پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار

تعداد صفحات: 91 فرمت فایل: word کد فایل: 342
سال: 1391 مقطع: کاردانی دسته بندی: حسابداری
قیمت قدیم:۲۸,۸۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار

    بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار

    چکیده

    افزایش ثروت سهامداران هدف نهایی موسسات غیر انتفاعی است بدست آوردن سود بیشتر ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران از طریق انتخاب روش تقسیم سودبهینه یکی از مواردی است که شرکتها به عنوان یک راهکار برای دستیابی به اهداف خود مد نظر قرار می دهند گروهی از متخصصین عقیده دارند که اخذ تصمیمات مدبرانه مدیریت  می تواند باعث افزایش ارزش شرکت شود نه ساختار سرمایه، اخذ تصمیمهای آگاهانه می تواند باعث سود بیشتر ودر نتیجه افزایش ثروت سهامداران می شود .هدف اصلی این تحقیق استفاده از روشهای تقسیم سوداز طریق افزایش سرمایه (سود سهمی و مطالبات آورده نقدی ) و وام ( وام بلند مدت ووام کوتاه مدت ) بر بازده واقعی سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .  بدین منظور از نسبت های بدهی های کوتاه مدت به کل دارائیها، بدهی بلند مدت به کل دارائیها،درصد افزایش سرمایه و  بازده واقعی شرکتها را برای یک دوره مالی بین سالهای 1382الی 1384 مورد بررسی قرار گرفته ونمونه آماری این تحقیق عبارتست از شرکتهای که فقط از افزایش سرمایه ویا وام استفاده نموده اند. و برای جمع آوری اطلاعات از روشهای کتابخانه ای (کتب و نشریات و مقالات حرفه ای و تخصصی ) و برای جمع آوری اطلاعات مالی برای آزمون فرضیه ها از صورتهای مالی حسابرسی شده بین سالهای 1382 الی 1384موجود درنرم افزار ره آوردو آزمونهای آماری مناسب شامل آزمون مقایسه میانگین دو جامعه ( توزیع t ) و ضریب همبستگی پیرسون و k-s  و با کمک نرم افزار spss  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است به طورکلی یافته های تحقیق نشان می دهد که  شرکتهایی که از افزایش سرمایه استفاده نموده اند، بر بازده واقعی سهام شرکتها تاثیر مثبت ندارد ولی شرکتهایی که از وام استفاده نموده اند،بر بازده واقعی سهام شرکتها  تاثیر مثبت دارند .   

    مقدمه :

     گسترش  فزاینده وپیچیدگی فعالیت های اقتصادی و تحول سریع و روز افزون معاملات بازرگانی در دنیای امروز اعم از تجارت داخلی و یا بین المللی ونیاز شرکتهای تولیدی و بازرگانی برای حفظ ظرفیت با توسعه فعا لیتها و طرح ها،سرمایه گذاری در جهت حفظ یا افزایش قدرت رقابت ازعرصه های داخلی وجهانی نیاز این شرکتها را به منابع مالی را افزایش داده است وتوانائی شرکت در تعیین منابع مالی بالقوه برای تهیه سرمایه گذاریها و تهیه برنامه های مالی مناسب، از عوامل اصلی رشد وپیشرفت شرکت به حساب می آید .از چنین شرایطی بهره گیری از تکنیک های مدیران مالی در اداره امور شرکتها بیشترازهرزمانی ضرورت دارد.

    تهیه خط مشی صحیح مالی توان شرکت در نیل به هدفهای استراژیک را تقویت می کند.بدیهی است برای  شرکتها موفقیت دراز مدت مستلزم تولید کالاهایی با کیفیت بالاتر،هزینه کمتر وفروش باقیمت مناسب است که امر تولید خود مستلزم تأمین منابع مالی با هزینه قابل قبول است. دراغلب کشورهای دنیا بازار سرمایه به عنوان یکی ازمهمترین ابزارهای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی در نظر گرفته می شود. ایران اگرچه کشوری با قابلیت های پیدا وپنهان بسیار است ولی اغلب شرکتهای ایران از کمبود سرمایه رنج می برند. علاوه براین ساختار بازار سرمایه کشور در رابطه با تجهیز و تخصیص منابع مالی ضعیف بوده وبه صورت مؤثر وکار آمد عمل نمی کند.با شکوفایی مجدد بورس اوراق بهادار تهران و گسترش بورس به سایر استانها و با استقبال عمومی از اوراق بهادار موضوع چگونگی تصمیم گیری سرمایه گذاران با توجه به میزان آگاهی عمومی نسبت به روشهای تقسیم سودو فرایند های تصمیم گیری مالی به موضوعی در خور اهمیت تبدیل شده است . عوامل متعددی باعث افزایش میزان سرمایه مورد نیاز شرکتها می باشند یکی از مهمترین عوامل اجرای پروژه ها و طرح های توسعه می باشد در صحنه رقابت شرکتهایی موفق اند که علاوه بر تداوم فعالیت و حفظ سرمایه خود از بازار، در راستای رشد و پیشرفت نیز گام بردارند .

     عامل مهم افزایش سطح عمومی قیمتها یا به عبارت دیگر تورم است که باعث شده سرمایه مورد نیاز برای انجام فعالیتهای در حال حاضر چندین برابر سرمایه مورد نیاز در سالهای قبل باشد . از این رو مدیریت شرکت همواره با مشکل تقسیم سودروبرو است . تصمیمات تقسیم سودشرکت باعث خواهد شد ساختار مالی آن تغییر کند که بر بازده ریسک سهام شرکت در بازار اثر خواهد گذاشت . بطور قطع سرمایه گذاران در هنگام ارزیابی شرکت این مطلب را مدنظر قرار خواهند داد در نتیجه منابع سهام داران شرکت تحت تاثیر قرار خواهند گرفت . به این دلیل مدیریت در تصمیم گیری درباره تقسیم سودکوتاه مدت و تقسیم سودبلند مدت باید با دقت آثار و نتایج هر کدام از روشهای تقسیم سودرا در نظر بگیرد و از ابزارهای مالی شناخت دقیقی پیدا کند تا بتواند ابزار های مناسبی را در بازارهای مالی بکار گیرد و اقتصادی ترین شیوه تقسیم سودرا که ریسک و بازده آن متناسب باشد را برگزیند.

     

    بیان مسئله

    با توجه با اینکه یکی از وظایف عمده و مهم شرکتها تصمیمات مالی است شرکتها در تامین منابع مالی مورد نیاز خود حق انتخاب دارند  که یا با پذیرش شرکای جدید و واگذاری قسمتی از مالکیت واحد تجاری و یا با استقراض اقدام به تقسیم سودنمایند . و شرکتها در صدد هستند با اتخاذ تصمیمات مناسب و مقتضی در این رابطه با مناسب ترین ترکیب تقسیم سودیا " ساختار مالی " دست یابند . چراکه در حال حاضر دستیابی به ساختار مالی بهینه به جهت اثر عمده آن بر روی ارزش شرکت و سایر جنبه ها از اهمیت خاصی برخوردار است .

    ساختار مالی یک شرکت به مجموعه مبالغی که از طریق استقراض، سهام ممتاز، سهام عادی و سود تقسیم نشده تامین شده است، اشاره دارد مبالغی که از منابع مذکور تامین می گردد در جهت حفظ ظرفیت موجود و یا ظرفیت سازی جدید بکار گرفته می شود با توجه به اینکه منابع تقسیم سوددارای هزینه و ریسک متفاوتی است لذا بکارگیری بهینه منابع سرمایه بسیار حائز اهمیت است، تا از طریق انتخاب بهترین ساختار مالی با حداقل هزینه، ارزش فعلی شرکت حداکثر گردد.

     افزایش ثروت سهامداران هدف نهایی موسسات انتفاعی است بدست آوردن سود بیشتر از طریق تغییر ترکیب ساختار سرمایه، بخصوص استفاده از استقراض  برای دوره های زمانی بلند مدت، از جمله مواردی است که شرکتها بعنوان یک شیوه جهت دست یافتن به اهداف خود مدنظر قرار می دهند . گر وهی از متخصصین مالی مانند بریلی و مایرز معتقدند که ارزش شرکت بستگی به عملکرد مدیریت دارد نه ساختار سرمایه . با اتخاذ تصمیمات مدبرانه در زمینه سرمایه گذاری می توان به پولهای زیادی دست یافت نه با تصمیمات مدبرانه ای که در زمینه تقسیم سودگرفته می شود .و گروهی از صاحب

    نظران علوم مالی مانند دونالد فارار و لی سیلیون و جرالد وارنر معتقدند صرفه جویی مالیاتی ناشی از استقراض باعث افزایش ارزش شرکت و یا به عبارتی افزایش ثروت سهام داران می گردد . جان همپتون نیز در این مورد می گوید شرکتها در برنامه ریزی سود به کسب سود خالص بیشتر از محل اهرم ناشی از استقراض توجه می نمایند . در مقابل توجه به صرفه جویی های مالیاتی ناشی از بهره بدهی های گروه بیشتری از استادان مالی را متقاعد کرده است که استفاده از بدهی های بلند مدت در تقسیم سودشرکتها یکی از راههای قتبل توجه برای افزایش ارزش شرکت و در نتیجه افزایش ثروت سهامداران است . اینها معتقدند برای هر شرکت یک ساختار مطلوب سرمایه وجود دارد که در آن حالت، ارزش شرکت حداکثر خواهد شد .

    تحقیقاتی که تا کنون در این زمینه انجام گرفته مؤید این مسئله است که بطور متوسط شرکتها وقتی اقدام به انتشار سهام می کنند، قیمت سهام کاهش می یابد و ادامه روند افزایش سرمایه بدون کسب بازده مناسب و با هزینه سرمایه بالا بورس اوراق بهادار را با مخاطره مواجه خواهد ساخت .

    از نظر مدیریت مالی، تعیین رابطه بین هزینه سرمایه، و ساختار سرمایه و ارزش کل شرکت بسیار اهمیت دارد زیرا می توان با استفاده از ساختار سرمایه بر ارزش کل شرکت تاثیر گذاشت لذا ما در این تحقیق در صدد آن هستیم که آیا منابع تقسیم سود بر روی ارزش شرکت تاثیر دارد یا خیر ؟ و اینکه آیا در بورس اوراق بهادار تهران ارزش شرکت تحت تاثیر شیوه های تقسیم سودقرار میگیرد ؟ 

  • فهرست و منابع پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار

    فهرست:

    فصل اول: ‌ح

    کلیات تحقیق.. ‌ح

    مقدمه : 1

    بیان مسئله. 3

    اهمیت موضوع تحقیق.. 5

    اهداف تحقیق.. 6

    دلایل و انگیزه های انتخاب موضوع. 7

    فرضیه های تحقیق : 8

    قلمرو تحقیق: 8

    جامعه آماری : 9

    روش تحقیق : 10

    روش جمع آوری اطلاعات : 10

    روش تجزیه و تحلیل اطلاعات : 11

    ساختار کلی تحقیق : 11

    تعریف واژه ها : 11

    فصل دوم: 14

    مبانی نظری تحقیق.. 14

    مفهوم بورس.... 15

    وظایف بورس.... 15

    فواید بورس برای سرمایه گذاران.. 19

    تأثیر گزارش حسابرسی بر بازده سهام. 24

    نقش حرفه حسابرسی در جامعه. 25

    1-مدل شبه قضایی.. 26

    3- نظریه مباشرت و نظارت... 27

    هدف حسابرسی و انواع اظهار نظر حسابرسی.. 28

    تاثیر اظهار نظرحسابرس بر فعالیت شرکتها 30

    اطلاعات حسابداری و قیمت سهام. 31

    ارتباط بین سود و ارزش سهم در شرایط اطمینان و بازار کامل.. 32

    ارتباط بین سود و ارزش سهام در شرایط عدم اطمینان و بازار ناقص.... 33

    تاثیر اظهار نظر حسابرسان بر قیمت سهام. 35

    پیشینه پژوهش.... 37

    محتوای اطلاعاتی.. 40

    تحقیقات انجام شده در داخل  ایران.. 44

    فصل سوم : 46

    روش تحقیق.. 46

    مقدمه : 47

    فرضیه های تحقیق : 47

    جامعه آماری : 49

    نمونه آماری : 49

    قلمرو تحقیق: 59

    روش جمع آوری اطلاعات : 60

    روش آزمون داده ها و فرضیه های تحقیق : 60

    فصل چهارم : 61

    نتایج و تجزیه و تحلیل تحقیق.. 61

    مقدمه : 62

    آزمون فرضیه ها : 62

    فصل پنجم.. 71

    نتیجه گیری و پیشنهادات... 71

    مقدمه : 72

    نتایج آزمون فرضیه های تحقیق : 72

    نتیجه گیری کلی : 74

    پیشنهادات تحقیق : 76

    پیشنهادات آتی : 77

    محدودیتهای تحقیق : 78

    منابع و ماخذ: 79

    منبع:

     

    1-آذر، عادل، مومنی، منصور، آمار و کاربرد آن در مدیریت، جلد دوم، سمت، 1381

    2-آذر، عادل، مومنی، منصور، جعفری، سعید، آمار و احتمالات، انتشارات سنجش، 1381

    3- ابراهیمی، ایرج، صالحی صدقیانی، جمشید، آمار و کاربرد آن در مدیریت (1و2)، تهران، نشر هستان، 1378

    4- اهدایی، بهمن، آمار تجربی عمومی،‌تهران

    5- بیرگام، پوجین، وستون، فرد، ترجمه : عبدی تبریزی، حسین، مشیرزاده مویدی، پرویز، مدیریت مالی،تهران، انتشارات آگاه، 1384.

    6- پارسائیان، علی، جهانخانی، علی، فرهنگ اصلاحات مالی، تهران،‌موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، خرداد 1375.

    7- پارساییان، علی، جهانخانی،‌علی،‌ مدیریت مالی، جلد 2، ‌تهران، 1374

    8- پاشا شریفی، حسن، نجفی زند، جعفر، روشهای آماری در علوم رفتاری انتشارات سخن، 1380

    9- جان جی، همپتون، مدیریت مالی، ترجمه و تألیف حمید رضا وکیلی فر، مسعود وکیلی فر، تهران، انتشارات ثمره، 1374

    10- خلیلی شورینی، سیاوش، روشهای تحقیق در علوم انسانی، تهران، انتشارات یادواره کتاب، 1383.

    11- دلاور، علی، روشهای آماری در روانشناسی و علوم تربیتی، انتشارات دانشگاه پیام نور، 1380

    12- راد، محسن، آمار و احتمالات، نشر پرداز گران، 1380

    13- رهنمای رود پشتی، فریدون و فرزین اکرم، کلیات مدیریت مالی،‌تهران،‌انتشارات جنگل، 1382

    14- رحیمیان، نظام الدین، تاملی در شیوه های تامین منابع مالی در واحد های اقتصادی، حسابدار 146، 1380، انتشارات انجمن حسابداران خبره ایران

    15- شباهنگ، رضا،  مدیریت مالی،‌جلد اول، تهران،‌ انتشارات سازمان حسابرسی1373

    16- مصطفوی مقدم، علیرضا،  مدیریت مالی، تهران، انتشارات مدرسه عالی بازرگانی

    17- مجتهدزاده، ویدا، « تجدید ساختار مالی »، حسابدار، شماره126        

    18-  Alanc.shapiro، استراتژی تقسیم سود بلند مدت شرکت ها، مترجم علی جهانخانی، تحقیقات مالی شماره 2، بها ر1373،انتشارات دانشگاه تهران

    19- قالیباف اصل،‌حسن، مدیریت مالی،‌ تهران،‌انتشارات پوران پژوهش، 1385 .

     

     

     

     

    منابع انگلیسی :

     

    1- Anderson, Goeden; “An Empirical Note on the In de pendence of the chanology and Financial stry cture”: Canadian Journal of Economic vol 23,Aug 1990.

    2- Franco chehab adham, “ Essays on the deverminates of capital structure(Debt, Financing)”, the sis of Ph. d, university of neworleans, 1995.

    3- I.M, Pandy; “ Elements of financial Management “, New Delhi, vikes Pub, House, 1993 pp.993-995

    4- Modigliani, Franco and metron Miller; “The cost of capital, covporation finance and Theory of Investment”  The American Review, yune 1958.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

    5- Margaret M.Fogarty, “ Corporate capital and equity market development in latin American” the sis of Ph. D, gearge town university, 1998.

    6- Nahid Mazhar, “ Factors related to corporate capital structure”, the sis DBA, united states international.

    7- Roger, clark and others; “ strategic Financial Management” , Tokyo, 1990, pp. 157-159.

    8- Remmers, L. and oters; “Industry and size Debt Ratio Determinants manu Facturing Internationality”, Financial Management, Vol 3 , Spring 1975.

    9- Scot & David F.And Jhen D. Martin; “ Evidence on the Important of financial stracture” , Financial Management, Vol 4, 1976.

    .

پروپوزال در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, گزارش سمینار در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, تز دکترا در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, رساله در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, پایان نامه در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, تحقیق در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, مقاله در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, پروژه دانشجویی در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, تحقیق دانشجویی در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, مقاله دانشجویی در مورد پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار, پروژه دانشجویی درباره پروژه بررسی پایداری خط و مشی تقسیم سود در شرکت های پذبرفته شده در بورس اوراق بهادار
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت