فهرست و منابع پایان نامه بررسی استفاده از ترکیب کولین کلراید و روغن منداب روی عملکرد و غلظت تری گلیسرید کبد در جوجههای گوشتی
فهرست:
چکیده ......................................................................................................................... 1
مقدمه .......................................................................................................................... 3
فصل اول: بررسی منابع
1-1- چربیها ............................................................................................................ 4
2-1- ساختمان لیپیدهای ساده ...................................................................................... 4
3-1- اسیدهای چرب و ساختمان آنها ........................................................................... 6
4-1- فساد چربیها .................................................................................................... 8
5-1- روشهای استخراج روغن .................................................................................. 10
1-5-1- روشهای استخراج چربی از منابع حیوانی ....................................................... 10
2-5-1- روشهای استخراج چربی از منابع گیاهی ........................................................ 10
6-1- منابع چربی در تغذیه طیور................................................................................... 12
1-6-1- چربیهای حیوانی .......................................................................................... 12
2-6-1- روغنهای گیاهی ........................................................................................... 12
7-1- مقایسه ترکیب مختلف روغنهای گیاهی............................................................... 14
8-1- نقش چربیها در بدن ......................................................................................... 15
9-1- نقش چربیها در تغذیه طیور ............................................................................... 16
10-1- مشکلات و معایب استفاده از چربی در تغذیه طیور.............................................. 17
11-1- هضم، جذب و متابولیسم چربیها ..................................................................... 18
1-11-1- هضم چربیها ............................................................................................. 18
2-11-1- جذب چربیها ............................................................................................ 19
3-11-1- متابولیسم چربیها ....................................................................................... 20
12-1- اثرات افزایش سطوح استفاده از چربی در جیره غذایی طیور ................................ 21
13-1- عوامل مؤثر در افزایش چربی لاشه .................................................................... 23
14-1- رابطه نوع چربی مصرفی با چربی خون ............................................................. 24
15-1- گیاه منداب (کانولا) .......................................................................................... 25
16-1- ارزش تغذیهای دانه منداب و ترکیبات آن ........................................................... 26
1-16-1- مقدار روغن دانه منداب ............................................................................... 27
2-16-1- مقدار پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه دانه منداب ......................................... 27
3-16-1- کربن هیدراتهای موجود در دانه منداب ....................................................... 28
4-16-1- ویتامینهای موجود در دانه منداب ................................................................ 28
5-16-1- مواد معدنی موجود در دانه منداب ................................................................. 28
6-16-1- ترکیبات ضدمغذی موجود در دانه منداب ...................................................... 28
17-1- مواد ضد مغذی دانه منداب ............................................................................... 29
18-1- روغن منداب و ترکیب اسیدهای چرب آن ......................................................... 31
19-1- ارزش تغذیهای روغن منداب ............................................................................ 32
20-1- کولین و ساختمان بیوشیمیایی آن ....................................................................... 33
21-1- نقش کولینکلراید در اعمال متابولیکی بدن ......................................................... 34
22-1- اشکال شیمیایی کولین ...................................................................................... 36
23-1- اثرات متابولیکی استفاده از کولینکلراید در تغذیه طیور ........................................ 37
24-1- سطوح مصرف کولینکلراید در تغذیه طیور ........................................................ 40
25-1- بتایین و نقش آن در تغذیه طیور ....................................................................... 41
26-1- نقش گروههای متیل در تغذیه طیور.................................................................... 42
فصل دوم: مواد و روشها
1-2- مکان اجرای آزمایش .......................................................................................... 44
2-2- نحوه تهیه مواد آزمایشی و اقلام جیره غذایی ........................................................ 44
3-2- تهیه و فرموله کردن جیرههای آزمایشی ................................................................ 45
4-2- آمادهسازی محل اجرای آزمایش .......................................................................... 50
5-2- مدیریت بهداشتی در زمان پرورش ...................................................................... 50
6-2- مدیریت کنترل بیماریها و واکسیناسیون در طول دوره پرورش .............................. 51
7-2- مدیریت تغذیهای در طول دوره پرورش ............................................................... 52
8-2- مدیریت پرورشی ............................................................................................... 52
9-2- اندازهگیری فراسنجههای عملکردی در طول دوره پرورش ...................................... 53
1-9-2- مقدار مصرف غذا .......................................................................................... 53
2-9-2- مقدار افزایش وزن ......................................................................................... 54
3-9-2- ضریب تبدیل غذایی ...................................................................................... 54
4-9-2- تلفات .......................................................................................................... 54
10-2- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به لاشه ............................................................. 55
11-2- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به اندامهای داخلی بعد از کشتار .......................... 55
12-2- جمعآوری نمونههای خونی و کبد ..................................................................... 56
13-2- فراسنجههای بیوشیمیایی خون و کبد .................................................................. 56
14-2- روش اندازهگیری کلسترول سرم خون ............................................................... 57
15-2- روش اندازهگیری HDL سرم خون .................................................................... 58
16-2- روش اندازهگیری تریگلیسیرید سرم خون ......................................................... 59
17-2- روش اندازهگیری کلسترول و تریگلیسیرید کبد.................................................. 59
18-2- نوع طرح آزمایشی ........................................................................................... 60
فصل سوم: نتایج و بحث
1-3- بررسی نتایج صفات عملکردی ............................................................................ 62
1-1-3- وزن زنده بدن ............................................................................................... 63
2-1-3- مصرف خوراک ............................................................................................. 65
3-1-3- ضریب تبدیل غذایی....................................................................................... 67
4-1-3- تلفات .......................................................................................................... 69
2-3- بررسی نتایج تجزیه لاشه ..................................................................................... 70
1-2-3- وزن لاشه ...................................................................................................... 71
2-2-3- وزن ران ....................................................................................................... 72
3-2-3- وزن سینه ...................................................................................................... 73
4-2-3- وزن بال ........................................................................................................ 75
5-2-3- وزن کبد ....................................................................................................... 76
6-2-3- وزن طحال .................................................................................................... 78
7-2-3- وزن قلب ..................................................................................................... 80
8-2-3- وزن سنگدان ................................................................................................. 81
9-2-3- وزن پیش معده .............................................................................................. 82
3-3- بررسی نتایج فراسنجههای بیوشیمیایی خون .......................................................... 83
1-3-3- کلسترول خون .............................................................................................. 84
2-3-3- تریگلیسیرید خون ........................................................................................ 86
3-3-3- HDL وLDL خون ......................................................................................... 88
4-3- بررسی نتایج فراسنجههای بیوشیمیایی کبد ............................................................ 90
1-4-3- تریگلیسیرید کبد .......................................................................................... 90
2-4-3- کلسترول کبد ................................................................................................ 92
5-3- بررسی وزن زنده، مصرف دان و ضریب تبدیل غذایی در سه دوره پرورشی ............ 95
1-5-3- دوره آغازین (0-21 روزگی) ........................................................................ 95
2-5-3- دوره رشد (22-42 روزگی) ......................................................................... 95
3-5-3- دوره پایانی (43-56 روزگی) ....................................................................... 97
نتیجهگیری ................................................................................................................... 100
پیشنهادات ................................................................................................................... 101
ضمایم 1 (نمودارها) .................................................................................................... 102
ضمایم 2 (تصاویر) ...................................................................................................... 112
منابع فارسی ................................................................................................................ 118
منابع انگلیسی .............................................................................................................. 120
چکیده انگلیسی ............................................................................................................ 128
منبع:
1- امانلو، حمید و علی نیکخواه. 1371. اصول تغذیه و خوراک دادن دام، انتشارات جهاد دانشگاهی زنجان، صفحات 68-138.
2- بزرگمهری فرد، محمدحسن. 1377. بیماری های طیور(ترجمه)، انتشارات فرشیوه، صفحات 474-478.
3- پناهی دهقان، محمودرضا. 1374. فیزیولوژی پرندگان (ترجمه)، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 96-306.
4- پوررضا، جواد. 1374. اصول علمی و عملی پرورش طیور، چاپ دوم، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان، صفحات 38-79.
5- پوررضا، جواد. 1379. تغذیه مرغ (ترجمه)، جلد 1و2، انتشارات ارکان اصفهان، صفحات 10-68.
6- جامعی، پرویز. 1373. تغذیه تجربی دام و طیور، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات 17-90.
7- جعفری آهنگری، یوسف و سیدرضا هاشمی. 1384. فرانسجههای خونی در طیور، انتشارات هممیهن، 90-99.
8- حاجیمحمدی، محمد، باقر کشاورز. 1374. کاربرد روغنها و چربیها در تغذیه طیور، مجله تغذیه دام و طیور، شماره 14، صفحات 17-15.
9- دانش مسگران، محسن. 1370. تاثیر سطوح مختلف چربی حیوانی بر روی مصرف و بازدهی انرژی قابل متابولیسم و شاخصهای تولید در جوجههای گوشتی، چکاوک، دوره دهم، شماره چهارم، صفحات 231- 232.
10- رحیمی، شعبان. 1382. تغذیه مقایسهای پرندگان (ترجمه)، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، صفحات 245-275.
11- ساعدی، هوشنگ. 1371. اصول تغذیه دام و طیور، جلد اول، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات 90-145.
12- سعادت نوری، منوچهر. 1370. اصول نوین تغذیه در سلامتی و بیماری، انتشارات اشرفی، صفحات 28-42.
13- سلطانعلی، محبوب و محمد نوری. 1381. بیوشیمی (ترجمه)، جلد 3، 2، 1، انتشارات احرار تبریز، صفحات 67- 470.
14- شادان، فرخ. 1384. فیزیولوژی پزشکی گایتون (ترجمه)، انتشارات چهر، صفحات 1312-1392.
15- صوفی سیاوش، رشید و جان محمدی. 1379. تغذیه دام (ترجمه)، انتشارات عمیدی، صفحات 38، 39، 40، 80 و53.
16- فرخوی، محسن. 1378. راهنمای کامل پرورش طیور (ترجمه)، چاپ چهارم، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 115-750.
17- قاضی جهانی، بهرام. 1373. بیوشیمی هارپر (ترجمه)، جلد 1و2 چاپ اول مرکز نشر اشارت، صفحات 235-295.
18- ماهری سیس، ناصر. 1376. استفاده از منابع مختلف چربی در دوره رشد بلدرچینهای نر و ماده و رابطه آنها با سرعت رشد و کیفیت لاشه، پایاننامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، صفحات 8-30.
19- معینی، محمد سالار و ابوالقاسم گلیان. 1375. احتیاجات غذایی طیور (ترجمه)، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 111-148.
20- معینی، محمد سالار، ابوالقاسم گلیان. 1378. تغذیه طیور (ترجمه)، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 307-375.
21- ملکنیا، ناصر و پرویز شهبازی. 1378. بیوشیمی عمومی، جلد1و2، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات 296-446.
22- میرنظامی ضیابری، سید حسین. 1374. چربیها و روغنهای خوراکی، نشرمشهد، صفحات 38-53.
23- نصیری مقدم، حسن و سیاوش دهقانیان. 1370. تغذیه دام، چاپ هفتم، انتشارات جاوید، صفحات 7-25.
24- هاشمی، مسعود. 1370. تغذیه دام و طیور آبزیان، انتشارات فرهنگ جامع، صفحات 65-120.
25- یزدی، پانتهآ و پروین پاسالار. 1380. بیوشیمی، انتشارات دیباگران تهران، صفحات 89- 388.
منابع انگلیسی
26- Alao, Sj. and D. Balnave. 1985. Nutritional significance of different fat sources for growing broilers. Poult. Sci., 64(8): 1602-4.
27-Alparsalan, G. and M. Ozdogan. 2006. The effect of diet containing fish oil on some blood parameters and the performance values of broilers and cost efficiency. Int. J. Poult. Sci., 5: 415-419.
28-Ascherio, A. and W.C. Willett. 1997. Health effects of trans fatty acids. Am.J. clin. Nutr., 66: 1006S-1010S.
29- Atteh, J.O., S. Leeson, and R.J. Julian. 1983. Effects of dietary levels and types of fat on performance and mineral metabolism of broiler chicks. Poult. Sci., 62(12):2403-11.
30- Attia. Y. A, E.H. El-Ganzory and R.A. Hassan. 2005. Growth, Carcass Quality and serum constituents of slow Growing chick’s as affected by betain addition to diets containing one different levels of choline. J. poult, Scie., 4(11): 840-850.
31- Awed, A. B. and C. S. Fink. 2000. Phytostrols as anticancer dietay components: evidence and mechanism of action journal of Nutrition; 130:2127-30.
32- Baiao, N. C. and L. J. C. Lara, 2005. Oil and fat in broiler nutrition, Braz.J. poult. Sci., V.7 (3): pp129-141.
33- Bartov, I. 1987. Effect of early nutrition on Fattening and growth of broiler chicks at 7 weeks of age. Br. Poult. Sci., 28(4): 507-18.
34- Bavelaar, F. J. and A.C. Beynen. 2004. The relation between diet, plasma cholesterol and atherosclerosis in Pigeons, quails and chickens. Int. J. poult. Sci., (11):671-684.
35- Berkhoudt, H. 1983. Special Sense organs. Structure and function of avian taste receptors. In “from and function in brids”.Vol III. Academic press:New York, in press. V (3): 206-297.
36- Bhatnagar, S. and B. N. Gohari. 1987. Microbial enzymes in the processing of oilseeds. Poult. Sci., 96:775-776.
37- Chesworth, J. M., T. Stuchbury and J.R. Scaife. 1998. An Introduction to Agricultural Biochemistry chapman and Hall U. K. 13: 164-203.
38- Clark, S.D. 1993. Regulation of Fatty acid synthase gene expression: an approach for reducing fat accumulation. J. Animal. Sci., Vol 71. P:35-39.
39- Clark,W. D., H. L. Classen and R.W. Newkirk. 2001. Assessment of tail dehulled canola meal for use in broiler diets. Can. J. Anim. Sci., 81: 379-386.
40- Diane H. Marris. 2005. Canola is a good plant source of omega-3 fatty acids. The National Academies, V(3): PP-11-1-11-88.
41- Edwards, H. M., F. Denman, A. Abou-Ashour and D. Nugara. 1973. Influences of age, sex and type of dietary fat supplementation on total carcass and fatty acid composition. Poult. Sci., 52:934-948.
42- Griffin, H.D. and C. C. Whitehead. 1982. Plasma lipoprotein concentration as on indicator of fatness in broilers: Developments and use of a simple assey for plasma very low density lipoproteins, Brit. Poult. Sci., 23: 15-23.
43- Harms. R. H. and G. B. Russell. 2002. Betain does not improve performance of laying hens when the diet contains adequate cholrine. Poult. Sci., 81: 99-101.
44- Harvard school of public health. 2005. Fats and Cholesterol. Nutrition source., Rev: 1-13.
45- Janice, R. Hermann, RD. 2005. Dietary fat and cholesterol. Division of Agricultural. Sci., T-3153.
46- Jason. L, Emmert, Timothy. A. Garrow, and David H. Baker. 1997. Development of an experimental diet for determining bioavailable choline concentration and its application in studies with soybean lecithin. Animal Sci., 61801.
47- Katan, M.B. 1995. Commentary on the Supplement trans fatty acids and Coronary heart disease risk. Am. J. clin. Nutr., 62: 518-519.
48- Keren, Z. S., I. Nir, Z. Nitsan and A. Cahaner. 1990. Effect of dietary concentrations of fat and energy on fat depostioion in broilers divergently selected for high or low abdominal adipose. Br. Poult. Sci., 31(3): 507-16.
49- Kidd, M.T. 2004. Nutritional Modulation of Immune Function in Broiler, Poult. Sci., 83:650-657.
50- Latour, M. A. 1994. The effect of dietary fat on growth performance, carcass composition and feed efficiency in the broiler chick. poult. Sci., 73(9), Patients: 1362. PP: 23-27.
51- Lesson, S. J. and D. Summers. 2001. Nutrition of the chicken 4 th edition. Publishing division. 18: 47-99.
52- Lichtenstein, A. H. 1998. Dietary fat consumption and health. Nutr. Rev., 56: 53-528.
53- Mala, Sj., I. Slezackova, E. Strakova, P. Suchy and V. Vecerek. 2004. Plant based diets cantaining ca- salts of fatty acids and their influence on performance, carcass characteristics, and health status of broiler chickens. ACTAVET. BRNO, 73:321-328.
54- Mano S., M. Quiroz, H. Pardi and A. Padiha. 1999. Apostila de thechnologia de avese derivados. Rio de Janerio: faculdade de veterinaria, Universidad federal fluminense. V (92): 307-316.
55- Mensink, R.P. and M. B. Katan. 1989. Effect of a diet enriched with monounsaturated or polyunsaturated fatty acids on levels of low- density and high- density lipoprotein cholesterol in healthy men and women., New England Journal of Medicine., 321: 436-41.
56- Mensink, R.P. and M.B. Katan. 1989. Effect of monounsaturated fatty acids versus complex carbohydrates on high- density lipoproteins in healthy men and women., Vol (11): 122-5.
57- Najib, H. and S.A. Al-khateeb. 2004. The effect of incorporating different levels of locally produced canola seeds (Brassica napus, L.) in the diet of laying hen. Int. J. poult. Sci., 3: 490-496.
58- Nelson, Carneira at al. 2005. Oil and fat in broiler Nutrition., Journal of Poult. Sci., 31: 270-901.
59- New kirk, R. W. and H. L. classen. 2002. The effect of toosting canola meal on body weight, feed conversion efficiency, and mortality in broiler chickens. Poult. Sci., 81: 815-825.
60- Nitsan, Z., A. Dvorin, Z. Zaref and S. Mokady. 1997. Effect of added soybean oil dietary energy on metabolisable and net energy of broiler diets. Br. Poult. Sci., 38(1): 101-6.
61- Ozdogan, M. and M. Aksit. 2003. Effects of feeds containing different fats on carcass and blood parameters of broilers. J.Appl. Poult. Res., 12: 251-256.
62- Peebles, E. D., J. D. cheaney, J. D. Brake, C. R. Bayle, M. A. Latour and C. D. Mc Daniel. 1997. Effect of added lard fed to broiler chickens during the starter phase. Poult. Sci., 76: 1641-1647.
63- Perez, R. A. and Maldonado. 2001. Upper limits of inclusion of canola meal and cotton seed meal formulated on a digestible amino acid basis for chicken mean production. Poult. Researches Center., 4163.PP:33-38.
64- Pesti, G. M., A. E. Harper, and M.L. Sunde. 1980. Choline nutrition of starting broiler chicks: Three models for estimating the choline requirements with economic considerations. Poult. Sci., 59:1073-1081.
65- Pinchasov, Y. and I. Nir. 1992. Effect of dietary polyunsaturated fatty acids concentration on performance, fat deposition, and carcass fatty acid composition in broiler chickens, poult. Sci., 11.PP: 1504-1512.
66- Pourreza, J., A. Tabeidian and GH. Sadeghi. 2005. Effect of dietary protein levels and soybean oil supplementation on broiler performance. Inter. J. Poult. Sci., 4(10): 799-803.
67- Rotter, B., W. Guenter and BR. Boycott. 1985. Sudden death Syndrome in broilers: dietary fat supplementation and its effect on tissue compositions, Poult. Sci., 64(6):1128-36.
68- Seiqurer, I. 1995. The influence of dietary fat source (Sunflower oil or olive oil) on LDL composition and serum lipid levels in minature swine, comp. Biochem. Physiol, Vol: 111 B. No. 2, PP: 163-196.
69- Shephard, J. 1989. Effects of saturated and polyunsaturated fat diets on the chemical compostition and metabolism of low density lipoproteins in men, J. Lipid Res., Vol: 21. 91-100.
70- Siljander- Rasi. H, K. Tiihonen, S. Peuranen and P.H. Simmins. 1999. The effect of egui- molar dietary betain and choline addition on performance and carcass quality of broiler. A. R. C., Animal production Researches., V(3): 179-185.
71- Talebali, H. and A. Farzinpour. 2005. Effect of different levels of full fat canola seed as a replacement for soybean meal on the performance of broiler chickens. Int. J. Poult. Sci, 3: 982-985.
72- Tashiro and Yoichi. 1975. Process for producing fat powder Fuji oil company- 2(17): 1-12.
73- Taylor, Francis. 2001. The true metabolisable energy contant of canola oil cake meal and full-fat canola seed for ostriches. Int. J. poult. Sci., 2: 201-203.
74- Thacher, P. A. B. P. Willing, and V. J. Racz. 2005. Performance of broiler chicks fed wheat- based diets supplemented with combinations of Non-extruded or extruded Canola, Flax and peas. J. A. Poult. Sci., 4(11): 902-907.
75- Verma, D. N. 1975. The effect of age and sex on the serum proteins of the white leghorn birds. Indian Vet. J., 52: 544-546.
76- Waldroup, P.W. and C.A. Fritts. 2005. Evaluation of Separate and combined effects of choline and betaine in diets for male broilers. Poult. Sci., 4(7):442-448.
77- Wanpen, M. 2001. Effect of age on serum cholesterol and triglyceride levels in the expereimental rats J. Nat. Sci., 35: 144-148.
78- WHO and FAO Joint consultation. 1995. Fats and oils in human nutrition, Nut. Rev., 53:202-205.
79- Workel. H. A, Th. Keller , at all. 2005. Choline-The rediscovered vitamin for Poultry. Poult. Sci., V(12): 148-168.
80- Zanini, GL. Calnago, BM. S. pessotti. M.R. Bastos. 2006. Body fat of broiler chickens fed diets with two fat sources and conjugated linoleic acid. Int. J. Poult. Sci., 5(3):241-246.