فهرست و منابع پایان نامه تاثیر مصرف مقادیر مختلف کود پتاسیم و محلول پاشی عناصر کم مصرف بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان رقم کانفتا
فهرست:
چکیده ......................................................................................................................... 1
مقدمه.......................................................................................................................... 2
فصل اول: بررسی منابع
1-1- کلیات و بررسی منابع...................................................................................... 6
1-2-خصوصیات گیاهشناسی........................................................................................ 8
1-2-1-بذر.............................................................................................................. 9
1-2-2- ریشه........................................................................................................... 9
1-2-3- ساقه........................................................................................................... 10
1-2-4- برگ............................................................................................................ 10
1-2-5- گل............................................................................................................. 11
1-3- اکولوژی آفتابگردان.......................................................................................... 12
1-3-1- نیاز آبی آفتابگردان ........................................................................................ 13
1-3-2- خاک .......................................................................................................... 14
1-4- مراحل نمو آفتابگردان......................................................................................... 16
1-4-1- مراحل رشد رویشی ...................................................................................... 16
1-4-2-مراحل رشد زایشی ......................................................................................... 16
1-5-پتاسیم ................................................................................................................ 17
1-5-1- اثر پتاسیم بر عملکرد گیاهان............................................................................ 18
1-5-2- نقش پتاسیم در فیزیولوژی گیاه........................................................................ 21
1-6-تاثیر پتاسیم بر صفات رویشی آفتابگردان .............................................................. 22
1-7- تاثیر پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان ............................................ 23
1-8- تاثیر پتاسیم بر میزان پتاسیم قابل جذب خاک ....................................................... 25
1-9- تاثیر پتاسیم بر درصد و عملکرد روغن................................................................. 26
1-10-عناصر غذایی کم مصرف و اهمیت آنها............................................................... 27
1-10-1- روی........................................................................................................... 29
1-10-2- نقش روی در گیاه....................................................................................... 29
1-10-3- آهن ......................................................................................................... 32
1-10-4- نقش آهن در گیاه........................................................................................ 32
1-7- آهن.................................................................................................................. 28
1-7-1- خواص شیمیایی............................................................................................. 28
1-7-2- نقش آهن در گیاه........................................................................................... 28
1-10-5- عنصر بور(B)............................................................................................. 36
فصل دوم: مواد و روش ها
2-1- زمان، محل و ویژگی های اقلیمی منطقه اجرای آزمایش......................................... 38
2-2- مشخصات خاک محل آزمایش ........................................................................... 39
2-3- طرح آماری مورد استفاده..................................................................................... 40
2-4- عملیات زراعی................................................................................................... 41
2-5- زمان و روش نمونه برداری ................................................................................ 42
2-5-1-ارتفاع بوته ................................................................................................... 42
2-5-2-قطر ساقه........................................................................................................ 42
2-5-3- قطرطبق......................................................................................................... 43
2-5-4-تعداد ردیف دانه در طبق.................................................................................. 43
2-5-5-تعداد دانه در طبق............................................................................................ 43
2-5-6-وزن صد دانه.................................................................................................. 43
2-5-7- نسبت مغز به کل دانه .................................................................................... 43
2-5-8-عملکر دانه...................................................................................................... 44
2-5-9-عملکرد بیولوژیک .......................................................................................... 44
2-5-10-شاخص برداشت........................................................................................... 44
2-5-11-درصد پوکی................................................................................................. 44
2-5-12-تعیین درصد روغن....................................................................................... 44
2-5-13-عملکرد روغن............................................................................................. 46
2-6-محاسبات آماری.................................................................................................. 46
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- ارتفاع بوته......................................................................................................... 47
3-2- قطر ساقه........................................................................................................... 48
3-3-قطر طبق............................................................................................................. 48
3-4-تعداد ردیف دانه در طبق...................................................................................... 49
3-5-درصد پوکی........................................................................................................ 50
3-6- درصد مغز به کل دانه ......................................................................................... 52
3-7- تعداد دانه پر ..................................................................................................... 54
3-8- وزن صد دانه...................................................................................................... 56
3-9- عملکرد دانه ..................................................................................................... 57
3-10- عملکرد بیولوژیک .......................................................................................... 58
3-11- شاخص برداشت ............................................................................................. 60
3-12- درصد روغن .................................................................................................. 60
3-13- عملکرد روغن ............................................................................................... 62
3-14- ضرایب همبستگی بین صفات مورد بررسی....................................................... 65
نتیجه گیری کلی........................................................................................................... 68
پیشنهادات .................................................................................................................. 68
فهرست منابع و ماخذ.................................................................................................... 69
منبع:
آلیاری، ه و ف. شکاری. 1379. دانه های روغنی (زراعت و فیزیولوژی). انتشارات عمیدی تبریز. 182 صفحه.
-ابراهیمیان، ا. 1389. ارزیابی کارآیی روش های مصرف ریز مغذی های آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان روغنی، مجله پژوهش در علوم زراعی.2(7): 15-27.
-احمدی، م. ر. 1378. کیفیت و کاربرد دانه های روغنی. نشر آموزش کشاروزی.
-اسکندری، ا. ر .1379. بر همکنش رژیم رطوبتی خاک و سطوح پتاسیم بر رشد رویشی در رقم گندم زمستانه. پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت مناطق بیابانی. دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز. 71 صفحه.
-اسماعیلی، م.، و ا. گلچین. 1383. تحلیل اقتصادی کم آبیاری و تأثیر آن بر عملکرد دانه و میزان روغن دو رقم آفتابگردان. مجله دانش کشاروزی. جلد15، شماره اول، صفحه 135-121.
-بای بوردی، ا. و م. ج. ملکوتی. 1379. اثر بخشی منابع و مقادیر فراتر از حد بحرانی کودهای پتاسیمی در بهبود عملکرد پیاز، گوجه فرنگی و پینه در آذربایجان شرقی. نشریه ترویجی شماره 119، معاونت تات وزارت کشاروزی، کرج، ایران.
-برمکی، ی. 1388. اثر محلول پاشی روی، آهن و بور بر عملکرد و کیفیت دو رقم آفتابگردان روغنی. مجله پژوهش در علوم زراعی. 2(6): 13-26.
-بهنیار، م.ع.1383. تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و گوگرد برمیزان روغن، پروتئین و برخی از شاخص های رشدآفتابگردانwww.cilica.com.
.
-پاسبانی، ب.1376.اثرات کمبود آهن بر گیاه آفتابگردان. پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه تربیت مدرس.93 صفحه.
-تاج آبادی پور،ا. 1383. تأثیر کاربرد خاکی پتاسیم بر مقاومت نسبی سه رقم پسته به تنش آبی و شوری. پایان نامه دکتری رشته خاک شناسی. دانشکده کشاروزی، دانشگاه شیراز.
- حق پرست، م. ر. 1371. تغذیه و متابولیسم گیاهان. انتشارات جهاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت. ایران. 372 صفحه.
-خلیقی،ا. 1376. گل کاری. انتشارات روز بهاران تهران. 392 صفحه.
-خلدبرین، ب.، و ط. اسلام زاده. 1380. تغذیه معدنی گیاهان، جلد اول (ترجمه). انتشارات داشنگاه شیراز. ایران.
-خواجه پور، م. ر. 1383. تولید نباتات صنعتی. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان. 564 صفحه.
-رحیمی، م. م.، و د. مظاهری. 1383. تأثیر عناصر ریز مغذی های آهن و روی بر روی عملکرد و اجزای عملکرد کشت دوم دو رقم آفتابگردان در منطقه ارسنجان. مجله پژوهش و سازندگی، در زراعت و باغبانی.64 :16– 020
- رشدی، م. 1384. بررسی اثرات تنش کم آبی بر جنبه های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ارقام روغنی آفتابگردان. پایان نامه دکتری رشته زراعت. دانشکده کشاروزی واحد علوم و تحقیقات تهران. 156 صفحه
-رشدی، م. و س. رضادوست. 1384. بررسی اثرات سطوح مختلف آبیاری بر خصوصیات کمی و کیفی ارقام آفتابگردان. مجله علوم کشاروزی ایران. جلد 36، شماره ه، صفحه 1250-1241.
- سالاردینی،ع .ا.، و م، مجتهدی.1376. اصول تغذیه گیاه. جلد دوم انتشارات مرکز نشر دانشگاهی. شماره 368. تهران. صفحه 32.
-سپاهی بروجنی، م؛ ثواقبی فیروزآبادی، غ. ر.، و ح. میر سید حسینی، 1384. تاثیر پتاسیم و پرایمینگ بذر با محلول سولفات پتاسیم بر پاسخهای گیاه ذرت (zeamays L.) به تنش شوری. مجله بیابان. جلد یک، شماره 10، صفحه 86-71.
-سپهر،ا. 1382. تأثیر عناصر مختلف کودی بر کمیت و کیفیت آفتابگردان. مجموعه مقالات تغذیه بهینه دانه های روغنی. انتشارات خانیران. صفحه 216- 209.
-سپهر، ا.، و م. ج، ملکوتی. 1376. بررسی اثرات پتاسیم، منیزیم، گوگرد و عناصر ریزمغذی روی افزایش عملکرد و بهبود کیفیت آفتابگردان. پایان نامه کارشناسی ارشد خاکشناسی. دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران. 95 صفحه.
-سپهر، ا.، و م. ج. ملکوتی. 1383. تاثیر سطوح مختلف پتاسیم و منیزیم بر کمیت و کیفیت آفتابگردان. مجله علوم آب و خاک. جلد 13، شماره 1. 36-29 صفحه.
-سدری،م. ح.، و م .ج، ملکوتی. 1377. بررسی تأثیر آهن، روی و مس در بهبود خصوصیات کمی و کیفی گندم آبی. مجله خاک و آب، موسسه تحقیقاتی خاک و آب، جلد 12. شماره 5. 74 صفحه.
-سعیدی، ق.1386. تاثیر برخی عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف براجزای عملکرد دیگر صفات آفتابگردان دریک خاک آهکی اصفهان. مجله علوم وفنون کشاورزی منابع طبیعی. سال یازدهم،شماره اول،صفحه 365-355.
- سلیم پور.،س.، دریاشناس، ع. ملکوتی، م. ج ، و ح. رضایی. 1380. بررسی میزان و روش مصرف سولفات روی در کلزا در صفحی آباد دزفول. مجله خاک و آب، (ویژه نامه کلزا )، موسسه تحقیقات خاک و آب، جلد 12، شماره 92.12 صفحه.
-شریفی، س. 1379. بررسی اثرات آهن و روی بر عملکرد کمی و کیفی دو رقم ذرات دانه ای. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه. 151 صفحه.
-شکوری، ا. 1382. بررسی تأثیر سیستم های مختلف خاک ورزی و محلول پاشی عناصر روی، بور و منگنز برعملکرد کمی و کیفی آفتابگردان. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.121 صفحه.
-صلاحی فراهی، م.، و م. ج. ملکوتی .1379. بررسی تأثیر برخی از عناصر غذایی بر افزایش عملکرد آفتابگردان در گنبد کاوس. مجله علمی پژوهشی خاک و آب. ویژه نامه زراعت. جلد12، شماره 13. مؤسسه تحقیقات خاک و آب. تهران.
-ضیائیان. ع. 1384. بررسی اثرات بور و روی بر تشکیل دانه در ذرت. مجموعه مقالات نهمین کنگره علوم خاک ایران، کرج. 197 صفحه.
-عبدالهی، ع. 1388. اثرات کم آبیاری و پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی آفتابگردان روغنی. مجله پژوهش در علوم زراعی. 2(6): 27-39.
-عرشی، ی. 1373. علوم و تکنولوژی آفتابگردان(ترجمه). اداره کل پنبه و دانه های روغنی تهران. ایران. صفحات 598-591.
-عزتمند، ر. 1388. تأثیر پتاسیم در تعدیل اثرات تنش خشکی در ذرت. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی. 98 صفحه
- علوی، ر، م. علیزاده، م . مقدم، و ا. فرخی. 1387. ارزیابی ارقام مختلف آفتابگردان از نظر مقاومت به خشکی در منطقه خوی. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل.
-غیبی، م، غ. 1384. ضرورت مصرف بهینه عناصر غذایی برای افزایش عملکرد و بهبود کیفیت کلزا. مجموعه مقالات تغذیه بهینه دانه های روغنی. 193 صفحه.
-فرخ، ع، ت.رضوی پور، و ع. مهرداد. 1386. تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد و اجزای عملکرد راتون برنج رقم هاشمی در آستانه اشرفیه(استان گیلان). مجله پژوهش در علوم کشاورزی. سال سوم، شماره دوم.
-فیضی اصل، و. 1379. مصرف بهینه کود برای آفتابگردان دیم. مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه. نشریه تحقیقی ترویجی.6 صفحه.
-قاسمیان، و . 1379. بررسی تأثیر ریز مغذی آهن، روی و منگنز بر کمیت و کیفیت بذر سویا در آذربایجان غربی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس. 125 صفحه.
-کسرایی، ر.1372. چکیده ای درباره علم تغذیه گیاهی (ترجمه). چاپ دوم. انتشارات دانشگاه تبریز.
-کمال نژاد، ج.، ص. فرهی آشیانی، و ف. فناتی. 1385. بررسی اثرات شوری و پتاسیم بر میزان رشد و تجمع پرولین در دو رقم جو. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. یال سیزدهم، شماره اول.
-کوچکی، ع.، و غ. ح. سرمد نیا. 1382. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه.
-کوچکی. ع. و ج. خلقانی. 1374. شناخت مبانی تولید محصولات زراعی (نگرشی اکوفیزیولوژیک). انتشارات جهاد دانشگاهی فردوس مشهد. 536 صفحه.
-کوچکی، ع.، و غ. ح. سرمدینا. 1382. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه.
-کوچکی ، ع. 1373. زراعت در مناطق خشک. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 202 صفحه.
-مجیدی، ع.، و م. ج. ملکوتی. 1386. ضرورت مصرف پتاسیم در دانههای روغنی. انتشارات سنا، نشریه فنی شماره 151. موسسه تحقیقات خاک و آب. تهران. ایران.
-مجیدی، ع.، و م. ج. ملکوتی. 1386. ضرورت مصرف پتاسیم در دانه های روغنی. انتشارت سنا، نشریه فنی شماره 151. مؤسسه تحقیقات خاک و آب. تهران. ایران.
-مجیدی، ع.، ک. طهماسبی، م. عبدالهی، ط. رزوان، ر. رادمنش، و د. مختاری. 1382. بررسی اثرات مقادیر، منابع و زمان مصرف پتاسیم بر عملکرد و کیفیت محصول آفتابگردان رقم آذرگل. گزارش پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی. شش صفحه.
-مرشدی، ا. ملکوتی، م. ج. نقیبی، و م. ج. رضایی. 1385. تأثیر محلول پاشی آهن و روی بر عملکرد، خواص کیفی و غنی سازی دانه های کلزا در بردسیر کرمان. مجله خاک و آب (ویژه کلزا) جلد .12 شماره12مؤسسه تحقیقات آب و خاک. 56 صفحه.
-ملکوتی،م.ج.، 1378 چالشی برای جایگزینی کلرور پتاسیم با سولفات پتاسیم در خاک های غیر شور کشور. نشریه فنی شماره 72. نشر آموزش کشاورزی، معاونت وزارت کشاورزی.کرج، ایران.
-ملکوتی،م. ج.، و ع. ح. ضیائیان .1379. محلول پاشی روشی نوین در افزایش کارآیی کودها ونیل به کشاورزی پایدار. نشریه ترویجی شورای عالی توسعه کاربرد مواد بیولوژیک واستفاده بهینه از کود وسم درکشاورزی. انتشارات فنی معاونت ترویج کشاورزی.23صفحه.
-ملکوتی، م. ج.، م، اسماعیلی، ا.سپهر، و ا، گلچین. 1380. بررسی اثرات مصرف کودهای محتوی منیزیم، آهن، منگنز و روی بر صفات کمی و کیفی آفتابگردان. تغذیه بهینه دانه های روغنی. (مجموعه مقالات).
-ملکوتی، م.، و س. بلالی. 1383. مصرف بهینه کود راهی برای پایداری در تولیدات کشاورزی(مجموعه مقلات). نشر آموزش کشاورزی. چاپ اول.52 صفحه.
-ملکوتی، م.، و ع. بای بوردی. 1378. روی عنصری مهم و فراموشی شده در چرخه حیات گیاه و انسان. نشر آموزش کشاورزی. نشریه فنی شماره 78.18 صفحه.
- ملکوتی، م.، ج.، و ا. سپهر 1382. تغذیه بهینه دانه های روغنی گامی موثر در نیل به خودکفایی روغن در کشور(مجموعه مقالات). انتشارات خانیران(چاپ اول). 452 صفحه.
-ملکوتی، م.ج.، و م. ا. لطف الهی1378. افزایش عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفه ای با استفاده از کلرور پتاسیم اضافی در مناطق سردسیر(کشت دوم). نشریه فنی شماره 107، نشریه آموزش کشاورزی، معاونت تات وزارت کشاورزی، کرج، ایران.
-ملکوتی، م.ج.، و م. نفیسی. 1379. ضرورت مصرف کلرور پتاسیم برای تأمین پتاسیم مورد نیاز در مزارع غیر شور کشور. نشریه فنی شماره 21، نشر آموزش کشاورزی. معاونت تات وزارت کشاورزی. کرج، ایران.
-ملکوتی، م.ج.، و م. همایی. 1383. حاصلخیزی خاک های مناطق خشک و نیمه خشک. مشکلات و راه حل ها. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، چاپ دوم. 600 صفحه.
-ملکوتی، م.ج.، و م. م. طهرانی. 1378. نقش ریز مغذی ها در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی((عناصر خرد با تاثبر کلان)). انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. 299 صفحه.
-ملکوتی، م. ج.، ع. ا. شهبانی، و ک. بازرگان. 1384. پتاسیم در کشاروزی ایران. انتشارات سنا، وزارت جهاد کشاورزی. 250 صفحه.
- منتظری، ع.، و م. ج. ملکوتی. 1382. اثرات سه ساله کوددهی پتاسیمی در عملکرد آفتابگردان و تغییرات کلر در خاک های زراعی ارومیه. مجموعه مقالات تغذیه بهینه دانه های روغنی. انتشارات خانیران. تهران. صفحه 226-217.
-میرزاپور، م. ه.، ا. ح. خوشگفتار منش، س. خ. میرنیا بهرامی، و م.ر. نایینی. 1382. اثرهای متقابل منیزیم و پتاسیم بر رشد و عملکرد آفتابگردان در یک خاک شور. مجموعه مقالات تغذیه بهینه دانه های روغنی. انتشارات خانیران. تهران. صفحه 298-288.
-میر نظامی ضیا بری، ج،1374. چربیها و روغن های خوراکی. نشر مشهد. 339 صفحه.
-ناصری، ف. 1375. دانه های روغنی (ترجمه). انتشارات آستان قدس رضوی.175 صفحه.
-نجفی،ع.1378.گزینش برای مقاومت به تنش کمبود آب در آفتابگردان. پایان نامه کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز. 97 صفحه.
- نورا، ع.ر. 1376. بررسی توازن پتاسیم در تعدادی از مزارع تحت کشت سورگوم علوفه ای در منطقه سیستان. پایان نامه کارشناسی ارشد خاکشناسی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران. ایران.
-هاشمی دزفولی، ا. .،کوچکی، ع.، و م. بنایان اول، 1374. افزایش عملکرد گیاهان زراعی، انتشارات جهاد دانشگاهی، فردوسی مشهد. 287 صفحه.
-هدایتی زاده، ع. 1373. اثر کودهای میکروالمنت بر روی کیفیت و کمیت چغندرقند. گزارش تحقیقی کارخانه قند دزفول. 14 صفحه.
-یوزباشی، م، یارنیا، م، جوانشی، ع.، و آ.تاری نژاد. 1386. تأثیر نحوه کاربرد عناصر کم مصرف بر اجزای عملکرد و عملکرد دانه هبیرید آلستار آفتابگردان. مجله علوم کشاورزی دانشگاه ازاد اسلامی تبریز سال اول، شماره 2. صفحه 108-97.
-یارنیا.م.1390.فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی تبریز.458صفحه.
- Abdelsalam, a., a. Ibrahim, and a. h. elgarhi. 1994. Comparative study of application or foliar spray or seed coating to maize on a sand soil. Annals of agricultural science moshtehor. 32:665-673.
- Alkio,M.,E.Grimm., and W.Diepenbrock. 2000. Grian filhing of sunflower. Union of promoting Oil Seeds and Protein Plants.65-6.
- ALLoway, B.Y. and A.F. Tills. 1984. Copper deficiency in world crops.Out look Agric. 13:32-42.
,- Amberger, A. and R. Guster.1976. Effect of long term potassium fertilization on grape and potassium dynamics of a brown earth (weihenste phan). Annuals Agronomiguse. 27(5-6): 643-657.
- Amnuaysilpa, S., S. Surasak and S. Terapongtanakorn. 1991. Effects of K and Mg upon growth and nutrient uptake of sunflower grown on an acid soil (abs tract). J. of Agirculture (Thailand). 7(1): 19-30.
- Anadurai, K. and S. P. Palaniappan. 1994. Effect of potassium on yield, oil content, and nutrient uptake of sunflower. Physiologia plantarum. 95(1): 11-18.
- Belyaev, g. n. 1993. The influence of addition of boron, copper, zince and potassium chloride on the yield of sunflower.Agrokhimiya. 11(1): 28-33.
- Blamey, f. and C. Chapman. 1989. Soij amelioration effectson boronuptake- by sunflower. Comunn.Soil Science of Plant Anal.67:189 – 194.
- Bohra, j. s. and doerffling, k. 1993. Potassium nutrition of rice (oryza sativa l.) verities under naci salinity.Plant soil. 152:299-303
- Brown, C. L. 1977. Effect of data of final irrigation on yield components of sunflower. Agron. J.54:19 – 23.
- Cakmak I .2000. possible roles of zinc in protecting plant cells from damage by reactive oxygen species. New physiol. 146: 146-205 .
- Castlebrry, R. M. and crum, c. w. 1984. Genetic yield improvement of U.S maize cultivars under varying fertility and climatic environments. Crop Sci.24:33 – 36.
- Davies, B. E. 1980. Applied soil trace elements.Wily publication.483.
- Delgado, I. C., and A. J. Sanchez- Raya. 1999. Physiological response of seeding sunflower to salinity and K sources, Commun. Soil Sci. Plant Anal. 30(5- 6):773 – 783.
- EL. Foly, M.M., and E.A. Abou E1-nour. 1998. Resisteration and use of foliar fertilizers in Egypt. PP1-5.
- Foth, H. D. and Boyd. G. Ellis. 1996. Soil fertility. 2nd edition.Lewis publishhers CRC press, Dent.Michigon.PP.290.
- Gething, p.a. 1994. Potash facts.International potash institute. Bern.
- Glas, K. and F. Kassel.1998. Fertilizing for high yield and quality of sunflower.International Potash Institute(IPI). Worblaufen, Bern, Switzerland.
- Johnston, A. E., Poulton. P.R., and J.K. Syers. 2001. Phosphorus, potassium and sulphur cycles in agricultural soils. Proceedings No, 465, The International Fertilizer Society York. UK. 44pp.
- Katerji, j. W. A. hamdy, f. karam, and m. masroilli.1993. effect of salinity on emergence and on water stress and early seedling growth of sunflower and corn. Agric. J. water management. 26:8191. Manage.
- kovacik, A. 1977 . biology and breeding aspects of pollination in line hybridization of sunflower. Sicence.Agric brioche. 9:47-52.
- Krauss, A. 1992. Role of potassium in nutrient efficiency.4th national congress of soil scienve. Islamabad, Pakistan.
-Lei, Y. 1996. Nutrient requirement of sunflower and effect of fertilizer on yield and quality .
- Mahler, r. i., and d. t westermann. 2003. Essential plant micronutrient. Zince in Idaho. 24pp.
- Marschner, h. 1995. Mineral nutrition of higer plants.Academic Prees.London.889.
- Masoni. A., A.Evacoli, and M. Mavoti. 1996. Spectral of leaves deficient in iron, sulphur, magnesium and manganese. Agron. J.88(6):937-943.
- Mesquita,M.E ., J.M. Vieireliva, M.A. Castelo Branco, and E.M. Sequeira.2000. Copper and zinc competitive adsorption: adsorption in calcareous soils Arid soil Res. Rehab. 14:27-41.
- Morales, F., Abadia, A.,and J. Abadia .1990. Characterization of the xanthophylls cycle and ther photosynthetic pigment changes induced by iron deficiency in beet(Beta vulgaris L..). Plant Physiology . 94: 607-613.
- Mortvedth, J. 2003. Efficient fertilizer use micronutrient, Florida University Published.
- Mutthy, I.,K. Viropakshappa, and M.Sing. 1999. Micronutrient studies on sunflower and sesame. Fertilizer News. 44(10): 45-49.
- Narawal R.P. M.singh.and A.P. Cupta. 1994. Nickel and zinc interaction incorn grown stages on yield of groundnut and sunflower. Journal of MaharashtraAgricultural University . 15(3):322-324.
- Schneiter, A. A., and J. F. Miller. 1981. Description of sunflower growth stages. Crop Sci.21:901-903.
- Sepehr A. and M. J.Malakouti 1999. The effect of balanced fertilization on the yield and quality of sunflower in khoy area.Internanational Symposium on Balanced Fertilization and Crop Response to potassium.
- Siadat, H. , M. H. Roozitalab, H. Seddigh- Ansaripoor and E. Shahrokhnia. 1993. Statuy of K contents in soils, fertilizer in use and recommendation in Iran. In: Mengel, .and Krauss, A. K availability of soils in wst Asia and North Africa statuy and perspectives. Regional symposium of the soil and water research institute (SWRI) and the international potash institute(IPI). Burn
- Singh, K. S. Chosals, S., and Singh. J. 1992. Effect of sulphur, zinc and iron on Chorophyll content, yield, protein, harvest and nutrient uptake of French been (Phaseolus vulgaris L.).Journal of Plant Nutrition, 15: 2025 – 2033.
- Ross, F. B. 2005. Zinc application and availability to plant. Thesis for the degree of doctor, school of environmental science division of science and engineerin. Murdoch university.
- Tandon, H. 1995. Micronutrients in oil crops and fertilizers.Fertilizer development and consulation organization. New delhi. India.
- Torun, B., A. Yazici., I. Gultekin., and I. Cacmak. 2003. Influence of gyttja shoot growth and shoot concentrations on zinc and boron of wheat cultivargrown on zinc deficient and boron toxic soil. J. Plant Nutr. 26: 896-881.
- Yongzhen, L. 1996. Nutrient requirement of sunflower and effect of fertilizer on yield and quality.Proceeding of 14th international sunflower conference, Beijing.Shenyang, china.12-20 June.