پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز

تعداد صفحات: 99 فرمت فایل: word کد فایل: 396
سال: 1392 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۲۸,۸۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز

    بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز

    چکیده:

    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز می باشد.روش مورد استفاده برای تحقیق روش همبستگی (توصیفی) است. جامعه آماری پژوهش را کلیه بیماران جراحی قلب باز بستری در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اردبیل در سال 1392 (385 نفر) تشکیل می دهند.روش نمونه‌گیری این پژوهش به صورت در دسترس بود. بدین صورت که از بین بیماران جراحی قلب بستری شده در بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل تعداد 70 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس،  پرسشنامه درد مک گیل و  پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف استفاده شد. برای تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS بهره گرفته شد و برای آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین سبک مقابله ای هیجان مدار و مساله مدار با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (01/0p<).

    1- مقدمه

    سالانه 17 میلیون نفر در دنیا به علت بیماری های قلبی فوت می­کنند و این بیماری ها، عامل 10 میلیون مرگ از 40 میلیون مرگی است که سالانه در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد؛ علاوه بر آن، یکی از علل عمده ناتوانی نیز می باشد (سازمان بهداشت جهانی[1]،2002؛ نقل از هاشمی،1390). از روش های متعددی در درمان بیماری های قلبی –  عروقی استفاده می شود که یکی از این روش ها عمل جراحی پیوند عروق کرونر است(ندیمی، آفاق و احمدی ، 2003). از جمله مسائل روان شناختی که در بیماری های قلبی تاثیر دارد، سبک های مقابله­ای می باشد. راهبردهای مقابله­ روش­های آگاهانه و منطقی مدار است. این اصطلاح برای روش­های مبارزه با منبع استرس مورد استفاده قرارمی­گیرد(سادوک، سادوک، 2003؛ ترجمه پور افکاری، 1386).دو رویکردعمده برای فرآیندهای مقابله وجود دارد. یکی از این رویکردها بر جایگاه تمرکز مقابله و فعال بودن شخص در پاسخگویی به عامل تنش زا تاکید دارد. در رویکرد دوم به این مساله پرداخته می­شود که آیا فرد با استفاده از روش­های شناختی با رویداد تنش زا مواجه می­شود یا از روش­های رفتاری استفاده می­کند. با ترکیب این دو رویکرد به مفهوم منسجم تری دست خواهیم یافت، یعنی میتوان جهت گیری فرد نسبت به عامل تنش زا را در نظر گرفت و مقابله را به دو حیطه ­اجتنابی و گرایشی تقسیم کرد (موس[2]وشافر[3]، 1990). به اعنقاد لازاروس دو راهبرد مقابله ای وجود دارد؛ مقابله متمرکز بر مسأله و مقابله متمرکز بر هیجان. در رفتار مقابله­ متمرکز بر مسأله، برای تغییر مستقیم عوامل تنش­زا وارد عمل می­شویم، درحالی که در رفتار مقابله های متمرکز بر هیجان، توجه  ما بیشتر به تغییر احساسات معطوف به آن است. در مقابله متمرکز  بر هیجان، فرد سعی می­کند که هیجانات خود را کنترل کند (محمدزاده ، 1391).

    بیماران قلبی و به ویژه بیماران قلبی تحت عمل جراحی درد بسیاری را متحمل می شوند. در واقع مدیریت کنترل درد بعد از عمل، پدیده ای است که عوامل جسمی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی موثر بر درک، درمان و ارزیابی آن را در بر می گیرد. همواره درد ناشی از عمل جراحی مانع و مشکل اصلی همراه عمل های جراحی بوده و تسکین درد در اولویت مراقبت های پرستاری قرار دارد.علاوه بر این طبق نتایج تحقیقات کنترل موثر بر درد پس از عمل جراحی بهبود بیماران را تسریع می­کند و طول مدت بستری شدن را کاهش می­دهد(کارر[4]، 2000).

    بیماری قلبی و به طبع آن جراحی قلب مانند تمامی بیماری­های جسمانی و روانشناختی بهزیستی فرد را تحت تاثیر قرار می­دهند. بطوری که شواهدپژوهشی فراوانی وجود داردکه نشان می­دهند حوادث نامطبوع زندگی قادرند بهزیستی روانشناختی را تحت تأثیر قرار دهند و مختل کنند و به ایجاد مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب منجر شوند. بهزیستی روانشناختی به معنای قابلیت یافتن تمام استعدادهای فرد است و مستلزم درک چالش­های وجودی زندگی می باشد. رویکرد بهزیستی روانشناختی رشد و تحول مشاهده شده در برابر چالشهای وجودی زندگی را بررسی می­کند و به شدت بر توسعه انسانی تاکید دارد به عنوان مثال دنبال نمودن اهداف معنادار، تحول و پیشرفت به عنوان یک فرد و برقراری روابط کیفی با دیگران است(اسماعیلی، ضیابخش و واعظ زاده، 2008). نتایج پژوهش ها نشان می دهد که بیماران قلبی از سلامت روان و بهزیستی پایینی برخوردارند(ماریس و لاگر[5]، 2008). پژوهش حاضر در راستای تحقیقات صورت گرفته و با هدف بررسی رابطه سبک­های مقابله ای[6] با مدیریت درد[7] و بهزیستی روان شناختی[8] در بیماران جراحی قلب باز[9] شهر اردبیل صورت می­گیرد.

    1-2- بیان مسئله

    قلب یکی از مهمترین و حساسترین اعضای بدن آدمی است.آسیب به قلب بر وضعیت روحی و روانی فرد تاثیر نامطلوبی می گذارد.مشکلات قلبی یکی از بیماری های مزمنی است که در سال های اخیر شیوع بالایی پیدا کرده است و در هر ثانیه یک نفر بر اثر اختلالات قلب و عروق می میرد(جریابی[10] ، 2006). اگر چه آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به بیماری قلبی در دست نیست اما، آمارها نشان می دهد که در شهر تهران شیوع بیمار های قلبی – عروقی  و مرگ ومیر حاصل از بیماری ها از 25 درصد کل مرگ و میر ها به 35 درصد رسیده است(فیاضی[11] ، شریعتی و مومنی ، 2008). از روش های متعددی در درمان بیماری های قلبی –  عروقی استفاده می شود که یکی از این روش ها عمل جراحی پیوند عروق کرونر است(ندیمی و همکاران، 2003).بر اساس مطالعات انجام شده در آمریکا تعداد جراحی های بای پس عروق کرونر از 150000 نفر در سال 1979 به بیش از 500000 نفر در سال 1995 افزایش یافته است. در ایران نیز 60 درصد جراحی های قلب و عروق مربوط به جراحی بای پس عروق کرونر است. افزایش نیاز و تمایل به انجام جراحی اهمیت توجه ویژه به این گونه بیماران و تعیین مسائل روان شناختی پس از جراحی را ضروری می سازد (ندیمی و همکاران، 2003).

    یکی از مسائل روان شناختی که در ابتلاء به بیماری های قلبی موثر است، سبک های مقابله ای است. به طور کلی،سبک مقابله ای به تلاش های شناختی و رفتاری برای جلوگیری، مدیریت و کاهش تنیدگی اشاره می کند(لازاروس[12]، 1984). بر اساس تحقیقی جهت بررسی فرایند مقابله عمومی، افراد را برحسب سه نوع اساسی سبک مقابله ای متمایز می سازند: سبک مقابله ای مسئله مدار،سبک مقابله ای هیجان مدار، و سبک های مقابله ای اجتنابی. راهبرد های مقابله ای مساله مدار شیوه هایی را توصیف می کند که بر اساس آن فرد اعمالی را که باید برای کاستن یا از بین بردن یک تنیدگی انجام دهد، محاسبه می کند. رفتار های مسئله دار شامل جستجوی اطلاعات بیشتر درباره مسئله،تغییر ساختار مسئله از نظر شناختی و اولویت دادن به گام هایی برای مخاطب قرار دادن مسئله می شود. بر عکس، راهبردهای مقابله ای هیجان مدار شیوه هایی را توصیف می کند که بر اساس آن،فرد بر خود متمرکز شده و تمام تلاش او متوجه کاهش احساسات ناخوشایند خویش است(لازاروس، 1984). واکنش های مقابله ای هیجان مدار شامل گریه کردن،عصبی و ناراحت شدن،پرداختن به رفتارهای عیب جویانه، اشتغال ذهنی و خیال پردازی است، و سرانجام راهبرد مقابله ای اجتنابی مستلزم فعالیت ها و تغییراتی شناختی است که هدف آنها اجتناب از موقعیت تنیدگی زاست. رفتار های مقابله ای اجتنابی ممکن است به شکل روی آوردن و درگیر شدن در یک فعالیت تازه و یا به شکل روی آوردن به اجتماع و افراد دیگر ظاهر شود(هارنی[13]، 2003).

    تحقیقات انجام شده نشان می­دهد که پس از جراحی قلب باز، واکنش افراد و سبک های مقابله ای مورد استفاده در افراد مختلف متفاوت است. همچنین بیمارانی که در رویارویی با استرس، از سبک های مقابله ای هیجان مدار بهره می گیرند، در مقایسه با بیمارانی که سبک های مقابله ای مساله مدار را به کار می برند، پنج برابر بیشتر به انفارکتوس قلبی دچار می­شوند(هارنی، 2003).

     

    [1] -world health organization

    [2]-Moos

    [3] - Schaefer

    [4]-Carr

    [5]-Mirsa& Lager

    [6] - Coping styles

    [7] - Pain management

    [8] - Psychological well-being

    [9] - Open heart surgery

    [10]-Jaryabi

    [11]-Fayyazi

    [12]-Lazarus

    [13]-Haren

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز

    فهرست:

    چکیده 1

     

    فصل اول: کلیات تحقیق.. 2

    1-1- مقدمه. 3

    1-2- بیان مسئله. 4

    1-3- اهمیت و ضرورت پژوهش... 7

    1-4- اهداف پژوهش... 8

    1-4-1- هدف کلی: 8

    1-4-2- اهداف جزیی: 8

    1-5- فرضیه ها: 9

    1-6- تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرها: 9

     

    فصل دوم: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق.. 11

    مقدمه. 12

    2-1- بیماری قلبی.. 12

    2-2- دستگاه قلبی- عروقی: 13

    2-3- قلب و رگ های خونی.. 13

    2-4- اختلالات دستگاه قلبی- عروقی.. 14

    2-5- واکنش پذیری سیستم قلبی عروقی و بیماری.. 15

    2-6- عوامل خطرزای زیستی و مربوط به شیوه زندگی در بیماران قلبی.. 15

    2-7- سبکهای مقابله ای.. 17

    2-7-1- عوامل موثر بر انتخاب راهبردهای مقابله‌ای.. 23

    2-7-2- اهمیت آموزش مهارت‌های مقابله‌ای.. 25

    2-8- بهزیستی روانشناختی : 26

    2-9- درد و مدیریت درد. 29

    2-9-1-کیفیت و ابعاد درد. 32

    2-9-2- احساس درد. 35

    2-9-3- فیزیولوژی احساس درد. 35

    2-9-4- نظریه های درد. 38

    2-9-5- دیدگاه های زیستی، روانی، اجتماعی درد. 42

    2-10- پیشینه پژوهش: 50

    2-10-1 - پیشینه داخلی پژوهش... 50

    2-10-2- پیشینه خارجی پژوهش: 52

    2-11- جمع بندی پیشینه پژوهش... 60

     

    فصل سوم : روش شناسی تحقیق.. 61

    مقدمه. 62

    3-1- روش پژوهش... 62

    3-2- جامعه آماری.. 62

    3-3- روش نمونه‏گیری و حجم نمونه آماری.. 62

    3-4- روش گردآوری اطلاعات.. 62

    3-5- ابزار گرد آوری اطلاعات.. 62

    3-6- روش‌ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده‏ها 64

     

    فصل چهارم:  یافته های تحقیق.. 65

    4-1- ویژگی های جمعیت شناختی.. 66

    4-2- یافته های توصیفی.. 67

    4-3- آمار استباطی.. 68

    4-4- یافته های جانبی.. 71

     

    فصل پنجم : بحث و تفسیر و نتیجه‌گیری و جمع‌بندی.. 73

    5-1- بحث و نتیجه‌گیری.. 74

    5-2- نتیجه‌‌گیری کلی.. 78

    5-3- محدودیت‌های پژوهش... 79

    5-4- پیشنهادات پژوهش... 79

    فهرست منابع: 80

    ضمائم. 86

    چکیده انگلیسی

    .

    منبع:

    منابع فارسی

    افشارنیا، کاظم. (1391). بررسی نقش راهبردهای شناختی تنظیم هیجانی وتیپ شخصیتی D درپیش بینی عدم وقوع بیماری های قلبی و عروقی.پایان نامه کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اردبیل، دانشکده علوم.

    اکبری، مهدی. محمودعلیلو، مجید. اصلان‌آبادی، ناصر.(1387). ارتباط استرس و سبک‌های مقابله‌ای با بیماری کرونری قلب: نقش عامل جنسیت، مجله روان پزشکی و روان شناسی بالینی ایران، دوره 15،شماره 4 .

    باقریان سرارودی، رضا. زارع، فاطمه. فتحالهگل،مریم. خیرآبادی، غلامرضا.(1385) سبکهای مقابله ای مشترک مرتبط با کاهش علائم اضطرا ب و افسردگی در بیماران پس از سکته قلبی. نشریه کومش. ج 12،شماره 4.

    باقریان سرارودی، رضا؛ زارع، فاطمه؛ فتح اله گل، مریم؛ خیرآبادی، غلامرضا. (1384) سبک های مقابله ای مشترک مرتبط با کاهش علائم اضطراب و افسردگی در بیماران پس از سکته قلبی، نشریه کومش- ج 12، شماره 4.

    باقریانسرارودی، رضا. معروفی، محسن. سیدزارع، فاطمه و باغبانیان، علی. (1385). سبکهای مقابله ای در بیماران دچار علایم افسردگی پس از سکته قلبی،  نشریه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران» زمستان 1389 – سال شانزدهم،شماره 4(صص 432 - 442)

    بنی هاشمی، سیدرضا.(1390) رابطه بین خوش بینی، امید و بخشودگی با تیپ شخصیتی D در میان افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی.دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، دانشکده علوم.

    جیلینگز، سی؛  کیم، ام. وای؛ جانسون، جی؛.ساواتزکی، آر. (2011). بررسی رابطه بین انواع متفاوت حمایت اجتماعی با راهبردهای مقابله ای و تحمل درد در افرادی داری بیماری قلبی. مجله ی کانادایی قلب2011 ، جلد 27 ، شماره5، ص 340- 334.

    خانجانی، زینب، فاروقی، پریا، یعقوبی، علیرضا. (1387). عوامل روان شناختی خطر ساز در ابتلا به بیماری کرونر قلبی: تحلیلی بر نقش شخصیت و سبک های مقابله ای در بیماری قلبی، مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. ص 32-34.

    دافعی، مریم. (1386). بررسی رابطه‌ی روش مقابله‌ای با ویژگی فردی و سلامت روانی زوج‌های نابارور یزد. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده‌ی علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس.

    دژکام، علی. (1373). پرسشنامه راههای مقابله ای فالکمن و لازاروس. پایاننامه کارشناسی ارشد روانشناسی. دانشگاه آزاد قم.

    ذوقی شیشوان، حمیده.(1390). بررسی نقش راهبردهای تنظیم هیجان و تیپ های شخصیتی A,D در پیش بینی آسیب پذیری روانی در بیماران ایسکیمیک قلبی و نارسایی قلبی مزمن. پایاننامه کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اردبیل، دانشکده علوم.

    رژه، ناهید. احمدی، فضلالله. محمدی،عیسی. کاظمنژاد، انوشیروان. انوشه، منیره. (1386) مدیریت کنترل درد از دیدگاه بیماران، نشریه پرستاریایران، جلد 20،شماره 52.

    روئیز، ام.ای. سانجوان، پی. پرز-گارسیا، ای. ام. بی . رودا. (2011). روابط بین رضایت از زندگی، سازگاری با بیماری و ناراحتی هیجانی در یک نمونه گیری از مردان دارای آسیب ایسکمی قلبی. مجله ی اسپانیایی روانشناسی ، جلد14، شماره1، ص 65-356.

    زنجانی طبسی، رضا(1383). ساخت و هنجاریابی مقدماتی آزمون بهزیستی روانشناختی، پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه تهران.

    صادقی، سمیه.(1388). بررسی ارتباط خوشبینی با بهزیستی روانشناختی و سبکهای مقابله ای در دانشجویان، پایان نامه کارشناسی ارشد رشته روان شناسی عمومی، دانشگاه علامه طباطبائی.

    صدربافقی، سیدمحمود؛ شهریاری، وحید؛ میرباقری فیروزآبادی، سیدرضا؛ حقیقت، سیامک؛ حلاجیان، مهدی؛نماینده سیده، مهدیه.(1382). مشخصات اپیدمیولوژیک و کلینیکی بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد در شهر یزد.مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علومپزشکی مشهد؛ شماره 82. ص41-48.

    فازیو، پی؛ ام. کارولو، پی. ریزا، جیو سرمینارا، دی. دی سریو، سی. ایندولفی، سی. سیگورا- گارسیا. (2012). ویژگی های شخصیتی خاص و سبک های مقابله ای، علایم عاطفی در بیماران دارای سندرم کرونری حاداولیه. مجله ی بین المللی روانپزشکی. جلد44، شماره 2، ص 32-119.

    کلاینگ، کریس، ال. (2002). کنارآمدن با چالش‌های زندگی. ترجمه‌ی: نریمانی، محمد، ولی‌زاده حقی، اسماعیل،(1383). چاپ اول، انتشارات آستان قدس رضوی.

     دیوید .آر. وایت سی. (2012). راهبردهای مقابله ای و سازگاری با عمل جراحی پیوند عروق کرونری به صورت تجربه شده توسط سه زن و شوهر. مجله قلب و ریه. خدمات بهداشتی آلبرتا، کالگاری، آلبرتا-کانادا جلد27، شماره1، ص 48-30.

    کریونای.ام؛هاوارد،اس؛ جی هوگز، ام. (2013). بررسی رابطه حمایت اجتماعی و صفات شخصیتی به صورت مستقل با مدیریت و کاهش درد در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی. مجله ی انگلیسی روانشناسی سلامت ، جلد 18، شماره3، ص573-556.

    کیاوارینو، سی . ابلینو، دی. آربی،آردیتو، ای. کاوالرو، ال.پالومبو، اس. برگرون، اف.گیتا، بی. جی. بارا. (2013). مقابله هیجانی یک عامل پیش کننده ی  بهتر از پیش آگهی قلبی در مقایسه با افسردگی و اضطراب است. مجله ی روان تنی-دسامبر2013، جلد73 ، شماره 6، ص 5-473.

    گچل ارجی، ترک دیسی. (2000). روان شناسی درد. ترجمه محمد علی اصغری مقدم، بهمن نجاریان، سید محمد محمدی، محسن دهقانی. (1381). تهران: انتشارات رشد.

    مصلایی، مهستا. (1386). رابطه بین ویژگیهای شخصیتی و شیوه­های مقابله با رضایت شغلی در زنان شاغل. پایاننامه کارشناسی ارشد منتشر نشده. دانشگاه پیام نور. اکبری، مهدی، محمودعلیلو، مجید، اصلان‌آبادی، ناصر(1387)، ارتباط استرس و سبک‌های مقابله‌ای با بیماری کرونری قلب: نقش عامل جنسیت، مجله روان پزشکی و روان شناسی بالینی ایران، دوره 15، شماره 4 .

    منابع لاتین

    Abdollahian A, Mokhber N, Kafaei Z (2006). comparative study of coping responses and major life events in patients with coronary artery disease,  Archive of SID The Quarterly Journal of  Fundamentals of Mental Health  Vol. Spring & Summer, No. 29& 30, P: 37-42

    Ahmadif ,salar a, faghih – zadeh s. review the quality of life in zahedan elderly. Tehran univ med sci 2004 10(22) : 61-67

    Benyon K, Muller S, Hill S, Mallen C. Coping strategies as predictors of pain and disability in older people in primary care: a longitudinal study. BMC fampract. 2013; 14(67).

    Billing, S.A.G., Cronkite, R.C., moos,R. H (1983). social environmental factorsin aripolar depression comparisons of depressed patients and hone depressed controls. Journal  of abnormal  psychology, 92,119-133.

    Cane D, Nielson WR, McCarthy M, Mazmanian D. Pain-related activity patterns: measurement, interrelationships, and associations with psychosocial functioning. Clin J Pain. 2013; 29(5): 435-42.

    Carr E C (2000). Refusing Analgesics: Using Continuous Improvement To Improve Pain Management on a Surgical ward. J Clin Nur. 11(6):743-52

    Cipher DJ, Clifford P.A (2003). Treatment Outcome Varies with Coping Style in Chronic Pain Management. The Pain Clinic P; 15(1): 35–43.

    Cipher Dj, Clifford Pa. Treatment Outcome Varies With Coping Style In Chronic Pain Management. The Pain Clinic. 2003; 15(1): 35–43.

    Cogan J, Ouimette MF, Vargas-Schaffer G, Yegin Z, Deschamps A, Denault A. Patient Attitudes and Beliefs Regarding Pain Medication after Cardiac Surgery: Barriers to Adequate Pain Management. Pain ManagNurs. 2013 Feb 26;1-6.

    Dezutter J, Wachholtz a, Corveleyn j (2011). Prayer and Pain: the Mediating Role of Positive Re-appraisal. J behav Med. P: 542- 549.

    Esmaeili S , Ziabakhsh Tabari S , Vaez Zade (2008). Review the Quality of life of Patients after Surgery Heart. J Mazandaran Univ Med P: 72-171

    Fayyazi S, Shariati A , Momeni M (2008). Review of Bensons Relaxation Technique Pain after Coronary artery Bypass Graft Surgery. Scientific Med J P: 8(4):2.

    Gross, J. J. (2008). "The emerging field of emotion regulation: An integrative review". Review of General Psychology, 2, 271-299.

    Haren, Mitchell,c.w.(2003).relationships between the five- factor personality model and coping styles. Psychology & education: animerdis ciplinary journal: 40(1),38-4

    Karlsson AK, Lidell E, Johansson M. Health-care professionals' documentation of wellbeing in patients following open heart surgery: a content analysis of medical records. J NursManag. 2013; 21(1): 112-20.

    Lazarus .R.S. (1991). emotion and adaptation new york: oxford university press.

    Lazarus RS, Folkman, S. (1984). Stress Appraisal and Coping Response to Hassles Experienced in Outdoor Recreation Settings, Leisure Sciences, 28: 97–113

    Lazaruse, R.S. (1991). progress on cognitive-motivational relational theory of emotion. American psychologist,46,819-834.

    Loghmani L, Jaryabi A, Borhani F (2006). Influence of Preoperative Education Depression in Patients after Open Heart Surgery,14(67): 33-42.

    Melzack, R. Torgerson, B. (1971).W.S.on the Language of Pain. Aneshesiology P:50-9

    Mirsa, R. Lager, J. (2008). Predictor of Quality of Life Among Adult with type 2 Diabetes Mellitus. J Diabetes Complications P:22(3): 217-223.

    Mirsa r, lager j. predictor of quality of life among adult with type 2 diabetes mellitus. J diabetes complications 2008:22(3): 217-223.

    Moos, RH. Schaefer, JA. (1993). Coping Resources and Processes: Current Concept and Measure’s .Journal of Health Psychology, 2: 297-314.

    Naddimi A, fog H , Ahmadi Cohanali g (2003). effect of coronary artery bypass graft surgery on the fraction and exercise test results in patients with Coronary Artery Stenosis. J Sabzevar univ Med SCI P: 10(4): 29.

    Naddimi a, fog h ,ahmadi- cohanali g . effect of coronary artery bypass graft surgery on the fraction and exercise test results in patients with coronary artery stenosis. J sabzevaruniv med sci 2003: 10(4): 29.  

    Niven, C. Gijsbers, K. (2003). Coping with labor pain. Journal of Pain Symptom Manage;11(2):116-25.

    Özer N, Özlü ZK, Arslan S, Günes N. Effect of Music on Postoperative Pain and Physiologic Parameters of Patients after Open Heart Surgery. Pain ManagNurs. 2013; 14(1): 20-28.

    Özernadiye, Ozlümsc,rn, arslan s, günes n (2013). Effect of Music on Postoperative Pain and Physiologic Parameters of Patients after open Heart surgery. Pain management nursing P; 14(1): 20- 28.

    Patterson A l,  Gritzner s, Resnick mp, Dobscha sk, Turk dc,  Morascobj (2012). Smoking Cigarettes as a Coping Strategy for Chronic Pain is Associated with Greater Pain Intensity and Poorer Pain-related Function. The Journal of Pain. P; 13(3): 285- 292.

    Patterson AL,  Gritzner S, Resnick MP, Dobscha SK, Turk DC,  MorascoBJ. Smoking Cigarettes as a Coping Strategy for Chronic Pain Is Associated With Greater Pain Intensity and Poorer Pain-Related Function. The Journal of Pain. 2012; 13(3): 285- 292.

    Pfeifer PM, Ruschel PP, Bordignon S. Coping strategies after heart transplantation: psychological implications. Rev Bras Cir Cardiovasc. 2013; 28(1): 61-68.

    Roohafza H, Talaei M, Pourmoghaddas Z, Rajabi F, Sadeghi M. Association of social support and coping strategies with acute coronary syndrome: a case-control study. J Cardiol. 2012; 59(2): 154-9.

    Ryff, C. D., & Singer, B (1998). The Contours of Positive Human Health. Psychological Inquiry, 9, 1-28.

    Shipton E, Ponnamperuma D, Wells E, Trewin B. Demographic characteristics, psychosocial measures, and pain in a sample of patients with persistent pain referred to a new zealand tertiary pain medicine center. Pain Med. 2013; 14(7): 1101-7.

    Smith C.A. &Wallston, K.A. (1992). Adaptation in patients with chronic reheumatoid arthritis: application of a general model. Health Psychology. 11, 151- 162.

    Vowles KE, McCracken LM. Comparing the role of psychological flexibility and traditional pain management coping strategies in chronic pain treatment outcomes. Behav Res Ther. 2010; 48(2): 141- 146.

    Vowles KE, McCracken LM. Comparing the Role of Psychological flexibility and traditional pain management Coping Strategies in chronic Pain Treatment Outcomes. Behav res ther. 2010; 48(2): 141- 146.

    Whitsitt DR (2012). Coping Strategies and Adaptation to Coronary artery Bypass Surgery as Experienced by Three Couples. Heart & Lung P; 41(4): 350-359.

    Whitsitt DR. Coping strategies and adaptation to coronary artery bypass surgery as experienced by three couples. Heart & Lung. 2012; 41(4): 350-359.

     

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, رساله در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, مقاله در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی رابطه سبک های مقابله ای با مدیریت درد و بهزیستی روان شناختی در بیماران جراحی قلب باز
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت