فهرست و منابع پایان نامه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی
فهرست:
عنوان .............................................................................................................. صفحه
فصل اول
کلیات........................................................................................................................ 1
1-نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات گیاهی.................................................................. 2
2-قرنطینه................................................................................................................ 4
3-سابقه قرنطینه در دنیا ........................................................................................ 4
4-سابقه قرنطینه در ایران...................................................................................... 5
5-همکاری های بین المللی حفظ نباتات .................................................................. 7
6-مفاهیم کاربردی اصطلاحات بهداشت گیاهی.................................................... 10
فصل دوم:
استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی.................................................. 14
1-آفات بومی........................................................................................................ 15
2-آفت قرنطینه ای ............................................................................................... 15
3-عوامل قرنطینه ای ........................................................................................... 15
4-نظارت و مراقبت بر وضعیت آفات گیاهی در منطقه ....................................... 15
5-نظارت و مراقبت بر منابع عمومی اطلاعات...................................................... 16
6-نظارت و مراقبت با انجام بازدیدهای ویژه ..................................................... 16
7-بازدیدهای ویژه از آفت.................................................................................... 17
8-بازدیدهای ویژه از کالا.................................................................................... 18
9-نظارت صحیح .................................................................................................. 19
10-نیازهای فنی خدمات تشخیص........................................................................ 19
11-ثبت و نگهداری............................................................................................... 19
12-تعیین وضعیت آفت......................................................................................... 20
13-شرایط کلی برای تعیین وضعیت آفت............................................................. 21
14-سوابق آفت..................................................................................................... 21
15-اعتبار اطلاعات مربوط به آفت....................................................................... 22
16-ناحیه عاری از آفت........................................................................................ 24
17-شرایط کلی نواحی عاری از آفت.................................................................... 25
18-برنامه ریشه کنی آفت.................................................................................... 28
19-فرایند برنامه ریشه کنی................................................................................. 28
20-تیم مدیریت و اجرای برنامه ریشه کنی......................................................... 29
21- شرایط قرنطینه ای شدن آفت....................................................................... 34
22- رفتار و خصوصیات عوامل غیر بومی و جدید ........................................... 34
23- مقایسه آفات قرنطینه ای و آفات غیر قرنطینه ای تحت کنترل و آفات معمولی 38
24-بازرسی.......................................................................................................... 42
25-بازرسی عینی................................................................................................. 43
26-بازرسی ویژه ................................................................................................ 44
27-کلاس بندی کالاهای کشاورزی و چگونگی نمونه برداری از آنها................ 45
28-کالاهای کلاس یک ......................................................................................... 50
29-کالاهای کلاس دو ......................................................................................... 50
30-کالاهای کلاس سه ........................................................................................ 52
31-کالاهای کالای چهار....................................................................................... 53
32-کالاهای کلاس پنج ........................................................................................ 55
33-کالاهای کلاس شش....................................................................................... 56
34-کالاهای کلاس هفت ...................................................................................... 58
35-کالاهای کلاس هشت ..................................................................................... 58
36-کالاهای کلاس نه .......................................................................................... 59
37-کالاهای کلاس ده........................................................................................... 61
فصل سوم: بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی
1-روش های جمع آوری نمونه حشرات ............................................................. 63
2-نگهداری شفیره و تخم حشرات ..................................................................... 65
3-باز و پهن کردن (اتاله کردن) و خشک کردن حشرات..................................... 67
4-تهیه پرپاراسیون لارو و حشره........................................................................ 68
5-فرمول تهیه الکل های مختلف الغلضه............................................................... 69
6-تخمین میزان الودگی مزارع و باغات به آفات گیاهی........................................ 70
7-محاسبه تخمین آلودگی دانه ها در انبار........................................................... 74
8-فهرست عوامل قرنطینه داخلی مزارع و باغ های کشور در ده ساله اخیر....... 78
9-اقدامات بهداشت گیاهی برای جلوگیری از انتقال، ریشه کنی و کنترل عوامل قرنطینه داخلی در مناطق آلوده کشور.................................................................................................................... 80
10-مقررات صدور گواهی بهداشت نباتی برای کالاهای صادراتی..................... 83
11-اهداف و مسئولیت های مدیریت سیستم صدور گواهی بهداشت نباتی.......... 84
12-مسئولیت های بازرس.................................................................................... 86
13-جایگزینی گواهی بهداشت مفقود شده ........................................................... 87
14-مسئولیت های صادر کننده کالا .................................................................... 88
15-روند کار بازرسی و صدور گواهی بهداشت گیاهی...................................... 89
منابع...................................................................................................................... 90
منبع:
ابونصری هروی ، قاسم بن یوسف (به اهتمام محمد مشیری ) چاپ دوم 1356، الرشاد الزراعه ، موسسه انتشارات امیر کبیر تهران .
واژهنامه، بهداشت گیاهی، 2002، استاندارد شماره 5، فائو. رم.
دستور العمل نظارت ومراقبت، 1997. استانداردشماره 6 فائو. رم.
دستورالعمل تعیین وضعیت آفت در یک منطقه 1998، استاندارد شماره 8 ،فائو ، رم .
دستور العمل گزارش آفت، 2002، استاندارد شماره 17، فائو ، رم .
دستورالعمل شرایط برقراری مناطق عاری از آفت، 1995، استاندارد شماره 4، فائو، رم.
دستورالعمل تهیه برنامه ریشه کنی ، 1998. استانداردشماره 9، فائو ، رم
آفات غیر قرنطینهای تحت کنترل ، 2002 ، استانداردشماره 16. فائو ، رم
دستور العمل بازرسی ، 2005 ، استانداردشماره 23، فائو ، رم
سیستم گواهی صادرات، 1997. استاندارد شماره 7، فائو ، رم.
حجت ، س .ح . 1346، روش آزمایش سموم،دفع آفات گیاهی. بخش حشره شناسی و دفع آفات دانشکده کشاورزی اهواز. دانشگاه جندی شاپور
دهقانشعار ، مجید ، 1386. بذر ( سلامت وقرنطینه ) ،ناشر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر ونهال کرج
زمردی ،عظیم ، 1370، بهداشت گیاهان و فراوردههای کشاورزی. چاپ دیبا ،تهران
زمردی ، عظیم ، 1382 ، تاریخ گیاهپزشکی ایران، چاپ نشر آموزش کشاورزی کرج
صلواتیان ،میر ، 1375، قرنطینه گیاهی در ایران. چاپ نشر آموزش کشاورزی کرج
جلیلی مقدم ، مریم، موسوی سید بهزاد، ایزدی حسین، 1384، دستورالعمل تکمیل فرمهای گواهی بهداشت گیاهی ، مدیریت قرنطینه سازمان حفظ نباتات .
متن تجدید نظر شده عهدنامه بین المللی حفظ نباتات ، 1997، فائو، رم.