پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها

تعداد صفحات: 107 فرمت فایل: word کد فایل: 3440
سال: 1385 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: مدیریت
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها

    پایان نامه کارشناسی ارشد

    رشته مدیریت صنعتی، گرایش تولید صنعتی

    چکیده

     

    از آنجا که اتخاذ تصمیم صحیح و به موقع  می تواند تاثیر به سزایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها داشته باشد ضرورت وجود یک تکنیک قوی که بتواند انسان را در این زمینه یاری کند کاملا محسوس می باشد. یکی از کار آمد ترین این تکنیک ها فرایند تحلیل سلسله مراتبی (Analytical hierarchy process ) است که برای اولین بار توسط توماس ال ساعتی در دهه ی 1970 مطرح شد. این تکنیک بر اساس مقایسه های زوجی بنا نهاده شده و امکان بررسی سناریو های مختلف را به مدیران می دهد.

    این فرایند با توجه به ماهیت ساده و در عین حال جامعی که دارد مورد استقبال مدیران و کاربران مختلف قرار گرفته است، لذا در این پایان نامه سعی شده است تا با نگرشی متفاوت در مقایسه ی دو به دوی معیار ها و زیر معیار ها در این فرایند نتایج حاصل از این روش به واقعیت موجود نزدیک تر شود. بر همین اساس با توجه به اینکه هر معیار یا زیر معیاری در این فرایند در سطوح مختلف دارای مطلوبیت متفاوتی می باشد پس بهتر است با توجه به مطلوبیت معیار ها در هر سطح آنها را دو به دو با هم مقایسه کرد.

    جهت آزمایش نتایج حاصل از این کار پژوهشی تکنیک حاصله به صورت حل یک مسئله پیاده گردیده که در این پایان نامه موجود می باشد.

    مقدمه :

    دنیای اطراف ما مملو از مسائل چند معیاره است و انسانها همیشه مجبور به تصمیم گیری در این زمینه ها هستند. بطور مثال هنگام انتخاب شغل معیار های مختلفی مانند در امد، موقعیت اجتماعی، خلاقیت و ابتکار و... مطرح می باشند که فرد تصمیم گیرنده گزینه های مختلف را باید بر طبق این معیار ها بسنجد. در تصمیم گیری های کلان مانند تنظیم بودجه ی سالانه ی کشور نیز متخصصین اهداف مختلفی مانند امنیت، اموزش توسعه ی صنعتی و... را تعقیب نموده و مایلند که این اهداف را بهینه نمایند.

    در زندگی روز مره مثالهای فراوانی از تصمیم گیری با معیار های چند گانه وجود دارد. در بعضی موارد نتیجه تصمیم گیری به حدی مهم است که بروز خطا ممکن است ضرر های جبران ناپذیری را بر ما تحمیل کند از این رو لازم است که تکنیک یا تکنیک های مناسبی برای انتخاب بهینه و تصمیم گیری صحیح طراحی شود تا تصمیم گیرنده بتواند به بهترین انتخاب ممکن نزدیک تر شود.

    روش AHP که بر اساس تحلیل مغز انسان برای مسائل پیچیده و فازی می باشد توسط محققی بنام«توماس ال ساعتی » در دهه ی 1970 پیشنهاد گردیده است.

    فرایند تحلیل سلسله مراتبی یکی از جامع ترین سیستم های طراحی شده برای تصمیم گیری با معیار های چند گانه است زیرا این تکنیک امکان فرموله کردن مسئله را به صورت سلسله مراتبی فراهم می کند و همچنین امکان در نظر گرفتن معیار های مختلف کمی و کیفی را در مسئله دارد این فرایند گزینه های مختلف را در تصمیم گیری دخالت داده و امکان تحلیل حساسیت روی معیار ها و زیر معیار ها را دارد، علاوه بر این بر مبنای مقایسه ی زوجی بنا نهاده شده که قضاوت و محاسبات را تسهیل می نماید، همچنین میزان سازگاری و نا سازگاری تصمیم را نشان می دهد که از مزایای ممتاز این تکنیک در تصمیم گیری چند معیاره می باشد.

    نوع مقایسه زوجی ما بین معیارها و زیر معیارها به صورت خطی بوده و به عنوان مثال اگر ترجیح عنصر A بر عنصرB  همواره برابر n باشد ترجیح عنصر B بر عنصر A همواره برابر 1/n خواهد بود در حالیکه در سطوح مختلف از عنصر A  مطلوبیت عنصر B  دستخوش تغییر است و در این تحقیق سعی شده که بر اساس تئوری مطلوبیت که یکی از پر کاربرد ترین تئوری ها در علم اقتصاد خرد میباشد مقایسه ای دقیق تر ما بین معیار ها و زیر معیار ها انجام پذیرد و وزن نسبی هر یک از معیارها با استفاده از تابع مطلوبیت بین هر دو معیار بدست می آید.     

     

    فصل اول

    کلیات

                                     

    پیاده سازی روش تحلیل سلسله مراتبی AHP امکان دسترسی به اهداف بهینه را به تصمیم گیرنده می دهد این فرایند طوری طراحی شده که با ذهن و طبیعت بشری مطابق و همراه می شود و با آن پیش می رود این فرایند مجموعه ای از قضاوت ها و ارزش گذاری های شخصی به یک شیوه منطقی می باشد به طوری که می توان گفت این تکنیک از یک طرف وابسته به تصورات شخصی و تجربه جهت شکل دادن و طرح ریزی سلسله مراتبی یک مسئله بوده و از طرف دیگر به منطق درک و تجربه جهت تصمیم گیری و قضاوت نهایی مربوط می شود.

     

    1-1) موضوع تحقیق :

    تجزیه و تحلیل فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP و برطرف نمودن نقاط ضعف این روش تصمیم گیری به کمک تئوری مطلوبیت در جهت ارائه روش اجرایی.

     

    1-2) بیان و تعریف موضوع :

    فرایند تحلیل سلسله مراتبی با تجزیه مسائل مشکل و پیچیده، آنها را به شکلی ساده تبدیل کرده و به حل آنها می پردازد. این روش کاربردهای فراوانی در مسائل اقتصادی و اجتماعی پیدا کرده است و در سالهای اخیر در امور مدیریتی نیز به کار رفته است.

    اصولا جهت حل یک مسئله از طریق AHP ابتدا یک نمایش گرافیکی به صورت سلسله مراتبی ایجاد شده و سپس عناصر هر سطح نسبت به عنصر مربوط خود در سطح بالاتر به صورت زوجی مقایسه شده و وزن آنها محاسبه می گردد و در نهایت پس از تعیین اولویتها باید سازگاری سیستم مورد بررسی و قضاوت قرار گیرد.

    در این پایان نامه جهت مقایسه دو به دوی عناصر نسبت به عنصر سطح بالاتر خود به جای روابط خطی از مطلوبیت هر یک از عناصر در مقادیر مختلف استفاده شده است.

     

    1-3) اهداف تحقیق :

    اصولا در فعالیت های روزانه اعم از اقتصادی، اجتماعی و... استفاده از تکنیک های تصمیم گیری جهت رسیدن به اهداف بهینه یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

    در فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP سعی شده برای بدست آوردن وزن نسبی معیارها و در نهایت اولویت ها در جهت رسیدن به هدف روشی مورد استفاده قرار گیرد تا دقت تصمیم گیری از طریق AHP افزایش یافته و فرد به انتخاب بهینه تری دست پیدا کند. اما اگر بخواهیم اهداف پیگیری شده در این کار پژوهشی را دسته بندی کنیم باید بگوییم :

    1- تحلیل و بررسی دقیق فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP

    2- مشخص نمودن نقاط ضعف این فرایند

    3- ارائه روشی بهبود یافته بر اساس تحلیل های علمی و تئوری مطلوبیت    

     

    1-4) فرض تحقیق

    می توان فرض مسئله مورد پژوهش را بدین گونه بیان کرد :

    آیا استفاده از تابع مطلوبیت در فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP منجر به افزایش اثر بخشی روش خواهد شد ؟

     

    1-5) قلمرو علمی تحقیق

    این تحقیق به ارائه یک مدل و الگوریتم جدید جهت محاسبه اوزان نسبی معیارها از طریق مقایسه دوبه دوی آنها در فرایند تحلیل سلسله مراتبی  AHP می پردازد در این راستا جهت تجزیه و تحلیل تکنیک موجود و دستیابی به نقاط قوت و ضعف این تکنیک، اقدام به بررسی قدم به قدم فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP نموده است لذا در این راستا قلمرو تحقیق را می توان به تمام مباحث مهندسی و مدیریتی که به نحوی با این بحث در ارتباط هستند لحاظ نمود.

    1-5-1) قلمرو مکانی :

    جهت اجرای این پژوهش کاربردی اطلاعات به صورت کتابخانه ای جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است و برای بررسی نتایج حاصله یک مسئله به صورت امتحان حل می گردد.

    1-5-2) قلمرو زمانی : این پژوهش مستقل از قلمرو زمانی بوده و می تواند تا زمانیکه روش بهتری به جای آن پیشنهاد گردد مورد استفاده قرار گیرد.

     

    1-6) متدولوژی تحقیق :

    1-6-1) روش تحقیق:

    پژوهش یک کاوش یا بررسی اصولی و دقیقی است که افراد را قادر می سازد ماهیت پدیده ها یا رویدادهای پیچیده را درک کنند. با توجه به آرمان این تحقیق که کسب دانش جدید برای رسیدن به هدف علمی مشخص، درک صحیح از مسئله پژوهش، یافتن رابطه معنی دار ریاضی و کاربردی بودن آن در تصمیم گیری مورد توجه می باشد، روش تحقیق انتخابی تحقیق کاربردی است که به کمک تجزیه و تحلیل و مطالعه دقیق علوم مرتبط منجر به ارائه یک مدل و الگوریتم جدید می گردد.

    اما آنچه در این تحقیق مورد بحث و بررسی قرار گرفته بدین ترتیب است که در قدم اول فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP در مرحله محاسبه اوزان نسبی معیارها و زیر معیارها به خاطر مقایسه دوبه دوی معیارها به صورت خطی دارای اشکال می باشد زیرا در عالم واقع و در مغز انسان در مقایسات زوجی همواره مرجح بودن A بر B برابر n نیست. این مقایسه به نوعی از تئوری مطلوبیت تبعیت می نماید مثلا در انتخاب یک اتومبیل نمی توان گفت که همواره ایمنی دو برابر راحتی برای تصمیم گیرنده اهمیت دارد بلکه هرچه میزان ایمنی اتومبیل بالاتر رود مطلوبیت آن در مقابل از دست دادن راحتی کمتر می شود زیرا افزایش ایمنی منجر به کاهش راحتی در اتومبیل می شود از این رو جهت به دست آوردن وزن نسبی معیارها از نگرش تابع مطلوبیت که در اقتصاد خرد و تئوری رفتار مصرف کننده کاربرد فراوانی دارد استفاده شده و احساس می شود جواب نهایی با استفاده از این روش به واقعیت نزدیک تر می باشد.

    1-6-2) روش گردآوری اطلاعات:

     منابع و اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش عمدتا به صورت کتابخانه ای و مقالات و منابع اینترنتی معتبر می باشد که مورد تایید مجامع علمی است.

    1-7) محدودیت های تحقیق :

    وجود هر گونه مشکل و محدودیت در هر پژوهش بدیهی به نظر می رسد لذا از جمله محدودیت های این تحقیق می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

    1- محدودیت منابع علمی فارسی مرتبط با موضوع بالاخص درباره تابع مطلوبیت

    2- پیاده سازی روش پیشنهادی برای مسائلی با معیارهای زیاد مشکل آفرین است و ضعف آن در محدودیت های نرم افزاری می باشد.

    3- با توجه به کمبود سوابق و مطالعات گذشته در مورد این موضوع محقق مجبور شد شخصا به نظریه پردازی در این زمینه اقدام نماید.

     

    فصل دوم

    مروری بر ادبیات تحقیق

    پیشگفتار:

    تصمیم سازی یکی از مهم ترین مشخصه های انسانی است و هر فرد در طول شبانه روز تصمیم های فراوانی اتخاذ می کند، برخی از این تصمیم ها اهمیت چندانی نداشته و برخی دیگر از اهمیت بالایی برخوردار هستند. هر چه مسئولیت و اختیارات انسان بیشتر باشد تصمیم گیری اهمیت بیشتری خواهد داشت. از آنجا که اتخاذ تصمیم صحیح و به موقع می تواند تاثیر به سزایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها داشته باشد، ضرورت وجود یک تکنیک قوی که بتواند انسان را در این زمینه یاری کند کاملا محسوس می باشد.

    یکی از کارامد ترین این تکنیک ها فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP است که برای اولین بار توسط توماس ال ساعتی در دهه 1970 مطرح شد. این تکنیک بر اساس مقایسه های زوجی بنا نهاده شده و امکان بررسی سناریو های مختلف را به مدیران می دهد. فرایند تحلیل سلسله مراتبی به علت ماهیت ساده و در عین حال جامعی که دارد مورد استقبال مدیران و کاربران مختلف واقع شده است بعلاوه در طول 20 سال گذشته از سوی محافل علمی نیز همواره مورد توجه بوده است. این تکنیک امکان فرموله کردن مسئله را بصورت سلسله مراتبی فراهم می کند و همچنین امکان در نظر گرفتن معیارهای مختلف کمی و کیفی را در مسئله دارد.

    این فرایند گزینه های مختلف را در تصمیم گیری دخالت داده و امکان تحلیل حساسیت روی معیارها و زیر معیارها را دارد، علاوه بر این بر مبنای مقایسات زوجی بنا نهاده شده که قضاوت و محاسبات را تسهیل می نماید همچنین میزان سازگاری و ناسازگاری تصمیم را نشان می دهد که از مزایای ممتاز این تکنیک در تصمیم گیری چند معیاره می باشد.

    یک تئوری بر پایه تابع مطلوبیت می تواند بوسیله مبادله اهداف از خل و خو و عادات و بیان این عادات به صورت ریاضی جهت تشریح خل و خوهای تصمیم گیرنده بیان شود تا تصمیمات با ملاحظه ترجیحات وی تنظیم گردد.

    با ادغام روش AHP و تئوری مطلوبیت می توان تصمیم گیری دقیق تری را انجام داد .

    کمپانی فورد برای طراحی یک هواپیما با گزینه های مختلف جهت خرید قطعات مواجه شد که با استفاده از تلفیق تئوری مطلوبیت و فرایند تحلیل سلسله مراتبی توانست بهترین گزینه ها را برای خرید قطعات مختلف هواپیما انتخاب نماید و در نهایت مدیر کل طراحی شرکت بر اساس گزینه های موجود و بهینه گزینه نهایی را انتخاب نمود ( لوئیس و کالاگان 2000 ).

     

    2-1) کلیات

    2-1-1) اصول فرایند تحلیل سلسله مراتبی

    توماس ال ساعتی 4 اصل زیر را به عنوان اصول فرایند تحلیل سلسله مراتبی بیان نموده و کلیه محاسبات، قوانین و مقررات را بر این اصول بنا نهاده است. این اصول عبارت اند از :

    اصل 1 : شرط معکوسی (Reciprocal Condition   ) – اگر ترجیح عنصر A بر عنصر B     برابر n باشد ترجیح عنصر B بر عنصر A برابر 1/n خواهد بود.

    اصل 2 : اصل همگنی ( Homogenity  ) – عنصر A با عنصر B باید همگن و قابل مقایسه باشند به بیان دیگر برتری عنصر A بر عنصر B نمی تواند بی نهایت یا صفر باشد.

    اصل 3 : وابستگی ( Dependency ) – هر عنصر سلسله مراتبی به عنصر سطح بالاتر خود می تواند وابسته باشد و به صورت خطی این وابستگی میتواند تا بالا ترین سطح ادامه داشته باشد.

    اصل 4 : انتطارات ( Expectations ) – هر گاه تغییری در ساختمان سلسله مراتبی رخ دهد پروسه ارزیابی باید مجددا انجام گیرد ( قدسی پور، سید حسن، 1381، ص 6 ).

    Abstract

     

    Where as making correct and on time  decision can be influenced on humans social and personal lives, the necessity of being a powerful technique that can support man in this field is very sensible. One of the most efficient of these techniques is the analytical hierarchy process that first represented by Thomas L. Saati in the 1970 decade . This technique is established according to dual comparison and always they managers to search various Scenarios.

    This process concerning its simple and general nature, has been welcomed by managers and various user , so in this thesis ,the results of this method with a different attitude of comparing standards and sub standards of this process in duality, tried to becoming nearer to the existent reality.

    Therefore, because each standard or substandard at various levels of this process has a different ideal. Then its better to dually compare them concerning the ideal of standard at each level.

    In order to test the result of this research, the resultant technique is set as solution of a problem that is available  in this thesis.

  • فهرست و منابع پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها

    فهرست:

    چکیده. 1

    مقدمه : 2

    فصل اول.. 4

    کلیات... 4

    1-1) موضوع تحقیق : 5

    1-2) بیان و تعریف موضوع : 5

    1-3) اهداف تحقیق : 6

    1-4) فرض تحقیق.. 6

    1-5) قلمرو علمی تحقیق.. 6

    1-5-1) قلمرو مکانی : 7

    1-6) متدولوژی تحقیق : 7

    1-6-1) روش تحقیق: 7

    1-6-2) روش گردآوری اطلاعات: 8

    1-7) محدودیت های تحقیق : 8

    فصل دوم. 9

    مروری بر ادبیات تحقیق.. 9

    پیشگفتار: 10

    2-1) کلیات... 11

    2-1-1) اصول فرایند تحلیل سلسله مراتبی.. 11

    2-1-2) مزایای فرایند تحلیل سلسله مراتبی.. 11

    2-2) گام های فرایند تحلیل سلسله مراتبی.. 13

    2-2-1) ساختن سلسله مراتبی.. 13

    2-2-1-1 ) انواع سلسله مراتبی ها 14

    2-2-1-2) روش ساختن یک سلسله مراتبی.. 15

    2-2-2) محاسبه وزن در فرایند تحلیل سلسله مراتبی.. 15

    2-2-2-1) روش های محاسبه وزن نسبی.. 15

    2-2-2-1-1) روش حداقل مربعات... 16

    2-2-2-1-2) روش حداقل مربعات لگاریتمی.. 17

    2-2-2-1-3) روش بردار ویژه. 18

    2-2-2-1-4) روش های تقریبی.. 19

    2-2-2-2) محاسبه وزن نهایی : 20

    2-2-3) محاسبه نرخ ناسازگاری... 20

    2-2-3-1) ماتریس سازگار 20

    2-2-3-2) ماتریس ناسازگار 21

    2-2-3-3) الگوریتم محاسبه نرخ ناسازگاری یک ماتریس.... 22

    2-2-3-4)الگوریتم محاسبه نرخ ناسازگاری یک سلسله مراتبی.. 23

    2-4) سیستمهای غیر خطی یا شبکه ها 23

    2-5) تئوری مطلوبیت... 24

    2-5-1) مفهوم مطلوبیت و رابطه اش با ارزش کالاها و خدمات... 24

    2-5-2) نظریه کاردینالی مطلوبیت... 25

    2-5-3) نظریه اردینالی مطلوبیت... 25

    2-5-4) مطلوبیت کل و مطلوبیت نهایی.. 25

    2-5-5) نرخ نهایی جانشینی.. 28

    2-5-6) رابطه بین نرخ نهایی جانشینی با مطلوبیت نهایی.. 29

    2-6) بررسی سوابق گذشته. 30

    3-1) تجزیه و تحلیل فرایند سلسله مراتبی.. 36

    3-1) تجزیه و تحلیل فرایند سلسله مراتبی.. 37

    4-1) نتیجه گیری... 53

    4-2) پیشنهادات... 53

    فهرست منابع: 55

    1-1- تصمیم‌گیری چیست... 56

    1-1- تصمیم‌گیری چیست... 57

    1-1-1- مقدمه و کلیات... 57

    1-1-2- تعریف تصمیم گیری و مراحل آن.. 57

    1-1-3- ویژگیهای یک تصمیم خوب... 59

    1-1-4- انواع تقسیمات در تصمیم گیری... 60

    1-1-4-1- تصمیم های برنامه ریزی شده و نشده. 60

    1-1-4-2- تصمیمات فردی و گروهی.. 63

    1-1-4-2-1- تصمیمات فردی... 63

    1-1-4-2-2- تصمیم گیری گروهی.. 64

    1-1-5- مدلهای کلان تصمیم گیری... 70

    1-1-5-1- مدل راضی کننده. 71

    1-1-5-2- مدل علاقه ضمنی.. 73

    1-1-5-2- مدل علاقه ضمنی.. 74

    1-1-5-3- مدل حداکثر بهره گیری (بهینه سازی) 76

    1-1-6- محیطهای کلان تصمیم گیری... 80

    1-1-6-1- قطعی و معین.. 80

    1-1-6-2- تحت ریسک.... 80

    1-1-6-3- عدم قطعیت... 81

    1-2- تعریف MCDM و مفاهیم اولیه آن.. 81

    1-2-1- تعریف تصمیم گیری چند معیاره. 81

    1-2-2- تعاریف و مفاهیم اولیه. 82

    1-2-2-1- هدف بصورت یک تابع (Objective). 82

    1-2-2-2- راه حل بهینه (Optimal Solution). 82

    1-2-2-3- آلترناتیو. 83

    1-2-2-4- معیار 83

    1-2-2-6- راه حل برتر (Preferred Solution). 83

    1-2-2-7- راه حل رضایت بخش (Satisfying Solution). 83

    1-2-2-8- راهحل موثر (غیرمسلط) 84

    1-2-3- مراحل آمادهسازی ماتریس تصمیمگیری... 84

    1-2-3-1- تبدیل معیارهای کیفی به کمی.. 84

    1-2-3-1-1- خطکش مقیاس.... 84

    1-2-3-1-2- منطق فازی (Fuzzy Logic) 85

    1-2-3-2- نرمالیزه کردن.. 86

    1-2-3-2-1- نرمالیزه کردن برداری... 86

    1-2-3-2-2- نرمالیزه کردن خطی.. 86

    1-2-3-2-3- روش سوم نرمالیزه کردن.. 87

    1-2-3-3- وزندهی.. 87

    1-2-3-3-1- روش آنتروپی.. 87

    1-2-3-3-2- روش مقایسات زوجی.. 88

    1-3- انواع تکنیکهای MCDM.... 88

    1-3-1-1- روش Dominance. 89

    1-3-1-2- روش Maximin.. 89

    1-3-1-3- روش Maximax.. 89

    1-3-1-4- روش Conjunctive. 89

    1-3-1-5- روش Disjunctive. 90

    1-3-1-6- روش Lexicography.. 90

    1-3-1-7- روش حذفی.. 90

    1-3-2- تکنیک های تعاملی.. 91

    1-3-2-1- روش مجموع ساده وزین (SAW). 91

    1-3-2-2- روش TOPSIS.. 92

    1-3-2-3- روش ELECTRE... 92

    1-3-2-4- روش AHP.. 93

    1-3-2-5- روش DEMATEL.. 93

    1-3-2-6- روش NAIADE... 94

    1-3-3- تکنیکهای پیشرفته تعاملی.. 94

    1-3-3-1- روش EVAMIX... 94

    1-3-3-2- روش MAVT... 95

    1-3-3-3- روش UTA... 95

    1-3-3-4- روش MAUT... 95

    1-3-3-5- روش SMART... 95

    1-3-3-6- روش ORESTE... 96

    1-3-3-7- روش PROMETHEE... 96

    1-3-3-8- روش REGIME... 96

    1-3-3-9- روش PAMSSEM.... 96

    1-3-4- مقایسه تکنیکهای MCDM.... 97

    منبع:

    ندارد

پروپوزال در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, گزارش سمینار در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, تز دکترا در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, رساله در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, پایان نامه در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, تحقیق در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, مقاله در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه ایجاد تغییرات در AHP با سلسله مراتب غیر خطی و وجود روابط ریاضی ما بین معیار ها و زیر معیارها
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت