روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد

تعداد صفحات: 110 فرمت فایل: word کد فایل: 81
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: روانشناسی
قیمت قدیم:۳۵,۷۶۰ تومان
قیمت: ۲۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد

    پژوهش حاضر به منظور (بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد) صورت گرفته است. بدین منظور از جوانان معتاد و غیرمعتاد 20 تا 30 ساله شهرستان بندرانزلی یک نمونه 80 نفری (40 نفر معتاد و 40 نفر غیرمعتاد) به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده است.

    داده‌های آماری از طریق اجرای آزمون MMPI (فرم کوتاه) از گروههای نمونه بدست آمده و برای تجزیه و تحلیل نتایج تحقیق حاضر از آمار توصیفی و استنباطی از جمله آزمون T مستقل و با در نظر گرفتن نتیجه آزمون لوین با استفاده نرم افزار SPSS مورد استفاده قرار گرفته است.

    هدف اصلی از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی در بین افراد معتاد و غیرمعتاد می‌باشد که نهایتاً از تجزیه و تحلیل و بررسی داده‌ها نتیجه زیر بدست آمد:

    بین افراد معتاد و غیرمعتاد از لحاظ شخصیت ضداجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد (P=0)

    یافته‌های فرعی زیر نیز از تحقیق حاضر بدست می‌آیند:

    بین خود بیمارانگاری در افراد معتاد و غیرمعتاد تفاوت معناداری وجود دارد.( 008/0=P)

    بین افسردگی در افراد معتاد و غیرمعتاد تفاوت معناداری وجود دارد. (003/0=P)

    بین پارانویا در افراد معتاد و غیرمعتاد تفاوت معناداری وجود دارد. (0=P)

    بین اسکیزوفرنی در افراد معتاد و غیرمعتاد تفاوت معناداری وجود دارد. (003=P)

    مقدمه [1]

    زندگی بشر از ابتدا با مشکلات و مسائلی همراه بوده است و تاریخ گویای گوشهآای از مشکلات بشر است. زیرا در تاریخ قطور زندگی بشر گر چه هنوز چند برگی از آن بیشتر بررسی نشده و این مقدار کم هم مبهم است ، ولی با همه ابهام و تاریک که دارد، فریادها و ناله‌های دلخراش و داستانهای غم‌انگیز بشر را نتوانسته است مخفی کند. گر چه امروزه پیشرفتهای در همه زمنیه‌های زندگی بشر بوجود آمده ولی باز هم وحشت و اضطراب و انحراف از بشر دور نشده است. زمانی بشر از طوفان و سیل و تحطی و بیماریهای واگیر وحشت داشت و زمانی از جنگ‌ها و لشکرکشیها. در اثر پیروزی علم بر طبیعت مقداری از این مصائب و نگرانیها از بین رفته و لیکن جای خود را به دردها و مصائب سخت‌تری داده است. اکنون بشر از درون ناراحت است و از ناراحتی‌های عصبی و روانی شکایت دارد. از همنوع خود بیم دارد. ترس و وحشت از سلاحهای اتمی و میکروبی و شیمیایی قرن بیست و یکم را به قرن «اصطراب و تشویش» مبدل ساخته، و از همه مهمتر اکنون از مسئله «اعتیاد» که پدیده‌ای نسبتاً جدید است و انبوهی از انسانها را به خودکشی تدریجی محکوم نموده وحشت دارد.

    در حال حاضر مسئله اعتیاد به مواد مخدر در مقابل گروهی از انسانها قرار گرفته است که به علت عدم تامین اقتصادی و اجتماعی ، فشارهای روانی و خانوادگی و غیره برای فرار از حقایق تلخ زندگی به ‌آن پناه می‌برند.

    کشیدن یک نخ سیگار ، نوشیدن یک لیوان نوشابه الکلی ، زدن چند پک به وافور و استعمال یک ذره مرفین هروئین برای تسکین و بی‌خبری از اضطراب درونی و فشار روانی ناشی از فقر اقتصادی و مسائل دیگر اولین قدم بسوی بدبختی و خودکشی تدریجی است. عوامل اقتصادی ، اجتماعی ، روانی ، جسمی و مخصوصاً عوامل خانوادگی در هماهنگی فرد با محیط اجتماعی نقش مهم دارد. آرامش و امنیت، نداشتن فشار و اضطراب درونی و خانوادگی، از تعدادی از انحرافات منجمله اعتیاد به مواد مخدر کاسته و انسان را در برابر مشکلات مقاوم می‌نماید، اگر تحولات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی هماهنگ و متناسب با نیازهای افراد جامعه نباشد، در درون انسانهایی که زمینه مساعد دارند انفجار رخ داده و وقوع انحراف و اعتیاد حتمی است و حتی شیوع امراض روانی اجتناب‌ناپذیر است.

    انحراف یا کجروی که از آن بنام عارضه یا بیماری یاد می‌کنند یکی از مظاهر زندگی دسته جمعی بخصوص زندگی امروزه است و از زمانی آغاز شد که انسان به صورت گروهی زندگی خود را شروع نمود. شرایط خاص و ملاکها و الگوها و ارزش‌های حاکم بر هر جامعه، در تغییر مفهوم انحراف و کیفیت ‌آن موثر است. مثلاً مجازات قتل عمد اعدام است. شرابخواری و اعتیاد به مواد مخدر در جامعه اسلامی انحراف محسوب و جرم دارد، ولی این اعمال در برخی جوامع غرب امری عادی است و انحراف محسوب نمی‌شود.

    بهر حال روانشناسان فرق آدم سالم و دیوانه را در داشتن قدرت روحی در جنگ با مشکلات زندگی می‌دانند. لذا معتاد یک نوع انسان غیرنرمال است . مثلاً حسادت یکی از آسیبهای اجتماعی و انحرافات است که از درون انسان سرچشمه می‌گیرد. وقتی فرد خود را با شخصی که در موقعیت بهتری است مقایسه می‌کند، دچار رنج و ناراحتی می‌گردد. در این صورت برای رفع ناراحتی خود یا به موادمخدر روی می‌آورند و یا دلش می‌خواهد که موقعیت دیگران را با توطئه و نیرنگ تضعیف نماید.

    در کشور ایران بزهکاری بطور عمده تحت اثر دو انگیزه ریشه‌یابی شده است :

    اعتیاد

    بیکاری

    بطور کلی بشر در دنیای امروز بحدی دچار انحراف و سقوط اخلاقی شده که در سایر اعصار و قرون گذشته میزان انحرافات بدین صورت نبوده است. لذا دورنمای آینده از دید برخی صاحبنظران و جامعه‌شناسان بسیار تاریک است و معتقدند هر روز از بد ، بدتر شده و قاعده حیات جنگل سرانجام همه جهان را فرا می‌گیرد.

    اعتیاد به مواد مخدر امروزه به صورت یک بلای اجتماعی است، بطوریکه ضایعات مادی و معنوی آن کمتر از جنگهای بین‌المللی نیست. شیوع اعتیاد در سطح جهان به صورتی است که هر روزه بر آمار معتادان افزوده می‌شود. اعتیاد بلایی است که در همه اقشار جامعه اعم از تحصیل کرده ، ورزشکاران ، هنرپیشگان، فقرا و ثروتمندان نفوذ کرده است. ولی قربانیان اصل اعتیا‌د، جوانان و افراد کم تجربه می‌باشند.

    در حال حاضر مسئله اعتیاد به مواد مخدر در شهر بندرانزلی گریبان گروهی از انسانها بویژه جوانان این شهر را گرفته که به علت عدم تامین اقتصادی و اجتماعی، فشارهای روانی و خانوادگی و غیره برای فرار از حقایق تلخ زندگی به آن پناه می‌برند که خود می‌تواند باعث افزایش جرم و بزه در شهر بندرانزلی شود.

     

    بیان مسئله [2]

    اعتیاد به مواد مخدر فرد را به یک کلکسیون سیار بیماری تبدیل کرده و مشکلاتی برای فرد و اجتماع بوجود می‌آورد. معتاد علاوه بر اینکه سلامتی خود را از دست می‌دهد، بار سنگینی هم بر دوش اجتماع می‌شود و از طرفی آن جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهد این‌چنین افراد که اکثراً قانون‌شکن هستند برای بدست آوردن مواد، دست به هرگونه اعمال خلاف قانون و ناروا می‌زنند.

    با توجه به اینکه قانون ، استعمال و خرید و فروش مواد را منع کرده اما معتاد برای تهیه آن دست به هر جنایتی می‌زند و خود را از قید مسئولیت‌های زندگی شخصی و اجتماعی رها می‌کند. این‌گونه افراد که معمولاً خودپسند، بی‌عار و ولگرد و عصبی مزاج هستند همیشه در پی ماجرا می‌گردند. معتاد وقتی بجان خود هم رحم نمی‌کند دیگران و اجتماع هم نباید از او انتظاری داشته باشند. این همه موارد دلیل بر این است که معتاد قدرت مقابله با حقایق و واقعیات زندگی را ندارد و نیز نیروی جسمانی و روانی معتاد رشد معمول خود را طی نکرده است. افراد معتاد منحرف اغلب در اجتماعات بدنام شرکت کرده و از شرکت در اجتماعات و جلسات خوشنان گریزانند.

    معتاد با تاثیرپذیری از مواد ، زندگی خود و سرانجام دیگران را به خطر انداخته و بتدریج حالت عصبی معتاد وحیم‌تر شده و موقعیت‌های غیرعادی یکی پس از دیگری به سراغ او می‌آیند، قضاوت و اندیشه‌اش مختل شده و اغلب در حال چرت و بی‌خبری است. (حلم سرشت 1375 ، ص 234)

    امروزه اغلب اجتماعات بشری در چنگال پدیده مهلک اعتیاد به مواد مخدر گرفتارند. پناه بردن به مواد مخدر، واقعه تازه‌ای در زندگی بشر نیست و از دیرباز اجتماعات مختلف بشری هر یک به تناسب شرایط اقلیمی و عادات و سنت‌های مخصوص به خود به انگیزه رهایی از فشارهای روحی و یا به انگیزه کسب لذت‌های کاذب و زودگذر و یا بوسیله کنجکاوی و تقلید کورکورانه به یکی از انواع مواد مخدر پناه برده‌اند. مسئله مورد پژوهش بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد شهرستان بندرانزلی می‌باشد.

    با توجه به آنچه که در بالا توضیح داده شد عواملی که باعث روی آوردن محقق برای انجام این پژوهش شدند عواملی از قبیل افزایش جوانان مجرم در زندانها که به علت‌های گوناگون دزدی، حمل مواد و جرایم دیگر که به مواد مخدر مربوط می‌شوند.

     

    اهمیت و ضرورت تحقیق

    تامل و تعمق در مسئله اعتیاد که امروزه گریبانگیر جوامع بسیاری شده است . و هر ساله افراد بیشماری را روانه زندانها و گورستانها می‌نماید.

    بطور کلی بشر در دنیای امروز بحدی دچار انحراف و سقوط اخلاقی شده که در سایر اعصار و قرون گذشته میزان انحرافات بدین صورت نبوده است. برخی جامعه‌شناسان معتقدند که ریشه تمام دردهای اجتماعی در محیط اجتماعی است و می‌گویند که کسی ذاتاً منحرف و کجرو بدنیا نمی‌آید. (قائمی 1373 ص 139)

    بهمین علت قرن حاضر بخاطر جهات گوناگون ، عناوین مختلفی را بخود اختصاص داده است از جمله : عصر علم، قرن اضطراب ، عصر انحراف و عصر تزلزل ارزشها. (همان منبع ص 142)

     

    [1] - Introduction

    [2] - Statcment of  problem

  • فهرست و منابع روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد

    فهرست:

    فصل اول : کلیات

    مقدمه

    بیان مسئله

    اهمیت و ضرورت تحقیق

    اهداف تحقیق

    سؤالات

    فرضیات

    تعاریف اصطلاحات

    فصل دوم : پیشینه پژوهش

    تاریخچه مواد مخدر در جهان

    جنگ تریاک در چین

    جنگ تریاک در دوران معاصر

    مراکز تولید جهانی مواد مخدر

    نقش مافیا در توزیع بین‌المللی مواد مخدر

    سازمان پلیس بین‌المللی

    تاریخچه مواد مخدر در ایران

    تشخیص دوگانه و اختلال شخصیت ضد اجتماعی

    رفتار اختلال شخصیت ضداجتماعی

    شخصیت صداجتماعی ، بیمار روانی و ضد اجتماع

    تعریفی از اختلال شخصیت ضداجتماعی

    بیمار روانی

    اختلال شخصیت ضداجتماعی

    اختلالات شخصیتی

    تحقیقات داخل کشور

    فصل سوم : روش تحقیق

    مقدمه

    روش تحقیق

    جامعه آماری

    نمونه آماری

    روش نمونه‌گیری

    نحوه اجرای آزمون

    روش جمع‌آوری داده‌ها

    ابزار اندازه‌گیری

    اعتبار و پایایی

    متغیرها

    روش آماری

    فصل چهارم : تجزیه و تحلیل نتایج :

    مقدمه

    مشخصه‌های آماری نتایج کمی

    مقایسه میانگین‌ها

    یافته‌های فرعی تحقیق

    فصل پنجم : بحث و نتیجه‌گیر

    مقدمه

    نتیجه‌گیری

    محدودیتهای تحقیق

    پیشنهادات

    کاربرد نتایج

    منابع :

    منابع فارسی

    منابع انگلیسی

    منابع اینترنتی 

     

    منبع:

    منابع فارسی :

    اورنگ ، جمیله پژوهشی در باره اعتیاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ اول 1367.

    احمدی، رضا روانشناسی نوجوانان و جوانان انتشارات ترمه مشعل ، چاپ دوم 1371.

    اشرف ، احمد کژ رفتاری مسائل اعتیاد و آسیب‌شناسی اجتماعی انتشارات بدر چاپ اول 1355.

    پورمقدم ، رضا اعتیاد (خو گرفتن ) به تریاک و فرآورده‌های آن نشر گیل چاپ اول 1358.

    پاشا شریفی (مترجم) جان بست . ج (مولف ) روشهای تحقیق در علوم تربیتی و رفتاری انتشارات رشد چاپ اول 1374.

    پوریان ، راضیه بررسی و مقایسه خصوصیات شخصیتی نوجوانان دختر و پسر بزهکار و عادی شهرستان ازنا مرکز الیگودرز ، 1381.

    جو کار ، علی بررسی عوامل موثر بر جرم الیگودرز ، 1379.

    چراغی ، مسلم عوامل موثر بر گرایش جوانان و نوجوانان به مواد مخدر اراک ، 1383.

    حلم سرشت ، پریوش اصول بهداشت فردی انتشارات حافظ چاپ اول 1375.

    خواجوی ، محمد رضا بررسی زمینه‌های اجتماعی گرایش جوانان به موادمخدر کرج ، 1383.

    دانش ، تاج‌زمان مجرم کیست؟ سازمان انتشارات کیهان چاپ اول 1379.

    دهقانی ، محمود بررسی رابطه بین سبکهای دلبستگی ، اعتیاد و نیمرخ روانی افراد معتاد در مقایسه با افراد غیرمعتاد در مراکز خود معرف استان بوشهر ، 1380.

    رفیعی (مترجم ) کاپلان و سادوک ( مولف ) خلاصه روانپزشکی انتشارات ارجمند چاپ اول 1378.

    زنجانی ، احمد الکلام یجرالکلام انتشارات طوسی چاپ اول 1359.

    ستوده ، هدایت‌الله مقدمه‌ای بر آسیب‌شناسی اجتماعی انتشاران آوار نور چاپ اول 1374.

    شاکری، عبدالحسین ، مواد مخدر و اعتیاد انتشارات میرگوتنبرگ چاپ اول 1350.

    شاملو، سعید آسیب‌شناسی روانی انتشارات رشد چاپ دوم 1370.

    صبور اردوبادی ، احمد اعتیاد بلای قرن بیستم انتشارات بعثت چاپ اول 1350.

    صالحی ، فرهناز بررسی تاثیر عوامل اقتصادی و اجتماعی بر اعتیاد شهر کرد، 1381.

    صلواتی ، عصمت بررسی علل و عوامل موثر بر اعتیاد بنی جوانان و نوجوانان (13-18) سال دانشگاه پیام نور الیگودرز، 1381.

    طالبی ، بهمن اعتیاد این زندگی نیست جهنم است نشر کوچ چاپ دوم 1357.

    فرجاد ، محمد حسین آسیب‌شناسی اجتماعی و جامعه شناسی انحرافات چاپ اول 1378.

    فرهت قائم مقامی ، ابوالقاسم نظام گسیختگی و انحرافات اجتماعی انتشارات موسسه حساب روشنفکر چاپ اول 1365.

    قائمی ، علی آسیب‌ها و عوارض اجتماعی انتشارات سمت چاپ اول 1373.

    کریم‌پور، صادق روانشناسی اعتیاد انتشارات آوای نور چاپ اول 1378.

    گرگی ، توفان (مترجم ) ژان برژره (مولف) اعتیاد و شخصیت سازمان انتشارات آموزش انقلاب اسلامی چاپ دوم 1368.

     

    منابع انگلیسی

    The ICD-IO classification of mental and Behavioural Disorders world Health organization. Geneva,1992.

    منابع اینترنتی

    www.siencedaily.com

    www.Mental Health Matters & mental health-matters.com

پروپوزال در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, گزارش سمینار در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, تز دکترا در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, رساله در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, پایان نامه در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, تحقیق در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, مقاله در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, پروژه دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, تحقیق دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, مقاله دانشجویی در مورد روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد, پروژه دانشجویی درباره روش تحقیق بررسی و مقایسه اختلال شخصیت ضداجتماعی بین افراد معتاد و غیرمعتاد
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت