پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه

تعداد صفحات: 85 فرمت فایل: word کد فایل: 604
سال: 1392 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۲۸,۸۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه

    مهندسی کشاورزی

     حشره شناسی

    - مقدمه

    یکی از مشکلات مهم در جوامع امروزی، کمبود پروتئین در تغذیه‏ی میلیون‏ها نفر انسان در کشورهای رشد نیافته و در حال توسعه می‏باشد. در بین گیاهان زراعی، حبوبات به دلایل متعدد از جمله دارا بودن درصد بالای پروتئین، توانایی تثبیت بیولوژیک نیتروژن، غنی بودن از عناصر غذایی معدنی و قابلیت انبارداری بالا در مقایسه با دیگر گیاهان زراعی از اهمیت ویژه‏ای برخوردار می‏باشد. کشور ما به علت شرایط مساعد اقلیمی پتانسیل مناسبی برای افزایش تولید حبوبات دارد و این در حالی است که برنامه‏ریزی برای افزایش تولید و استفاده بیشتر از حبوبات، علاوه بر بهبود تغذیه، در افزایش حاصلخیزی خاک نیز مؤثر واقع خواهد شد (سام دلیری، 1389). بررسی سطح زیر کشت و تولید جهانی حبوبات حاکی از آن است که طی دوره 2000-2007 سطح زیر کشت حبوبات 17/12 درصد افزایش از 7/65 میلیون هکتار به حدود 3/73 میلیون هکتار رسیده است (بخشوده، 1382). قاره آسیا با بیش از 37 میلیون هکتار بیش از 50 درصد از کل سطح زیر کشت حبوبات در جهان را به خود اختصاص داده است. در بین حبوبات لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) به دلایل متعددی اهمیت ویژه‏ای دارد. لوبیا نه تنها مقام اول سطح زیر کشت جهانی را داراست، بلکه یکی از منابع مهم پروتئین و کالری در تغذیه ی انسان (هانگریا[1] و همکاران، 2000) می‏باشد. همچنین گیاه لوبیا با تولید گره و با همزیستی باکتری‏های تثبیت کننده‏ی نیتروژن (همانند سایر گیاهان خانواده‏ی بقولات)، نقش بسیار مهمی را در حاصلخیزی خاک ایفا می‏کند (کافی و همکاران، 1379). دانه‏های لوبیا دارای 20-25 درصد پروتئین می‏باشد که این میزان در مقایسه با دانه‏های غلات 2 تا 3 برابر و نسبت به گیاهان نشاسته 10 تا 20 برابر بیشتر است (مجنون حسینی، 1375). طبق آمار انتشار یافته سطح زیر کشت جهانی لوبیا بالغ بر 25 میلیون هکتار (گراهام[2] و رانی، 1997) و در ایران 125 هزار هکتار (غفاری خلیق، 1379) بود. مسایل و مشکلات موجود در امر زراعت و تولید این گیاه همواره به عنوان مانعی در جهت دستیابی به عملکرد بالا مطرح بوده است و بدیهی است که هرچه اطلاعات بیشتری در زمینه­ی تولید هرچه بهتر این گیاهان فراهم آید به قطع وابستگی‏های روز افزون کشاورزی به خارج از کشور و تأمین غذای جمعیت رو به تزاید کمک خواهد نمود.

    یکی از آفات مهم بسیاری از محصولات کشاورزی به‏ویژه حبوبات، کرم غوزه‏ی پنبه Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) می‏باشد

     

    (خانجانی، 1386؛ زالوکی[3] و همکاران، 1994؛ فرید[4] 1986) لاروهایH. armigera  پلی‌فاژ بوده و از حدود ١٠٠ گونه میزبان گیاهی تغذیه می‏کنند (تالکار[5] وهمکاران، 2006). دامنه‌ی میزبانی و گستره‌ی جغرافیایی وسیع، پتانسیل مهاجرت، دیاپوز، تحرک و توان تولیدمثلی بالا، ویژگی‌هایی هستند که  H. armigeraرا در زمره‌ی آفات مهم و اقتصادی محصولات کشاورزی مختلف قرار می‌دهند (راحجا[6]و همکاران، 1996). گستره‌ی جغرافیایی وسیع نشان می‌دهد که H. armigera با تغییرات فصلی سازگاری دارد و این ویژگی‌ امکان زنده‌مانی در زیستگاه‌های غیرپایدار را برای این آفت فراهم می‌آورد (ایزومی[7] و همکاران، 2005). خسارت ناشی از لاروهای H. armigera در محصولاتی مانند پنبه، لوبیای سودانی، نخود، بادام زمینی، ذرت، ارزن، گوجه‏فرنگی، آفتاب‏گردان، سویا و سایر محصولات اقتصادی گزارش شده است (راحجا و هکاران، 1996) .کرم غوزه­ی پنبه می­تواند روی اغلب ساختار­های گیاهی شامل ساقه­ها، برگ­ها، تاج گل و میوه­ها در مراحل رشدی مختلف تغذیه کند (مورال گارسیا[8]، 2006). با توجه به اینکه H. armigera آفت کلیدی برخی محصولات کشاورزی در ایران است، کنترل شیمیایی روشی رایج در مدیریت این آفت به شمار می‌رود. هر ساله استعمال بی‏رویه‌ی آفت‌کش‌های شیمیایی به منظور کنترل کرم غوزه‏ی پنبه، منجر به آلودگی محیط زیست و مقاوم شدن آفات، از بین رفتن دشمنان طبیعی و عواقب خطرناک ناشی از مسمومیت‌های مزمن شده است که اثرات جانبی آن‌ها در جوامع امروزی قابل مشاهده است (گانینگ[9]، 1984). در نتیجه، گرایش‏های قابل توجهی در تغییر رو‏ش‏های مدیریت آفت بر پایه‏ی روش‏های غیر شیمیایی وجود دارد که از آن جمله می‏توان به مقاومت گیاهی اشاره کرد. ارقام گیاهی مقاوم از اجزای اساسی مدیریت تلفیقی آفات محسوب می‌شوند و با استفاده از این ارقام می‌توان از شدت فشار اعمال شده توسط سموم شیمیایی علیه آفات کاست و بدین ترتیب احتمال بروز مقاومت توسط آفت نسبت به سموم شیمیایی را کاهش داد (پاندا و کوش[10]، 1995).

    میزان نشو و نما در حشرات ارتباط مستقیمی با غذای خورده شده دارد (والدبائور[11]، 1986). ویژگی‏های متعدد زیستی در حشرات از جمله پارامترهای دموگرافی، تولیدمثلی و پارامترهای رشد جمعیت تحت تآثیر نوع گیاه میزبان می‏باشد (کیم و لیو[12]، 2002). بررسی تأثیر گیاهان میزبان و یا ارقام مختلف گیاهی روی دموگرافی حشرات آفت از جمله پارامترهای رشد جمعیت، می‏تواند نقش مهمی در مدیریت هر چه بهتر آفات ایفا بکند (لویس[13]، 1997). پارامترهای رشد جمعیت ابزار سودمندی برای تحلیل احتمال بقاء و مرگ و میر افراد یک جمعیت می‏باشد (کری[14]، 2001). نرخ ذاتی افزایش جمعیت (rm) به عنوان مهم‏ترین پارامتر در ارزیابی میزان مقاومت گیاهان نسبت به حشرات به کار می‏رود همچنین اطلاعات جامعی از میزان رشد یک آفت را روی یک گیاه میزبان در اختیار قرار می‏دهد.

    گونه‏های مختلف گیاهی به دلیل دارا بودن مجموعه‏‌‌‌ای از پروتئین‏های مهارکننده‏ی فعالیت گوارشی، علاوه بر تأثیر بسزا در بقاء، رشد ونمو و پارامترهای تولیدمثلی (برنیز و چاپمن[15]، 1994) بر میزان فعالیت آنزیم‏های گوارشی،‏ نیز تأثیر می‌‌‏گذارند.

    امروزه هدف قراردادن آنزیم‏های گوارشی حشرات زیان‏آور، توسط مهار کننده‏های پروتئینی طبیعی موجود در ارقام مقاوم و انتقال آن به سایر گیاهان پرمحصول و حساس به آفت، یکی از کاربردی‌‌ترین رهیافت‏ها در برنامه‏ی مدیریت تلفیقی آفات می‏باشد. در بسیاری از حشرات به ویژه بالپولکداران، سرین پروتئینازها از جمله تریپسین، کیموتریپسین و الاستاز، آنزیم­های اصلی هضم پروتئین می­‌باشند. غیرفعال‌سازی هضم پروتئین توسط چندین گروه مختلف از پروتئین‌­های گیاهی در دستگاه گوارش حشرات منجر به بهره‌­برداری ضعیف از منابع غذایی، کندی رشد و نمو و حتی مرگ به علت گرسنگی می‌­گردد (گیت­هاوس[16] و همکاران، 1999). در نتیجه اختلال در متابولیسم اسید­های آمینه با مهار هضم پروتئین به عنوان یک هدف کلیدی جهت کنترل حشرات آفت مدنظر بوده است (هیلدر[17] و همکاران، 1992).

    تاکنون بررسی‏هایی درباره‎ی تأثیر گیاهان میزبان مختلف روی پارامترهای جدول زندگی و پارامترهای تولید مثلی (همتی[18] و همکاران، 2013؛ جالو[19]، 2001؛ لیو[20] و همکاران، 2004؛ ناصری[21]، 2009) و فعالیت آنزیم‏های گوارشی H. armigera (همتی و همکاران، 2012؛ ناصری و همکاران، 2010؛ نعمتی کلخوران[22] و همکاران، 2013) در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفته است. با این حال، هیچ اطلاعاتی در مورد تأثیر رقم‏های مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی این حشره در شرایط آزمایشگاهی و فعالیت آنزیم‏های گوارشی لاروهای این آفت در شرایط صحرایی روی ارقام مختلف لوبیا منتشر نشده است. از آنجایی که حشرات موجودات خونسردی می‏باشند، دمای بدن و میزان فعالیت تغذیه‏ای و تولیدمثلی آنها به درجه‏ی حرارت محیط اطراف بستگی دارد. درنتیجه تغییرات شرایط محیطی به‏ویژه دمای محیط، می‏تواند برمیزان فعالیت آنزیم‏های گوارشی تأثیرگذار باشد و این امر نشان‏دهنده‏ی ضرورت بررسی فعالیت‏های آنزیمی و سایر پارامترهای زیستی این آفت در شرایط مزرعه‏ای می‏باشد. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی اثر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی armigera H. در شرایط آزمایشگاهی، و همچنین بررسی تأثیر تغذیه از برگ‏ و غلاف‏ ارقام مورد آزمایش بر فعالیت آنزیم‏های گوارشی این آفت در شرایط مزرعه‏ای برای ارزیابی حساسیت یا مقاومت ارقام نسبت به این آفت می‏باشد. بررسی‏های انجام شده در این زمینه می‏‌تواند در به حداقل رساندن استفاده از سموم شیمیایی روی ارقام نامطلوب برای آفت و همچنین شناسایی و انتقال ژن‏های عامل مقاومت، به گیاهان حساس و پرمحصول در قالب مهندسی ژنتیک مفید و قابل استفاده باشد.

    با توجه به مطالب ذکر شده در این بخش، اهداف اصلی این پژوهش عبارت‏اند از:

    1- بررسی پارامترهای جدول زندگی H. armigera در واکنش به تغذیه از ارقام مختلف لوبیا.

    2- بررسی تأثیر ارقام مختلف لوبیا بر فیزیولوژی آنزیم­های گوارشی پروتئاز و آمیلاز H. armigera.

    1-2- کرم غوزه­ی پنبه H. armigera

    1-2-1- جایگاه H. armigera در رده­بندی حشرات

    کرم غوزه‌ی پنبه با نام علمی H. armigera متعلق به راسته­ی Lepidoptera، خانواده­یNoctuidae  و زیرخانواده­ی Heliothinae می­‌باشد. 400 گونه برای این زیر خانواده شناسایی شده است که گسترش جهانی دارد که اغلب در مناطق گرم و خشک هر دو نیم‌کره‌ی شمالی و جنوبی کره‌ی زمین به وفور دیده می‌شوند (زالوکی و همکاران، 1986).

    1-2-2- مناطق انتشار کرم غوزه پنبه

    کرم غوزه پنبه آفتی با دامنه میزبانی بسیار وسیع بوده و دارای پراکنش جهانی می‏باشد. این آفت در آسیا، آفریقا، استرالیا، (وکیل [23]و همکاران، 2009)، هند (سینگ [24]و همکاران، 2005)، پاکستان (مصطفی[25] و همکاران، 2004) و در ایران نیز در بیشتر نقاط انتشار دارد (فرید، 1986). مناطق پراکنش این آفت در ایران شامل استان‌های تهران، اردبیل، آذربایجان غربی، خوزستان، فارس، گلستان، کرمان، گرگان، خراسان و مازنداران است (درویش مجنی و همکاران، 1379).

    1-2-3- دامنه‌ی میزبانی و نحوه‌ی خسارت H. armigera

    کرم غوزه‌ی پنبه آفتی با دامنه‌ی میزبانی وسیع بوده و روی انواع محصولات مختلف کشاورزی خسارت اقتصادی وارد می‌کند. لاروهای این آفت به بیش از 200 گونه‌ی گیاهی مانند پنبه، تنباکو، آفتابگردان (فیت[26]، 1989)، گیاهان زینتی (تالکار، 2006)، نخود، ذرت (نارش و مالیک[27]،1986; دکا[28] و همکاران، 1987) گوجه‌فرنگی و سبزیجات (شوکلا[29] و همکاران، 2005) خسارت وارد می‌کند. براساس گزارش های منجوناس[30] و همکاران (1985) این آفت دارای بیش از 181 گونه گیاه میزبان زراعی و غیرزراعی متعلق به 45 خانواده‌ی گیاهی در هند می‌باشد. حشرات ماده‌ی این آفت تخم‏های خود را به صورت پراکنده بر روی اندام‌های زایشی مانند گل و میوه قرار می‏دهند (رد و پاوار[31]، 1982). لاروهای نئونات با خارج شدن از تخم از ساختارهای میزبان خود مانند برگ، ساقه، گل و میوه تغذیه می‌کنند (مورال گارسیا، 2006). لاروهای H. armigera در طول زندگی خود می‌توانند به طور متوسط 30 تا 40 جوانه را در گیاه نخود مورد حمله قرار دهند و خسارتی بین 20 تا 100 درصد ایجاد کنند (آلی[32]، 2009 ). براساس گزارش‌های (سینگ و نارانگ[33]، 1990)، این آفت قادر است تا 88 درصد بر روی میوه‌های گوجه‌فرنگی ایجاد خسارت نماید. همچنین لاروهای این آفت با سوراخ کردن بافت میوه‌ی گوجه فرنگی احتمال ایجاد آلودگی‌های ثانوی توسط بیمارگرهای قارچی و باکتریایی را نیز افزایش می‌دهند که می‌تواند منجر به پوسیدگی میوه شود (مورال گارسیا، 2006).

    1-3- برخی از روش‏های کنترل H. armigera

    1-3-1- کنترل زراعی

    در پاییز یا اوایل زمستان که لانه‌های زمستانی آفت در خاک تشکیل می‏شود توصیه می‏شود که بعد از برداشت محصول شخم عمیق زده شود، بدین ترتیب لانه‌های زمستانی آفت در خاک تخریب می‏گردد. این عمل تا 50 درصد شفیره‌ها را تلف می نماید و 90-99 درصد شفیره‌ها در صورتی که به زمین شخم خورده یخ آب زمستانه داده شود از بین خواهند رفت (فرید، 1365).

     

    [1] Hungria

    [2] Graham

    [3] Zalucki

    [4] Farid

    [5] Talekar

    [6] Raheja

    [7] Izumi

    [8] Moral Garcia

    [9] Gunning

    [10] Panda and Khush

    [11] Waldbauer

    [12] Kim and Lee

    [13] Lewis

    [14]Carey

    [15] Bernys and Chapman

    [16] Gatehouse

    [17] Hilder

    [18] Hemati

    [19] Jallow

    [20] Liu

    [21] Naseri

    [22] Nemati Kalkhoran

    [23] Wakil

    [24] Singh

    [25] Mustafa

    [26] Fitt

    [27] Naresh, Malik

    [28] Deka

    [29] Shukla

    [30] Manjunath

    [31] Reed and Pawar

    [32] Ali

    [33] Narang

  • فهرست و منابع پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه

    فهرست:

    فصل اول مقدمه

    -1- مقدمه ....................................................................................................................................................................... 2

    1-2- کرم غوزه­ی پنبه H. armigera ........................................................................................................................... 6

    1-2-1- جایگاه H. armigera در رده­بندی حشرات .................................................................................................. 6

    1-2-2- مناطق انتشار کرم غوزه‏ی پنبه........................................................................................................................... 6

    1-2-3- دامنه‌ی میزبانی و نحوه‌ی خسارت H. armigera ....................................................................................... 6

    1-3- برخی از روش‏های کنترل H. armigera ........................................................................................................... 7

    1-3-1- کنترل زراعی ...................................................................................................................................................... 7

    1-3-2- آفت‌کش‌های بیولوژیک ................................................................................................................................... 7

    1-3-3- کنترل شیمیایی .................................................................................................................................................. 8

    1-3-4- استفاده از ارقام مقاوم ........................................................................................................................................ 8

    1-4- پارامترهای دموگرافیکی H. armigera روی هفت رقم لوبیا و مرور پژوهش‏های انجام شده .......................9

    1-5- دستگاه گوارشی حشرات ..................................................................................................................................... 11

    1-6- اسیدیته­ی دستگاه گوارش در حشرات ............................................................................................................... 12

    1-7- آنزیم­های گوارشی در حشرات ............................................................................................................................ 12

    1-7-1- آنزیم­های گوارشی پروتئاز .............................................................................................................................. 13

    1-7-2- آنزیم های گوارشی آمیلاز ............................................................................................................................ 13

    1-7-3- مرور پژوهش‏های انجام شده در زمینه‏ی فعالیت آنزیم‏های گوارشی پروتئاز و آمیلاز ...............................14

    فصل دوم مواد و روش­ها

    2-1- تهیه و کاشت ارقام مختلف لوبیا ........................................................................................................................ 16

    2-2- پرورش آزمایشگاهی H. armigera ................................................................................................................ 16

    2-3- اندازه‏گیری پارامترهای زیستی H. armigera ............................................................................................... 20

    2-3-1- جدول زندگی ................................................................................................................................................... 20

    2-3-1-1- جدول زندگی تک جنسی ......................................................................................................................... 20

    2-3-1-2- جدول زندگی دو جنسی ............................................................................................................................ 23

    2-4- سنجش فعالیت آنزیم‏های گوارشی .................................................................................................................... 25

    2-4-1- تهیه‏ی عصاره‏ی آنزیمی از روده‏ی میانی لارو H. armigera ................................................................. 25

    2-4-2- تهیه­ی بافر ...................................................................................................................................................... 27

    2-4-3- سنجش فعالیت پروتئازی ............................................................................................................................... 27

    2-11- سنجش فعالیت آمیلازی .................................................................................................................................. 27

    2-5- تجزیه آماری داده‏ها ............................................................................................................................................. 28

    2-13- تجزیه کلاستر فعالیت آنزیم­های گوارشی روده­ی میانی لارو H. armigera ........................................... 29

    فصل سوم نتایج

    3-1- پارامترهای زیستی H. armigera روی هفت رقم لوبیا ............................................................................ 31

    3-1-1- طول دوره‏ی مراحل زیستی نابالغ .................................................................................................................. 31

    3-1-2- طول دوره‏ی تخمریزی، باروری روزانه و باروری کل .................................................................................. 33

    3-1-3- طول عمر و طول دوره‏ی زندگی حشرات کامل و نسبت جنسی ................................................................ 35

    3-1-4- پارامترهای جدول زندگی ................................................................................................................................ 36

    3-1-4-1- پارامترهای جدول زندگی به دست آمده از جدول زندگی تک جنسی (Female-based life table)39

    3-1-4-2- پارامترهای جدول زندگی به دست آمده از جدول زندگی دو جنسی  (Age-stage, two-sex life table)    39

    3-1-5- پارامترهای تولیدمثلی ...................................................................................................................................... 47

    3-1-6- پارمترهای رشد جمعیت (حاصل از جدول زندگی تک جنسی و دو جنسی) .............................................. 48

    3-2- تعیین فعالیت آنزیمی ........................................................................................................................................... 52

    3-2-1- فعالیت پروتئولیتیکی لاروهای H. armigera ....................................................................................... 52

    3-2-2- فعالیت آمیلولیتیکی لاروهای H. armigera ......................................................................................... 52

    3-3- تجزیه کلاستر پارامترهای زیستی و فعالیت آنزیم­های گوارشی عصاره­ی روده­ی میانی لاروهای H. armigera     55

    فصل چهارم بحث

    4-1- پارامترهای زیستی H. armigera روی ارقام مختلف لوبیا ............................................................................ 57

    4-1-1- دوره‌ی رشدی قبل از بلوغ ............................................................................................................................. 57

    4-1-2- دوره تخم ریزی و میزان باروری و طول عمر حشرات بالغ H. armigera .............................................. 58

    4-1-3- پارامترهای تولیدمثلی H. armigera ......................................................................................................... 59

    4-1-4- جدول زندگی (پارامترهای رشد جمعیت) تک جنسی و دوجنسی .............................................................. 61

    4-2- تعیین فعالیت آنزیمی H. armigera روی ارقام مختلف لوبیا ...................................................................... 64

    4-2-1- فعالیت پروتئولیتیک کل .................................................................................. 65

    4-2-2- فعالیت آمیلولیتیک کل .................................................................................................................................. 66

    4-3- تجزیه کلاستر پارامترهای زیستی و فعالیت آنزیم­های گوارشی پروتئاز کل و آمیلاز H. armigera ...67

    4-4- نتیجه‏گیری نهایی ................................................................................................................................................ 68

    4-5- پیشنهادات ............................................................................................................................................................ 69

    منابع. ................................................................................................................................................................................ 70

    .

    منبع:

    - ارقند، اکرم، 1390، مقایسه‏ی پارامترهای زیستی Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) روی هیبریدهای مختلف ذرت، پایان نامه‏ی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

    2- ایزدبار، سودابه، بیات اسدی، هوشنگ، 1372، مقایسه 3 فرمول غذایی مصنوعی مختلف جهت پرورش آزمایشگاهی کرم غوزه‌ی پنبه Heliothis armigera، خلاصه مقالات یازدهمین کنگره گیاه‏پزشکی ایران، دانشگاه گیلان، رشت. صص307.

    3- بخشوده، محمد، 1382، بررسی تجربه کشورها در تنطیم بازار محصولات کشاورزی، مؤسسه‏ پژوهشهای برنامه‏ریزی و اقتصاد کشاورزی، تهران.

    4- جوانمقدم، هوشنگ، علوی، جلیل، تقی‌زاده، محمد، 1381، بررسی چند حشره‌کش برای کنترل کرم غوزه پنبه، پانزدهمین کنگره‌ی گیاه‏پزشکی ایران، کرمانشاه،صص 58-59.

    5- خانجانی، محمد، 1386، آفات سبزی و صیفی ایران، چاپ سوم، همدان: انتشارات دانشگاه بوعلی سینا همدان.

    6- خنامانی، مصطفی، 1390، تأثیر ارقام مختلف بادمجان بر پارامترهای زیستی کنه تارتن دو لکه‏ای Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae) و کنه‏ی شکارگر Typhlodromus bagdasarjani (Acari: Phytoseiidae)، پایان نامه‏ی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.

    - درویش مجنی، تقی، بیات اسدی، هوشنگ و نوری قنبلانی، قدیر، 1379، شناسایی گونه‌های کرم غوزه و تعیین درصد فراوانی آن‌ها بر روی میزبان‌های مهم در استان گلستان، خلاصه مقالات چهاردهمین کنگره گیاه پزشکی ایران، اصفهان.

    8- سام‏دلیری مرتضی، سید شریفی، رئوف، اسماعیل‏پور، بهروز، 1389، زراعت حبوبات، چاپ اول، چالوس: انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی چالوس.

    9- غفاری خلیق، ح     ، 1379، پراکنش لوبیا در ایران، نشریه ترویجی، مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، بخش تحقیقات حبوبات، نشر آموزش، ص 11.

    10- فرید، احمد، 1365، مطالعه­ی کرم غوزه­ی پنبه Heliothis armigera (Hüb.) روی گوجه­فرنگی در جیرفت و کهنوج، آفات و بیماری­های گیاهی، چاپ     ،   : انتشارات     جلد54، ص 15-24.

    11- قاسمی یزدی، کمال، فائز، روح الله، 1381، تعیین خصوصیات مرفولوژیکی موثر در مقاومت پنبه به کرم غوزه Helicoverpa armigera، پانزدهمین کنگره‌ی گیاهپزشکی ایران، کرمانشاه، صفحه 55.

    12- کافی،    ، زند،  ، کامکار،    ، شریفی،   ، گلدانی،    ، 1379، فیزیولوژی گیاهی، چاپ   ، مشهد: انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

    13- مجنون حسینی، ن   ، 1375، حبوبات در ایران،  چاپ   ، تهران: انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران. ص240.

    14- همتی، سید علی، 1390، تأثیر گیاهان میزبان مختلف روی شاخص­های تغذیه­ای و فعالیت برخی آنزیم­های گوارشی کرم غوزه­ی پنبهHelicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) ، پایان نامه‏ی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

    15.Ali, A., Choudhury, R. A., Ahmad, Z., Rahman, F., Khan, F. R. and Ahmad, S. K. 2009. Some biological characteristics of Helicoverpa armigera on chickpea. Tunisian Journal of Plant Protection. 4: 99-106.

    16. Applebaum, S.W. 1985. Biochemistry of Digestion. In: Kerkut, G.A., Gilbert, L.I. (Eds.), Comprehensive Insect Physiology, Biochemistry and Pharmacology, Volume 4, Pergamon Press, New York, pp. 279-311.

    17. Argand A., Naseri B., Razmjou J., Rahimi Namin F. 2013. Comparative biological parameters of the cotton bollworm Helicoverpa armigera (Noctuidae: Lepidoptera) on various corn hybrids. Journal of Entomological Society of Iran, (In Press).

    18. Awmack, C.S., Leather, S.R. 2002. Host plant quality and fecundity in herbivorous insects. Annual Review of Entomology, 47: 817-844.

    19. Bernfeld P. 1955. Amylase, a., and b. Methods in Enzymology, 1: 149-154.

    20. Bernys, E.A.,Chapman, R.F. 1994. Host-Plant Selection by Phytophagous Insects, New York, Chapman and Hall.

    21. Borah, S.R., Dutta, S.K. 2002. Biology of gram podborer , Helicoverpa armigera (Hub) on pigeon pea. Journal of the Agricultural Science Society of North East India, 15: 34-37.

    22. Buonocore, V., Poerio, E., Silano, V. and Tomasi, M. 1976. physical and catalytic properties of alpha- amylase from Tenebrio molitor L. larvae. Biochemistry Journal, 153: 621-625.

    23. Carey J.R. 2001. Insect biodemography. Annual Review of Entomology, 46: 79-110.

    24. Chen, J.L., Sun, J.R., Ding, H.J., Ni, H.X. and Li, X.F. 1997. The resistance types and bio-chemical mechanism of major aphid resistance wheat. Acta Entomolgical Sinica. 40: 190–195.

    25. Chi, H. and Liu, H. 1985. Two new methods for the study of insect population ecology. Bulletin of the Institute Zoology, Academia Sinica, 24: 225-240.

    26. Chi, H., 1988. Lifetable analysis incorporating both sexes and variable development rate among individuals. Environmental Entomology, 17: 26-34.

    27. Chi, H. and Yang, T.C. 2003. Two sex life table and predation rate of Propylaea japonica Thunberg (Coleoptera: Coccinellidae) fed on Myzus persicae (Sulzer) (Homoptera: Aphididae). Environmental Entomology, 32: 327-333.

    28. Chi, H. and Su, H.Y. 2006. Age-stage, two-sex life tables of Aphidius gifuensis (Ashmead) (Hymenoptera: Braconidae) and its host Myzus persicae (Sulzer) (Homoptera: Aphididae) with mathematical proof of the relationship between female fecundity and the net reproductive rate. Environmental Entomology, 35: 10–21.

    29. Chi H. 2008. TWOSEX-MSChart: a computer program for the age-stage, two-sex life table analysis. http:/140.120.197.173/Ecology/.

    30. Clark, T.M. 1999. Evolution and adaptive significance of larval midgut alkalization in the insect superorder Mecopterida. Journal of Chemical Ecology, 25: 1946-1960.

    31. Deka, N.K., Prasad, D., Chand, P. 1987. Succession and incidence of insect pests in chickpea, Cicer arietinum L. Giornale Italiano di Entomologia, 3: 421-428.

    32. Elpidina E.N., Vinokurov K.S., Gromenko V.A., Rudenshaya Y.A., Dunaevsky Y.E. and Zhuzhikov D.P. 2001. Compartmentalization of proteinases and amylases in Nauphoeta cinerea midgut. Archives of Insect Biochemistry and Physiology, 48: 206-216.

    33. Eischen, F. and Dietz, A. 1987. Growth and survival of Galleria mellonella (Lepidoptera: Pyralidae) Larvae fed diets containing honey bee-collected plant resins. Annals of the Entomological society of America, 80: 74-77.

    34. Eisenthal, R., Danson, M.J. 2002. Enzyme assays, 2nd edition, Oxford University Press, 282 pp.

    35. Endo, N., Hirakawa, I., Wada, T., Tojo, S. 2007. Induced resistance to the common cutworm, Spodoptera litura (Lepidoptera: Noctuidae) in three soybean cultivars. Applied Entomology and Zoology,42: 199-204.

    36. Fallahnejad Mojarrad, N., Fathipour, Y., Kamali, K. and Naseri, B. 2011. Life table parameters of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae ) on cowpea and different chickpea cultivars. Global Conference on Entomology. Chiang Mai, Thailand.

    37. Fallahnejad-Mojarrad, N., Fathipour, Y., Kamali, k. and Naseri, B. 2012. The effect of seeds of different chickpea and cowpea cultivars on digestive proteolytic activity of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) Journal of Entomological Society of Iran

    38. Farhadi, R., Allahyari, H. and Chi, H. 2011. Life table and predation capacity of Hippodamia variegata (Coleoptera: Coccinellidae) feeding on Aphis fabae (Hemiptera: Aphididae). Biological Control, 59: 83-89.

    39. Farid, A. 1986. Study of bollworm Heliothis armigera (Hübner) on tomato in Jyroft and Kahnuj. Applied Entomology and Phytopathology, 54: 15-24

    40. Fathipour, Y. and Naseri, B. 2011. Soybean cultivars affecting performance of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae). pp. 599-630 in Ng, T.B. (Ed) Soybean - Biochemistry, Chemistry and Physiology, 642 pp. In Tech, Rijeka, Croatia.

    41. Fitt, G.P. 1989. The ecology of Heliothis in relation to agroecosystems. Annual Review Entomology, 34: 17-52.

    42- Fitt, G. P. 2000. An Australian approach to IPM in cotton: integrating new technologies to minimize insecticide dependence. Crop Protection, 19: 793-800.

    43. Gatehouse, J.A. and Gatehouse, A.M.R. 1999 Genetic engineering of plants for insect resistance. pp. 211-241 in Rechcigl, J. E. and Rechcigl, N.A. (Eds) Biological and Biotechnological Control of Insect Pest, CRC Press, USA.

    44. Gilbert, N., Raworth, D.A. 1996. Insect and temperature, a general theory. Canadian Entomologist, 128: 1-13.

    45. Giri, A.P., Kachole, M.V. 1998. Amylase inhibitors of pigeon pea (Cajanus cajan) seeds. Phytochemistry, 47: 197–202.

    46. Goyal, S.P., Rathore, V.S. 1988. Patterns of insect-plant relationship determining susceptibility of different hosts to Heliothis armigera (Hübner). Indian Journal of Entomology, 50: 193-201.

    47. Graham. P.H., Ranalli, P. 1997. Common bean (Phaseolus vulgaris L). Field Crops

    Research, 53:131-146.

    48. Gunning, R.V., Easton C.S., Greenup, L.R., Edge V.E. 1984. Pyrethroid resistance in Heliothis armigera (Lepidoptera: Noctuidae) in Australia. Journal of Economic Entomology, 77: 1283-1287.

    49. Hagley, E.AC. and Barber, D.R. 1992. Effect of food sources on the longevity and fecundity of Pholetesor ornigis (weed) (Hymenoptera: Braconidae). Canadian Entomologist, 124: 341-346.

    50. Hamilton, A.J., Endersby, N.M., Ridland, P.M., Zhang, J., Neal, M. 2005. Effects of cultivar on oviposition preference, Larval feeding and development time of diamondback moth, Pluttela xylostella (L.) (Lpidoptera: plutellidae), on some Brassica oleracea vegetables in Victoria. Aust. J Entomol., 44: 284-287.

    51. Hilder, V.A., Gatehouse, A.M.R., Boulter, D. 1992.Transgenic plants conferring insect tolerance: protease inhibitor approach. In: Transgenic plants, Kung, S. and Wu, R., 33 310-338. Academic Press, New York, USA.

    52. Hemati S.A., Naseri B., Ganbalani G.N., Dastjerdi H.R. and Golizadeh A. 2012. Effect of different host plants on nutritional indices of the pod borer, Helicoverpa armigera. Journal of Insect Science, 12: 55 available online: insectscience.org/12.55

    53. Hemati S.A., Naseri B., Nouri Ganbalani G., Rafiee Dastjerdi H. and Golizadeh A. 2012. Digestive proteolytic and amylolytic activities and feeding responses of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on different host plants. Journal of Economic Entomology, 150: 1439-1446.

    54. Hemati, S.A., Naseri, B., Razmjo, J. 2013. Reproductive performance and growth indices of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on various host plants. Journal of Crop Protection, 2: 193-208.

    55. Horn, D.J. 1988. Ecological approach to pest management. Elsevier Applied Science. 285 pp.

    56- Horner, T.A., Dively, G.P. 2003. Effect of MON810 Bt field corn on Helicoverpa zea (Lepidoptera: Noctuidae) cannibalism and its implications to resistance development. Journal of Economic Entomology, 96: 931-934.

    57. Huang, Y.B. and Chi, H. 2012. Age-stage, two-sex life tables of Bactrocera cucurbitae (Coquillett) (Diptera: Tephritidae) with a discussion on the problem of applying female age-specific life tables to insect populations. Insect Science, 19: 263-273.

    58. Hungria, M., Andrade, D.deS., Chueire, L.M.deO., Probanza, A.F.J., Guttierrez-

    Manero, M., Megias. 2000. Isolation and characterization of new efficient and competitive

    ean (Phaseolus vulgaris L.) rhizobia from Brazil. Soil Biology and Biochemistry, 32:

    1515-1528.

    59. Istock, C.A. 1981. Natural selection and life history variation: Theory plus lessons from a mosquito. Insect Life History Patterns: Habitat and Geographic Variation (eds. R. F. Denno amd H. Dingle), pp. 113–127. Springer-Verlag, New York.

    60. Izumi, Y., K. Anniwaer, H., Yoshida, S., Sonoda, K., Fujisaki and H., Tsumuki. 2005. Comparison of cold hardiness and sugar content between diapausing and non-diapausing pupae of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae). Physiological Entomology 30:36–41.

    61. Jallow, M.F.A., Matsumura, M. and Suzuki, Y. 2001. Oviposition preference and reproductive performance of Japanese Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae). Applied Entomology and Zoology, 36: 419-426.

    62. Jha, R.K., Chi, H. and Tang, L.Ch. 2012. A comparison of artificial diet and hybrid sweet corn for the rearing of Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) based on life table characteristics. Environ. Entomol., 41: 30-39.

    63. Jinying, P., Xiaojun, D., Jian hua, H., Shihai, J., Xuexia, M. and Yongping, H. 2004. Role of salicylic acid in tomato defense against cotton bollworm, Helicoverpa armigera Hübner. Zeitscrift fur Natur forschung Section C. Biosciences, 59: 856-862.

    64. Johnson, K.S. and Rabosky, D. 2000. Phylogenetic distribution of cysteine proteinases in beetes: evidence for an evolutionary shift to an alkaline digestive strategy in Cerambycidae. Comparative Biochemistry and physiology. 126B: 609-619.

    65. Jongsma, M.A., Bakker, P.L., Peters, J., Bosch, D. and Stiekema, W.J. 1995. Adapation of spodoptera exigua larvae to plant proteinase inhibitors by induction of gut proteinase activity insensitive to inhibition. Proceedins of National Academy of Sciences, 92: 8041-8045.

    66. Jongsma, M.A. and Bolter, C. 1997. The adaptation of insect to plant protease inhibitors. Journal of Insect Physiology, 43: 885-896.

    67. Karimi, S., Fathipour, Y., Talebi, AA. and Naseri, B. 2011. Effect of different canola cultivars on life history traits of Helicoverpa armigera (Lep: Noctuidae). Global Conference on Entomology. Chiang Mai, Thailand.

    68. Kashyap, R.K., Verma, A.N. 1987. Factors imparting resistance to fruit damage by Heliothis armigera (Hübner) in some tomato phenotypes. Insect Science and Its Application, 8: 111–114.

    69. Kim, D.S. and Lee, J.H. 2002. Egg and larval survivorship of carposina sasakii (Lepidoptera: Carposinidae) in apple and peach and their effects on adult population dynamics on orchards. environmental entomology, 31: 686-692.

    70. Kotkar, H.M., Sarate, P.J., Tamhane, V.A., Gupta, V.S., Giri, A.P. 2009. Responses of midgut amylases of Helicoverpa armigera to feeding on various host plants. Journal of Insect Physiology, 55: 663-670.

    71. Kulkarni, U.S., Gawande, R.B., Kulkarni, S.S. and Yadgirwar, P.V. 2004. Comparative studies on the biology of Helicoverpa armigera on different food substrates. Journal of Soils and Crops. 14: 207-208.

    72. Lee, J.H., Elliott, N.C. 1998. Comparison of developmental responses to temperature in Aphelinus asychis (Walker) from two different geographic regions. Southwestern Entomologist, 23: 77-82.

    73. Leslie, P.H. (1945). On the use of matrices in certain population mathematics. Biometrika, 33: 183-212.

    74. Lewis, E.G. (1942). On the generation and growth of a population. Sankhya, 6: 93-96.

    75. Lewontin, R.C. 1965. Selection for colonizing ability In: "The Genetic of Colonizing Species", Baker, H. G. and Stebbins (Eds). Academic Press, San Diego, pp. 22-29.

    76. Liu, Z., Li, D., Gong, P.Y. and Wu, K.J. 2004. Life table studies of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae), on different host plants. Environmental Entomology, 33: 1570-1576.

    77. Lotka, A.J. (1907). Studies on the mode of growth of material aggregates. American Journal of science, 24: 199-216

    78. Lokar, M.K., Rahoo, G.M., Rind, A.W. 1993. Effect of food plants on the development of cutworm species, Heliothis armigera (Hubner) and Spodoptera litura F., Proceedings of Pakistan Congress of Zoology. 13: 225-233.

    79. McGhie, T.K., Christeller, J.T., Ford, R., Allsopp, P.G. 1995. Characterization of midgut proteinase activities of white grubs: Lepidiotanoxia, Lepidiotanegatoria, and Antitrogusconsanguineus (Scarabaeidae, Melolonthini). Archives of Insect Biochemistry and Physiology, 28: 351-363.

    80. Martinez-Villar, E., Saenz-de-Cabezon, F.J., Moreno-Gri-jalla, M., Marco, V. & Perez-Moreno, I. 2005. Effects of azadirachtin on the two-spotted spider mite, Tetranychus urticae (Acari:Tetranychidae). Experimental and Applied Acarology, 35: 215-22.

    81. Manjunath, T.M., Bhatnagar, V.S., Pawar, C.S., Sithanantham, S. 1985. Economic importance of Heliothis spp. in India and an assessment of their natural enemies and host plants. Proceedings of the Workshop on Biological Control of Heliothis, ICSRISAT. Nov., 11-15.

    82. Mendiola-Olaya, E., Valencia-Jimenez, A., Valdes-Rodriguez, S., Delano-Frier, J., Blanco-Labra, A. 2000. Digestive amylase from the larger grain borer, Prostephanus truncates. Horn. Comparative Biochemistry and Physiology Part B, 126: 425-433.

    83. Mironidis, G.K., Savopoulou-Soultani, M. 2008. Development, survivorship and reproduction of Helicoverpa armigera (Lepidoptera, Noctuidae) under constant and alternating temperatures. Environmental Entomology, 37: 16-28.

    84. Moral Garcia, F.J. 2006. Analysis of the spatio-temporal distribution of Helicoverpa armigera (Hübner) in a tomato fields using a stochastic approach. Biosystems Engineering,93: 253-259.

    85. Mustafa, G., Nasreen, A., Ashfaq, M., Saleem, M.A. 2004. Natural mortality of Helicoverpa armigera on cotton. Pakistan Entomologist, 26: 5-8.

    86. Murray, R.K., Granner, D.K., Mayes, P.A., Rodwell, V.W. 2003. Harpers Illustrated Biochemistry, 26th edition, The McGraw-Hill Companies, 693 pp.

    87. Nation, J.L. 2002. Insect Physiology and Biochemistry. CRC Press. US.

    88- Naresh, J.S., Malik, V.S. 1986. Observations on the insect pests of chickpea (Cicer arietinum L.) in Haryana. Bulletin of Entomological Research, 27: 75-77.

    89. Naseri, B., Fathipour, Y., Moharramipour, S., Hosseininaveh, V. 2009. Comparative life history and fecundity of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on different soybean varieties. Entomological Science, 12: 147-154.

    90. Naseri, B., Fathipour, Y., Moharramipour, S., Hosseininaveh, V., Gatehouse, A. 2010. Digestive proteolytic and amylolytic activities of Helicoverpa armigera in response to feeding on different soybean cultivars. Pest Management Science, 66: 1316-1323.

    91. Naseri, B., Fathipour, Y., Moharramipour, S. and Hosseininaveh, V. 2011. Comparative reproductive performance of Helicoverpa armigera (Hübner) (Lepidoptera: Noctuidae) reared on thirteen soybean varieties. Journal of Agricultural Science and Technology, 13: 17-26.

    92. Naseri, B., Razmjou, J. 2013. Effect of artificial diets containing different maize hybrids powdered seeds on digestive proteolytic and amylolytic activities and nutritional responses of Helicoverpa armigera (Lep.: Noctuidae). Applied Entomology and Phytopathology(صفحات را متوجه نشدم)

    93. Nemati Kalkhoran, M., Naseri, B., Rahimi Namin, F., Kohi, D. 2013. Life table parameters and digestive enzymes activity of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on different tomato cultivars. Journal of Entomological Society of Iran, (In Press).

    94. Painter, R.H. 1951. Insect resistance in grop plants. Mac Millan. 520pp.

    95. Panda, N. and Khush, G. S. 1995. Host plant resistance to insect. CAB International, 431 pp.

    96. Patal, C.C. and Koshyia, D.J. 1997. Life table and innate capacity of Helicoverpa armigera (Hübncor) on pearl millet. Indian Journal of Entomology, 59: 389-395.

    97. Papadopoulos, N.T., Katsoyannos, B.I., Carey, J.R. 2002. Demographic parameters of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) reared in apples. Annals of the Entomological Society of America, 95: 564-569.

    98. Patal, C.C., Koshyia, D.J. 1997. Life table and innate capacity of Helicoverpa armigera (Hübncor) on pearl millet. Indian Journal of Entomology, 59: 389-395.

    99. Patankars, A.G., Giri, A.P., Harsulkar, A.M., Sainani, M.N., Deshpande, V.V., Ranjekar, et al. 2001. Complexity in specificities and expression of Helicoverpa armigera gut proteases explains polyphagous nature of the insect pest. Insect Biochemistry and Molecular Biology, 31: 453-464.

    100. Price, N.C., Stevens, L. 2000. Fundamentals of enzymology, The cell and molecular biology of catalytic proteins. Oxford University Press. USA. 471 pp.

    101. Raheja, A.K. 1996. IPM research and development in India: progress and priorities. In recent advances in Indian entomology (Ed. O.P.Lal). APC Publications Pvt. Ltd., New Delhi, pp.115-126.

    102. Rahimi Namin, F., Naseri, B., Razmjou, J. 2013. Nutritional performance and activity of some digestive enzymes of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera: response to bean cultivars. Journal of Insect Science, (In Press).

    103. Razmjou, J., Moharramipour S., Fathipour Y., Mirhoseini SZ. 2006. Effect of cotton cultivar on performance of Aphis gossypii (Homoptera: Aphididae) in Iran. Journal of Economic Entomology, 99: 1820–1825.

    104. Reagan, T.E., Ostheiner, E.A., Rodrigues,L.M., Woolwing,A.E., Schexnayder, H.p. 1997. Assessment of varietal resistance to sugarcane borer. Res. Annu. Prog. Rep, 266 pp.

    105. Reddy, K.S., Rao, G.R., Rao, P.A., Rajasekhar, P. 2004. Life table studies of the capitulum borer, Helicoverpa armigera (Hübner) infesting sunflower. Journal of Entomological Research, 28: 13-18.

    106. Reed, W., Pawar, C.S. 1982. Heliothis: a global problem. In: Reed, W. and umble, V. (Eds). Proceedings of the International Workshop on Heliothis Management. pp. 9–14.  Pantanchera, India, ICRISAT.

    107. Richard, O.W. 1961. The theoretical and practical study of natural insect populations. Annual Review of Entomology, 6: 147-162.

    108. Roy, M., Brodeur J., Cloutier, C. 2003. Effect of temperature on intenesic rate of natural increase (rm) of a coccinellid and its spidermite prey. BioControl, 48: 57-72

    109. Sarfraz, M., Dosdall, L.M., Keddie, B.A. 2006.Diamondback moth-host plant interactions: Implications for pest management. Crop Protection, 25: 625-636.

    110. Saour, G., Causse, R. 1996. Feeding behavior of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on tomatoes. Journal of Applied Entomology, 120: 87-92.

    111. Scriber, J.M., Slansky, F. 1981. The nutritional ecology of immature insects. Annual Review of Entomology, 26: 183-211.

    112. Shukla, S., Arora, R., Sharma, H.C. 2005. Biological activity of soybean trypsin inhibitor and plant lectins against cotton bollworm/legume pod borer, Helicoverpa armigera. Plant Biotechnology, 22: 1-6.

    113. Shorey, H.H., Hale, R.L.1965. Mass-rearing of the larvae of nine noctuid species on a simple artificial medium. Journal of Economic Entomology, 58: 522-524.

    114. Simmons, A. T., Gurr, G. M., Mc Grath, D., Martin, P. M. and Nicol H. I. 2004. Entrapment of Helicoverpa armigera (Hübner) on glandular trichomes of lycopersicon species. Australian Journal of Entomology. 43: 196-200.

    115. Simpson, S.J., Simmonds, M.S.J., Blaney, W.M. 1988. A comparison of dietary selection behaviour in larval Locusta migratoria and Spodoptera littoralis. Physiological Entomology, 13: 225–238.

    116- Singh, O.P., Parihar, S.B.B. 1988. Effect of different hosts on the development of Heliothis armigera Hub. Bulletin of Entomology, 29: 168-172.

    117. Singh, D., Narang, D.D. 1990. Control of tomato fruitborer, Heliothis armigera with synthetic pyrethroids. Indian Journal of Entomology, 29: 168-172.

    118. Singh, A.K. and Mullick, S. 1997. Effect of leguminous plants on the growth and development of gram pod borer, Helicoverpa armigera. Indian Journal of Entomology, 59: 209-214.

    119. Sison, M.L.J., Shanower, T.G. 1994. Development and survival of Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) on short duration pigeon pea. Journal of Economic Entomology, 32: 1749-1753.

    120. Snodgrass, R. E. 1935. Principles of insect Morphology. Mc Graw-Hill London, New York.

    121. Southwood, T.R.E., Henderson, P.A. 2000. Ecological methods. 3th edition. Blackwell Sciences, Oxford.

    122. Talekar, N.S., Opena, R.T. and Hanson, P. 2006. Helicoverpa armigera management: A review of AVRDCs research on host plant resistance in tomato. Crop Protection, 25: 461-467.

    123. Telang, M.A., Giri, A.P., Sainani, M.N.,Gupta, V.S. 2005. Characterization of two midgut proteinases of Helicoverpa armigera and their interaction with proteinase inhibitors. Journal of Iinsect Physiology, 51: 513-522.

    124. Terra, W.R., Ferreira, C. 1994. Insect digestive enzymes: properties, compartmentaliztion and function. Comparative Biochemistry and Physiology, 109: 1-62.

    125. Thomas, J.C. Wasmann, C.C., Echt, R.L., Ourn. H.J. and McCoy, T.J. 1994. Introduction and expression of an insect proteinase innibitor in alfalfa (Medicagosativa). Plant Cell Reports, 14: 31-36.

    126. Umbanhowar, J. and Hasting, A. 2002. The impact of resource limitation and phenology of parasitoid attack on the duration of insect herbivore outbreaks. Theoret. Popul. Biol., 62: 259-269.

    127. Van Lenteren, J.C., Noldus, L.P.J.J. 1990. Whitefly-plant relat ionship: behavioral

    nd biological aspects. pp. 47-89 in Gerling, D. (Ed) Whitefly: Their Bionomics, Pest

    Status and Management. Intercept, Andover, U.K.

    128. Wakil, W., Ashfaq, M., Afzal, M., Riasat, T. 2009. Integrated management of Helicoverpa armigera in chickpea in rainfed areas of Punjab, Pakistan. Phytoparasitica, 37: 415-420.

    129. Waldbauer, G.P. 1968. The consumption and utilizat ion of food by insects.

    Advances in Insect Physiology, 5: 229-288.

    130. Wang, C.Z., Zha, L.W., Yang, Q.H. 1997. Research on the relationship between larval feeding behavior of cotton bollworm and distribution of harmful allelochemicals in cotton. Acta Entomolgica Sinica, 40: 55-60.

    131. Wolfenbarger, A., Vargas-Camplis, J. 1997. Tobacco budworm response to pyrethroid insecticides in the Winrter Garden Area and in the Lower Rio Grande Valley. Resistant Pest Management, 9: 39-42.

    132. Yu, J.Z., Chi, H. and Chen, B.H. 2005. Life table and predation of Lemnia biplagiata (Coleoptera: Coccinellidae) fed on Aphis gossypii (Homoptera: Aphididae) with a proof on relationship among gross reproduction rate, net reproduction rate and pre-adult survivorship. Annals of the Entomological Society of America, 98: 475-482.

    133. Zalucki, M.P., Murray, D.H.A., Gregg, P.C., Fitt G.P., Twine, P.H. and Jones, C. 1994. Ecology of Helicoverpa armigera (Hübner) and H. punctigera (Wallengren) in the Inland of Australia: larval sampling and host plant relationships during winter and spring. spring. Australian Journal of Zoology , 42: 329-346.

    134. Zengguang, Y., Yunhua, Y., Chenzhu, W. 2005. Attractiveness of tobacco volatiles induced by Helicoverpa armigera and Helicoverpa assulta to Campoletis chlorideae. Chinese Science Bulletin, 50: 1334-1341.

    135. Zhudong, L., Dianmo, L., Peiyu, G. and Kunjun, W. (2004). Life table studies of the cotton bollworm, Helicoverpa armigera (Hubner) on different host plants. Environmental Entomology.  33: 1570-1576.

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , گزارش سمینار در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , تز دکترا در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , رساله در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , پایان نامه در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , تحقیق در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , مقاله در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه تأثیر ارقام مختلف لوبیا روی پارامترهای جدول زندگی و فعالیت برخی آنزیم¬های گوارشی کرم غوزه¬ی پنبه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت