پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی

تعداد صفحات: 137 فرمت فایل: word کد فایل: 804
سال: 1391 مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی

    پایان نامه جهت اخذ کارشناسی ارشد (M.A)

    رشته روانشناسی بالینی

    چکیده

    این پژوهش با هدف مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه ، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد بهنجار انجام گرفت . جامعه آماری این پژوهش شامل 60نفر که در دو گروه زن و مرد 30نفره  (15نفرمبتلا به سوء مصرف مواد و15 افراد بهنجار)  قرار می گرفتند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند . برای جمع آوری داده ها از مقیاس های  طرحواره های یانگ (YSQ-75)، پرسشنامه سبک های دفاعی (DSQ-40) و آزمون گسترش یافته عینی پایگاه هویت من (EIS2- EOM) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های میانگین و انحراف معیار برای آمار توصیفی و مانوا استفاده شد. نتایج نشان داد که در هر پنج حوزه طرحواره های ناسازگار بریدگی و طرد ، خودگردانی و عملکرد مختل ، محدودیت های مختل ، دیگر جهت مندی و گوش به زنگی بیش از حد وبازداری میانگین استفاده از این طرحواره ها در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد به گونه معناداری  بالاتر از افراد بهنجار می باشد . در تحلیل مکانیسم های دفاعی در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد بهنجار دراستفاده از مکانیسم دفاعی پخته افراد بهنجار به گونه معناداری بالاتر از افراد مبتلا به سوء مصرف مواد بودند، در سبک مکانیسم های دفاعی روان نژند مابین دوگروه تفاوت معناداری حاصل نشد اما سبک دفاعی ناپخته در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد  به گونه معناداری بالاتر از افراد بهنجار قرار داشت در تحلیل پایگاه هویت، پایگاه هویت موفق در افراد بهنجار به طور معناداری  بالاتر بود و در پایگاه های تحمیل شده و سردرگم افراد مبتلا به سوء مصرف مواد به طور معناداری بالاتر از افراد سالم قرار داشتند و اما در پایگاه هویت معوق مابین دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت . پیشگیری و درمان افراد مبتلا به سوء مصرف مواد بدون شناخت مولفه های اساسی مانند طرحواره های ناسازگار اولیه ، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویتی با مشکل مواجه خواهد شد براساس این یافته ها می توان با درمان مناسب طرحواره ها و آموزش استفاده از سبک های دفاعی پخته و بوجود آوردن فضایی که افراد در آن بتوانند از پایگاه هویتی موفقی برخوردار شوند برای برنامه ریزان این حوزه و درمانگران برای پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به سوء مصرف مواد مفید واقع خواهد شد .

    فصل اول

    کلیات پژوهش

    مقدمه :

    اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک اختلال روانپزشکی ،با ابعاد زیست شناختی ، روان شناختی و اجتماعی یکی از مشکلات بزرگ کشور به شمار می رود . ار آنجایی که سوء مصرف مواد ، اثرات بازدارنده بر رشد و شکوفایی جامعه دارد ، تهدیدی جدی و نگران کننده است . وابستگی[1] و سوء مصرف[2] مواد بعنوان اختلالات مزمن و عود کننده با تاثیرات و پیش آیندهای زیستی و فرهنگی ، روانی ، اجتماعی ، رفتاری  ومعنوی در نظز گرفته می شود (دباغی ،1380 ).خصوصیات روانی – شخصیتی افراد وابسته به مواد ، صرفا ناشی از مصرف مواد مخدر نیست، بلکه افراد وابسته به مواد قبل از اعتیاد دارای نارسایی های روانی و شخصیتی عدیده ای بودند که بعد از اعتیاد به صورت مخرب تری ظاهر و تشدید شده ، لذا مسئله اعتیاد تنها مواد مخدر نیست ، بلکه در اصل رابطه متقابل شخصیت  واعتیاد  مطرح است (کتابی، ماهر و برجعلی، 1387) . بنابراین لازم است که متغیرهای روان شناختی تاثیر گذار در گرایش به سوء  مصرف شناخته شوند . طرحواره های ناسازگار اولیه به عنوان زیر ساخت های شناختی منجر به تشکیل باورهای غیر منطقی میشوند . طرحواره ها دارای مولفه های  شناختی ، عاطفی و رفتاری هستند . هنگامی که طرحواره های ناسازگار اولیه فعال میشوند  سطوحی از هیجان منتشر میشود و مستقیم  یا غیر مستقیم منجر به اشکال مختلفی از آشفتگی های روان شناختی نظیر افسردگی واضطراب و سوء مصرف مواد ، تعارضات بین فردی و مانند آنها می شود . طرحواره های نا سازگار اولیه[3] منجر به اختلال روانی خاص نمی شوند اما آسیب پذیری فرد را برای اختلالات روانی افزایش می دهند . یانگ[4]  (1990، 1999) معتقد است برخی از طرحواره – به ویژه آن ها که عمدتا در نتیجه تجارب ناگوار دوران کودکی شکل می گیرند – ممکن است هسته اصلی اختلالات شخصیت ، مشکلات منش شناختی خفیف تر و بسیاری از اختلالات مزمن محور یک قرار بگیرند. مکانیسم های دفاعی[5] نقش مهمی در آسیب شناسی و شکل گیری انواع اختلالات روانپزشکی دارند . مکانیسم های دفاعی اولین بار توسط فروید مطرح شدند . وایلنت که یکی از نظریه پردازان مطرح در زمینه ی مکانیسم های دفاعی است ، عقیده دارد دفاع های سازش یافته با سلامت جسمانی رضایت از زندگی و گیفیت روابط دوستانه در ارتباط است . وی عقیده دارد همانگونه که از آزمون های هوش (IQ) ، جهت سنجش هوش استفاده می شود می توان از دفاع ها نیز به عنوان شاخص تعیین سلامت جسم وروان استفاده کرد (وایلانت[6]،2000). بنابراین سبک های مختلف مکانیسم های دفاعی می تواند در پژوهش روی افراد وابسته به مواد مفید واقع شود . یکی از حوزه های جالب توجه ، رابطه پایگاه های هویت[7] و چگونگی مصرف مواد مخدر و داروهای روانگردان است . هویت موفق[8] به عنوان شاخص برخورداری از شخصیت شکوفا و تحول یافته دارای بالاترین ارزش روان شناختی برخورداراست (رحیمی نژاد ،منصور ؛1380 ) . تبیین رابطه احتمالی بین پایگاه های هویت کمتر رشد یافته با مواد مخدر می تواند بخشی از اطلاعات و بینش های مورد نیاز را برای شناخت دقیق مولفه های اعتیاد فراهم سازد. هدف اصلی این پژوهش مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه ، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت دربین افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد بهنجار است.

    بیان مساله :

    امروزه دولت ها هزینه گزافی برای مبارزه با سوء مصرف مواد[9] متحمل می گردند چرا که این پدیده به عنوان معضلی فردی و اجتماعی کانون توجه متخصصین در حوزه های مختلف قرار گرفته است. اهمیت ایجاد راهبردهای پیشگیری و درمان موثر بی شک سالهاست که بر همگان روشن شده است. اما علیرغم تلاش های روز افزونی که در راستای پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد صورت می گیرد ما همچنان شاهد انتشار آمارهای فزاینده ای از سوی سازمان بهداشت جهانی و انجمن روانپزشکی آمریکا در زمینه شیوع سوء مصرف مواد و مشکلات وابسته به آن هستیم. (لووینسون، میل مان و لانگ راد[10] ،1997).امروزه اعتیاد یک بیماری زیستی- روانی اجتماعی[11] قلمداد می شود و عوامل متعددی در گرایش به سوء مصرف مواد مخدر موثر است.

    در نظر سنجی به عمل آمده، بالغ بر 85 درصد مردم پس از بیکاری و فقر مقوله اعتیاد و مواد مخدر را به عنوان سومین عامل تهدید کشور مطرح کرده اند. (صرامی، 1387) بنابراین با توجه به اهمیت شیوع سوء مصرف مواد و آثار جانبی آن ضرورت می طلبد که علل و عوامل موثر در گرایش به سوء مصرف مواد شناخته شوند نا از این طریق پیشگیری ودرمان مناسبی صورت گیرد.

    اولین متغیری که در پژوهش حاضردر مورد بیماران مبتلا به سوء مصرف مواد مورد بررسی قرار می گیرد طرحواره های ناسازگار اولیه[12]است به باور یانگ (1990) طرحواره های ناسازگار اولیه ساختارهای شناختی عمیق شامل باورهایی درباره خود هستند طرح واره ها سازمانهایی از واقعیت هستند که به صورت نتیجه تجربیات عینی از محیط رشد می یابند. بویژه آنهایی که از اوایل زندگی به وجود آمده اند تاثیر معنادارتری دارند رشد طرحواره ها اغلب به دوران کودکی باز می گردد مطابق نظر یانگ (1999) بعضی از افراد به خاطر تجارب کودکی منفی طرحواره های ناسازگار اولیه را ایجاد می کنند که بر شیوه تفکر احساس و رفتار آنها در روابط صمیمانه بعدی و سایر جنبه های زندگیشان تاثیر می گذارند طرحواره هایی که در سنین اولیه رشد یافته اند اغلب خارج از حوزه آگاهی قرار دارند و زمانی که محرکهای زندگی یک یا چند طرحواره را تحریک می کنند آن وقت فعال می شوند. و اطلاعات شخصی را مطابق با این طرحواره ها به صورت اتوماتیک پردازش می کنند.

    (لینک دانلود پروپوزال این پایان نامه)

  • فهرست و منابع پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی

    فهرست:

    فصل اول: کلیات پژوهش

    مقدمه : 1

    بیان مساله : 2

    اهداف پژوهش: 9

    هدف کلی.. 9

    اهداف جزئی.. 9

    فرضیه ها: 10

    تعریف نظری و عملیاتی تحقیق : 11

    سوء مصرف مواد: 11

    طرحواره های ناسازگار اولیه : 12

    مکانیسم های دفاعی : 12

    پایگاه هویت : 13

    سوء مصرف مواد : 15

    طبقه بندی مواد : 15

    سوء مصرف : 18

    اعتیاد : 19

    قطع مصرف یا ترک : 19

    همه گیر شناسی : 19

    تاریخچه سازه طرحواره : 20

    تعریف یانگ از طرحواره 21

    ویژگی های طرح واره های ناسازگار اولیه 22

    حوزه های طرح واره و طرح واره های ناسازگار اولیه 24

    حوزه اول : بریدگی و طرد. 24

    حوزه دوم : خود گردانی و عملکرد مختل.. 25

    حوزه سوم: محدودیت های مختل.. 26

    حوزه چهارم: دیگر جهت مندی.. 27

    حوزه پنجم: گوش به زنگی بیش از حد و بازداری.. 29

    طرحواره درمانی : 30

    تدوین طرحواره درمانی : 31

    مکانیسم‌های دفاعی. 32

    دفاع‌های خودشیفته‌وار 34

    دفاع های رشد نیافته 34

    دفاع‌های نوروتیک.. 36

    دفاع‌های بالغ یا رشد یافته 38

    پایگاه هویت : 40

    شکل گیری هویت در نوجوانی : 41

    مدل های شکل گیری هویت : 42

    چهار وضعیت هویت من در دید گاه مارسیا : 43

    هویت تحقق یافته : 44

    تعلیق هویت (معوق ) : 45

    ضبط هویتی ( هویت زود شکل گرفته ) : 46

    پراکندگی هویت ( هویت آشفته ) : 48

    مکانیسم های تغییر هویت : 49

    پیشینه تحقیق. 50

    طرحواره های ناسازگار. 50

    پیشینه داخلی : 50

    پیشینه خارجی : 51

    پیشنه مکانیسم های دفاعی.. 53

    پیشینه داخلی : 53

    خارجی: 54

    پیشینه پایگاه هویت... 55

    پیشینه داخلی : 55

    پیشینه خارجی : 57

    جامعه آماری : 61

    نمونه آماری: 61

    روش اجراء : 61

    ابزار گردآوری اطلاعات : 62

    آزمون گسترش یافته عینی پایگاه هویت من (EIS2- EOM): 62

    پرسشنامه سبک های دفاعی (40- DSQ): 62

    پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (YSQ): 63

    روش تجزیه و تحلیل اطلاعات : 64

    یافته های مربوط به فرضیه: 69

    فصل پنجم. 74

    بحث و نتیجه گیری.. 74

    فهرست منابع. 82

    پیوست ها 92

    .

    منبع:

    آقا سلطانی ، سوسن؛ (1387)، بررسی رابطه بین هویت و خلاقیت در میان دانشجویان ، سال اول دانشگاه تبریز. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان.

    آقا محمدیان شعرباف،حمید رضا ؛ شیخ روحانی، سعید؛(1388). مقایسه میزان اضطراب در پایگاه هویت .دو ماهنامه علمی-پژوهشی دانشور رفتار/روانشناسی بالینی وشخصیت. ش 37 ،ص9،آبان 1388.

    ابوالقاسمی، عباس؛ محمودی، هیوا؛ سلیمانی، اسماعیل؛ بررسی نقش سبک های دلبستگی و مکانیزم های دفاعی در تمییز دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری؛ مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی سبزوار، دوره 16، شماره 3، 134-141، 1388.

    اتکینسون ، ریتال ؛ ریچارد سی ؛ اسمیت ، ادوارد ای ؛ بم ؛ داریل ج ؛ هوکسما سوزان نولن . (2000). زمینه روانشناسی هیلگارد . ترجمه محمد نقی براهنی، بهروز بیرشک، مهرداد بیک، دکتر رضا زمانی، مهرنازشهرآرای، یوسف کریمی، نیسان گاهان ، مهدی محی الدین. تهران: انتشارات رشد، (1384).

    اتمر، اکهارت؛ اتمر، زیگلنده؛ (1994). اصول مصاحبه بالینی براساس DSM-IV ، ترجمه حسین آرزومندی و محسن بهشتی؛ (1387). تهران ؛ انتشارات ارجمند.

    افخم ابراهیمی ، عزیزه؛ (1377). سازوکارهای دفاعی و اختلالهای شخصیتی با بهره گیری از مقیاس کارکرد دفاعی در DSM . فصلنامه اندیشه ورفتار؛ سال چهارم، شماره 4؛ 41-47.

    اکبری زردخانه، سعید؛رستمی ،رضا؛ زارعان،مصطفی. (1387). رابطه هوش هیجانی ومکانیزم های دفاعی با اعتیاد؛ فصلنامه روان شناسان ایران ،ش15،سال چهارم،293-303،بهار 1387.

    انجمن روانپزشکی آمریکا، راهنمای تشخیصی وآماری اختلالات روانی، ترجمه محمد رضا نیکخو، تهران ، انتشارات سخن، 1375.

    اندرسون ،تامی ، جاشوا موت؛(1998). ترجمه فریدون سید ربیع، (1382)، تغییر هویت ناشی از دارو ، اعتیاد پژوهی، سال دوم ، شماره 5، 105-144.

    حاجی ، م.(1389)؛ عوامل موثر برهویت یابی دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان  مهاباد . پایان نامه  کارشناسی ارشد ،دانشگاه شهید بهشتی،تهران.

    حقیقت منش ، الهه ؛ آقا محمدیان شعرباف ، حمید رضا ؛ قنبری هاشم آبادی ، بهرام علی ؛ مهرام ، بهروز ؛ طرحواره ناسازگار اولیه و ابعاد طرحواره تجاوزگران جنسی ؛ مجله روانپزشکی و روانشناسی بالینی ، شماره 2 ، 153-145 ، تابستان 1389 .

    حیدری نسب ،ل .(1385) مقایسه مکانیزم های دفاعی در نمونه های بالینی وغیر بالینی ،براساس هنجاریابی و یافته های میتنی بر  روانسنجی پرسشنامه ایرانی سبک های دفاعی(DSQ) ، رساله دکترای روان شناسی ، دانشگاه تربیت مدرس.

    خدا جودی ، رحم ؛ رابطه پایگاه هویت و اعتیاد در زنان استان تهران ، اعتیاد پژوهی ، سال دوم ، شماره 7 ،ص 55-66 ، پاییز 1387 .

    خسروی ، زهره ؛ سیف ، سوسن ؛ عالی ، شهربانو. بررسی رابطه بین نوع فرایند طرحواره ای و نگرش به ازدواج ؛ فصلنامه پزوهشی در سلامت روانشناسی ، دوره اول ، شماره چهارم 1386 .

    خشوعی، مهدیه سادات. (1386) رابطه بین شوخ طبعی و اختلالات روانی  در دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی شهر اصفهان .فصلنامه روانشناسی دانشگاه تبریز ،ش3 بهار (1386)،65-79.

    دباغی، پرویز.(1385)، اثربخشی شناخت درمانی براساس  تفکر نظاره ای و فعال سازی طرحوار های معنوی در پیش گیری از عود مصرف مواد افیونی . پایانامه دکترای تخصصی روانشناسی بالینی . انیستیتو روانپزشکی تهران ، دانشگاه علوم تهران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی ایران.

    دلاور، علی؛(1388) مبانی نظری وعملی پژوهش در علوم انسانی واجتماعی.چاپ هفتم،1387،تهران؛رشد.

    رحیمی نژاد، ع؛ منصور، م؛ (1380). بررسی  تحولی هویت در رابطه آن با حرمت خود و حالت اضطراب در دانشجویان دوره کارشناسی . مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران ، 159،158؛ 477-500.

    رضائی ،امید ؛ حسین زاده ، حدیث ؛ دولتشاهی ، بهروز ؛ مصافی ، سعیده ؛ جعفری ، فیروزه ؛ شناسایی طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه در افراد وابسته به مواد افیونی و افراد غیر وابسته . ویژه نامه پژوهش اعتیاد ، شماره 5 ، جلد 12 ، 1390.

    رضوی ، ویدا ؛ سلطانی نژاد ، علی ؛ رفیعی ، افسون ؛ مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه در مردان معتاد وغیر معتاد بالای 20 سال شهر کرمان ؛ مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان ؛ دی ماه  1390.

    ریو ،جان مارشال؛(2001)، انگیزش وهیجان (ویراست دوم)،ترجمه یحیی سید محمدی(1381)،تهران ،نشر ویرایش.

    سادوک ، بنیامین جیمز ؛ سادوک ویرجینا آلکوت (2007). خلاصه روانپزشکی ، ترجمه فرزین رضائی(1389) ، تهران ، انتشارات ارجمند .

    سادوک، بنجامین، سادوک؛ ویرجینا، دستنامه جیبی روانپزشکی بالینی کاپلان و سادوک (2010) ؛ ترجمه محسن ارجمند، فرزین رضاعی، نادیا فغانی جدیدی؛تهران انتشارات ارجمند ، نسل فردا، 1390.

    سجادی ، سیده حکیمه ؛ سماوی ، سید عبد الوهاب ؛ یوسف زاده ، میترا؛ (1389)، بررسی رابطه وضعیت های هویت و سوء مصرف مواد مخدر در میان دانش آموزان دبیرستانی شهر بندر عباس ؛ مجموعه مقالات 30 کنگره استانی پیشگیری اولیه از اعتیاد. 

    سماوی، عبدالوهاب؛حسین چاری، مسعود. سوء مصرف مواد  مخدر و پایگاه هویت  در دانشجویان ؛ فصلنامه  روان شناسان ایران ش.2 ،323-331، تابستان1388.

    شاکری کندری ؛احمد رضا، ابراهیمی ،محمد رضا، آقا محمدیان شعرباف، حمید رضا،(1389) بررسی مقایسه ای طرحواره های ناسازگار اولیه افراد معتاد با افراد  عادی شهرستان کاشمر؛ مجموعه مقالات منتخب 30 کنگره استانی پیشگیری اولیه از اعتیاد، ستاد مبارزه با مواد مخدر.

    شولتز، دوان ؛ شولتز سیدنی الن ؛(1384). نظریه های شخصیت . ترجمه یحیی سید محمدی ، نشر ویرایش ،1387 .

    شهیدی، راضیه؛ آدرم، مهدیه؛ نیک منش، زهرا.بررسی رابطه بین مکانیزم های دفاعی با استعداد اعتیاد در دانشجویان دانشگاه  علوم پزشکی شهرستان زابل. ویژه نامه دومین همایش سراسری اعتیاد و آسیب های اجتماعی، دانشگاه خوارزمی، فروردین 1391.

    صدرمحمدری، رضوان؛ حسینی، شیما؛ عبدی، فاطمه؛بررسیمکانیزمهایدفاعیافراددارایاختلالسوءمصرفمواد. ویژه نامه دومین همایش سراسری اعتیاد و آسیب های اجتماعی، دانشگاه خوارزمی، فروردین 1391.

    صرامی، حمید؛ مواد مخدر بزرگترین شوک هزاره سوم،ایران پاک ،شماره هفتم،ص22،مردادماه.

    صرامی، حمید رضا؛ سوء مصرف حلال ها، نشریه توانمند سازی سازمان های غیر دولتی فعال در پیشگیری از مواد اعتیاد آور ، مهر 1382، شماره 4، 31-43.

    غفاری نژاد، علیرضا؛ خردمند، علی؛طوفانی، خاطره.آشفتگی هویت و وابستگی به مواد در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی.2(1-2)31-41 ، (1389).

    عبدی زرین،سهراب؛ ممیزی، فاطمه؛ عبدی زرین، فاطمه؛ شمس الدینی ،محمدهادی؛(1387). رابطه پایگاه هویت و سلامت روانی دردانشجویان پسر دانشگاه شهید بهشتی،  ص 111 ، شماره 15-14، پاییز وزمستان.

    علمی ،محمود ؛ حیدری ،رضا ؛ رابطه بین پایگاه هویت و جرم در بین جوانان آذر بایجان ، فصل نامه مطالعات امنیت اجتماعی ،83-97 ، 1389 .

    غفاری نژاد، علیرضا؛ خردمند، علی؛طوفانی، خاطره.آشفتگی هویت و وابستگی به مواد در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی.2(1-2)31-41 ، (1389).

    کاظمی، رضا؛دیده روشنی، سونیا.مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه وسلامت روان در سوء مصرف کنندگان مواد و افراد عادی. روانپزشکی و روانشناسی بالینی ،(چکیده دهمین همایش سالیلنه انجمن علمی روانپزشکان ایران(1389).

    کتابی، صمیمه ؛ ماهر، فرهاد؛ برجعلی، احمد؛ بررسی نیمرخ شخصیتی معتادان به مواد مخدر با استفاده از دو نظام شخصیتی کلونینجر و آیزنگ ، اعتیاد پژوهی ، شماره 7؛ ص 46، پاییز 1387.

    کوری، جرالد،(2005). نظریه وکاربست مشاوره و رواندرمانی،ترجمه یحیی سید محمدی(1389)،تهران، نشر ارسباران .

    لطف آبادی ،حسین ؛(1380). عواطف و هویت نوجوانان ، تهران : انتشارات نسل سوم .

    لطفی راضیه،دنیوی وحید و خسروی زهره.(1386). مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه در سربازان مبتلا به دسته ب اختلالات شخصیت و سربازان سالم.مجله پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران. سال پنجم .شماره 2: 1261-1266.

    محسنی ، نیک چهره .(1383). نظریه در روانشناسی رشد، شناخت ، شناخت اجتماعی ، شناخت و عواطف. تهران : پردیس57.

    مکوند حسینی ، شاهرخ ،(1386 ).  بررسی هویت یابی وسلامت روانی نوجوانان شاهد . مجله روانشناسی 42.سال یازدهم ، شماره 2 . 167-184 .

    منصور ،محمود ؛ دادستان ،پریرخ . (1383) . روانشناسی ژنتیک . جلد دوم . تهران : انتشارات رشد .

    منصوری،محمود؛ عباسی، فاطمه؛ رابطه بین مهارت های مقابله ای و سبک های دفاعی با گرایش به مصرف مواد .ویژه نامه دومین همایش سراسری اعتیاد و آسیب های اجتماعی، دانشگاه خوارزمی، فروردین 1391.

    نجفی محمود ؛ احدی ، حسن ؛ دلاور ، علی. بررسی کارآیی خانواده و دینداری با بحران هویت . مجله دانشور رفتار (دو ماهنامه علمی – پژوهشی دانشگاه شاهد ) .سال سیزدهم ،شماره 16. 1385 .

    وود، جولیاتی .(1379). ارتباطات میان فردی (روانشناسی تعامل اجتماعی). ترجمه مهرداد فیروز بخت . تهران: انتشارات مهتاب.

    هالجین،ریچارد پی؛ ویتبورن، سوزان کراس؛ آسیب شناسی روانی (ویراست پنجم)، ترجمه یحیی سید محمدی ،تهران (1387)، روان (تاریخ انتشار به زبان اصلی 2003).

    یانگ،جفری؛ شناخت درمانی اختلالات شخصیت رویکرد طرحواره محور،ترجمه علی صاحبی، حسن حمید پور، تهران (1386)، آگه-ارجمند(تاریخ انتشار به زبان اصلی 1999).

    یانگ ،جفری ؛کسلو ،ژانت ؛ ویشار ،بارجوری؛(2003). طرحواره درمانی؛ترجمه علی صاحبی، حسن حمید پور،تهران (1386)، آگه-ارجمند.

    یانگ ،جفری ؛کسلو ،ژانت ؛ ویشار ،بارجوری؛(2003) طرحواره درمانی راهنمای کاربردی برای متخصصان بالینی ؛ ترجمه حسن حمید پور و زهرا اندوز، تهران انتشارات اجمند ، نسل فردا، 1386.

     

    Afifi, R,M&Salem,T,M.(2004).Religiousidentityand smoking behavior among adolescents : evidence from entering students at the American university of Berreut. Health communication, 16(1),47-62.

    Anderson T.L,(1995),Toward a preliminary Marco theory of drug addiction, Deviant behavior,16,353-372.

    Andrews, G; Polleck, C; Stewart, G(1989). ). the determination of defense style by questionnaire. Archive of general psychiatry; 46(5),455-460.

    Andrews ,G ; Singh, M (1993). The determination of defense style of Nervous and mental disease; 181(4), 246-256.

     Blackman ,J(2004).101  Defenses ;How the mind shields itself, New York :Routledge.

    Bond. C. M; Gardner, S. T; Chritian, J; single, J. J.(1983). Empirical study of self-rated defenses style, arch gen psychiatry; 40,333-338.

    Bond , M ;Perry, J. C (2004) . Long term changes in defense styles with psychodynamic psychotherapy for depressive , anxiety, and personality disorders. American Journal of Psychiatry; 161(16) ,65 -71.

    Brody S, Carson CM ,. Brief report: Self-harm is associated with

    immature defense mechanisms but not substance use in a

    nonclinical Scottish adolescent sample. Published by Elsevier Ltd, 35(3):765-7. Epub 2011 Sep 28.

    Brummett BR. Attachment style, early maladaptive schemas, coping self efficacy, therapy alliance and their influence on addiction severity in methadone methadone maintenance treatment. New York: Fordham University Press; 2007: 68-80.

    Bulik, C .M, Sullivan .P.F. Crater. F.A& Joyce .P.R(1997).Life time co morbidity of arousal. Addictive behaviours.22.437-446.

    Byrd, B, A.(2005). Identity devlopment in first-generation college student: the influnce of percevid family functioninng and cognative flexiblity . marshal. Edu: 2065/pqdweb.

    Dale R, Power K, Kane S, et al. The role of parental Bonding and early maladaptive schemas in the risk of Suicidal behavior repetition. Arch Suicide Res 2010; 14(4): 311-28.

    Derek ,R ,. Malcolm. B ,. Identity, stress and substance abuse among young adults.Journal of Substance Use, Volume 13, Number 4, August 2008 , pp. 268-282(15).

    Dunkel , C. S. (2000). Possible selves as a mechanism for identity exploration. Journal of adolescence , 23 . 519-529.

    Ericson, E ,H .(1950). Childhood and society; New York; Norton.

    Gramer, P(2004). Identity change in adulthood: the contribution of defense mechanism and life experiences. Journal of research in personality. 38(2004),280-316.

    Grotevant, H.,& Adams. G.(1984). Developmental of an objective measure to assess ego identity in adolescence ; validation and replication. Journal of Youth and adolescence, 13, 419-438.

    Jones ,R .M .&Hartman ,B. R .(1998) Ego identity :developmental differences and experimental substance use among adolescents. Journal of adolescence.20,143-160.

    Ketabi S, Maher F, Borjali, A. Survey of personality status of addicted persons to opiate by two personality systems of ayzeng and Kloninjer. Addict Res 2008; 2(7): 45-54.

    Kirsch J. Early maladaptive schemas self esteem and changes in depression and anxiety in young adults during residential substance abuse treatment. Widener university , institute for Graduate clinical psychology; Pennsylvania, Proquest; 2009: 35-45.

    Kue,P., Yang, H., Soong, W.,& Chen,W.(2002). Substances use among adolescents in Taiwan: Associated personality traits, incompetence , and behavioral/emotional problems. Drug and alcohol dependence, 67(1),27-39.

    Lavoie ,J ,C.(1994). Identity in adolescents: issues of theory , structure and transition. Journal of adolescent, 17,17-28.

    Lotfi R. .Comparison of early maladaptive schema between B type personality disorders and normal group] .Persian. J Army Univ Med Sci I.R. Iran 2006; 5(2):1261-66.

    Lowinson ,J .H ,Millman ,R.B.,& Longrod, G.(1997). Substances abuse; A comprehensive textbook. New York Willams: Baltimore.

    Marcia J, E.(1996),Developmental and validation of ego identity status, journal of personality and social psychology.

    Meeus, W., dekvoice. M. (1995). Identity development . parental and peer support in adolescence. Adolescence , 30. 931-944.

    Nordahl , hanse m . holth , hangum . ion a (2005) . early maladaptive schemas in patient with or without personality disorder, clinical psychology and psychotherapy , 12,142-149.

    Offer ,L ; Larie, .R ; Gothelf, D, D; Apter ,A(2000). Defense mechanism negative emotions and psychopathology in adolescents inpatients. Comprehensive psychiatry ;41(1). Eugene or :orregon . social learning center& Castilian publishing Co .35-41.

    Patterson,G,R. Reid,J,B& Dishion .T.J.(1992).Antisocial boys.

    Petrocelli JV,Glaser BA, Calhoun GB andCampbellLF. Cognitive schemas as mediating variables of theRelationship between the self-defeating personality and depression. J Psychopathic Behavior Assessment 2001; 23(3): 183-191.

    Plutchic R.(1995). A theory of ego defense; IN conte rc ,plutchik R(eds): Ego defenses :theory and measurement. New York; wiley, 13-37.

    Raketic .D,Kovacevic. M,Djuric .T.(2009). Women addiction, (alcohol and opiates and defenses mechanism style. European psychiatry.(2009). Vol 24,supplement 1, pags 451.

    Rezaei, F. Shams Alizadeh (2011). Early maladaptive schemas in methamphetamine and opioid addicts. European psychiatry, volume 26, supplement 1, 2011, pages 93.

    Rober, As .Dictionary of psychology, penguin books, New York, USA, 2nd ed .767-768, 1996.

    Schwaertz , S. J. .& Dunham, R, M.(2000). Identity status formulae : generation continues measure of the statues from measures of exploration and commitment . adolescence , 35, 147-165.

    Rezaei, F. Shams Alizadeh (2011). Early maladaptive schemas in methamphetamine and opioid addicts. European psychiatry, volume 26, supplement 1, 2011, pages 93.

    ShaikhiFini, A, K,. Zarei1,A ,.Khajezadeh Fini1, H ,. Zainalipoor, H ,. Yousefzadeh1, M ,. Samavi1 , A, S ,. Sajjadi ,H , S,.(2011). Exploring the Relationship between Identity Status and Substance Abuse among Male High-School Students . Journal of Basic and Applied Scientific Research. J. Basic. Appl. Sci. Res., 1(9)1286-1289.

    Shorey, Ryan C.; Anderson, Scott; Stuart, Gregory L .Gambling and Early Maladaptive Schemas in a Treatment-seeking Sample of Male Alcohol Users: A Preliminary Investigation. Addictive Disorders & Their Treatment. AUTHOR CORRECTIONS, 29 November 2011.

    Vaillant, G.E (2000). Adaptive mental mechanisms; their role in a positive psychology. Americanpsychologist; 55.89-98.

    Wang CE, Halvorsen M, Eisemann M and Waterloo K. Stability of dysfunctional attitudes and early maladaptive schemas: A 9-year follow-up study of clinically depressed subjects. J Behavior There Exp Psychical 2010; 41(4): 389-96.

    Welburn K, Coristine M, Dagg P, et al. The Schema questionnaire short form: Factor analysis and relationship between schemas and symptoms. Cogn Ther Res 2002; 26(4): 519-530.

    Wiley.J& Sons ,L (2007). Early maladaptive schema in  children: stability and differences between a community and a clinical referred sample. Clinical psychology psychotherapy. 14;10-18.

    Young. J. E.(1990). Cognitive therapy for personality disorder. Sarasota, FL; professional recourse press.

    Young. J. E.(1999). Cognitive therapy for personality disorder. A schema-focused approach. Sarasota , FL professional recourse press.

    Young. J. E. Sr Brown,G .(1990). Yuong schema questionnaire. New York.

     

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, تز دکترا در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, رساله در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, پایان نامه در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, تحقیق در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, مقاله در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه مقایسه طرحواره های ناسازگار اولیه، مکانیسم های دفاعی و پایگاه هویت در افراد مبتلا به سوء مصرف مواد و افراد عادی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت