
2-7- عکس العمل کلزا در برابر تنش خشکی ورژیمهای رطوبتی.................................... 36
2-8- تأثیر تنش خشکی بر عملکرد دانه........................................................................ 39
2-9- تأثیر تنش خشکی بر اجزای عملکرد.................................................................... 41
2-9-1- تعداد خورجین در گیاه بوته........................................................................ 41
2-9-2- تعداد دانه در خورجین............................................................................... 42
2-9-3- وزن هزار دانه............................................................................................ 43
2-9-4- شاخص برداشت........................................................................................ 44
2-10- تأثیر تنش خشکی بر صفات کیفی..................................................................... 45
2-10-1- درصد روغن دانه.................................................................................... 45
2-11- تجزیه و تحلیل رشد........................................................................................ 46
2-11-1- تجمع ماده خشک................................................................................... 48
2-11-2- شاخص سطح برگ.................................................................................. 49
فصل سوم : مواد و روش ها........................................................................................ 51
3-1- مشخصات محل اجرای آزمایش.......................................................................... 52
3-2- مشخصات آزمایش............................................................................................. 52
3-2-1- معرفی تیمارها........................................................................................... 52
3-2-2- طرح آزمایشی........................................................................................... 53
3-2-3- تجزیه آماری............................................................................................. 54
3-3- عملیات زراعی................................................................................................... 54
3-3-1- آماده سازی زمین....................................................................................... 54
3-3-2- کاشت....................................................................................................... 54
3-3-3- داشت....................................................................................................... 55
3-3-4- برداشت.................................................................................................... 55
3-4- برآورد شاخص های رشد................................................................................... 55
3-4-1- نمونه برداری............................................................................................. 56
3-4-2- تعیین سطح برگ........................................................................................ 56
3-4-3- تعیین وزن خشک برگ و وزن خشک کل................................................... 56
3-5- اندازه گیری صفات کمی..................................................................................... 56
3-6- اندازه گیری صفات کیفی مورد مطالعه.................................................................. 58
3-6-1- تعیین درصد روغن دانه.............................................................................. 58
3-7- تعیین مراحل فنولوژیکی..................................................................................... 59
فصل چهارم : نتایج و بحث......................................................................................... 60
4-1- تأثیر تنش خشکی بر ویژگیهای مورفولوژیکی، ساختاری و زراعی.......................... 61
4-1-1- ارتفاع بوته................................................................................................ 61
4-1-2- تعداد شاخه فرعی در بوته.......................................................................... 64
4-1-3- قطر ساقه.................................................................................................. 67
4-1-4- طول خورجین ساقه اصلی.......................................................................... 70
4-1-5- طول خورجین شاخه فرعی......................................................................... 73
4-1-6- طول خورجین بوته..................................................................................... 76
4-1-7- تعداد خورجین در ساقه اصلی.................................................................... 79
4-1-8- تعداد خورجین در شاخه فرعی................................................................... 83
4-1-9- تعداد خورجین در بوته............................................................................... 87
4-1-10- تعداد دانه در خورجین ساقه فرعی............................................................ 91
4-1-11- تعداد دانه در خورجین شاخه فرعی.......................................................... 94
4-1-12- تعداد دانه در خورجین............................................................................. 98
4-1-13- وزن هزار دانه......................................................................................... 102
4-1-14- عملکرد دانه............................................................................................ 105
4-1-15- عملکرد بیولوژیک................................................................................... 109
4-1-16- شاخص برداشت..................................................................................... 113
4-2- تأثیر تنش خشکی بر روی صفات کیفی............................................................... 116
4-2-1- درصد روغن دانه....................................................................................... 116
4-2-2- عملکرد روغن دانه..................................................................................... 120
4-3- تأثیر تنش خشکی بر روی شاخصهای رشد........................................................ 124
4-3-1- وزن خشک کل گیاه................................................................................... 124
4-3-1-1- روندتغییرات وزن خشک کل گیاه درشرایط آبیاری معمول وتنش کم آبی............... 124
4-3-1-2- روند تغییرات وزن خشک کل ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول........ 125
4-3-1-3- روند تغییرات وزن خشک کل ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی........... 126
4-3-2- وزن خشک برگ....................................................................................... 128
4-3-2-1- روند تغییرات وزن خشک برگ در شرایط آبیاری معمول و تنش کم آبی... 128
4-3-2-2- روند تغییرات وزن خشک برگ ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول...... 129
4-3-2-3- روند تغییرات وزن خشک برگ ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی........ 130
4-3-3- شاخص سطح برگ.................................................................................... 131
4-3-3-1-روندتغییرات شاخص سطح برگ ارقام کلزادرشرایط آبیاری معمول وتنش کم آبی... 131
4-3-3-2-روندتغییرات شاخص سطح برگ ارقام برتر در شرایط آبیاری معمول...... 132
4-3-3-3- روند تغییرات شاخص سطح برگ ارقام برتر در شرایط تنش کم آبی..... 133
4-4- همبستگی ساده صفات مورد مطالعه...................................................................... 134
4-5- نتیجه گیری کلی................................................................................................. 138
4-6- پیشنهادات......................................................................................................... 139
منبع:
ندارد