پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل

تعداد صفحات: 23 فرمت فایل: word کد فایل: 487
سال: 1393 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: حقوق
قیمت قدیم:۱۴,۴۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل

    چکیده

    موضوع این تحقیق  بررسی علل جامعه شناختی پدیده کودک آزادی در شهر تهران است که هدف از آن بررسی و پیداکرن راه حلی برای کاهش این پدیده در شهر تهران و ارائه راه حلی برای آن می باشد.

    جامعه آماری در این پژوهش شهروندان تهرانی می باشند و تعداد مورد بررسی 25 نفر بوده و روش اصلی در این پژوهش پیمایشی – توصیفی بوده و ابزار مورد استفاده در اینجا پرسشنامه است

    مقدمه

    بقای جامعه با اطفال است و برای این که جامعه به رشد و تعالی برسد باید طفل و کودک تربیت و برای زندگی عادی و اجتماعی آماده شود شخصیت کودک در خانواده تکوین می یابد و به طور کلی هر خانواده زیر بنای ساختمان فکری کودک را تشکیل می دهد .

    کودکان آسیب پذیر تر از سایر افراد جامعه اند این آسیب پذیری به علل مختلف از جمله : کوچکی ، معایبِ مادر زادی ، بیماری عدم تطابق، محیط و نیز عدم قدرت اندیشیدن و تشخیص خوب است ، لذا برای چاره این آسیب پذیری والدین ، سرپرستان و نیز مددکاران و کسانی که مسئولیت آنها را بر عهده دارند باید نخست آشنایی کامل و درستی از این نکات ، ضعفها و بیماریها و عوامل خطه او داشته باشند .

     وقتی کودک مورد آزار قرار می گیرد از نظر روحی و جسمی با مشکلاتی روبرو می شود که در آینده گریبانگیر خود و جامعه اش خواهد بود و در نتیجه مردان و زنان شایسته ای که باید برای فردای بهتر امور مملکت تربیت شوند به وجود نمی آیند ، فقدان چنین افرادی خانواده و در نتیجه جامعه را به مخاطره می اندازد .

    کودک آزاری مسأله جدیدی نیست و از دید محققان و نیز قانونگذاران پنهان نبوده است . برای اولین بار در سال 1946 توسط شخصی به نام کافی در گزارش شکستگی های متعدد استخوان های وراز مطرح شد . و در سال 1962 کپی نتایج صدمات عمدی وارد به کودک و اثرات آن را با اصطلاح شدم کودک کتک خورده معرفی کرد و امروزه اصطلاح آسیب های جسمانی مقبولیت عمومی بیشتری پیدا کرده است .

    امروزه یکی از مسائل مهمی که متخصصین اطفال ، مددکاران اجتماعی ، پزشکی قانونی و کسانی که با کودکان کار می کنند درگیر آن هستند آزار فیزیکی روانی و جنسی کودکان و سایر اولیاء آنها می باشد .

    لذا می بایست خانواده ها ، مددکاران اجتماعی و مسئولین نسبت به این پدیده شوم اجتماعی آگاهی داشته باشند تا بتوانند از طریق پیشگیری و دادن آگاهی به خانواده ها از این معضل اجتماعی جلوگیری نمایند .

     

    بیان مسأله

    در رابطه با این پدیده شوم و نابهنجار اجتماعی که سراسر دنیای اجتماعی با آن مواجه است مقاله ، سمینارهای گوناگون و نیز تلاشهای فراوان صورت گرفته است . سازمانهای جهانی در ارتباط با آن تشکیل شده اند و کشورها و جوامع مختلف از طریق سازمانها و نیز NGO به مبارزه با این پدیده و کمک به کودکان پرداخته اند .

    اما به هر صورت دیده می شود که کودکان تحت شرایط سخت و در بعضی موارد شرایط واقعا تأسف انگیز و در حال زندگی هستند .

    در حالی که بسیاری از آنها حتی توانایی بیان مشکل و درد خویش را نیز با توجه به شرایط محیطی سختی که در آن گرفتار هستند را ندارند .

    و در حال حاضر 250 میلیون کودک در جهان براساس آمار سازمان بین الملل مورد آزار قرار دارند که حدود 73 میلیون نفر از آنها زیر 10 سال قرار دارند و هر سال حدود یک میلیون مورد بهره کشی جنسی قرار دارند و نیز حدود 100 میلیون از این کودکان نیز در جوامع از تحصیل محروم هستند .

    کشورهای مترقی و پیشرفته در برخورد با این مسئله اجتماعی بسیار پیشرفت کرده و در جوامع خود این پدیده شوم را به حداقل رسانده اند اما در جواع توسعه نیافته و فقیر همه روزه و به دلایل مختلف بر تعداد این کودکان افزوده شده است البته زمانی که سازمان ملل و نیز یونیسف به مبارزه با این پدیده برخاسته اند این میزان روبه کاهش گذاشته و از میزان آن کاسته شده است .

     البته در جوامع مختلف نیز طرق کودک آزاری متفاوت است . در یک جامعه کوهستانی نگرش والدین به فرزندان بعضاً خشن تر است . چون آگاهی از تربیت اولیه به فرزندان بسیار کم محسوس است . فرزندان در این جوامع بیشتر به  کارهای سخت و طاقت فرسا وادار می شوند و با توجه به این مراتب میزان تحصیلات نیز رو به کاهش می رود .

    البته این نوع کار و خواستن بیش از توان فرزندان از دیدگاه جامعه یک نوع کودک آزاری است ولی دیدگاه والدین و باوری که آنها در این مورد دارند این کار را نوعی تربیت می دانند که به نسبت در چنین مناطقی فراگیر است .

    در شهرهای حاشیه کویر مسائل به گونه ای دیگر جلوه گر است . به طوری که مقداری مطالعه و تحصیل را برای کودک و فرزندان خود روا می دارند یعنی کودک بعد از تحصیلات ابتدایی مقید است که در تابستان در مزارع و کار ساختمانی به صورت کارگر روزمزد کار کنند و هزینه تحصیل را فراهم نمایند . 

    و در کنار آن تنبیه و خشونت را که بزرگترها به منظور تربیت و ایجاد نظم بر آنها اعمال می کنند را تحمل کرده و به ناچار عوارض روحی و روانی آن را بپذیرند در غیر این صورت ناگریز هستند از ادامه تحصیل برای خود خودداری نمایند .

     

     

    اهداف پژوهش:

    هدف کلی :

    بررسی علل جامعه شناختی پدیده کودک آزاری در جامعه شهر تهران

    هدف های جزئی :

    1) بررسی ارتباط وضعیت اقتصادی و پدیده کودک آزاری

    2) بررسی ارتباط وضعیت فرهنگی و اجتماعی و پدیده کودک آزاری

    3) بررسی تعداد فرزندان در خانواده و پدیده کودک آزاری

    4) بررسی سطح سواد والدین و پدیده کودک آزاری .

    اهمیت موضوع تحقیق

    شاید برای برخی از والدین ، آزار و اذیتی که از سوی آنها یا سایر اعضای خانواده بر کودکان اعمال می شود مسئله زیاد مهمی نباشد .

    آنان عادت کرده اند که ارزش و اهمیت زیادی برای شخصیت فرزندان قائل نشوند . برخی بر این باورند که رو دادن به کودکان آنها را گستاخ بار می آورد،کودکان تا زمانی که بزرگ نشده و به سن بلوغ نرسیده اند نباید زیاد مورد عنایت و توجه قرار گیرند .

    این گونه افکار و نگرش ها باعث پایمال شدن حقوق کودکان در جامعه می شود؛ علاوه بر این مسئله داشتن این نوع نگرش دارای اثرات نادرست تربیتی در سطوح فردی و اجتماعی است ، از لحاظ فردی ، عدم توجه به کودکان و احیاناً تنبیه و اذیت آنان به شیوه های مختلف در خانواده ، مدرسه و سایر نهادها باعث به وجود آمدن شخصیت های متزلزل تحقیر شده و عقده ای و پرخاشگر در نوجوانان و جوانان آینده می شود . 

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    فهرست کتابها

    1. سولاولف، (1369)، کودکان تحت فشار، مهدی قراچه داغی – انتشارات رشد

    2. یولاکارسون، (1380)، کودک و خشونت در رسانه جمعی، مهدی شفقتی، مرکز تحقیقات و برنامه ریزی

    3. قائمی، پروین، (1375)، روانشناسی کودک، انتشارات رشد، جلد اول

    4. مک سودی، مونا، (1382)، کودکان و جنگ، رعنا جوادی، دفتر پژوهشهای فرهنگی

    5. مک سودی، مونا، (1382)، خشونت و کودکان، رعنا جوادی، دفتر پژوهشهای فرهنگی

    6. آزاد، حسین، (1380)، آسیب شناسی کودکان، نشر پاژنگ، جلد دوم

    7. آماتو، پل، (1380) ، کودکان طلاق، مهناز محمدی زادگان، نشر تندر

    8. الکافی، رمضان، (1372)، جرم شناسی، نشر مروارید، جلد دوم

    9. فرجاد، حسین، (1380)، بررسی مسائل اجتماعی ایران، انتشارات رشد، جلد دوم

    10. کجباف، محمدباقر، (1372)، رفتار جنسی ، جنبه روانی، نشر مروارید، جلد اول

    11. گابریل، پل، (1375)، کودک درون، مهدی قراچه داغی، انتشارات علمی

    12. توسلی، غلام عباس، (1376)، نظریه های جامعه شناسی، تهران، نشر مهر

    فهرست روزنامه و مجلات

    1. بهنام، لیلا، کودک آزاری را متوقف کنید، نشریه جام جم ، 13 / 9 / 85

    2. پورناجی، بنفشه، یک خبر، چهارنکته، همشهری، 22 / 8 / 85

    3. قاسمی، محمد، تنبیه و کودک آزاری، نشریه صدای عدالت، 22 / 10 / 85

    4. جوادنیا، ارمغان، اقتصاد و کودک آزاری، نشریه عصر اقتصاد، 10 / 3 / 83

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, رساله در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, مقاله در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی و شناخت علل و عوامل پدیده کودک آزاری اردبیل
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت