پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب

تعداد صفحات: 30 فرمت فایل: word کد فایل: 814
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: مدیریت
قیمت قدیم:۱۴,۴۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب

     

    چکیده:

    نیروی انسانی هر سازمان مهمترین منبع استراتژیک آن سازمان است و توانایی برنامه ریزی صحیح منابع انسانی قابلیت سازمان را در جذب،نگهداری و افزایش کارایی کارکنان سازمان نشان می دهد.لذا در مقاله حاضر قصد بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب را داریم.جامعه آماری کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب می باشند .که از این تعداد 15 نفر بصورت تصادفی انتخاب شدند و به عنوان نمونه تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند،که از این تعداد 11 کارمند و 4 مدیر در نمونه موجود می باشد.ابزار  گرد آوری داده ها پرسشنامه 39 سوالی محقق ساخته بود که در بردارنده سه گزینه بله،خیر وتاحدودی که ه میزان رعایت اصول برنامه ریزی نیروی انسانی از نظر اعضای نمونه را مورد بررسی قرار می داد.جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی: فراوانی ،درصد فراوانی،میانگین و انحراف استاندارد و در تحلیل استنباطی از آزمونهای تی تک نمونه ایی و تی مستقل استفاده شد.نتایج تحقیق حاکی از آنست که: میانگین سازمان از ارزش مد نظر ما بالاتر می باشد و با توجه به جدول تفسیر آزمون می توان گفت سازمان از لحاظ رعایت برنامه ریزی منابع انسانی در سطح خوب قرار دارد  و همچنین بین  نظرات دو گروه مدیران و کارمندان از لحاظ رعایت برنامه ریزی منابع انسانی تفاوت معنادار وجود دارد

    مقدمه و بیان مسئله:

    نیروی انسانی گرانبهاترین منبع سازمانی برای شکوفا سازی استعدادها و دستیابی مستمر به عملکرد عالی محسوب می شود."امروزه فشار رقابت جهانی و تغیرات اجتماعی به نوعی انقلاب در مدیریت منابع انسانی منجر شده است که انواع سازمانها را تحت شعاع خود قرار می دهد.نکته قابل تامل آن است که تحولات ناشی از این انقلاب استمرار دارند و واقعا وضع موجود را تحت تاثیر قرار می دهند.(nancy.i.perry 1998 ) مدیریت منابع انسانی اصطلاحی برای توضیح گسترهای از فعالیتهای متنوع،شامل جذب،نگهداری و پرورش نیروی کار با استعداد و پرانرزی  مدیریت منابع انسانی بر مسئولیت مدیران برای تجهیز سازمان با کارکنان توانمند و حصول اطمینان از مطلوبیت به کار گیری استعدادهای آنان دلالت دارد.(رضائیان،1380).

    مدیریت منابع انسانی در دهه 1980 ظهور کرد و توسط طرفداران آن به عنوان فصل جدیدی در مدیریت نیروی انسانی تکامل یافت . اکنون این توافق وجود دارد که مدیریت منابع انسانی جایگزین مدیریت کارکنان نمی‌شود بلکه به فرایندهای مدیریت کارکنان از منظر متفاوتی می‌نگرد . همچنین فلسفه‌های اصلی آن تا حد قابل ملاحظه‌ای متفاوت از مفاهیم سنتی مدیریت کارکنان است . با این همه برخی از رویکردهای خاص مدیریت کارکنان و روابط کارکنان می‌توانند تحت عنوان رویکردهای مدیریت منابع انسانی توصیف شوند زیرا در راستای فلسفه اساسی مدیریت منابع انسانی هستند (آرمسترانگ ،1993) .مدیریت منابع انسانی رویکردی جامع به مدیریت استراتژیک منابع کلیدی سازمان یعنی منابع انسانی است . مدیریت منابع انسانی نه تنها رویکردی از روی سودآوری به مدیریت کارکنان است بلکه رویکردی ویژه به روابط کارکنان با تاکید بر تعهد و دو طرفه بودن ارتباط دارد (آرمسترانگ ،1993) .

    برنامه ریزی نیروی انسانی یکی از اقدامات مهم  در مدیریت منابع انسانی است مهمترین قدم در اقدامات و انجام اعمال ،برنامه ریزی است که مدیریت هم از این قاعده مستثنا نیست و مدیر منابع انسانی باید از اصول و عوامل مربوط به حوزه خود یعنی نیروی انسانی آگاه بوده و امر برنامه ریزی را برای پیشبرد هماهنگ امور مربوط به کارکنان باید انجام دهند.در سالهای اخیر برنامه ریزی نیروی انسانی در محدوده های زمانی متفاوت به عنوان ابزاری که مستقیم و غیر مستقیم اهداف و استراتژی ها سازمانی را به هدفها و برنامه های نیروی انسانی  ارتباط می دهد مورد بحث و توجه صاحب نظران بوده است.(سید جوادین،1375  ).

    برنامه ریزی نیروی انسانی فرایندی است که در آن نیازهای انسانی(کمی و کیفی)برای انجام فعالیته و تحقق اهداف مشخص و راهکارهای مناسب برای استفاده از منابع انسانی استفاده می شود(همان منبع،).

    مدیریت منابع انسانی و به تبع ان برنامه ریزی نیروی انسانی که از ضرورت های مدیریت منابع انسانی است از آن جهت مورد توجه است که در فرایند تولید و انجام خدمات با کمیت و کیفیتهای گوناگون نیروی انسانی و کار ،عامل اساسی و تعیین کننده بحساب می اید.دخالت نیروی انسانی در امر تولید معمولا" یا بصورت اعمال نتیجه تفکر انسانه یا اشتراک مستقیم آنهاست.بهر حال قبل از دست زدن به هر نوع فعالیت تولیدی اعم از کار یا خدمت در هر مقیاسی اعم از واحدهای کوچک یا بزرگ ،در هرسطحی نیروی انسانی رکن اصلی در امور مربوط به تمهید مقدمات تولید و خدمت تلقی می گردد ،توسعه اقتصادی یک کشور و یا توسعه اجتماعی یک کشور در واقع نتیجه کوششی است مستمر و همه جانبه در جهت ارتقا سطح تولید از طریق بکار گیری کامل تمامی عوامل عوامل تولید از جمله نیروی کار ،ازسوی دیگر سرمایه های انسانی بخاطر نقش ارزنده اشان در هرنوع رشد جز مهمی از ثروت یک ملت ،منطقه {و یا سازمان ) ودر هر سطح وحجم بحساب می آید و از آنجا که نائل آمدن به هدفهای سازمان و رشد و توسعه ان در هر زمینه ای بوسیله انسانها و معیت عوامل دیگر مورد نیاز امکان پذیر می گردد توجه به عامل انسانی و برنامه ریزی برای استفاده از آن امری اجتناب ناپذیر است.

    برنامه ریزی نیروی انسانی به عنوان یکی از پیچیده ترین،فنی ترین و رقابتی ترین  زنمینه های  فعالیتی مدیران در کار و منابع انسانی برای پاسخگویی به انتظارات کارکنان و انتظارات جامعه در سطح خرد و کلان به کار گرفته می شود( سیدجوادین،1375).

    به سبب پیشرفت های علمی و صنعتی و فنی و پیچیدگی و گستردگی سازمانها و پیچیدگی کارها و حاکم شدن فضای رقابتی در بین سازمانها و همچنین افزایش دانش انجام کار و روشهای آن و تخصص های گوناگون در انجام امور با یادآوری این که مهمترین سرمایه سازمان، سرمایه های انسانی است ( چنانکه هرسی و بلانچارد لازمه ایجاد، بقا و پیشرفت سازمان را انسان دانسته اند و از آنجا که انجام امور از طریق انسان و برای انسان است ( میرکمالی، 1384 ). برنامه ریزی موثر برای استفاده موثر از نیروی انسانی اجتناب ناپذیر می نماید هرچند که در عمل مشکلات زیادی بر انجام عمل برنامه ریزی نیروی انسانی مترتب است.

    دلیل اصلی انجام این بررسی (هرچند به طور کوتاه)  این است که اولا برای استفاده موثر از نیروی انسانی و حتی استفاده موثر از دیگر عوامل تولید و انجام خدمات و بطورکلی برای رسیدن به هدف در هر سازمانی، برنامه ریزی نیروی انسانی حائز اهمیت زیادی است. همچنین سازمانها هزینه های زیادی را صرف عوامل تولید من جمله عوامل انسانی می کنند و مسلما مطلوب هر سازمانی رسیدن به اهداف خود با حداقل هزینه است که مستلزم استفاده شایسته و موثر از انسان و تفکر اوست .

    در حال حاضر آنچه در جامعه ما  و سازمانهای ما دیده می شود این است که سازمانها و مدیران آنها و حتی کارکنان از عدم تحقق اهداف سازمان و نیازهای شان ( من جمله کارمندان) می باشد. به نظر می رسد که برنامه ریزی اصولی و مناسب نیروی انسانی می تواند موجب رفع مشکلاتی از این قبیل شود و سازمانهایی می توانند به صورت بهره ور موجب رشد خود و کارکنانشان شوند که به عوامل انسانی و برنامه ریزی برای برآورد و استفاده مناسب از آن ، توجه نمایند. هدف ازانجام این بررسی این است که می خواهیم بدانیم که تا چه حد اصول برنامه ریزی نیروی انسانی در سازمان رعایت می شود؟

    لذا هدف از برسی حاضر ،مشخص نمودن میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش  و پرورش شهرستان تکاب می باشد.

     

    مدیریت منابع انسانی:

    مدیریت منابع انسانی تخصص ویژه‌ای است که برای رضایت کارکنان و تامین هدفهای سازمانی، برنامه ریزی و کوشش می‌کندامروزه نقش مدیران منابع انسانی به کلی با گذشته متفاوت شده‌است و روز به روز نیز بر نقش و اهمیت آن در سازمان افزوده می‌شود. در عصر حاضر، مدیران رده بالای سازمان به این نتیجه رسیده‌اند که بدون یک مدیر منابع انسانی موثر و کارآمد، امکان رسیدن به هدفهای سازمانی مشکل است. علاوه بر این، تحقیقات موجود نمایانگر این واقعیت است که رابطه‌ای بسیار قوی بین انجام وظایف و مسوولیتهای اجتماعی یک سازمان، از یک طرف و عملکرد واحد مدیریت منابع انسانی آن، از طرف دیگر، وجود دارد.در سازمانهای اداری کشور ما مدیران منابع انسانی، در واقع، همان مدیران امور اداری هستند و متاسفانه در عمل دیده می‌شود که بیشتر آنان فاقد هر گونه تخصص در زمینه مربوطه‌اند. این امر، نوعی بی ارزش شمردن مدیریت منابع انسانی در سازمانهای دولتی و غیر دولتی است که نتایج منفی آن در تولید کالا و ارایه خدمات دیده می‌شود.به بیان دیگر در کشورهایی مانند ایران که تک محصولی هستند تنها مدیریت منسجم حول تولید محصول اصلی به چشم می‌خورد که برای ما نفت است آن هم در حد رفع حد اقل نیازها و با دید نزدیک و تقریبا روزانه.( ابطحی، ۱۳۸۳).

    برای دهها سال، اجرای وظایف انتخاب، آموزش و جبران خدمت کارکنان وظایف اصلی حوزه‌ای به نام مدیریت کارکنان بود. این وظایف بدون توجه به اینکه چگونه به یکدیگر مرتبط هستند انجام می‌شدند. اما اکنون حوزه‌ای به نام مدیریت منابع انسانی مطرح شده است. مدیریت منابع انسانی آنطور که در حال حاضر درک می‌شود، به جای رد یا حذف، تعمیمی از نیازمندهای سنتی اداره اثربخش کارکنان است. در این حوزه درک مناسبی از رفتار بشری و مهارت استفاده از این درک و بینش نیاز است. هم‌چنین داشتن دانش ودرک از وظایف مختلف کارکنان و آگاهی از شرایط محیطی ضروری است (شرمان، بوهلندر و چرودن 1988، 4).

     مدیریت منابع انسانی رویکردی جامع به مدیریت استراتژیک منابع کلیدی سازمان یعنی منابع انسانی است. مدیریت منابع انسانی نه تنها رویکردی از روی سودآوری به مدیریت کارکنان است بلکه رویکردی ویژه به روابط کارکنان با تأکید بر تعهد و دو طرفه بودن ارتباط دارد (آرمسترانگ 1993، 37).

    مدیریت منابع انسانى، رشته‏اى تخصصى است که مى‏کوشد با ابداع و تهیه برنامه‏ها، سیاست‏ها، و فعالیت‏هاى کارآمد به ارتقاى برآورد نیازها، آرمان‏ها و هدف‏هاى فردى و سازمانى بپردازند(سینگر،1378،2 - 4).

    مدیریت منابع انسانی معطوف به سیاست‌ها، اقدامات و سیستم‌هایی است که رفتار، طرز فکر و عملکرد کارکنان را تحت تأثیر قرار می‌دهند (نو و دیگران 2000، 4).

    مدیریت منابع انسانی عبارتست از رویکردی استراتژیک به جذب، توسعه، مدیریت، ایجاد انگیزش و دست‌یابی به تعهد منابع کلیدی سازمان؛ یعنی افرادی که در آن یا برای آن کار می‌کنند (آرمسترانگ 1993، 33-34).

    مدیریت منابع انسانی فرایندی شامل چهار وظیفه جذب، توسعه، ایجاد انگیزش و نگهداشت منابع انسانی است (دی سنزو و رابینز 1988، 4).

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    - ابطحی، سید حسین (۱۳۸۳). مدیریت منابع انسانی، تهران: انتشارات موسسه تحقیقات و آموزش مدیریت.

    - اهدایی ، سعید (1376).برنامه ریزی منابع انسانی در شرکت صنایع شیر ایران،پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه تهران.

    - پیرس و رابینسون؛ برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک؛ ترجمه: سهراب خلیلی شورینی(1380). تهران :  انتشارات یادواره کتاب، ص 307.

    - جزنی، نسرین.( 1378). مدیریت منابع انسانی ، تهران:نشر نی.

    - حداد، قاسم(74-1373). برنامه‌ریزی نیروی انسانی در شرکت برق منطقه‌ای مازندران و ارائه یک الگوی برنامه‌ریزی نیروی انسانی پیشنهادی، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم و فنون مازندران.

    - حیدر عربی ، بیژن (1370).برنامه ریزی نیروی انسانی،پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه تهران.

    - خنیفر، حسین (1382)          . http://www.qomicis.com/farsi/magazines/Magazine/p006/11.htm#4.

    - دسلر، گری، مبانی مدیریت منابع انسانی. ترجمه علی پارسائیان سید محمد اعرابی(1381).تهران: انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی.

    - دعائی، حبیب‌ا.... (1377). مدیریت منابع انسانی: نگرش کاربردی تهران: مولف

    - رضائیان، علی(1380). مبانی سازمان و مدیریت ، تهران انتشارات سمت .

    - زارعی متین، حسن(1371). برنامه ریزی استراتژیک برای منابع استراتژیک؛ فصلنامه دانش مدیریت دانشگاه تهران، شماره 17، تابستان 71، ص 66.

    - سعادت، اسفندیار(1375)؛ مدیریت منابع انسانی؛ انتشارات سمت.

    - سید جوادین، سیدرضا(1375).برنامه‌ریزی نیروی انسانی، تهران :  انتشارات دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.

    - سینگر، مارک، ج ، مدیریت منابع انسانى، ترجمه دکتر فریده آل آقا(1378). تهران: انتشارات مرکز آموزش مدیریت منابع دولتى

     - طالبیان، احمدرضا(1382). برنامه ریزی منابع انسانی با رویکردی استراتژیک ، ماهنامه تدبیر ،شماره139،آذر1382

    - معینی، صغری(1370). فرهنگ واژه‌ها و اصطلاحات مدیریت و سازمان، تهران :  انتشارات وزارت کشاورزی.

    - واکر، جیمزدبلیو. برنامه‌ریزی استراتژیک منابع انسانی، مترجم: خدابخش داشگرزاده(1375)، مؤسسه نشر فرهنگی زند.

    - زمان باز دید از سایت24 /1/1385                     http://ieir-humanresourcemg.persianblog.com/

    - زمان باز دید از سایت24 /1/1385                                                                               http://news.moe.org.ir

    - زمان باز دید از سایت2 /12/1384                  http://www.mim.gov.ir/Article/Manage1.asp?SysNam

    Armstrong, M. 1993. A handbook of personnel management practice. 4th ed. London: Kogan Page.

    Byun, D. 1997. Human Resource Management. In Encyclopedia of Library and Information Science Vol. 59. Edited by Allen Kent. New York: Marcel Dekker.

    color O,Dell and jerry Mc Adams' the Revolution in Employee Rewards, "Management
    Reveiew (March 7891), P.03.

    Noe, R. A., Hollenbeck, J. R. Gerhart, B., and Wright, P. M. 2000. Human Resource Management: Gaining a Competitive Advantage. 3rd ed. Boston: Mc Graw-Hill.

    Noe, R. A., Hollenbeck, J. R. Gerhart, B., and Wright, P. M. 2000. Human Resource Management: Gaining a Competitive Advantage. 3rd ed. Boston: Mc Graw-Hill.

    Scrapello, V. G., and Ledvinka, J. 1988. Personnel/Human resource Management. Boston: PWS-Kent.

    Sherman, A. W., Bohlander, G.W., and Chruden, H. J. 1988. Managing Human resource. 8th ed. Cincinnati: South- Western.

    Sherman, A., Bohlander, G. and Snell, S. 1998. Managing Human Resources. 11 th ed. Cincinnati: south-Western

    .

پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, رساله در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, پایان نامه در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, تحقیق در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, مقاله در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب, پروژه دانشجویی درباره پایان نامه بررسی میزان رعایت اصول برنامه ریزی منابع انسانی در اداره آموزش و پرورش شهرستان تکاب
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت