فهرست و منابع پایان نامه مقایسه تأثیر انواع کنجاله سویای ایرانی و خارجی و افزودن مکمل کولین برعملکرد بلدرچین های ژاپنی
فهرست:
مقدمه
فصل اول: مقدمه
1- بررسی منابع....................................................................................................................... 1
1-1- تاریخچه پرورش بلدرچین ژاپنی در جهان....................................................................... 1
1-2- تاریخچه پرورش بلدرچین ژاپنی در ایران........................................................................ 1
1-3- اهمیت پرورش بلدرچین ژاپنی........................................................................................ 2
1-4- خواص بیولوژیکی بلدرچین ژاپنی................................................................................... 3
1-5- تلفات دوره جنین.......................................................................................................... 5
1-6- پرورش و نگهداری بلدرچین ژاپنی................................................................................. 6
1-6-1- سیستم بستر....................................................................................................... 6
1-6-2- سیستم قفس...................................................................................................... 6
1-6-3- درجه حرارت سالن............................................................................................ 7
1-6-4- نوردهی............................................................................................................. 8
1-6-5- شدت نور.......................................................................................................... 9
1-6-6- رطوبت.............................................................................................................. 9
1-6-7- تهویه................................................................................................................. 9
1-6-8- آبخوری............................................................................................................. 9
1-6-9- دان خوری......................................................................................................... 10
1-7- تغذیه بلدرچین ژاپنیها................................................................................................... 10
1-8- کنجاله سویا................................................................................................................... 17
1-9- فرایند عمل اوری دانه سویا برای تهیه کنجاله.................................................................... 17
1-9-1- سیلو کردن................................................................................................ 17
1-9-2- تمیز کردن................................................................................................. 17
1-9-3- خرد کردن و پختن.................................................................................... 17
1-9-4- استخراج................................................................................................... 18
1-10- کاهش کیفیت کنجاله سویا در شرایط نگهداری............................................................... 18
1-11- عوامل محدود کنجاله سویا............................................................................................ 19
1-12- ارزش غذایی کنجاله سویا............................................................................................. 20
1-12-1- اسید ﺁمینههای کنجاله سویا...................................................................... 22
1-12-2- ویتامینهای موجود در کنجاله سویا.......................................................... 23
1-12-3- مواد معدنی موجود در کنجاله سویا.......................................................... 24
1-13- مقایسه چند نوع کنجاله سویای مختلف از نظر ترکیب...................................................... 26
1-14- تست اوره از برای کنجاله سویا..................................................................................... 26
1-15- کولین و ساختمان بیوشیمیایی ﺁن................................................................................... 28
1-16- نقش کولین در اعمال متابولیکی بدن ............................................................................. 29
1-17- اشکال شیمیایی کولین.................................................................................................. 31
1-18- اثرات متابولیکی استفاده از کولین کلراید در تغذیه طیور................................................... 32
1-19- سطوح مصرف کولین کلراید در تغذیه طیور................................................................... 36
1-20- بتایین و نقش ﺁن در بدن طیور ..................................................................................... 37
1-21- نقش گروههای متیل در بدن طیور.................................................................................. 38
فصل دوم: روش کار
2-1- مکان ﺁزمایش................................................................................................................. 40
2-2- نحوه تهیه مواد ﺁزمایشی و اقلام جیره غذایی..................................................................... 40
2-3- تهیه و فرموله کردن جیرههای ﺁزمایشی............................................................................. 41
2-4- ﺁماده سازی محل اجرای ﺁزمایش..................................................................................... 44
2-5- مدیریت بهداشتی در زمان پرورش................................................................................... 44
2-6- مدیریت تغذیهای در طول دوره پرورش........................................................................... 45
2-7- مدیریت پرورش............................................................................................................ 45
2-8- اندازهگیری فراسنجههای عملکردی در طول دوره پرورشی................................................. 46
2-8-1- مقدار مصرف غذا...................................................................................... 46
2-8-2- مقدار افزایش وزن..................................................................................... 46
2-8-3- ضریب تبدیل غذایی.................................................................................. 47
2-8-4- تلفات....................................................................................................... 47
2-9- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به لاشه............................................................................ 47
2-10- اندازهگیری فراسنجههای مربوط به اندامهای داخلی بعد از کشتار...................................... 48
2-11- جمع ﺁوری نمونههای خون........................................................................................... 48
2-12- فراسنجههای بیوشیمیای خون........................................................................................ 48
2-13- روش اندازهگیری کلسترول سرم خون............................................................................ 49
2-14- روش اندازهگیری HDL,LDL سرم خون....................................................................... 49
2-15- روش اندازهگیری تریگلیسیرید سرم خون..................................................................... 50
2-16-روش اندازهگیری پروتیین کل........................................................................................ 51
2-17- نوع طرح ﺁزمایشی....................................................................................................... 51
فصل سوم: نتایج و بحث
3-1- بررسی نتایج صفات عملکردی........................................................................................ 53
3-1-1- افزایش وزن بدن..................................................................................... 57
3-1-2- مصرف خوراک........................................................................................ 60
3-1-3- ضریب تبدیل غذایی................................................................................. 64
3-2- بررسی نتایج تجزیه لاشه................................................................................................ 67
3-2-1- وزن نسبی لاشه........................................................................................ 67
3-2-2- وزن نسبی کبد......................................................................................... 69
3-2-3- وزن نسبی طحال...................................................................................... 72
3-2-4- وزن نسبی قلب........................................................................................ 73
3-2-5- وزن نسبی لوزالمعده................................................................................. 75
3-3- بررسی فراسنجههای بیوشیمیایی خون............................................................................... 77
3-3-1- کلسترول خون........................................................................................ 78
3-3-2- تری گلیسیرید خون................................................................................. 80
3-3-3- پروتیین کل.............................................................................................. 82
3-3-4- HDL,LDL............................................................................................. 84
3-3-5- اسید اوریک............................................................................................ 86
3-3-6- ﺁلبومین خون........................................................................................... 87
3-4- بررسی نتایج تست اوره آز.............................................................................................. 88
منابع فارسی............................................................................................................................. 106
منابع انگلیسی.......................................................................................................................... 108
منبع:
اوحدی نیا، ح. 1375. مبانی پرورش طیور، انتشارات دانشگاه تهران، صفحات 14-90.
بنی اسدی، م. 1374. بلدرچین ژاپنی و تغذیه ﺁن. فصل نامه تغذیه دام و طیور. شماره چهاردهم، سال چهارم، صفحات 34-49.
بی نام، م. 1385. نگاهی نو به بلدرچین ژاپنی، صفحات 14-19.
پوررضا، ج. 1374. اصول علمی و عملی پرورش طیور، چاپ دوم، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان، صفحات 38-79.
بی نام، م. 1386. مدیریت کنترل و کاهش ضایعات محصولات زراعی، وزارت جهاد کشاورزی، برنامه پنجم سازندگی، صفحات 25-45.
پوررضا، ج. 1379. تغذیه مرغ (ترجمه)، جلد 1و2، انتشارات ارکان اصفهان، صفحات 10-68.
امانلو، م. م.، 1385. ارزیابی و مقایسه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه ﺁفتابگردان، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه ارومیه.
صوفی سیاوش، ر. و ح. جان محمدی. 1379. تغذیه دام (ترجمه)، انتشارات عمیدی، صفحات 38، 39، 40، 80 و53.
فرخوی، م. 1378. راهنمای کامل پرورش طیور (ترجمه)، چاپ چهارم، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 115-750.
گلزار ادبی، ش. 1385. اصول پرورش بلدرچین ژاپنی. دانشگاه ﺁزاد اسلامی واحد میانه.
گلیان، ا. و م. سالار معینی. 1382. تغذیه طیور (ترجمه)، واحد اموزس و پژوهش معاونت کشاورزی، سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 45-95.
ماهری سیس، ن. 1376. استفاده از منابع مختلف چربی در دوره رشد بلدرچین ژاپنیهای نر و ماده و رابطه آنها با سرعت رشد و کیفیت لاشه، پایاننامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، صفحات 8-30.
سالار معینی، م. و ا. گلیان. 1375. احتیاجات غذایی طیور (ترجمه)، انتشارات سازمان اقتصادی کوثر، صفحات 111-148.
مالک، ف. 1379. چربی و روغنهای نباتی خوراکی، انتشارات فرهنگ و قلم، صفحات 22-35.
ناظر عدل، ک. 1387. پرورش پرندگان مفید. انتشارات عمیدی، صفحات 166-177.
منابع انگلیسی
Anonymans. 2005. Principles of oil extraction practical action publishing, formerly the Intermediate Technology Group, Colchester, Essex, UK.
Attia. Y. A., E. H. El-Ganzory and R. A. Hassan. 2005. Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chick’s as affected by betaine addition to diets containing one different levels of choline. J. Poult. Sci., 4(11): 840-850.
Berry, E. P., C. W. Carrick, R. E. Roberts and S. M. Hauge. 1943. A deficiency of available choline insoybean oil and soybean oil meal. Poult. Sci., 22: 442-452.
Blair, M. E., Potter, L. M., Bliss, B. A. and J. R. Shelton. 1986. Methionine, choline and sulfate supplementation of practical type diets for young turkeys. Poult. Sci., 65: 130–137.
Baiao, N. C. and L. J. C. Lara. 2005. Oil and fat in broiler nutrition, Bra. J. Poult. Sci., 7 (3): A129-141.
Caprita, R., A. Caprita. 2010. Protein solubility as quality index for processed soybean. Anim. Sci., 43: 375-378.
Duncan, D. B. 1955. Multiple range and multiple F tests. Biometrics. 11: 1-42.
Desai, B. B., F. M. Ketecha, and D. K. Saunkhe. 1999. Sciene and technology of groundnut: Biology production, processing and utilization. 524-545.
Fouladi, P., R. Salamat Doust, A. Ahmadzade. (2008). Effect of choline chloride supplement on the internal organs and carcass weight of broilers chickens. Animal and veterinary advances., 7 (9): 1164-1167.
Ghazalah, A. A. 1998. The choline requirements of broiler chicks fed fat supplemente diets. Poult. Sci., 18: 271-289.
Hassan, R. A., Y. A. Attia, and E. H. El-Ganzory. 2005. Growth, carcass quality and serum constituents of slow growing chicks as effected by betaine addition to diets containing. Poult. Sci., 4(11): 840-850.
Harms, R. H., and G. B. Russell. 2002. Betain does not improve performance of laying hens when the diet contains adequate cholrine. Poult. Sci., 81: 99-101.
Hamm ,W. and R. J. Hamillton. 2000. Edible oil processing sheffield academic press. 13(3): 221-224.
Harms, R. H. and G. B. Russell. 2002. Betaine does not improve performance of laying hens when the diet contains adequate cholrine. Poult. Sci., 81: 99-101.
Kidd, M.T. 2004. Nutritional modulation of immune function in broiler. Poult. Sci., 3: 650-657.
Jason, L., E. Timothy, A. Garrow, and D. H. Baker. 1997. Development of an experimental diet for determining bioavailable choline concentration and its application in studies with soybean lecithin. Anim. Sci., 61801.
Kuki, A. L., J. Bachamann, and H. Holly. 2008. Oilseed processing for small-scale producers. A Publication of ATTRA Sational Sustainable Agricaltare Information Service. Attra. Ncat., 1-800-346-9140.
Kulkarni, D. N., M. S. Rao, and U. M. Ingle. 1988. National and processing aspects of edible grade meal from available caltivars of sunflower. National Seminar on Strategies for Making India Self Reliant in Vegetable Oil, DOR.
Ketola, H. G., C. Malden. 1974. Influence of dietary protein and methionine levels on the requirement for choline by chickens. Poult. Sci., 104: 1484-1489.
Latour, M. A. 1994. The effect of dietary fat on growth performance, carcass composition and feed efficiency in the broiler chick. Poult. Sci., 73(9): 23-27.
Marvel, J. A., C. W. Carrick, R. E. Roberts and S. M. Hauge. 1943. The supplementary value of cholineand methionine in a corn and soybean oil mealchick ration. Poult. Sci., 23: 294-304.
Mishler, D. H., C. W. Carrick, R. E. Roberts and S. M. Hauge. 1946. Synthetic and natural vitamin supplements for corn and soybean oil meal chick rations. Poul. Sci., 25: 479-489.
Petronin, P. G., E. M. Deanglis, P. Borghetti and A. F. Borghetti. 1992. Modulation by betaine of cellular response to osmotic stress. J. Biochem., 282: 6973-6984.
Pesti, G. M., N. J. Benevenga, A. E. Harper, and M. L. Sunde. 1981. Effect of high dietary protein and nitrogen levels on the preformed methyl group requirement and methionine induced growth depression in chicks. Poult. Sci., 60: 425–432.
Pesti, G. M., A. E. Harper, and M. I. Sunde. 1980. Choline methionine nutrition of starting broiler chicks three models for estimating the requirement with economic considerations. Poult. Sci., 59: 1073-1081.
Rackis, J. J. 1981.Significance of soa trypsin inhibitors in nutrition. American Oil Chemist Society. 58: 95-501.
Saunderson, C. L., and J. Mackinlay. 1990. Changes in body weight, composition and hepatic enzyme activites in response to dietary methoinine, betaine, and choline levels in growing chicks. Br. Poult. Sci., 31: 339-349.
Saarinen, M. T., H. Kettunen, K. Polliaine, S. Peuranen., K. Tlihonen and J. Remus. 2000. Novel method to analiyses betaine and cholin supplementation on the hepatic betaine concentration in broiler chicks. J. Agri. Food Chem., 49: 559-563.
SAS Institute. 2000. SAS/STAT User's Guide: Statistics. Release 6.04 ed. SAS Institut Inc., Cary, NC.
Siljander- Rasi, H. K. Tiihonen, S. Peuranen and P. H. Simmins. 1999. The effect of eguimolar dietary betain and choline addition on performance and carcass quality of broiler. A. R. C., Animal Production Researches., V(3): 179-185.
Shkla, B. D., P.K. Sriratara, and R. K. Gupta. 1992. Oilseed processing technology: CIAE, Bhopal, India.
Scharama, J.W. and W. J. J. Gerrite. 2000. Efeect of dietary betaine supplemention energy partitioning in pigs. Internal report, Wagening en Agricultural University, the Netherlands 24P.
Swain, B. K. and T. S. Johri. 2000. Effect supplemental methionine, betaine and their combinations on the performance and immune response of broilers. Poult. Sci., 41: 83-88.
Taylor, F. 2001. The true metabolisable energy contant of canola oil cake meal and full fat canola seed for ostriches. Int. J. Poult. Sci., 2: 201-203.
Workel, H. A., T. B. Keller, A. Reeve and A. Lauwaerts. 1999. Cholin-the rediscovered vitamin. Poult. Int., 44-47.
Walddroup, P. W., M. A. Motl, F. Yan, and C. A. Fritts. 2006. Effects of betaine and cholin on response to methionine supplementation to broiler diets formulated to industry standards. Poult. Sci., 15: 58-71.
Wang, Y. Z., Z. R. Xu and G. Feng. 2004. The Effect of betaine and DL-metthonin on growth performance and carcass characteristics in meat ducks. Anim. Feed Sci. Tech., 116: 151-159.
Waldroup, P. W. and C. A. Fritts. 2005. Evaluation of separate and combined effects of choline and betaine in diets for male broilers. Poult. Sci., 4(7): 442-448.
Workel. H. A., T. H. Keller. 2005. Choline-the rediscovered vitamin for poultry. Poult. Sci., V(12): 148-168.
Zanini, G. L., S. pessotti. M. R. Bastos. 2006. Body fat of broiler chickens fed diets with two fat sources and conjugated linoleic acid. Int. J. Poult. Sci., 5(3): 241-246.