پایان نامه درباره زراعت برنج

تعداد صفحات: 57 فرمت فایل: word کد فایل: 3599
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۱۹,۲۰۰ تومان
قیمت: ۱۶,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه درباره زراعت برنج

    فصل اول:

    مقدمه:

    برنج از گیاهان زراعی مهم قاره آسیاست . دانه برنج و فراورده های حاصل از آن نزدیک به 40 درصد غذای مورد نیاز نصف مردم جهان را تشکیل می دهد و از لحاظ تولید جهانی نیز می تواند با گندم برابری کند (1).

    برنج شامل دو گروه زراعی آسیایی و افریقایی است . در برنج های گروه آسیایی برنج معمولی یا اوریزا ساتیوا[1] وجود دارد که بومی آسیاست (تصویر 1-1) . در گروه برنج آفریقایی اوریزا گلابریما[2] را می توان نام برد که بومی آفریقاست (تصویر 2-1)  . حدس زده می‌شود که زراعت برنج تقریبا 3000 سال قبل از میلاد مسیح در کشورهای هندوستان و چین متداول بوده است . گونه ساتیوا از لحاظ سطح زیر کشت، تولید ، و تغذیه اهمیت جهانی دارد . ولی زراعت و مصرف برنج گونه گلابریما بسیار کم است. و عمدتا به نقاط پراکنده ای در آفریقا محدود می شود (1).

    سطح زیر کشت برنج پس از گندم از سایر غلات بیشتر است . نزدیک به 90 درصد سطح زیر کشت و تولید برنج به کشورهای خاور دور اختصاص دارد . بیش از نصف محصول سالانه برنج در جهان نیز در دو کشور هندوستان و چین تولید می شود . سطح زیر کشت و تولید منطقه آن به شرح جدول (1-1) است .

    کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری برمه ، تایلند ، ویتنام ، لائوس ، اندونزی ، فیلیپین ، پاکستان ، هندوستان ، ایالات متحده آمریکا ، ژاپن ، ایتالیا ، مصر ، اسپانیا ، چین ، برزیل ، کوبا ، مکزیک و استرالیا از جمله کشورهای تولید کننده برنج به شمار می رود . میزان تولید برنج در تایلند ، برمه ، ویتنام و لائوس بیش از مصرف داخلی است . نزدیک به 90 درصد برنج موجود در بازارهای بین المللی مربوط به این چهار کشور است . ایالات متحده امریکا ، برزیل ، ایتالیا و مصر از دیگر کشورهای صادر کننده برنج هستند .(1)

    جدول (1-1) توزیع منطقه ای سطح زیر کشت و تولید شلتوک در جهان در سال 1971 برحسب  درصد (1)

     

    منطقه سطح زیر کشت تولید
    اروپا Jun-00 1-Jan
    آمریکای شمالی Jun-00 1-Feb
    آمریکای لاتین 4-Feb 3-May
    خاور نزدیک May-00 Jun-00
    خاور دور Aug-90 0/90
    آفریقا 2-Aug 2-May
    استرالیا کمتر 05/0

    Jan-00

     

    زراعت برنج در شمال ایران  به ویژه در شهر رودسر ، و استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد ; بنا به بعضی از روایات کشت این محصول قرن ها پیش از میلاد مسیح در زمان هخامنشیان رواج داشته است (1).

    سطح زیر کشت ، تولید و عملکرد برنج در استانهای مختلف ایران برابر آمار منتشر شده از طریق وزارت کشاورزی در جدول (2-1) درج شده است. این جدول نشان می دهد که نزدیک به 80 درصد محصول برنج ایران در دو استان گیلان و مازندران  تولید می شود . زراعت برنج در استانهای فارس ، خوزستان ، اصفهان ، آذربایجان شرقی ، و نیز گرگان و گنبد متداول است . در سطوح کوچکی از مناطق بسیار خشک کشور مثل بلوچستان نیز برنجکاری دیده می شود (1).

    مهمترین مناطق تولید کننده برنج در استان گیلان عبارت انداز : آستارا، بندر انزلی، فومن، زیبا کنار، رضوان شهر،خمام، لشت نشاء، هشت پر طوالش، لولمان، کوچصفهان، صومعه سرا ، آستانه اشرفیه، رودبار، رودسر، رشت ، سیاهکل ، لاهیجان و لنگرود .

    مهمترین مناطق تولید کننده برنج در استان مازندران عبارت انداز : چالوس ،تنکابن،قائم شهر،نوشهر،ساری،آمل،بابل،نور،محمود آباد،علمده (رویان) گرگان گنبد (3) .

    تولید برنج ایران تا اوایل دهه 1340 می توانست نیازهای داخلی کشور را تا حدی تامین کند اما در حال حاضر با توجه به افزایش سریع جمعیت و بهبود قدرت خرید مردم محصول داخلی کفاف نیازها را نمی دهند و مقادیر قابل توجهی برنج همه ساله به ناچار از خارج وارد کشور می شود (1).

     

    جدول (2-1) سطح زیر کشت و میزان تولید شلتوک در سال 1366 در ایران (1)

     

    ردیف استانها سطح زیر کشت تولید کل
    1000) هکتار) ( تن1000)
    1 آذربایجان شرقی 7-Jul 25
    2 آذربایجان غربی Aug-00 1-Apr
    3 اصفهان 6-May 28-Sep
    4 ایلام 1-May 2-Jul
    5 چهار محال و بختیاری 2-May 7
    6 خراسان Jun-00 1-May
    7 خوزستان Sep-36 7/104
    8 زنجان 4-Aug 14-Jun
    9 سیستان و بلوچستان 2-Sep 5-Apr
    10 فارس 28 1/106
    11 کردستان Jan-00 Jan-00
    12 کرمان Jan-00 Mar-00
    13 کهکیلویه و بویراحمد 4-Aug 13-Mar
    14 گرگان و گنبد 17 Feb-53
    15 گیلان 3/208 9/645
    16 لرستان Apr-00 Sep-00
    17 مازندران 1/204 3/792
      کل 527 3/1803

     

    کل سطح زیرکشت برنج در کشور ایران از 377 هزار هکتار در سال 1351 به 588 هزار هکتار در سال 72-1371 و به میزان 56 درصد افزایش یافته است ، در صورتی که کل تولید برنج در این مدت به حدود 2/2 برابر رسیده است . در این مدت میانگین تولید در واحد سطح از 2679 کیلوگرم در هکتار به 3886 کیلوگرم در هکتار افزایش یافته است، جدول (3-1) (2).

  • فهرست و منابع پایان نامه درباره زراعت برنج

    فهرست:

     

    فهرست مندرجات..                                                                                          ﻫ

    فهرست اختصارات                                                                                          ی

    فهرست نمودارها و اشکال

    فهرست جداول

    چکیده      

                                                                                                                                1

    فصل اول: مقدمه                                                                                                                  4

    فصل دوم: گیاهشناسی                                                                                                    

    2-1- گیاهشناسی Allium hirtifolium                                                                 8

    2-2- انتشار جغرافیایی                                                                                     8

    2-3- کاریولوژی                                                                                           8

    2-4- موارد مصرف                                                                                        10

    2-4-1- مصارف غذایی                                                                                   10

    2-4-2- استفاده در طب سنتی                                                                            10

    2-5- تحقیقات انجام شده در                                                    Allium hirtifolium10

    2- 6-    جنس                                                                                                Allium  spp. 2-6-1- مشخصات عمومی و طبقه بندی                                                                       11     

    2-6-2- خصوصیات شیمیایی                                                                                13

    2-6-3- کاریولوژی                                                                                        13   

    2-7- ارزشهای اقتصادی گونه های جنس آلیوم                                                            14

    2-8- زیرجنسهای جنس آلیوم                                                                             14

    2-8-1- زیر جنس Allium                                                                              15             

    2-8-2- زیر جنس                                                                       Rhizirideum15               

    2-8-3- زیر جنس                                                              Melanocrommyum15

    عنوان                                                                                                                                     صفحه

    2-8-4- زیر جنس                                                                                         Amerallium

    2-9- مراحل نمو در آلیومها                                                                                             16

    2-9-1- جوانه زنی بذر                                                                                                  16

    2-9-2- سبز شدن بذور و نمو گیاهان نورسته                                                                       17

    2-9-3- دوره جوانی و انتقال به مرحله تولید مثلی                                                                 17

    2-9-4- رشد و نمو سالیانه پس از بلوغ                                                                              19

    2-9-4-1- گونه های پیاز دار                                                                                         19

    2-9-4-1-1- گونه های پیازدار با مبدا مدیترانه                                                                    20

    2-9-4-1-2- گونه های گلدار با مبدا ایرانو تورانی                                                               20

    2-9-4-3- آلیومهای خوراکی                                                                                         23

    2-9-5- تکثیر                                                                                                            24                  

    2-9-5-1- تکثیر از راه بذر                                                                                           24

    2-9-5-2- تکثیر رویشی                                                                                              25

    2-9-5-3- کشت بافت در آلیومها                                                                                   26

    2-10- اصلاح ژنتیکی در آلیومها و استفاده از گونه های وحشی                                     Allium26

    2-10-1- بانک های بذر آلیوم در دنیا                                                                               27          

    2-10-2- بانک های ژن آلیوم در دنیا                                                                                27

    2-10-3- عملیات نگهداری و اصلاحی در مراکز جمع آوری و نگهداری آلیوم ها                          27

    2-11- بررسی تنوع ژنتیکی و عوامل ایجاد تنوع                                                                   28

    2-11-1- تجزیه کلاستر                                                                                               31           

    2-11-2- تجزیه به مولفه اصلی                                                                                      31

    2-11-3- معیارهای فاصله یا شباهت ژنتیکی                                                                       32

    2-12- مراکز تنوع جنس                                                                                    Allium32

    2-13- مصارف مختلف آلیومها در دنیا                                                                               33

    فصل سوم: بررسی مولکولی به کمک نشانگرRAPD

     

     

    عنوان                                                                                                                                     صفحه

     

    3-1- نشانگر چیست؟                                                                                                          38

    3-2- کاربرد های نشانگرهای مولکولی                                                                                      38

    3-3- انواع نشانگرها                                                                                                            39

    3-4- نشانگر                                                                                                         RAPD40

    3-4-1- مراحل روش                                                                                             RAPD41

    3-4-1-1- استخراج                                                                                                 DNA41

    3-4-1-2- تخمین غلظت                                                                                          DNA41

    3-4-1-3- انجام واکنش 42                                                                                        RAPD

    3-4-1-4- الکتروفورز محصولات 42                                                                               PCR

    3-4-2- تجزیه داده های                                                                                         RAPD43

    3-4-3- تکرار پذیری                                                                                             RAPD43

    3-4-3-1- کیفیت و کمیت 43                                                                                       DNA

    3-4-3-2- آلودگی بیولوژیک                                                                                                43

    3-4-3-3- غلظت آغازگر                                                                                                     44

    3-4-3-4- غلظت منیزیم                                                                                                     44

    3-4-3-5- تکرارپذیری نیمرخ های دستگاه                                                                   PCR44

    3-4-3-6- زمان واسرشته سازی                                                                                           44

    3-4-3-7- درجه حرارت اتصال                                                                                           45

    3-4-3-8- مدت زمان بسط یا توسعه طویل شدن                                                                     45

    3-4-3-9- دقت کردن در پیپت نمودن                                                                            45

    3-5- مزایای RAPD                                                                                             45

    3-6- معایب                                                                                              RAPD46

     3-7- تحقیقات انجام شده با کمک نشانگر RAPD در جنس الیوم                                            47                                                                   

    فصل چهارم: نشانگرهای مورفولوژیک                                                              

     

    عنوان                                                                                                                                     صفحه

     

    4-1- مزایای نشانگرهای مورفولوژیک                                                                                    50

    4-2- معایب نشانگرهای مورفولوژیک                                                                                    50

    4-3- مقایسه مورفولوژیک آلیوم ها                                                                                        51

    4-3-1- گروه های پیازدار                                                                                                   52

    4-3-2- گروه های ریزوم دار                                                                                               52

    4-3-3- گونه های آلیوم خوراکی                                                                                          52

    4-4- کاربرد نشانگرهای مورفولوژیک در جنس آلیوم                                                                 53

    4-5- اساس ژنتیکی بعضی صفات مورفولوژیک در آلیوم ها                                                         55

    4-5-1- برگ و نشاء ها                                                                                                      55

    4-5-2- ساقه گلدهنده                                                                                                        56

    4-5-3- پیاز                                                                                                                     56

    4-5-4- گل                                                                                                                     57

     

    فصل پنجم: بررسی فیتوشیمیایی                                                                           

    5-1- تاریخچه استفاده از آلیومها در تغذیه و درمان بیماریها                                                          59

    5-2- ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان جنس آلیوم                                                                 60

    5-2-1- ترکیبات فرار                                                                                                         60

    5-2-2- ترکیبات غیر فرار                                                                                                   60

    5-3- تاریخچه شناسایی آلیسین                                                                                              61

    5-4- چگونگی تشکیل آلیسین                                                                                               61

    5-5- روشهای تجزیه و شناسایی اجزاء تشکیل دهنده اسانس و

     عصاره های استخراج شده از گیاهان                                                                                         62

    5-5-1- کروماتوگرافی                                                                                                       62

    5-5-2- کروماتوگرافی لایه نازک                                                                             (TLC)63

    5-5-3- کروماتوگرافی ستون                                                                                               63

    5-5-4- گاز کروماتوگرافی                                                                                                  64

    عنوان                                                                                                                                    صفحه

     

    5-5-5- طیف سنجی مادون قرمز                                                                                   (IR)64

    5-5-6- طیف سنجی ماوراء بنفش (UV) و مرئی                            (Visible – Spectroscopy)64

    5-5-7- رزنانس مغناطیسی هسته                                                                                 (nmr)65

    5-5-8- گاز کروماتوگرافی قدام با طیف سنجی جرم                                              (GC-Mass)65

     

    فصل ششم: مواد و روشها                                                                                          

    6-1- نمونه های گیاهی                                                                                                        69

    6-2- دستگاههای مورد  استفاده                                                                                              70

    6-3- مواد مورد استفاده                                                                                                        71

    6-4- روشها                                                                                                                      72

    6-4-1- ارزیابی مورفولوژیکی                                                                                               72

    6-4-1-1- مواد و طرح آزمایشی                                                                                          72

    6-4-1-2- یادداشت برداری و ثبت خصوصیات                                                                       72

    6-4-2- ارزیابی مولکولی                                                                                                     72

    6-4-2-1- استخراج                                                                                                DNA73

    6-4-2-2- ارزیابی کمی و کیفی نمونه های                                                                  DNA74

    6-4-2-3- الکتروفورز                                                                                             DNA75

    6-4-2-4- شرایط واکنشهای                                                                        PCR-RAPD76

    6-4-3- ارزیابی فیتوشیمیایی                                                                                                 78

    6-4-3-1- روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) در تشخیص وجود آلیسیس                           79

    6-4-3-2- تعیین مقدار آلیسیس به روش اسپکتروفتومتری                                                         80

    6-4-3-2-1- آماده سازی پیازهای                                                              A.hirtifolium81

    6-4-3-2- نحوه اندازه گیری جذب در دستگاه اسپکتروفتومتری                                                82

     

    فصل هفتم: بحث و نتایج                                                                                           84

    عنوان                                                                                                                                     صفحه

     

    7-1- گروه بندی اکوتیپها با نشانگر                                                                      RAPD85

    7-2- گروه بندی بر اساس صفات مورفولوژیک                                                              90

    7-3- بررسی اکوتیپها از دیدگاه فیتوشیمیایی                                                                 92

    7-4- مقایسه داده های RAPD و مورفولوژیکی                                                            96

    7-5- مقایسه داده های مورفولوژیک و آلیسیس                                                              96

    7-6- نتیجه گیری نهایی                                                                                      98

    7-7- پیشنهادات                                                                                              98

    منابع                                                                                                                                          100

    خلاصه پایان نامه به زبان انگلیسی                                                                                       107

    منبع:

    ندارد

پروپوزال در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, گزارش سمینار در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, تز دکترا در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, رساله در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, پایان نامه در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, تحقیق در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, مقاله در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه درباره زراعت برنج, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه درباره زراعت برنج
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت